Joulun välipäiviä

27.12.2018

Vuoden päättymiseen on aikaa enää vain muutama päivä. Joulun ja uuden vuoden väliin jääviä päiviä ei siis turhaan kutsuta joulun välipäiviksi. Pari päivää on siis aikaa jättää hyvästit vanhalle vuodelle ja ottaa vastaan uusi, alkava vuosi. Tämän vajaan viikon aikana on hyvä muistaa myös rentoutua ennen kuin uudenvuoden juhlinta alkaa. Välipäivinä on myös aikaa valmistella uudenvuoden vastaanottoa, jos sellaisen juhlan aikoo järjestää. Itse olen nämä joulun välipäivät vielä lomalla ja aion kyllä olla vaan ja odotella vuoden päättymistä. Eilen otin jo taas sukan kutimenkin esille ja istuin hetken nojatuolissa neulomassa samalla kun katselin televisiota. Miehen villasukat eivät ehtineet pukin konttiin, joten jospa hän saisi ne jalkaansa vaikkapa jo uudeksi vuodeksi. 

Meillä joulun vietto ei ole vielä ohi, vaikka varsinaiset joulunpyhät menivätkin jo. Korvaani särähtää pahasti, kun kuulen jonkun sanovan tai luen jostain, että joulu on ohi tapaninpäivänä. Eihän se niin mene. Joulun aika jatkuu ainakin sinne loppiaiseen asti tai Nuutin päivään, joka virallisesti päättää 20 päivää kestävän joulurauhan ajan. Joulurauhahan julistettiin Suomen Turusta jouluaattona klo.12. Meillä on aina jouluaattona tapana katsoa televisiosta yhdessä joulurauhan julistus ennenkuin aloitamme joulupuuron syömisen. 

Muistan, että meillä kotona kävi lapsuudessani Nuutin päivänä nuuttipukkeja. Nuuttipukit olivat minusta, pienestä tytöstä, aika pelottavia, koska he olivat niin kovin äänekkäitä. Nuuttipukit olivat pukeutuneet vanhoihin, nurin päin käännettyihin turkkeihin ja pukeilla saattoi olla myös sarvet ja (tuohi)naamari päässä. Nuuttipukit pitivät kovaa meteliä ja kiersivät talosta taloon kerjäämässä olutta tai muuta juotavaa. Vaikka heitä pelättiin, ei heitä kuitenkaan voitu jättää päästämättä sisälle. Se olisi uskomusten mukaan tuonut talolle huonoa onnea, jos olisi levinnyt tieto, että määrättyyn taloon ei nuuttipukkeja päästetä sisälle. Myöhemmin olen nähnyt hiukan hillitympiä nuuttipukkeja laulamassa ja tanssimassa ihmisille palkkiota vastaan esimerkiksi joissain julkisissa paikoissa. 


Mies lähti aamulla töihin täksi päiväksi, mutta sitten hänelläkin on loput välipäivät vapaata. Tänään minä olenkin sitten nauttinut omasta ajasta ja kiireettömästä aamusta siemaillen aamukahviani uudesta muumimukista, jonka sain ystävältäni joululahjaksi. Ystävyys muki ystävältä, miten osuva ja hyvä lahja varsinkin, kun vielä kerään noita muumimukeja. Sain muuten kaksi muutakin kokoelmastani puuttuvaa muumimukia lahjaksi. Kaikki muutkin saamamme joululahjat olivat hyvin käytännöllisiä ja järkeviä. Saimme nimittäin lahjaksi mm. pyyhkeitä, seinäkalenterin, kaksi lasikannua, lahjakortteja, herkkukorin sekä leffaliput. Minkähän leffan sitä menisi niillä katsomaan? Lahjakorteilla ajattelimme ostaa ainakin lisää Savonia sarjan veitsiä, jotka meiltä yllättäen loppuivat kesken joulupäivänä. En ollut ollenkaan tietoinen, että meillä oli niitä vähemmän kuin haarukoita. Paras lahjakortti oli siskoltani saama lahjakortti, jolla pääsen viettämään laatuaikaa isolle kirkolle hänen kanssaan vuoden 2019 aikana ♥

Monissa liikkeissä on alkanut nyt joulun alennusmyynnit. Itse olen monena vuonna hyödyntänyt niitä ostamalla näin joulun jälkeen uusia joulukoristeita ja -valoja, koska ne ovat tällöin paljon halvempia. Huomasin kuitenkin, että muutamat kaupat, kuten citymarket ja prisma, myivät joulutuotteita alennuksella jo ennen joulua. Kova kiire tuntuu siis olevan kaupoillakin päästä eroon kaikesta jouluisesta. Täytyy käydä sen verran nyt välipäivinä kaupassa, että käy katsomassa onko mitään sellaisia haaveissa olleita joulujuttuja enää jäljellä ja alennuksessa. Ennen joulua ostin kuitenkin yhden uuden joulupallon joulukuuseemme. Tänä vuonna se löytyi Finnmarilta (kuvassa). Minusta yhden koristeet ostaminen per vuosi on ihan kohtuullista. 

Nyt taidan lämmittää itselleni mukillisen glögiä lumihiutaletortun (tai kahden) kanssa. Tein tyttären valmistujaisiin torttuja niin paljon, että niitä on riittänyt vielä jouluksikin. Pakastin siis juhlista jääneet paistetut tortut ja nyt sitten vain sulattelen niitä sieltä menekin mukaan. Miten teillä on tarkoitus viettää joulun välipäiviä? Oletteko töissä vai saatteko jatkaa vielä lomailua? 

Mukavia joulun välipäiviä kaikille!

18 kommenttia:

 1. Siellä on ollut ihana joulu.
  Ja sait tosi kivoja joululahjoja. Minäkin olen tainnut olla kiltti, kun
  sain niin kivoja lahjoja. Teen niistä ehkä oman postauksen.
  Täällä myös nautitaan välipäivistä. Menen vastav ensiviikolla töihin. Mies meni jo tänään.
  Kuusi ja muut koristeet saa olla meillä uuteen vuoteen asti, sitten ne kerätään pois.

  Ihania välipäiviä Krisse!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Mukavaa kun saa viettää nämä välipäivätkin kotona nautiskellen joulusta. Jäänkin nyt odottamaan sinun lahjapostaustasi.

   Poista
 2. Ihana joulunaika siellä. Täälläkin nautiskeltu rauhasta ja kiireettmyydestä. Olen vielä tämän ja huomisen vapaalla, viikonlopuksi sitten töihin ja uudenvuoden taas vapaalle.
  Meillä kuusi yleensä riisutaan jo uudeksi vuodeksi pois, katotaan miten tänä vuonna?

  Kaunis tuo muumimuki, mukavia välipäiviä sinulle Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Joulu meni tosiaankin mukavasti. Kiva, että sinullakin vielä pari vapaata ennen viikonlopun töitä. Minustakin tuo muumimuki on tosi kaunis ja olen iloinen, että sain sen vielä itselleni, kun onhan tästä jo jonkin aikaa, kun se tuli myyntiin.

   Poista
 3. Ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi <3. Minäkin nautin vielä kotonaolosta uuteen vuoteen saakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taru ♥ Meillä on sitten ihan samanlaiset suunnitelmat loppuvuodeksi.

   Poista
 4. Meillä joulukuusi saa olla vielä viikonloppuun asti ja joulukoristeet taidan kerätä viimeistään loppiaisena. nuuttipukkiperinne elää vielä vahvana täällä Länsi-rannikolla, mutta oma lapsi alkaa olla jo sen ikäinen, ettei kiertelyt enää kiinnosta...;)
  Nautinnollisia vapaapäiviä! Nautitaan!!!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Luinkin netistä, että siellä teidän suunnalla nuuttipukkiperinne elää vielä ja että se on nykyisin lasten toteuttamaa perinnettä. Minun lapsuudessani kiertelijät olivat nuoria ja aikuisia. Nautinnollisia vapaita sinullekin ♥

   Poista
 5. Minä kuulun niihin ihmisiin joiden mielestä joulu on ohi tapaninpäivän jälkeen, vaikka tiedänkin että se jatkuu vähintäänkin loppiaiseen asti. Aloitan vaan jouluttelun niin aikaisin että tapaniin mennessä siitä alkaa olla saanut tarpeekseen.
  Meillä täällä Ahvenanmaalla kyllä elää vielä Nuutinpäivän perinne kun lapset käyvät ovelta ovelle kerjäämässä karkkeja, tai "siivoamassa joulun ulos" kuten termi hienosti kuuluu.
  Kivoja välipäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina K ♥ Minullakin on ollut vaihe, kun olen aloittanut jouluttelun todella aikaisin. Silloin jouluähky alkoi jo vaivata heti joulunpyhien jälkeen. Tämä joulu on ollut erilainen monella tapaa ja venhojen perinteiden merkitys omassa joulun vietossa on korostunut entisestään.

   Poista
 6. Minä onnekas saan lomailla loppiaiseen asti, ihanaa! Täällä ollaan käyty aleissa ja kauan haluamani takin sain nyt itselleni hyvään alehintaan. Finnmarilla oli kaikki joulujutut alessa ja äitini ostikin ihanan kynttilälyhdyn itselleen todella edukkaasti.
  Ihania välipäiviä sinulle Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Minullakin on koulusta vapaata loppiaiseen asti, mutta menen viimeiseksi lomaviikoksi töihin. Kiva, että sinä saat myös latailla akkuja oikein kunnon lomalla. Sitten taas jaksaa paremmin arjen pyörityksessä. Kiva, että saitte äitisi kanssa tehtyä hyviä ja tarpeellisia ale-ostoksia.

   Poista
  2. Joulufiiliksissä olen aika etupainotteisesti, oma joulunaikani loppuu viimeistään töihinpaluuseen 2.1. Siihen saakka nautitaan vapaapäivistä. Aleista olisi tarkoitus löytää uusi sohva, toivottavasti mieluinen löytyisi alennuksella.

   Mukavia, rentoja välipäiviä.

   Poista
  3. Kiitos, Tuuli ♥ Kiva, että sinullakin on nämä joulun välipäivät vapaata. Pystyy latailemaan akkuja töitä varten. Toivottavasti uusi sohva löytyy alesta. Nyt on ollutkin hyviä tarjouksia huonekaluliikkeissä.

   Poista
 7. Mekin poikettiin isommissa marketeissa mutta vähissä oli joulukoristeet ja valot. Välipäivät oltu ihan kotosalla, miehelläkin vapaata. Nautittu vain kotoilusta :) Empä oo tainnut nuuttipukeista koskaan kuullakaan, mutten olis moisia halunnutkaan oven taakse, vähän pelottavia.
  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Kiva, kun teilläkin miehen kanssa vielä vapaata ja olette voineet kotoilla yhdessä. Nuuttipukkiperinne on tosiaan katoamassa suomesta ja nykyisin lapset kiertelevät ovilla vähän kuin pääsiäisenä virpomassa. Minun lapsuudessani nuuttipukit olivat tosiaan vielä aika pelottavia ja kovaäänisiä aikuisia.

   Poista
 8. Sinun välipäivät kuulostavat oikein mukavilta ♥

  Ja todella ihanaa, että joulunviettosi jatkuu vielä. Itse vierastan joulun aloittamista lokakuun lopussa ja sen lopettamista tapaninpäivänä. Toisaalta jos itsekin alkaisin viettää syntymäpäiviäni 30.4. kun virallinen päivä on vasta kahden kuukauden kuluttua voisin kesäkuun lopussa olla jo ihan kyllästynyt koko synttärihulinaan. Kaikki ajallaan on minun mottoni eikä sen mukaan mitä kaupat/kaupallisuus määräävät.

  Mukavaa viikonvaihdetta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Nämä vapaat tässä joulun pyhien molemmin puolin tulevat kyllä tarpeeseen. Mukavaa, kun voi hetken hengähtää ennenkuin viimeinen harjoittelu ja opintojen loppuunsaattaminen alkaa. Sinun mottosi kaikki ajallaan on hyvä ja viisas ajatus :)

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan