Seitsemän viikon saldo

28.2.2016


Ihanaa sunnuntaiaamua Teille kaikille! 
Täällä on herätty kiireettömään aamuun. Nukuttiin pitkään (tarkoittaa meillä kahdeksaan) ja juotiin aamukahvit kaikessa rauhassa. Talo on hiljainen ja rauhallinen. Kenelläkään ei ole kiire minnekään. Näistä aamuista mä niin tykkään ♥

Minulla on nyt takana seitsemän viikon sairasloma. Huomenna on edessä paluu töihin. Olen innoissani, mutta samalla myös hiukan jännittynyt. Jännittää se, miten kaikki lähtee siellä taas rullaamaan.Ehkä en kuitenkaan mieti sitä nyt, vaan nautin vielä tästä viimeisestä vapaapäivästäni. Mitä sitten on tapahtunut näiden seitsemän viikon aikana? Ei juurikaan mitään ihmeellistä. Viikot ovat pitäneet sisällään paljon kotoilua, lepoa, joutenoloa ja pikku hiljaa myös liikunnan tuontia takaisin elämääni. Ensimmäisen kerran elämässäni olen oikein todenteolla keskittynyt vain itseeni. Kuten varmasti kaikki tietävät, se on meillä naisilla ja äideillä monestikin hyvin vaikeaa. Toisten etu meinaa aina mennä sen oman edun edelle. 


Nyt tuli vain minun kohdallani se hetki, että oli pakko puhaltaa peli poikki ja pysähtyä. Voin sanoa rehellisesti, että se kyllä kannatti. Väsymys on helpottanut ja kuten tässä viikolla sanoin eräälle ystävälleni, mun päässä on naksahtanut. Ajatus siitä, miten haluan viettää loppuelämäni on selvinnyt. Haluan elää sen mahdollisimman hyvävointisena. Haluan tuntea hyvää oloa. Väsymys on kauheaa. Sen tiedämme jokainen. Minua ei ole uuvuttanut pelkästään työ, vaan oikeastaan juuri kaikki muu. Minut väsytti yleensäkin elämä ja sen mukanaan tuomat haasteet. Joku saattaa nyt miettiä, miksi sitten olin sairaslomalla töistä, jos se ei ollut syy väsymykseeni. Siksi, että olin niin väsynyt, etten jaksanut enää mitään muuta ja se ei todellakaan ole elämän tarkoitus, jos ei pysy suoriutumaan edes kaikista pakollisista arjen tehtävistä. Lisänä minulla oli/on vielä nuo nivel- ja selkävaivat, jotka ovat sitten luku erikseen. 


Väsymys on siitäkin huono kaveri, että se vie ajatuksetkin tosi negatiivisiksi. Väsyneenä sitä ei yksinkertaisesti vain jaksa hymyillä ja olla iloinen. Kuinka voisikaan, jos on ihan loppu? Nyt väsymys on siis helpottanut ja maailma näyttää paljon paremmalta paikalta elää. Pikku hiljaa olen tehnyt paluun myös kuntosalille. Siellä tehdään suurin kuntoutustyö selkääni ajatellen. Välilevyn pullouma on lääkärini mukaan hyvinkin yleinen vaiva, mutta voin kertoa, että myös aika hankala. Kun jaksaisit kävellä raikkaassa ulkoilmassa pitkänkin lenkin, mutta kun et pysty, meinaa se koetella hiukan hermoja (ainakin minun hermojani). Mutta pienin askelin eteenpäin! Kuinka monta kertaa olenkaan näiden viikkojen aikana kuullut nuo sanat. Lukemattomia, lukemattomia kertoja, mutta niin se vain on pakko tehdä, kun ei muuhunkaan ole mahdollisuutta.


Huomen aamuna kello siis herättää kuudelta ja palaan töihin entistä virkeämpänä ja iloisempana. Selkä ei todellakaan ole vielä kunnossa, mutta kun mieli on piristynyt ja voimat palanneet, jaksan jatkaa sen kuntouttamista töistä huolimatta.Viikolla käydessäni kuntosalilla muistin, kuinka paljon siitä tykkään. Lähteminen on aina ollut minulle se vaikein juttu. Nyt kun olen ymmärtänyt, miten hyvää kuntosaliharjoittelu minulle tekee, voin rehellisesti sanoa, että suorastaan odotan pääsyä kuntosalille. Tänään aion käydä iltapäivällä "lenkillä" ja huomenna sitten töiden jälkeen suuntaan hetinmiten salille. Siitä se lähtee käyntiin, uusi arki ♥


30 kommenttia:

 1. Mukavaa sunnuntain jatkoa ja tsemppiä töihin paluuseen, hyvin se menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija ♥ Henkinen valmistautuminen huomiseen on alkanut. Äsken kävin kävelyllä ja kohta paistan lettuja. Ihana vapaapäivä ♥

   Poista
 2. Mukava kuulla, että väsymys on hellittänyt! Tsemppiä sinne ja kevät tuo valon tullessaan niin jaksaa paremmin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita ♥ Olen niin onnellinen, kun jaksan jo tehdä muutakin kuin vain nukkua ja tekeminen yleensäkin alkaa taas olla mielekästä :)) Kevät on yksi mun suosikkivuodenajoista. Valon ja lämmön määrä kasvaa ♥

   Poista
 3. Aurinkoista ja rentoa sunnuntaita! Tsemppiä huomiseen.

  VastaaPoista
 4. Mukava kuulla, että väsymyksesi on väistynyt.
  Tsemppiä huomiseen ♥︎

  VastaaPoista
 5. Ihania tekstiilejä! Minäkin olen potenut kohta kuusi vuotta selkävaivoja, jatkuva kivun kanssa eläminen on ikävää. Tsemppiä töihin ja parempia hetkiä vaivojen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marsa ♥ Eihän tämä mukavaa ole, mutta näiden kanssa on nyt vain pakko opetella elämään.

   Poista
  2. Selkävaivoihin suosittelen omien kokemusteni perusteella kiropraktiikkaa ja liikuntaa - ei vaivaa enää selkäkivut! :-)

   Poista
  3. Liikunnan vaikutukset tuntuvat jo ja on ihan totta, että liikunta on todella hyvä apukeino tässä tilanteessa :)

   Poista
 6. On muuten ihana tunne herätä aamuun virkeänä ja hyväntuulisena! Jaksamisen arvon ymmärtää todella vasta kun sen on kerran menettänyt. Oma 5 vkon tautini vei voimat täysin ja nyt kun olo alkaa parantua on fiilis uskomaton. Nyt pidetään huolta itsestämme ❤ Mukavaa työn aloitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu ♥ Kyllä, tuo on todella ihana tunne ja nyt todellakin pidämme itsestämme huolta! Hyvää oloa sinunkin arkeesi ♥

   Poista
 7. Niin kiva kuulla vointisi kohentuneen <3 Hurjasti tsemppiä uuteen arkeen! Muista kuitenkin olla itsellesi armollinen <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Kyllä mä muistan! Olen nyt sairasloman aikana jo opetellut tekemään asioita joista pidän, joten eiköhän tämä tästä hyvin mene. Ihanaa hiihtolomaa teille ♥

   Poista
 8. Mukavaa töihin paluuta! Ihanaa, että olet saanut levättyä ja olo on nyt parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli ♥ Kyllä tämä tauko tuli todellakin tarpeeseen ja on tehnyt tehtävänsä. Tästä on hyvä jatkaa :)

   Poista
 9. Kiva blogi sulla, jäin lukijaksi :) Löysin tänne toisen blogin kautta. Tervetuloa kylään myös My life blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogini lukijaksi, Jassuntassu ♥ Toivottavasti viihdyt blogini parissa mahdollisimman pitkään. Kiitos kutsusta! Tulen mielelläni vastavierailulle.

   Poista
 10. Tsemppiä työhön paluulle <3

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä työhön ja voimaantuneeseen arkeen <3

  VastaaPoista
 12. Zemppiä töihin ja totta tuo, kun on aikaa pysähtyä ja ns.ajatuksille tilaa, tapahtuu mielessä se naksahdus. Oravanpyörässä ei ole aikaa ajatella ja välillä elo on yhtä selviytymistä. Väsymys on pahinta, silloin kaikki mitä tekee ja tapahtuu, tapahtuu säästöliekillä, elämästä katoaa ilo.

  Aurinkoisia ja lämpimiä ajatuksia Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Juuri näin se menee! Mukavaa viikonloppua Sinulle, Tiia ♥

   Poista
 13. Tsempit töihin <3

  VastaaPoista
 14. Anonyymi5.3.16

  Mukava uutinen <3 Tsemppiä ja aurinkoisen lämpöisiä keväisiä ajatuksia sinulle ja mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mukavaa viikonloppua Sinullekin ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan