Ryhtiliike

8.2.2015

Kiitos ihan hurjasti kaikille edelliseen päivitykseeni kommentoineet! Olen aivan mykistynyt saamistani kehuista ♥ Kiitos ♥ Mä olen oikeastaan aina panostanut todella vähän itseeni. Ainut asia, minkä teen säännöllisesti on se, että käyn noin viiden viikon välein kampaajalla. Joo, kallista, mutta mun on vaan pakko, kun ei oo pitkiä hiuksia, joiden vois vain antaa kasvaa ja olla. Lyhyen hiusmallin vitsauksia. Meikkauspuolellakin mä oon tosi surkee. Mun meikkipussista löytyy tasan meikkivoide, puuterirasia, ripsari ja huulikiilto. Niillä mennään niin arjessa kuin juhlassakin. Mä aina välillä ihmettelen noiden nuorten tyttösten meikkipusseja, kun ne on niin turvoksissa kaiken maailman putelia ja purnukkaa. Kuka ne ensinnäkin on niille ostanut? En minä ainakaan. Mutta täytyy kyllä sanoa, että tytöt osaavat kyllä meikata ja laittaa itseään todella kauniisti. Oikeastaan koskaan en ole nähnyt heillä mitään överimeikkejä naamassa. Hyvä niin! Itsekin haluaisin oppia lisää tuolla saralla. 

No, entäpä sitten tuo vaatepuoli? No, sen huonoon panostamiseen on ollut montakin syytä! Yksi suurimmista viittaa tuohon edellisen postaukseni aiheeseen. Ison tytön on vaikea löytää kivoja (lue:muodikkaita) vaatteita. Muutama vuosi sitten löysin ihanan isojen tyttöjen vaatekaupan, Zizzin. Silloin ensimmäisä kertaa ostin itselleni jotain muodikasta. Tuossa liikkessä on vain yksi huono puoli. Se on vaatteiden hinta. Minun kukkarolleni hinnat ovat korkeita, mutta joskus kuitenkin repäisen ja ostan itselleni sieltäkin jotain. Esim. Zizzin farkut ovat aivan ihania ja sopivat mun kropalle hyvin. Ikimaailmassa ennen tuon kaupan rantaumista kotikulmilleni, en olisi voinut kuvitellakaan pulittavani yli 80e yksiin farkkuihin. Nyt teen sen, jos vain saan hyvät, istuvat ja muodikkaat pöksyt. Nykyisin Zizzin vaateita saa myös monista nettikaupoista, kuten Ellokselta, Zalondolta, Stocmanilta ja Sokokselta.

Vaatekaupassa käynti ja varsinkin pukukopissa äheltäminen on minulle ollut aina yhtä tuskaa. Mun on jotenkin tosi vaikea löytää vaaterekeistä mitään itselle sopivaa. Niinpä mieluusti otankin itselleni joko mieheni tai tyttäreni apulaiseksi vaateostoksille. Siltikään lopputulos ei ole taattu. Lopullinen ahdistus, masennus ja itkupotkuraivarit tulee sitten siellä pukukopissa peilin edessä. Ei, ei ja ei...kun ei vaan löydy mieluisia vaatteita, niin ei löydy. Siitäpä on sitten seurannut se joka naisen ongelma, että ei ole mitään päälle laitettavaa. Minun tapauksessani tämä on aivan kirjaimellisesti juuri näin. Mun vaatekaapista ei löydy sitä joka naisen perussettiä, jossa vaatekappaleita yhdistelemällä saa monta eri asukokonaisuutta. Monesti töissä musta tuntuu, että olen jotenkin kauhean epäsiisteissä vaatteissa. Noh, se tunne on varmasti suurelta osin ihan totta! Kun vaatevarasto on pieni ja kun joskus sitten löytyy esim. joku pusero tai housut, jotka mahtuu ja miellyttää, niitä sitten pidetään samoja päivästä,viikosta ja kuukaudesta toiseen. Ihan luonnollistahan silloin on, että vaatteet kuluu todella nopsaan ja varsinkin, kun ne on henkkamaukkaseppälälindex-valikoimaa, niin laatukaan ei silloin aina takaa vaatteille pitkää ikää. Nyt olen kuitenkin päättänyt tehdä itseni kohdalla ryhtiliikkeen. Alan panostaa itseeni ja ulkonäkööni entistä enemmän. Perheemme heikko taloudellinen tilanne tuo siihen hiukan lisähaastetta, mutta en aio luovuttaa. Nettikauppojen alekoodit otetaan nyt käyttöön ja saattaapa sinä sivussa visakin vingahtaa, mutta katsotaan kuinka muijan käy.






No niin! Tänään oli ensimmäisen ostosreissun paikka eikä sieltä sitten ihan tyhjin käsin kotiin tultukaan. Mukaan tarttui ohuet, mustat joustofarkut ja musta perus trikootunika. Molemmat KappAhlista isojen tyttöjen XLNT-mallistosta. Nyt on hyvä alku, mistä jatkaa sen perusvaatesetin kasausta ja mikä parasta, molemmat toimii mulla myös duunivaatteina. Jakun alle pitää vaan löytää joku sopivampi toppi ja mielellään vaikka jonkun muun värinen kuin musta. Kirkkaan punaiset korkkarit löytyi jo aiemmin viikolla prisman alesta. Kuten kuvista näkyy, asukuvien ottaminen ja yleensäkin valokuvissa olo ei ole mulle kovin tuttua puuhaa. Nauruksihan se sitten lopulta meni, mutta olihan meillä tytön kanssa kuitenkin niin kivaa yhdessä ♥

27 kommenttia:

  1. Ihania kuvia :)

    VastaaPoista
  2. En kerinnyt aiempaan kommentoimaan ollenkaan, joten tulee tässä.
    Rohkea ja kaunis nainen olet ♡
    Itse olen se m kokoinen, joka ei vatteisiin tai meikkiin tuhraa ylimääräisiä, itseni aina jätän viimeiseksi. En silti tunne itseäni vähäiseksi ja nukkavieruksi.
    Minä taas kiukuttelen, kun vaatteet joista pidän, on xl malliston ja ei sovi minulle.
    Ihana kun tulit onnelliseksi löytäessäsi ne perus mustat ja tuosta on hyvä jatkaa vaatekaapin asujen valikoimaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika ♥ Tuo taitaa olla monen äidin "ongelma" että muiden hankinnat menee oman edelle. Niin minullakin on ollut. Kiitos kommentistasi!

      Poista
  3. Kaunis nainen siellä kuvissa!
    Upeat kuvat ja ihanaa kun kuvasit rohkeasti itseäsi!
    Tyylikkään näkösiä vaatteita olet löytänyt.

    Suloista sunnuntaita Krisse♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ♥ Ihanaa sunnuntai-iltaa sinullekin!

      Poista
  4. Kiva asu! Tykkään! tiedän tunteen, kun vaatteet eivät mahdu ja ahdistaa...

    VastaaPoista
  5. Mun mielestä on jotenkin niin hassua lukea, että et muka olisi tyylikäs, sulla ei olis kivoja vaatteita tms. Nimittäin mun mielestä sä olet aina niin hiton hyvännäköinen ja sulla on kivoja vaatteita!! Sä olet luonnostaan tosi kaunis kasvoiltasi, ihan hämmästyin, että et siis ilmeisesti edes meikkaa suuremmin!! Sulla on todella kauniin väriset silmätkin ja upeat värit muutenkin (tukka, kulmakarvat...). Ja tukkamallikin sulla on aina tosi kivasti ja siis oot vain yksinkertaisesti mun mielestä tosi nätti ja tyylikäs!! Viis siitä, jos (mielestäsi) olet "liian iso" - mä olen aina ajatellut, että sä olet upean näköinen!!!

    Mutta silti mä kyllä myös ymmärrän tän tekstin. Mä en ehkä ole XL-kokoa, mutta mulla on myös se ongelma, että en vaan löydä sopivia vaatteita. Olen pituudeltani 12-vuotiaan lapsen mittainen, mutta kropaltani en todellakaan lapsen kokoinen. Mutta en myöskään "naisen" kokoinen. Kun on mittaa 149cm ja painoa kuitenkin 55kg (eli kyllä, ylipainoinen siis olen), vartalo mallia "ei takapuolta ollenkaan, vyötäröä sitten taas liikaakin" ja mittasuhteet muutenkin jotain aivan muuta kuin aikuisten naisten vaatteet, niin kylläpä vain on vaateostokset ihan silkkaa tuskaa. (Siksi vihaankin koko aihetta...)

    Olen joskus miettinut, jos teettäisin itselleni jonkun istuvan jakun tms, mutta milläpä rahalla senkin tekis... Mun on hemmetin vaikea löytää takkeja ja housuja: aina on liian pitkät hihat ja lahkeet, persus on löysä, vyötärö on tiukka, hihojen istuvuus on huono jne... Ihan tuskaa todellakin. Joten mun vaatteet on sitten käytännössä trikoohousuja ja trikoopaitoja. Olen käyttänyt samaa (yhtä ja ainoaa omistamaani) toppatakkia monta vuotta (luultavasti lähemmäs 10v) koska en jaksa sitä tuskaa ettiä uutta sopivaa. Tilaan/ostan H&M:stä samoja trikoopaitoja vuodesta toiseen (mustia, kuinkas muuten - värejä en hallitse yhtään). Nyt löysin läjän kuviollisia trikooleggareita, joilla mennään kunnes ratkeavat... Mulla on krooninen ongelma, kun mulla ei ole mitään päällyspaitoja. Epäsopivat ahdistaa päällä!!

    Joten siis - ymmärrän tuskasi. Sun onni on kuitenkin nuo ihanat vaatemallistot, joista "isot tytöt" löytää vaikka mitä ihanaa vaatetta päälleen. Mun mielestä niissä mallistoissa oikeesti on vaikka mitä ihanaa!! Mä en todella ees tiiä, mistä lähtisin etsimään ratkaisua itselleni. Jotenkin ei kauheesti huvita olla tällanen keski-ikäinen "ikiteini", mun vaatteet kun siis on itse asiassa ihan samaa tyyliä mitä ne oli kun olin teini... trikoot (=leggarit) ja löysä päällyspaita oli sillon mun perusvaatteet. Nyt se löysä paita on vaan toi makkarankuori-trikoopaita ja haikailen kivojen päällyspaitojen perään... Tavallaan koen, että tää tyyli on hyvin omanlaiseni, mutta itse asiassa en koe olevani kovin uskottava aikuinen nainen ensinnäkin tän kääpiömittani takia, mutta myöskään tän onnettoman vaatevarastoni takia... En kaipaa mitään ihmeellistä, mutta ehkä kuitenkin aika ajoin jotain vähän aikuisempaa ja fiksumpaa kuitenkin.

    Hups, sorry vähän turhankin pitkä kommentti... ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli kommentistasi! Eikä sen pituus todellakaan haittaa. Päinvastoin. Musta on tosi mukavaa, kun päivitykseni aikaansaavat keskustelua täällä kemmenttilootassa. Mäkin ymmärrän hyvin sinua ja tuskaasi vaatteiden kanssa. Pienikokoisella naisella on varmasti hyvin samanlainen ongelma kuin meillä isoillakin. Kiitos myös kauniista sanoistasi ♥ ulkonäöstäni ja vaatteistani! Tunui hyvältä ♥

      Poista
  6. Go Krisse go!!! Hyvältä näyttää- ja näkee että teillä on ollut tunnelma kohdillaan kuvatessa ♥
    Kivaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kyllä, meillä oli tosi kivaa yhdessä, kun yritettiin ottaa musta edes suht asiallisia kuvia. Tämä kuvaileminen tulee varmasti jatkossakin olemaan tytön kanssa meidän yhteinen juttu ♥ Kivaa sunnuntai-iltaa sinullekin!

      Poista
  7. Kiva kuvasarja oikeasti, etenkin tuo naurukuva on hauska! Minä en pystyisi päivän asukuviin, en vaan ole luonnollinen kameran toisella puolen! Ja kuten tuntuu olevan kaikilla naisihmisikkä en minäkään ole tyytyväinen vaatevarastooni saatikka kroppaani. Hyvät vaatelöydöt olet tehnyt ja tosiaan, hanki reilusti erivärisiä toppeja jakun alle ja vaikkapa pari huivia.. Sulla on siinä jo monta erilaista työasua ;) mä olen kyllä superhuono vaatteisiin/muotiin liittyvissä asioissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija ♥ No, ei nää päivän asukuvat oo ihan munkin ominta alaa, mutta kivaa meillä tosiaan oli yhdessä tytön kanssa! Enemmänhän nää asukuvat on teidän nuorten juttu kuin tälläisen mummoikäisen, mutta menköön, hih...

      Poista
  8. Ketjuliikkeistä löytää joskus tosi hyvä laatuisia ja kauniita vaatteita kun viitsii vaan etsiä. Mutta pitkää pinnaa se kyllä vaatii.
    Tosi nättinä olet kuvissa! Kokomusta asu ja tsäpäkät kengät sopii sinulle oikein hyvin!
    Luin sun edellisen postauksen, mutten siihen kommentoinut kun olin niin hämilläni siitä, ettet ole tyytyväinen itseesi!?! Kuvissa on kuitenkin kaunis ja säteilevä nainen! Pää pystyyn, ole ylpeä itsestäsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kauniista sanoistasi, Annu! Kun itsetunto on joskus menetetty on sen takaisin saaminen vaikea ja pitkä prosessi. Siitä johtuu myös se, että on vaikea hyväksyä itseään ja nähdä niitä omia hyviä puoliaan. Vaatii myös opiskelua, että oppii korostamaan/tuomaan esille niitä hyviä puoliaan vartalossaan ja peittämään oikein niitä huonoja. Olen kuitenkin nyt päättänyt opetella senkin :)

      Poista
  9. Voi, kun luin postaustani löysin siitä niin paljon itseäni!
    Minäkin inhoan sitä sovituskopeissa äheltämistä ja ne peilit....voi taivas...kaikki muhkurat näkyy!!
    Mutta sinä näyät noissa kuvissa upealta! <3
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita ♥ Miksi ihmeessä noiden sovituskoppien pitää olla vielä niin pieniä? Tuskanhiki alkaa tulla sovitellessa, hiukset lässähtää ja sen jälkeen oma kuva sieltä peilistä on kaikkea muuta kuin imarteleva. Huh...mutta mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
    2. Postaustasi sii luin...mokomatkin nakkisormet kun aina kirjoittaa väärin...

      Poista
  10. Ihan mahtavat asukuvat! :)
    Mulla on sellanen pullukka-kääpiö -kompleksi, mutta ei siitä sen enempää ;)
    Huiput löydöt teit KappAhlista, mustat housut ja jakku on juurikin ne vaikeimmat löytää omalle kropalle! Noihin on nyt hyvä yhdistellä ihan kaikkea; erilaiset asusteet rules, korut, kengät, huivit ja laukut kehiin vaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi mustat ohuet farkut on kyllä oikea löytö. Ne on niin monikäyttöiset ja sopii monenlaiseen tyyliin. Tykkään ♥ Marika, sä oot upea ja kaunis nainen. Hus pois tollaiset kompleksit!

      Poista
  11. Anonyymi9.2.15

    Wau mikä kaunotar kuvissa ❤️ Mukavaa että löysit noin kivan asukokonaisuuden itsellesi ❤️ Ihanat nuo punaiset korkkarit :) Korkkarit kattoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Olen opiskellut, että punaista voi hyvin yhdistää mustaan. Tykkään ♥

      Poista
  12. Olet upea, kaunotar, ihana aikuinen nainen!

    VastaaPoista
  13. Näytät hyvältä ja reippaalta.Ihanan värikkäät kengät ja korkoakin,vautsi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne ♥ Mulle tulee korkkareissa jotenkin niin naisellinen olo :)

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan