Uusi sivu elämässä ♥

5.3.2016


Eka työviikko sairasloman jälkeen takana. Töissä meni kaikki ihan hyvin. Työmotivaatio oli jälleen kohdallaan ja työn tekeminen tuntui mielekkäämmältä. Huomasin, kuinka suuri merkitys sillä on työnteon kannalta, että ei tarvitse kantaa harteillaan ns. ylimääräistä väsymystä. Ymmärrän ja tiedän sen, että työssä väsyy, mutta nyt en puhukaan normaalista väsymyksestä, vaan esim. jonkun sairauden tms. aiheuttamasta väsymyksestä. Kolmena päivänä kävin heti töiden jälkeen kuntosalilla tekemässä lihaksia vahvistavaa treeniä. Mun selän, mutta myös polvien, kannalta on äärimmäisen tärkeää saada vahvistettua niitä tukevia lihaksia. Itsessään tuo töistä suoraan salille meno on ihan paras vaihtoehto, koska silloin salille tulee mentyä ja illalla jää hyvin aikaa myös perheelle ja kodille ♥


Loppuviikosta kävin esimieheni kanssa varhaisen tuen keskustelun. Sellainen käydään aina työpaikallani, kun sairaslomapäiviä kertyy 20/12kk tai olikohan se nyt, että kun on viisi erillistä sairaslomaa vuoden aikana. Noh, joka tapauksessa minulla se nyt oli ja osoittautui ihan hyväksi käydä esimiehen kanssa asioita läpi ja pohtia,miten työpaikkalla pystytään ennaltaehkäisemään tulevia sairaslomia ja tukemaan työkyvyn säilymistä. Keskustelussa käytiin läpi myös sitä, kuinka helposti ihmiset kyseenalaistavat toisten sairaslomien tarpeellisuuden. Mä en ymmärrä miksi tälläistä pitää vatvoa ja miettiä, kun asia ei kuulu kenellekään muulle kuin asianomaiselle.


Olen myös huomannut ja kaikki varmasti sen tietävätkin, että bloggarin on oltava varovainen siinä, mitä blogissaan ja sen fb-sivuilla kirjoittaa, ettei tule väärinymmärretyksi. Ymmärrän, että on ihan väistämätöntä selvitä ilman väärinymmärryksiä, mutta siitä huolimatta tämä on musta jotenkin niin väärin. En tiedä voidaanko minun kohdallani puhua suoranaisesti väärinymmärtämisestä, mutta joka tapauksessa haluan nyt hiukan selventää,miten olen sairaslomani aikana pystynyt menemään Flamingoon, mutta en töihin. Tämä siis tiedoksi erityisesti niille blogini anonyymeille seuraajille, jotka ovat tätä asiaa ihmetteleet blogini erään facebook päivityksen vuoksi.

Ensinnäkin kukaan ei varmasti ole ilman syytä sairaslomalla eikä sairasloma aina tarkoita sitä, että pitää kököttää kotona neljän seinän sisällä. Minua lääkäri ainakin erikseen kehoitti elämään muilta osin ihan normaalia elämää, vaikken sillä hetkellä ollutkaan kykeneväinen käymään töissä. Olin siis Flamingossa ihan vain A) piristämässä mieltäni, ettei kodin seinät kaatuneet päälleni B) kävin Amarillossa syömässä C) olin Tammer-Tukun kutsumana blogi-illassa (reissun virallinen syy), jossa muuten selkäni tuli kahden tunnin seisomisesta ihan älyttömän kipeäksi ja tämän seurauksena nukuin erittäin huonosti yöni hotellihuoneessa ja D) en käynyt kylpylässä. Siinä koko reissun sisältö, joten toivon, että tätä asiaa eikä sairaslomani tarpeellisuutta tarvitsisi enää pohtia, koska olen ollut jokaisen seitsemän viikkoa sairaslomalla työterveyslääkärin määrämänä. Piste.


Mutta siis ensimmäinen työviikko sairasloman jälkeen on onnellisesti takana. Työnteko tuntui pitkästä aikaa mukavalta ja tunsin saaneeni jotain aikaiseksikin. Tästä on hyvä jatkaa. Uusi sivu elämässäni on alkanut ♥

Hyvää viikonloppua kaikille, tervetuloa uusille lukijoilleni ja erityiskiitos vielä kaikille, jotka jätitte tsemppikommentteja edelliseen postaukseeni ♥ ♥

*kuvat Tammer-Tukun blogi-illasta*

32 kommenttia:

 1. Se on tuo kateus, kun teettää kaikenlaista. On niin helppo olettaa toisesta tiettyjä asioita. Kiva kuulla, että voit jo paremmin. 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nea ♥ Jaksaminen on tosiaan nyt ihan toisella tasolla kuin ennen. Tunnen olevani monessakin mielessä paljon vahvempi kuin ennen, joka tarkoittaa myös sitä, että kestän paljon paremmin kanssaihmisten puheita minusta. :))

   Poista
 2. Ihana kuulla että paluu arkeen on sujunut ongelmitta.
  Ulkopuolisen on aika turha kommentoida kenenkään sairasloman tarpeellisuutta, jos ei tiedä asian oikeaa laitaa! Tosiaankin sairasloma ei aina tarkoita sitä, että pitäisi kökkiä kotona. Esim. minulle sanottiin selän kanssa niin, että se makaaminen ja paikallaan olo on se pahin ja juuri hiljainen ävely on selälle paras.
  Tsemppiä sinne tuleviin viikkoihin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marita ♥ Sairasloma on niin henkilökohtainen asia, että siihen ei kenenkään pitäisi puuttua. Tuo on ihan totta, että paikoillaan olo ei ole hyväksi missään mielessä. Ihminen on siitä kumma kapistus, että se voi paljon paremmin, kun pitää itsensä koko ajan pienessä liikkeessä.

   Poista
 3. Hienoa että työhön palaaminen on mennyt hyvin! Mutta oivoi, mistä aina löytyy ihmisiä jotka jaksavat vaivata päätään toisten asioilla. Ei kiva. Tsemppiä ja hatunnosto että olet löytänyt tuollaisen rytmin salille menemiseen. Siitä tulee varmasti hyvä mieli joka kerta! Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu ♥ Eihän tuo kivaa ole, mutta onneksi osaan nykyisin jättää tuollaiset puheet omaan arvoonsa. Iysellä on ainakin omassa elämässä ihan riittävästi miettimistä, joten en todellakaan jaksa pohtia ja vavoa toisten asioita.

   Olen itsekin niin ylpeä itsestäni, kun olen jaksanut käydä kuntosalilla ja sen vaikutuksetkin näkyvät jo, vaikken paljon pystykään siellä kerralla tekemään mitään. Se on vaan fakta, että päätetyötä tekevän ihmisen on pakko harrastaa liikuntaa pysyäkseen kunnossa.

   Poista
 4. Voi hyväntähden, ettei joillain ole muuta tekemistä kuin vatvoa toisten asioita, huh huh.
  Ihanaa, että työnteko taas sujui ja myös tuntui kivalta.
  Oikein kaunista viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Pitkästä aikaa jaksoin ihan täysillä keskittyä työntekoon ja se tuntui mielekkäältä. Ihana tunne ♥ Ihanaa viikonloppua Sinullekin!

   Poista
 5. On se kumma, kun aina on noita ihmisiä joilla ei ole omaa elämää...pitää vatvoa jonkun muun tekemisiä!!
  Tsemmpiä sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irmastiina ♥ Niinpä! Meitä on niin moneen junaan ja osa jää vielä pysäkillekin.

   Poista
 6. Harmittaa puolestasi moinen selän takana panettelu! Ei kun rinta rottingilla kohti uusia haasteita. Sairasloman päättää aina lääkäri ja yleensä niitä annetaan tosi kitsaasti. Se joka saikulle joutuu, ihan varmasti sen tarvitsee parantuakseen. Tsemppiä sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mä niin toivoisin, että jos joku miettii esim. työkavereista, näitä munkin asioita, että ne tulisivat sitten ihan suoraan kysymään, mikä on totuus. Sillä konstilla säästyttäisiin monelta mielipahalta. Mä sanoin juuri tuota samaa, että lääkäri on aina loppukädessä se, joka päättää sairaslomasta enkä usko, että yksikään työterveyslääkäri antaa sitä ilman kunnon syytä.

   Poista
 7. Muistan itse todella hyvin, kuinka podin aikoinaan huonoa omaatuntoa, kun olin sairaslomalla pitkään burn outin takia, kun ihmiset ihmetteli, kun "näytin niin normaalilta".. Älä anna moisten pahoittaa mieltäsi, itse ja läheisesi tiedätte, mikä on tilanne ja se on tärkeintä <3 Ihana kuulla, että olet päässyt takaisin töihin, toivottavasti olo pysyy hyvänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jessica ♥ Mä podin myös huonoa omaatuntoa sairaslomastani, vaikka tiesin sen olevan minulle tuossa kohden ainut vaihtoehto. Tuo on ihan totta, että minä ja läheiseni tiedämme totuuden ja se on tärkeintä. Muillehan se asia ei edes kuulu! Minäkin toivon, että tämä vire säilyy :))

   Poista
 8. Anonyymi5.3.16

  Ei oo totta!!!että jotkut viitsivätkin olla ilkeitä,olisivat itse pitkään saikulla niin tietäisvät että tuuletustakin tarvitaan ja se on myös osa hoitoa.Työniloa Krisse.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa että olet saanut voimasi takaisin ❤ harmittavaa oli lukea että edelleen vielä tänäkin päivänä joku/jotkut ihmiset kuvittelevat sairasloman tarkoittavan yhtä kuin kotona vuodelevossa makailua. Tosin onhan sitä edelleen ihmisiä jotka ovat sairaita vasta jos on kuumetta :D toivottavasti pystyt jättämään tuollaiset kommentit omaan arvoonsa. Parempaa vointia jatkossakin ja aurinkoista kevään odotusta sinulle Krisse ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos P ♥ Kyllä ja onhan ihmisiä, jotka ovat viimeiseen asti puolikuntoisina töissä, koska ilmeisesti kuvittelevat olevansa korvaamattomia. Onneksi minä en ole ja pystyin olemaan riittävän pitkään sairaslomalla saadakseni itseni parempaan kuntoon.

   Poista
 10. Hyvä että ensimmäinen työviikko lähtenyt hyvin käyntiin ja tosiaan nuo asiathan eivät kuulu kuin asinaomaisille.

  Kyllä jokainen viisas ymmärtää, että sairasloma ei välttämättä todellakaan tarkoita sitä, että ollaan neljän seinän sisällä vaan, että tehdään oman jaksamisen nimissä juuri niitä asioita joista iloa saa. <3

  Älä välitä kommenteista, joillain on tarve puuttua ihan kaikkeen, jos ei ole kokenut ei voi tietää, mutta eipä pitäisi mennä myöskään päsmäröimään.

  Yhtä hyvää uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Kurjiahan nämä tälläiset turhat kommentoinnit ovat, kun ei tiedetä ihan sitä koko totuutta. En välitä niistä, mutta mulle vain herää kysymys, että MIKSI? Miksi pitää puuttua toisten asioihin? :(

   Poista
 11. Kaikenlaisia kommentteja sitä tuleekin! Mukavaa että olet päässyt takaisin töihin ja vieläpä motivoituneena :) Se on tärkeää yleisen hyvinvoinnin kannalta. Iloa alkavaan viikkon ja jaksamista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kiitos ja mukavaa, alkavaa viikkoa Sinullekin ♥

   Poista
 12. Tsemppiä sinulle, ja jokainen joka on kärsinyt selkäkivuista, luulisi tietävän , että töitä sillä ei tehdä, mutta liikkua saa ja pitää.

  Vahinko, että aina näitä ihmisiä löytyy jotka kokee, että heidän tehtävänsä on puuttua toisten sairaslomiin, huh!

  Kiva , että pystyt taas työskentelemään ja oikein mukavaa sunnuntai iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Souliina ♥ Joo, ei tämä kivaa ole, kun ei vieläkään ole täysin kunnossa eikä pysty tekemään kaikkea, mitä haluaisi tai edes kävelemään niin pitkää kävelylenkkiä kuin aurinkoisessa kevätsäässä haluaisi.

   Poista
 13. Kaikki sairauslomat eivät tarkoita petipotilaana makaamista eikä kukaan varmasti huvikseen "saikuttele" pitkään jos sille ei oikeaa syytä ole. Lääkärin asia on arvioida saikun tarve ja mitä silloin on sopiva puuhata.

  Mukava kuulla että töihin palaaminen on sujunut hyvin ja salitreenit maistuu!
  Iloista viikkoa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina ♥ Mä ainakin huomaan, että mitä pidempään on paikoillaan, sen kankeammaksi mun liikkuminen menee. Mä uskon myös, että varsinkin pitkällä sairaslomalla on erityisen tärkeää, että välillä lähtee vähän ihmistenilmoillekin.

   Poista
 14. Olen itse pitkällä sairauslomalla selän takia ja viimeinen asia jota tähän kaipaisin, olisi asian kyseenalaistaminen. Kivun lisäksi mieliala on väistämättä alhaalla, kun ei selviä normaalista arjesta kuten terveenä ja mä aloitin blogin juuri siksi että on joku henkireikä kotona ollessakin.Ymmärrän sua ihan täysin!Hienoa että oot jo päässyt takaisin töihin, tsempit sille. Mä odotan sitä myös :)

  Maiccu
  http://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Maiccu ja tervetuloa blogini lukijaksi ♥ Tuo on ihan totta, että mieli meinaa väkisin mennä alas, kun ei pysty tekemään enää kaikkea, mitä ennen. Bloggaaminen ja sen mukanaan tuomat tapaamiset tms. ovat mieletön voimavara elämässä. Niistä en luovu. Täytyypä tullakin blogiisi vastavierailulle!

   Poista
 15. "Löysin" tämän vähän vahingossa. Luin eteenpäin ja jäin koukkuun. Liityn siis seuraajiisi. =)

  Hyvin kirjoitit sairaslomasta. Erityisesti naisvaltaisilla aloilla taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, että työpaikalla kommentoidaan muiden saikkuja ja niiden syitä - täysin asiattomasti. Tsemppiä sen asian selvittelyyn! Voimia myös kuntoutumiseen, selkäongelmat on niin syvältä oleva riesa.
  Aurinkoisia päiviä kevääseen!
  verkkojavesilla.blospot.fi /Vivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva, että päädyit tänne ja jätit käynnistäsi jäljen ♥ Minusta on ihana saada uusia lukijoita/seuraajia. Se motivoi aina jatkamaan bloggaamista, kun tietää, että postauksille löytyy uskollisia ja kiinnostuneita lukijoita. Kiitos sinulle tsempeistäsi ja aurinkoisia kevätpäiviä myös sinulle ♥

   Poista
 16. Mukavaa, että töihin paluusi pitkän saikun jälkeen tuntui hyvältä.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan