Pieniä vieraita ja auringon paahdetta

16.7.2018

Kesä on antanut meille taas parastaan ja olemme saaneet nauttia huikeista kesäsäistä. Täksi viikoksikin on luvattu vielä helteitä ja ilma taitaa vain lämmetä. Näin upeilla kesäsäillä tuntuu hiukan rikolliselta olla sisällä. Ilma oli kuitenkin viikonloppunakin niin paahtava, että välillä oli pakko hakeutua sisätiloihin. Minulla oli viikonloppuna lapsenlapset kylässä ja yritin siis parhaani mukaan suojella heitä liialliselta auringonpaisteelta. Lastenlasten vierailu meillä mummolassa oli ensimmäinen kerta tänä kesänä. Kyllä, luit ihan oikein. Hyvähän se on, että on kesätöitä, mutta kun ei ole lomaa ja on paljon viikkovapaita sekä pitkiä työputkia, en ole pystynyt ottamaan pieniä tänne mummolaan niin usein kuin olisin halunnut. 


Nyt on kuitenkin takana ihana viikonloppu noiden pienten kanssa. Olimme lasten kanssa kolmestaan kotona, kun ukki oli töissä. Koskaan aiemmin ei olekaan ollut tälläistä tilannetta, että olisin ollut yön yli yksin lasten kanssa meillä, mutta hyvinhän minä lasten kanssa pärjäsin. Tosin nuorin tyttäristäni kävi meillä lauantaina ja auttoi minua mm. ruoan laitossa. Iso apu, josta olen todella kiitollinen. Lauantaina lähdettiin heti hitaan aamiaisen ja aamupiirrettyjen jälkeen keskustaan. Olin kuullut, että keskuspuistossa on paljon erilaisia telineitä lapsille, joissa voi kiipeillä, pomppia ja kiikkua. Kuulemani piti paikkansa ja puistosta löytyi niin kiipeilytelineitä, liukumakiä, kiipeilyseinä, hämähäkkikeinuja, maatramboliineja sekä tasapainoilulle ihan oma paikkansa. Lapsenlapseni ovat kovia kiipeilemään ja liikkumaan, joten kaikki telineet pääsivät kyllä testiin. Itse korkeapaikankammoisena en voinut edes katsoa, kun vanhempi lapsista kiipesi kuutiomaisen kiipeilytelineen huipulle. Huh, on ne taitavia. 


Puistoilun jälkeen kävelimme vielä kävelykadulle katsomaan sinne kävelykadun remontin yhteydessä rakennettuja vesisuihkuja. Helteisen kuuma sää oli saanut lapset juoksentelemaan vesisuihkujen seassa ihan villeinä. Itse olin tylsä mummo enkä antanut lastenlasteni kastella vaatteitaan suihkuissa. Kotona täällä mummolassa suihkuttelimme sitten nuorimmaisen tyttäreni kanssa puutarhaletkulla vettä suihkuna lapsille ja he saivat juosta vesisuihkussa uikkarit päällä. Kävelykadulla kävimme kuitenkin jätskikiskalla ja lapset saivat valita itselleen mieluisat jäätelöt.

Kaupunkireissun lisäksi viikonloppuumme kuului niitä perinteisiä asioita, mitä yleensäkin teemme yhdessä; leikkiä, lukemista, piirtämistä, kahvittelua leikkimökillä, hiekkakakkujen tekoa ja saunomista. Ihana viikonloppu takana omien rakkaiden lastenlasten kanssa. Tämän voimalla jaksaa taas painaa töitä muutaman viikon yhdellä vapaapäivällä per viikko. Sitten alkaakin jo seuraavalla viikolla koulu. Koulun aloituksen jälkeen saammekin taas viettää yhteisen viikonlopun pikkuisten kanssa. Toivottavasti silloin ukkikin on kotona ♥

10 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Teillä on ollut niin huippu viikonloppu ja kiva kun ollut noin upea sääkin! Aurinkoista alkanutta viikkoa🌞💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivikki ♥ Meillä oli kyllä tosi kiva viikonloppu yhdessä. Odotan jo innolla seuraavaa tapaamistamme.

   Poista
 2. Mukava viikonloppu teillä ♥ Auurinkoa uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Olin niin iloinen, kun vihdoin pystyin ottamaan pienet meille viikonlopuksi. Lapsetkin olivat jo vähän ihmetelleet, miksi he eivät ole oleet meillä pitkään aikaan. Hullua tälläinen työnteko.

   Poista
 3. Ihanaa teillä on ollut yhdessä. Minäkin muistan, miten parasta mummien ja ukkien kanssa oli vaan olla, kuunnella heidän tarinoita ja herkutella tietty!
  Ihanaa viikkoa sinulle Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Mä uskon vahvasti siihen, että ne parhaat muistot noille lapsille luodaan ihan siinä normiarjessa pienillä jutuilla.

   Poista
 4. Kuullosti niin mukavalta yhdessäololta!
  Kivoja kesäpäiviä sinulle Krisse! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Noiden pikkuisten kanssa on aina niin mukavaa ja aika menee kuin siivillä.

   Poista
 5. Voi miten ihania kuvia pikkuvieraista :)
  Kävinkin jo Instan puolella katsomassa teidän touhuja.
  Olette saaneet viettää yhteistä aikaa ja se jos mikä on tärkeää.
  Ja hiekkakakkujen teko on tärkeää myös :)
  Aurinkoista viikonjatkoa Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Meille kaikille oli tosi tärkeää, että saimme olla tuon viikonlopun yhdessä. Liian pitkä aika on syystä ja toisesta kulunut edellisestä kerrasta. Onneksi seuraava yhteinen viikonloppu on jo sovittu kalenteriin eikä siihen ole kovin pitkä aika.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan