Kesä jatkuu

22.7.2018

Kesä jatkuu ja niin jatkuu vielä myös minun kesätyönikin. Olen kai vähän hullu, kun olen ilmoittanut olevani töissä koko kesän eli ihan sinne koulun alkuun asti. Perusteluni tälle on se, että haluan ottaa kaiken opin vastaan, mitä on tarjolla ja työtä tekemällähän sen parhaiten saa. Välillä, kun viikot täyttyvät pelkästä työnteosta eikä työvuorojen jälkeen jaksa tehdä mitään, tulee väsyksissä kiukuteltua loman puutetta ja sitä, ettei oikein pääse nauttimaan kesästä, kuten kaikki muut. Todellisuudessa ei varmastikaan ole ainut, jolla ei ole lainkaan lomaa, mutta ei sitä siinä hetkessä ymmärrä eikä muista. 


Myös kesäiset kelit ovat jatkuneet taas jo pitkään. Välillä, varsinkin tuolla töissä, helteet tuntuvat toisinaan tosi raskailta, mutta yllättävän vähän on kuitenkin tullut niistä valiteltua. Helteiset päivät ovat tuoneet mukanaan lämpimät illat ja aamut, joista pidän kesässä eniten. Tänä viikonloppuna on lämpötilat jo hiukan laskeneet ja olemme saaneet hiukan sateitakin. Ukkoskuurojakin lupailtiin, mutta tänne meille ne eivät vielä ainakaan ole osuneet. Kovin paikallisia taitavat nuo kuurot olla. 


Kiertelin eilen illalla kameran kanssa pihalla ja ajattelin kuvailla pihalla kukkivia perennoja ja pensaita. Saaliini oli aika laiha. Liekö kuivuus vaikuttanut asiaan. Keväällä ostin Lahden Pihapiiri messuilta liljan sipuleita ja syysleimun juurakoita, jotka laitoin keväällä penkkiin tuonne kivikkopuutarhan viereen. Luulin jo hetken aikaa, etteivät ne lähde lainkaan kasvamaan, mutta onnekseni erehdyin. Ensimmäinen valkoinen liljan kukka on auennut. Vielä ei kukkapenkkini näytä kovinkaan runsaalta, kun liljan varret töröttävät yksi siellä ja toinen täällä, mutta toivon, että ne siitä jo ensi kesänä alkavat hiukan lisääntymään. Kastelua vaatisivat varmasti nekin ja ehkäpä kesäkukkalannoitetta. Minä kun en noita perennoja ole juurikaan kastellut. 


Myös tämä puutarha alpi on edellisvuosiin nähden aivan surkean vähäkukkainen ja matala. Aiempina kesinä se on kasvanut reippaasti kauniiksi yli metrin korkuiseksi puskaksi, mutta ei tänä kesänä. Luonta ja kasvit kaipaisivat siis edelleen sadetta ja vettä. Ihmeekseni meidän nurmikko ei ole palanut. Liekö syynä se, ettemme ole sitä ajaneet kovinkaan usein. Mies on meillä aina hoitanut nurmenleikkuun ja nyt kun hän on viikot poissa tai pidempäänkin, on nurmikko saanut kasvaa kaikessa rauhassa hitaasti, mutta varmasti. Ehkäpä ensi viikolla otan pikkuleikkurin ja lähden kävelemään pihaa edes'takaisin, ellen keksi työvuorojen välille jotain muuta mukavampaa puuhaa. Aika nayttää, mitä tuleva viikko tuo tullessaan. Sisälläkin on hiukan puuhasteltu naisluolani pintaremontin parissa, mutta siitä lisää myöhemmin. 

Aurinkoista sunnuntai-iltaa kaikille ♥

8 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat! Tsemppiä viimeisiin viikkoihin kesätöissä!

  VastaaPoista
 2. Mulla on vähän sama tilanne, kesäkuu töissä ja heti heinäkuun alusta jo harkkaan, ja kohtahan se koulu sitten jo jatkuukin. Eli ei kesälomaa. Tosin mun työ- ja harkkaviikot ei oo olleet täysiä viikkoja ja varmasti on kevyempää työtä muutenkin kuin tuo sun. Tällä viikolla sovittiin vapaata, joten nyt on vähän kuin pieni lomanen. Hiukan on sellanen "mitähän tässä nyt tekisi"-olotila... hakisiko maalia ja alkaisi tehdä noita ikuisuuden odottaneita rästimaalauksia, pesisikö saunan lauteet (ne pitää nostaa ulos pesuun), lähtisikö jonnekin ajelemaa pienen roadtripin, vai makaisiko sittenkin vaan keinussa lukemassa... Asuntomessuille olen menossa tällä viikolla, se on ainakin siis ohjelmassa.

  Meilläkin ruoho on pihassa ihan vihreänä. Mä tarttein kerätä sieltä ratamoa, niin en ole oikein antanut sitä leikata... eli on rehottanut kyllä aivan valtoimenaan. Mies leikkasi sen pitkästä aikaa nyt kun satoi kunnolla. Ei ole muuten meillekään ne ukkoset osuneet, kaukana on vaan jyristellyt. Yksi hyvin lyhytaikainen kaatosade tähän osui, muuten ei kyllä oikein ole satanutkaan. Ehkä ne kukat ensi vuonna sitten paremmin kasvaa, nyt varmasti kuivuus verottanut niitä. Meillä on taas perinteisesti yksi lilja tuossa talon nurkalla... =D ihan itse siihen aina nousee.

  Tsempit siis sulle kesätöihin vielä viimeisiksi viikoiksi! Se on kuitenkin hyvä, että tuolla alalla niitä töitä riittää. Omastani en ole kyllä aivan varma... vuoden päästä edessä melko epävarma tulevaisuus, huhhuh.

  Ja hei, ota oikeesti ihan vaan rennosti vapaa-ajat. Nauti kesästä, lämmöstä, kukkasista ja kahvikupposista. Työ ja kotityö ei tästä maailmasta lopu... levätä täytyy, että jaksaa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli ♥ Kyllä mä olen elänyt aikalailla tuolle työlle tämän kesän. Vuorojen välit olen pääosin lepäillyt. Tsemppiä sinullekin harjoitteluun ja toivotaan, että se työpaikka löytyy sinullekin vuoden päästä!

   Poista
 3. Tsemppiä kovasti kesätöihin, työ kun työ on kovaa hommaa näillä helteillä! Sieltähän alkaa tulla paljon liljoja, Liljat ovatkin niin kauniita. Melkoisesti on saanut tänä kesänä vettä kantaa pihakasveille:) Aurinkoista alkanutta viikkoa💕🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivikki ♥ Kyllä töitä on nyt saanut tehdä pää märkänä. Kuumuuskin uuvuttaa nyt tosiaan eikä enää pelkkä työ. Raskas työ vaatii entistä pidemmän levon. Aurinkoa sinunkin viikkoosi ♥

   Poista
 4. Ihanat kesäkukat ja -kuvat :) Meillä paikkapaikoin nurmi kellertää, mutta syytän siitä enemmän koiria kuin kuivuutta ;) Omenapuut oikein roikkuu omenoiden painosta ja se tuoksu puun alla seistessä on uskomaton! ♥ Kaikki mun orvokit on heittäneet henkensä, vaikka kuinka niitä lannoitin ja ne kyllä kukoistikin ennen juhannusta upeasti, mutta nyt ne on niin raaskut että pitää viskata kompostiin :P

  Tsemppiä töihin! Meillä ainakin on töissä ollut ihan järkyttävän kuuma, mutta toisaalta mukavaa kun ei tarvitse palella ja kotimatkalle saa laittaa shortsit jalkaan :) Mullakin kesätyöpesti jatkuu elokuun loppuun saakka eli siihen kun alkaa syyslukukausi koulussa, mutta sitten pidän kaksi viikkoa lomaa perheen kanssa. Ihanaa kesänjatkoa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Munkin orvokit ovat jo kuolleet, mutta muut kesäkukat ovat vielä hengissä, kun muistaa vaan kastella. Orvokkihan onkin kevätkukka eikä välttämättä kestä ihan koko kesää...ainakaan tosiaan minulla.

   Kiva, kun sulla on mahdollisuus pitää parin viikon loma perheen kanssa kesätöiden jälkeen. Se auttaa palautumaan hyvin töistä. Mulla tuota mahdollisuutta ei ole, joten katsotaan, kuinka kauan vanhan kone kestää.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan