Lumiset maanantaiterveiset ♥

22.2.2016

Huh huh, kylläpä tuota lunta nyt riittää! Meillä on viikonlopun aikana satanut liki 40 centtiä lunta. Oi, miksi tämä lumi ei voinut tulla jo jouluksi! Sitä jaksan edelleenkin surkutella, mutta nyt sitä on. Ainakin hiihtolomalaiset pääsevät hiihtämään ja laskemaan mäkeä, jos siltä tuntuu. Lumesta se ei nyt ainakaan ole kiinni. 

Meillä mies on ahertanut lumitöiden parissa ihan päivittäin. Lisäksi hän on vielä käynyt tekemässä lumityöt reissussa olevan ystäväpariskunnan kotona. Meillä itsellä on tooosi iso piha ja onneksi myös puutarhatraktorissa sellainen lumilevy edessä, jolla saa työnneltyä lumet syrjään. Käsipelillä tuota lumimäärää ei kukaan olisi jaksanut kolata. Nytkin lumen määrä meinaa olla jo ongelma, kun ei meinaa saada lunta mahtumaan mihinkään. Se tuossa lumilevyssä on huono puoli, että sillä ei saa oikein korkeiden penkkojen päälle nostettua lunta. Pihatie on kaventunut merkittävästi, mutta onneksi osan lumista voi työnnellä maantien yli ojaan. Minusta ei oikein ole ollut mitään hyötyä/apua noissa hommissa. Oikeassa käden tenniskyynerpää ja kipeät ranteet sekä tuo välilevyn pullouma estävät minun osallistumiseni lumitalkoisiin. Kumma juttu taas, miten sitä haluaisi olla tuossa osallisena niin paljon juuri silloin, kun siihen ei vaan yksinkertaisesti kykene. Miten teillä on selvitty lumitöistä vai onko teillä lunta satanutkaan?

Menneenä viikonloppuna täällä Kouvolassa hiihdettiin jälleen jokavuotiseen tapaan Kouvolan Varuskunta Urheilijoiden järjestämä kaukopartiohiihto. Kaukopartiohiihto on kaukopartiomiesten perinteitä vaaliva tapahtuma. Kaukopartiohiihdon suojelijana toimii sodan aikana kaukopartiossa toiminut veteraani. Kaukopartiohiihto on pitkä siirtyminen suksilla. Valittavana on eri pituisia reittejä 30 kilometrin sprintistä aina 150-300 kilometrin mittaiseen matkaan. Tänä vuonna tuo hiihto järjestettiin jo 18.kerran. Muuten en tuosta kyseisestä hiihtotapahtumasta varmasti olisikaan tietoinen, mutta joku noista pidemmistä hiihtoreiteistä kulkee ihan tästä meidän nurkalta. Pitkin viikonloppua noita hiihtäjiä tästä meni ohi. Minusta niiden menoa on mukava seurata ja samalla mietiskellä, miltä heistä tuo hiihtomatkan tekeminen tuntuu. Joillakin hiihtäjillä on oikein teemaan sopiva lumipuku päällä hiihdettäessä. Täytyy sanoa, että tänä vuonna osallistujat saivat varmasti kaiken irti tapahtumasta tämän koko viikonlopun kestäneen lumisateen vuoksi. 

Mukavaa talvisen viikon alkua teille kaikille 
ja
Oikein hyvää hiihtolomaa kaikille lomalaisille!
 

27 kommenttia:

 1. Kyllä ei ole lumitöitä ikävä! :D Pääsin kuitenkin tunnelmaan, kun yli puoli tuntia kaivoin autoa esiin parkkipaikalta ihan vain huomatakseni, ettei teiden kunto juuri kannusta ajeluun. Lapsi kuitenkin nautti, kun oli lunta isot kasat kiipeilyä varten. Välillä näytti mulle peukkua ja huuteli tsemppauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsille tämä on ihanaa, kun on missä peuhata ja tulee niitä kasoja, josta voi laskea pyllymäkeä. Ha haa...mä niin näen sieluni silmin, kuinka lapsesi on peukuttanut ja tsempannut sua :))

   Poista
 2. Voi onpas teillä paljon lunta! Lunta on tullut kyllä hyvin täälläkin ja jos minulta kysytään, niin nyt jo riittäisi! Mutta onhan se kiva, että lapsille on hiihtolomaksi tuota lunta jossa mennä temmeltää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä tosiaankin nyt on ja minunkin puolestani se riittäisi jo! Ihan käy jo tuota miestä sääliksi, kun joutuu sitä tuolla puskemaan enkä itse voi auttaa. Täällä Kouvolassa ensi viikko on hiihtolomaa koululaisilla. Kaikki halukkaat pääsevät varmasti hiihtämään :))

   Poista
 3. In austria the sun US shining and i am still waiting of spring.
  Happy that i found you,
  your new follower
  Kuni

  VastaaPoista
 4. Kyllä on täälläkin ihan tuota lunta tullut nyt tarpeeksi. Inhottavaa on kun heti perään aina sataa vettä. Meillä siis kahlataa polvia myöten sohjossa.
  Kivaa viikonloppua sinne hankien keskelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivotaan nyt, ettei ihan heti sitä vettä tule, että säästyttäisiin tuolta loskalta!
   Kiitos, Outi...kyllähän se viikonloppukin sieltä taas tulee ;)

   Poista
 5. Ihanan paljon lunta, olispa meilläkin. Vaikka kyllä täälläkin valkoista mutta tuollaiset kinokset puuttuu. Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on kyllä tosi reilusti ja maisemat on niin kauniita. Mukavaa viikon jatkoa Sinullekin, Katja ♥

   Poista
 6. Meitsi on vedelly pihaa ihan käsipelillä puhtaaksi ja kyllä voin sanoa, että hiki virtaa! :P Mutta tosiaan, lapset tykkää ja koulultakin tuli viestiä, että sukset mukaan huomiseksi! Nautitaan nyt kun sitä riittää :) Ihanaa talvista viikkoa sulle Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Uskon, että hiki lentää lumitöissä. Ei varmasti ole ihan kevyttä puuhaa. Yritetään tosiaan kuitenkin nauttia nyt tästä, kun maisematkin ovat niin kauniita ♥

   Poista
 7. Kylläpä sielläkin on paljon lunta!
  Täällä kans sadellu jo monta päivää, huh!
  Mutta hiihtolomalaisille ja lapsille mukavaa ja kyllä se kevätkin sieltä vielä tulee:)
  Mukavaa viikkoa sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Kyllä se kevät sieltä vielä tulee...aikanaan. Nyt nautitaan talvesta ja kauniista maisemista.

   Poista
 8. Ihania lumikuvia!!! Päivän positiiviset lumesta on että kuopus pääsee mäkeen tänään laskettelemaan :)♥ Oikein kivaa talvista päivää sulle Krisse!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Lumi tekee maisemasta niin kauniin ja hyvä juttu on se, että lumi tuli sitten nyt hiihtolomakaudella, kun ei kerta jouluksi tullut.

   Poista
 9. Huh huh....onpas teillä siellä lunta. Lumitöitä saa varmasti tehdä oikein urakalla. Kyllä se kevät tulee aikanaan joten nyt vaan nautitaan näistä talvikeleistä ja harrastetaan talvista ulkoilua❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lunta on nyt ihan riittämiin! Nyt onkin mukava käydä ihan vaikka kävelyllä, kun on niin kaunista ♥

   Poista
 10. Lunta on tullut ihan urakalla. Pari viikkoa sitten täällä oli nurmikot näkyvillä ja kamala tulva, mutta nyt on taas kunnon kinokset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne säät muuttuu nopsaan. Nyt kun vaan olisi vähän aikaa pikkupakkasta, että tämä kauneus säilyisi edes hetken ♥

   Poista
 11. Tuo lumi nyt kieltämättä tuntuu tulevan vähän vika aikaan ja teillä sitä riittääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä nyt todellakin on jo ihan liiaksikin tai ainakin tarpeeksi! Jouluna tämä olisi ollut niin ihana juttu ♥ mutta kai se on vaan alettava totuttautumaan ajatukseen, että meillä lumipeite tulee vasta alkuvuodesta ja joulut ovat mustia. En tiedä!

   Poista
 12. Ihania lumikuvia<3 Täälläkin on sitä valkoista hattaraa tullut ja hyvä niin, luulin jo hetken että talvi meni jo. Toki kyllä jo kevättä odotan innolla. Vai siellä hiihdetään 30 km sprinttiä ;) Juupa juu. Kerran Lapissa ollessa eräs nainen kertoi kahvituvalla hiihtäneensä jo 50 km ja vielä oli kuulemma 30 km jäljellä, huh huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joo, siis toi 30 kilometrin sprintti on lyhin matka tuossa kaukopartiohiihdossa. Pisimåiä matkoja hiihtävät taivaltavat useamman päivän ja yöpyvät matkan varrella luonnon helmassa. Näin ainakin olen ymmärtänyt!

   Poista
  2. Hiihtelijä29.9.16

   Moikka! Huomasin tämän postauksesi ja oli pakko kommentoida, joskin "hieman" myöhässä, kun kuulun näihin oletettavasti talosi ohi hiihtäneisiin =). Hmm, missähän sijaitsette... Emme päässeet tuossa erittäin rankassa hiihtokelissä tavoitteeseemme, joten palaamme laduille ensi vuonna. Paikoin hiihtäminen tuntui hangilla lentämiseltä, mutta myös äärirajoille päästiin, kun edessä oli 90 kilometrin hiihtämisen jälkeen pelkkää umpihankea nuoskalumessa, ja väsyttäähän ihmistä aamuyöllä ilman hiihtämistäkin. Viimeiset kilometrit ennen Uttia tuntuivat loputtomilta.

   Korjattakoon, että maksimiaika suoritukselle on 48 h ja tapahtumassa ei nukuta kaukopartiomiesten tapaan havupedillä vaan sisätiloissa. Me emme saaneet unta kierrosten välissä, kun tuuli ulvoi ilmastointikanavissa ja keho kävi ylikierroksilla. Tapahtuma oli kyllä hyvinkin mieleenpainuva ja terävimmät muistot jäävät juurikin tuollaisista haastavista olosuhteista. Suosittelen!

   Kaunista syksynjatkoa! =)

   Poista
 13. Lunta tuli kyllä niin paljon, että suorastaan ketutti! Vaikkakin lumityöt ovat hyvää hyötyliikuntaa, mutta siltikin ja hartiat oli muuten homman jälkeen ihan jumissa.

  Kivaa viikonloppua Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tyttökin jo sanon yhtenä päivänä, että "Eikö tämä lumen tulo koskaan lopu?". Noh, kyllähän tuo jo riittäisi ja kevät vois vaan niinku tulla!

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan