Pääsiäisen tunnelmia

22.4.2019

Pääsiäinen alkaa olla tältä vuodelta pikku hiljaa ohi ja ennenkaikkea meidän neljän päivän ihanaakin ihanampi miniloma. Ilmat suosivat kaikkia pääsiäisen viettäjiä ainakin täällä Kaakon kulmilla. Tänään on ollut vähän harmaampi päivä, mutta ilma on silti jo keväisen lämmin. Hiukan koin aamulla pientä järkytystä, kun katsoin ulos ikkunasta eikä aurinko paistanutkaan, kuten niin monena muuna aamuna viimeisen viikon aikana. Äkkiä sitä tottuu siihen auringon paisteeseen ja heti huomaa sen puutteen. 



Miten se pääsiäinen ja miniloma sitten lopulta meni? Hyvin on mennyt ja juuri tässä pistelin poskeeni ihanan pehmeää pashaa, jota tein meille lauantaina vähän kuin vierasvaraksi, mutta myös jälkkäriksi. Pasha kun on siitä mukava pääsiäisherkku, kun sitä voi syödä niin jälkiruokana, kahvin kanssa kuin ihan vaan pelkästäänkin. Leivoin myös perinteisen kahvikakun ja iltapalapiirakaksi kinkkupiirakan. En muista koska olisin viimeksi leiponut ihan vain huvikseni ilman, että meillä olisi jotkut juhlat tms. Lauantaina mies ehti sitten putsaamaan meidän grillin ja saimme avattua meidän grillikauden. Kylläpä grilliruoka maistuikin tosi hyvältä pitkästä aikaa. Eilen sain sitten vielä pestyä ne kesähuoneen ikkunatkin, joten nyt on siltäkin osin kesähuone kunnossa ja valmiina kesään. 







Yksi suuri homma, minkä sain myös tehtyä oli samettikukkien ruukuttaminen. Istutin pienet samettikukan taimet pääosin niiden lopullisiin ruukkuihin. Osan laitoin yksittäisiin purkkeihin, joista niitä voi sitten touko-kesäkuun vaihteessa istutella ulos omille paikoilleen. Ainakin leikkimökin kukkalaatikkoon ajattelin niitä laittaa. Pieniä ja hentoisiahan nuo taimet vielä ovat, mutta kyllä ne lehdistä jo tunnistaa samettikukiksi. Lisäksi laitoin kevätmessuilta ostamani daalian juurakot esikasvamaan vanhoihin amppeliruukkuihin. Esikasvatuksella saan aikaistettua kukintaa, jos en onnistu tappamaan niitä sitä ennen. Minulla kun ei luotto ole vielä ihan hirveän suuri näihin puutarhurin taitoihini, mutta taas on ainakin yritetty.



Tänäänkin on taas ehditty touhuamaan vaikka mitä. Viime kesänä käydessäni Katin kanssa yhden kirpputorin loppuunmyynnissä, ostin sieltä vanhan työpöydän. Pöytä on ollut säilössä Katin autotallissa, mutta tänään se pääsi vihdoin kotiin. En nimittäin aluksi tiennyt, mihin sen oikein sijoitan, mutta lopulta visiot vaan syntyvät ja työpöytä löysi oman paikkansa ja käyttötarkoituksensa. Laitoimme sen tuonne katetulle terassille "Puutarhapirkon työpöydäksi". Maalit siitä lohkeilee ja vähän se huojuukin, mutta se ei minua haittaa. Minusta se on hyvä juuri sellaisena kuin se nyt on. 

Olen myös pääsiäisen aikana myynyt hiukan isompia tavaroita pois facebook kirppiksen kautta. Joskus on vaan pakko luopua joistain ihanistakin tavaroista, kun tila ei vaan yksinkertaisesti riitä. Onneksi tavaroille on aika kivasti löytynyt ostajia. Itse puolestani olen tehnyt superhyviä hankintoja roskalava ryhmän kautta. Kannatti kaksi vuotta odottaa, että pation lavasohvalle löytyi patjat. Tänään haettiin ilmaiset superlonpatjat, joista saan sohvalle pehmusteet. Pituus oli juuri oikea. Ainoastaan patjojen sivuista pitää leikata pikku suirot pois, niin ovat juuri täydelliset. Lisäksi onnistuin saamaan kolme kapeaa puuvillamattoa ja yhden ison villamaton samaisen ryhmän kautta. Puuvillamatot käyvät juuri hyvin lavasohvalle pehmusteiden päälle ja iso villamatto tulee meidän olohuoneeseen. Pitää vain ensin katsoa tarviiko matto pesua vai riittääkö kunnon imurointi. Ai hitsi, olen niin onnellinen näistä hankinnoistani. Kerrankin minua onnisti.

Ennen pääsiäistä en uskaltanut edes kuvitella, että saisin tehtyä kaikkia kotihommia näin paljon vapaiden aikana. Nyt olen välillä pysähtynyt oikein miettimään tätä energisyyttäni ja toimeliaisuuttani. Liekö syy auringossa, lähestyvissä juhlissa vai jossain ihan muussa; en tiedä, mutta hitsin ihanalta tämä tuntuu. 

Miten teidän pääsiäinen meni? Onko muut jo avanneet grillikauden vai söittekö perinteisempään pääsiäisen tyyliin lammasta? Vai mikä lopulta on perinteistä pääsiäisruokaa ja onko sitä edes olemassa?

18 kommenttia:

  1. Anonyymi22.4.19

    Pääsiäisenä tuli tehtyä kotihommia ja nautittua ihanista ilmoista 💖kevät on kyllä ihanaa aikaa.... Nyt vielä iltakävelylle ja sitten saunan lauteille löppöstelemään ja huomen aamuna hymyssä suin taas töihin 😉⭐ Mukavaa maanantai iltaa sinulle 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Huomenna pitäisi tosiaan saada taas heti aamusta työvaihde päälle. Katsotaan onko käynnistysvaikeuksia. Kevät on yksi lempivuodenajoistani ja nautin siitä joka vuosi tosi paljon. Hyviä löylyjä sinne ja tsemppiä arkeen!

      Poista
  2. Oletpa sinä ollut ihanan touhukas. Minä olen leiponut ennätysmäärät ja laittanut kukkia etupihalle. Ollaan syöty kaikkea hyvää, vaikka kanaa tai lammasta ei olekaan ruokapöydässä tänä vuonna näkynyt.
    Vitsit miten hyvä mäihä sinulla on käynyt noiden löytöjen kanssa.
    Ihanaa uutta viikkoa sinulle Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Kovasti olet sinäkin touhunnut ja pääsiäisenne kuullostaa kivalta. Ihania tälläiset minilomat. Olen niin onnellinen noista löydöistäni, että kerrankin olin oikeaan aikaan paikalla ja sain napattua nuo jutut itselleni. Kivaa uutta viikkoa Sinullekin, Outi ♥

      Poista
  3. Oi kuinka kaunista, kodikasta ja nautinnollista pääsiäisen aikaa olette viettäneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, TeSa ♥ Tämä on ollut kyllä monella tapaa harvinaista herkkua ja olemme kyllä nauttineet siitä tosi paljon. Tänään vielä sauna ja hyvää ruokaa. Keittiössä tuoksuu jo...

      Poista
  4. Facebook kirppikset ovat kyllä tosi kivoja! Sä oot puuhaillut vaikka mitä.
    Mun kuulumisia on just blogissa, mutta ihan kiireetöntä rentoilua ollut
    ja aika terveellisillä syömisillä mentiin kun koitan tästä elämäntapamuutoksesta suoriutua
    juhlapyhinäkin. Mutta toki vähän piti herkutella :)

    Energistä uuden viikon alkua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maikku ♥ Toivottavasti sama enrgisyys jatkuu töissäkin ja kotona vielä työpäivien jälkeenkin. Touhukkaasta pääsiäisestä huolimatta hommia riittää vielä. Hienoa, että olet päässyt elämäntapamuutoksessa eteenpäin. Pikkuherkutteli kuitenkin sallitaan :) Kivaa uuden viikon alkua sinullekin, Maikku ♥

      Poista
  5. Teidän lavasohvat on niin ihanat ja mahtavaa, että niille löytyi patjat. Täytyypä liittyä tuonne roskalavaryhmään, sillä meilläkin koittaa autotallin siivous ja siellä on taas vaikka mitä niin pois heitettävää, kuin annettavaa.

    Ihana ja puuhakas pääsiäinen selkeästi siellä. Aurinkoista uutta viikkoa Krisse. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ Pääsiäinen oli tosi puuhakas. En muista, koska olisin viimeksi saanut noin paljon lyhyessä ajassa aikaiseksi noin paljon. Lavasohva on ihan kiva. Maalia sekin vähän kaipaisi, mutta jospa senkin homman innostuisin joskus tekemään. Patjat oli ihan super hyvä löytö. Nyt kelpaa kesällä vaikka pötkähtää sohvalle päikkäreille :)

      Kivaa uuden viikon alkua sinullekin, Tiia ♥

      Poista
  6. Niin kauniita kuvia! Ihana kun saitte tuollaisen miniloman viettää, pääsiäisenä oli oikein hyvin aikaa keretä akkuihin virtaa:) On kyllä ihana kun on ollut vielä niin upeaa säätäkin! Pääsiäinen on kyllä ihanan lokoisaa ja herkullista aikaa:) Leppoisaa alkanutta viikkoa💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde ♥ Miniloma tuli todella hyvään saumaan ja oli kiva pitkästä aikaa touhuilla yhdessä kaikenlaista. Akutkin latautui, vaikka melkein kokoajan jotain puuhastelikin. Kivaa viikon jatkoa sinullekin ♥

      Poista
  7. Ihanat kuvat!
    Paljon olette saaneet aikaan, minusta minilomalla on mukavaa touhuta, niin rentoilukin maistuu paljon paremmalle. Täälläkin touhuiltiin ja lepäiltiin, sekä nähtiin perhettä. Kummatkin lapsukaisetkin olivat kotona yhtäaikaa, mikä on aika harvinaista nykyään. Tuntui niin juhlalliselta ja puuhailin keittiössä eille kaikenlaisia herkkuja.
    Meilläkin avattiin grillikausi ja paistettiin kinkku joka joululta jäi.

    Iloa uuteen viikkoon Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Ihanaa, kun saitte molemmat lapset yhtäaikaa käymään kotona. Kummasti sitä aina haluaa noille lapsille laitella monenlaista herkkua, kun tulevat käymään ♥ Kaiken touhuamisen jälkeen rentoilu tuntuu tosi ihanalta. Kivaa viikon jatkoa Sinullekin, Sari ♥

      Poista
  8. Aivan ihanat pääsiäistunnelmat teillä ♥ Olet ollut todella ahkera ja saanut paljon myös tehty hommia. Sen jälkeen onkin ihana rentoilla ja vain olla. Kyllä tänä pääsiäisenä ilmat suosivat ja olivat niin kesäiset. Tuo löytämäsi pöytä on kiva ja sopii hyvin tuohon kuistille.

    Kivaa ja aurinkoista päivää Krisse ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Ilmat tosiaan suosivat hyvin pääsiäisen aikaan kevättöiden tekoa. Vielä on puuhaa jäljellä, mutta paljon on jo tehtykin. Pöytä oli hyvä löytö ja löysin vihdoin hyvän paikan terassilta. Vanhoissa huonekaluissa vaan on sitä jotakin, josta pidän eikä lohkeillut maalipinta haittaa, ainakaan tässä, päinvastoin.

      Aurinkoista loppuviikkoa Sinulle, Marjo ♥

      Poista
  9. Aurinkoista kevättä Sinulle 💛 ihana blogi 💛

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan