Viimeinen vauvani on täysi-ikäinen ♥

23.3.2017


Tiedättekö mitä? Mun "vauva" täytti eilen 18 vuotta. Kah-dek-san-tois-ta vuotta. Tämähän tarkoittaa sitten sitä, että minun kaikki, siis kaikki omat lapseni, ovat nyt täysi-ikäisiä ja niinsanotusti aikuisia. Tuntuu kyllä tosi hassulta ja epätodelliselta. Miten tämä oikeastaan voi edes olla mahdollista? Aika on mennyt ihan super nopeasti ja vuodet suorastaan juoksevat eteenpäin. Eniten kai tässä hirvittää oma ikä. Muistan, kun oma isä täytti aikanaan viisikymmentä ja silloin vanhempani tuntuivat minusta tosi vanhoilta. Itse olin silloin 19 vuotias. Nyt olen itse parin vuoden päästä viiskymppinen enkä tunne itseäni ollenkaan niin vanhaksi.
.

Viime sunnuntaina sitten juhlistimme kuopukseni täysi-ikäistymistä yhdessä perheen ja sukulaisten kanssa. Pääsin siis pitkästä aikaa järjestämään juhlia. Niin kivaa! Yksi kivoimmista hommista on itseasiassa juhlien suunnittelu. Tytön kanssa yhdessä suunnittelimme tarjottavia, mikä voileipäkakku olisi paras, mikä hyydykekakku olisi herkullisin ja mitä kaikkea muuta oikein tarvitaan?! Tänä keväänä minua on alkanut kovasti kiehtoa isot kukkakuviot. Niinpä kahviserveteiksikin päätyivät Vallilan kauniit kukkakuosiset servetit. Pöytään pääsi taas meillä aina kaikissa juhlissa esillä oleva äidiltäni saatu kaunis valkoinen pitsein koristeltu pellavaliina. Niin kaunis ♥

Juhla menuksi valikoitui kreikkalainen voileipäkakku, cocktailpiirakat ja munavoi, minttukrokanttikakku ja tietenkin mokkapalat. Eihän ne ole juhat eikä mitkään, joissa ei tarjoilla perinteisiä mokkapaloja. Ei ainakaan meidän lasten mielestä. Lisäksi kasasimme olohuoneen puolelle herkkupöydän, joka osoittautui tosi hyväksi valinnaksi. Pieniin pahvisiin kuppeihin saattoi keräillä oman herkkulajitelman ja siitä oli sitten ainakin pienempien vieraiden helpompi niitä syödäkin. Ehkä pahvikupit hiukan vähensivät myös lattialle päätyvien poppareiden määrää, ehkä? Tarjoilut osoittautuivat kaikin puolin hyviksi, kaikkea oli riittävästi ja ne myös maistuivat kaikille ♥

Laitetaanpa tähän vielä tuo ohje, jolla itse olen vuosia tehnyt mokkapaloja ja jonka lapset ovat hyväksi havainneet:


Pohja:
3 munaa
2,5kkp sokeria
1,5kkp maitoa tai kermaa
225g voisulaa
4kkp vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan. Lisää maito, voisula ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi varovasti nostellen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Kuorrutus:
n.200g tomusokeria
6rkl voisulaa
6rkl valmista kahvia
3tl vanilliinisokeria
2rkl kaakaojauhetta

Mittaa voisula, kahvi, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Sekoita. Lisää tomusokeri siivilän läpi ja sekoita vispilää apuna käyttäen tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute hiukan jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.


Juhlat olivat kaikin puolin onnistuneet. Paikalla oli ne kaikista rakkaimmat ja läheisimmät ihmiset ♥ tunnelma oli lämmin (välillä jopa hikinen), tarjoilut maistuivat ja sankari sai ihania lahjoja ja muistamisia. Mitä olisi enää voinut enempää toivoa?! Kiitos minunkin puolestani kaikille ihanista muistamisista ja lahjoista ♥ Kyllä kelpaa nyt omaa autoa pestä, kun on ihan omat pesuvälineet ja hiekkasihdillinen ämpärikin, ha haa... Niin on sitten minun osaltani lasten syntymäpäivien järjestäminen ohi. Tästä eteenpäin he järjestävät itse synttärinsä eikä äitiä enää tarvita kuin ehkä korkeintaan hiukan ohjeistamaan, minkä verran tarjottavia kannattaa varata tai miten se kakkupohja nyt tehtiinkään. Mutta aikansa kutakin sanotaan enkä oikeastaan ole pahoillani, että nuo lapset ovat jo noin isoja. Oikeastaan se on aika ihanaa ♥ 

34 kommenttia:

  1. Onnea täysi-ikäiselle! Niin ne vuodet vierii... ♥
    Upeat tarjottavat siellä, sä aina niin jaksat noita juhlia laitella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Niin ne vaan vierii ja lapset kasvaa, mutta itse vaan ei vanhene, heh... Musta on kiva laittaa juhlia ja suunnitella tarjoiluja. Mä olen erikoistunut enemmän noitun tarjottaviin ja sitten tuo somists ja kattaus puoli ei mulla ole kovinkaan kummoinen.

      Poista
  2. Onnea "vauvalle"♥ Hienot tarjilut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tarjoilut menee usein meillä tuon saman kaavan mukaan eli voileipäkakku, hyydykekakku, joku muu suolainen (piirakka tai räytetyt ruisnapit) ja sitten täytekakku, jota nyt ei ollut, kun tyttö ei siitä itse hirmusti välitä. Hyvin kuitenkin pärjättiin ilman sitä kakkuakin, vaikka kivahan niitäkin ois tehdä.

      Poista
  3. Paljon onnea täysi-ikäiselle!
    Upeat tarjoilut!

    VastaaPoista
  4. Oikein paljon onnea❤
    Niin ne lapset kasvaa, ja täytyy sanoa että aika.menee ihan huomaamatta.
    Tuo on ihan parasta kun on lähimmät ihmiset juhlistamassa, ei sitä muuta tarvitsekkaan.
    Todella herkulliset tarjoilut teillä❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Souliina ♥ Vähän on enemmän. Tärkeää on kuitenkin, että lähellä on oikeasti tärkeitä ihmisiä, joiden kanssa pidetään muutenkin yhtä. Tarjoilut olivat meille kovinkin perinteiset; voileipäkakku, hyydykekakku jne.

      Poista
  5. Paljon onnea täysi-ikäiselle ja sen äiskälle! Ihanat tarjoilut ja mokkapalat on aina kyllä pettämättömät <3 Vaikka mulla on vielä pienet lapset, niin nyt jo tuntuu että aika juoksee! Vastahan ne syntyi, opetteli kävelemään ja puhumaan! Oon ihan järkyttynyt, että tässä itsekin vanhenee ja rypistyy vaan vaikka ei tunnu siltä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika ♥ Lasten kasvussa huomaa kyllä parhaiten ajan kulumisen. Omaa ikääntymistä ei niinkään huomaa. Sinä olet, Marika, vielä nuori nainen eikä sulla tosiaankaan ole ryppyjä. Olet kaunis nainen parhaassa iässä.

      Poista
  6. Paaljon onnentoivotuksia 18-vuotiaalle kauniille tyttärellesi <3
    Ihanan näköset juhlat ja tarjottavat!

    Minunkin poika täyttää kesällä 18 vuotta, tuntuu kieltämättä ihan hullulta!

    Ihanaa viikonloppua! <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ No, kyllä tämä tosiaan tuntuu aika hullula, etä nuo lapset kasvavat noin kovalla vauhdilla! Ihan ihmeellistä, hih...

      Poista
  7. Ihanat tarjoilut!
    Paljon onnea 18-vuotiaalle tytölle❤

    Aika menee kyllä hurjaa vauhtia! Onneksi ikä on vain numeroita ;)

    Mukavaa viikonloppua❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Niina ♥ Onneksi ikä tosiaan on vain numeroita. Olenkin sanonu, että mun sisällä on kuitenkin aina se ikuinen teinityttö.

      Poista
  8. Onnea täysi-ikäiselle ja hänen äidilleen! Herkut näyttävät ekopaastolaisen silmään liiankin syötäviltä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Lady of The Mess ♥ Tarjoilut on se minun vahvin puoleni järjestettäessä juhlia ja hyvin tosiaan onnistuivat tälläkin kertaa :))

      Poista
  9. Ihana tarjoilupöytä! Onnea äidille täysi-ikäisestä lapsesta ja tietysti sankarillekin, vaikkakin näin jälkikäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Viikonloppukokki ♥ Mä yritän parhaani mukaan aina panostaa noihin tarjoiluhin. Teen pääosin kaikki itse ja harjoitus on tehnyt tehtävänsä tässä kohtaa :))

      Poista
  10. En ole varmaan koskaan nähnyt yhtä kaunista voileipäkakkua! Vau! Onnea "vauvalle" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mrs K ♥ Mä olen tehnyt kakkuja harrastuksena kohta kymmenen vuotta. Muista blogeista olen hakenut oppia itselleni ja vinkkejä mm. kakkujen koristeluun.

      Poista
  11. Tarjoilut näyttävät ihan hurjan herkullisilta. Ja tuo voileipäkakku, nam!

    Minäkin muistan sen, kun isäni täytti 50 v. Olin silloin 18 v. Juhlissa oli ihmisiä puvut päällä ja oli tosi virallista. Jos itse pidän viisikymppiset, niin ne ovat kaukana noista pukupönötys-juhlista.

    Meillä on vielä muutama vuosi siihen, että esikoinen täyttää 18 v. Hän täyttää kesällä 14 ja hämmentävän nopeasti ovat vuodet kuluneet. Yht'äkkiä hän on jo yläasteella, kun vastahan hän syntyi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heli ♥ Aika tosiaan menee nykyisin ihan hurjaa vauhtia ja tuntuu tosiaankin siltä, että itse ei vanhene lainkaan, mutta noista lapsista sen totuuden sitten kuitenkin huomaa.

      Poista
  12. Voi mitä ihania herkkuja ja miten ihastuttavia valokuvia. Meillä ei vielä täysi-ikäisyyttä juhlita, vaan huomenna jännätään täällä meillä, kun Keskenkasvuinen tulee ekaa kertaa Turusta meille bussilla yksin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Neulova Ninja ♥ Mä rakastan valokuvia ja opettelen kokoajan ottamaan parempia ja parempia kuvia. Ihailen muiden kuvissa erikoisia kuvakulmia. Itse haluaisin myös oppia kokoajan lisää.

      Poista
  13. Se on niin totta, ettei yhtään tunnu 45 vitoselta. Mutta huomaan, että on kai sitä ikää, kun kaverien lapset alkaa olla täysi-ikäisiä ;)
    Ja todellakin silloin 18 veenä viisikymppiset tuntui ikälopuilta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä on ihmeellistä ja vähän pelottavaakin, kun itse on nyt se "ikäloppu". Toivottavasti saisin elää vielä pitkään.

      Poista
  14. Olipas ihanan näköisiä tarjottavia! Saa kummasti omankin leipomis innostuksen heräämään!
    Superkaunis kattaus muutenkin :)

    -Laura Blogisisko-

    sun snapchat tili on huippu! Ihana päästä kurkkaamaan elämääsi myös sitä kautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Laura ♥ Välillä tuo snapchat tuntuu vähän turhalta, kun vain pari seuraajaa, mutta jotenkin se on tosi hauska enkä siksi pääse irti siitä.

      Poista
  15. Ihanan näköisiä tarjottavia! Onnea!

    VastaaPoista
  16. Tunnistan niin tunteen; oma kuopus saavutti täysi-ikäisyyden pari kuukautta sitten ja sitä ei vaan voi lakata ihmettelemästä että miten aika oikein kiihtyttääkään vauhtia vuosi vuoden jälkeen. Niin, ja futisäitinä on itsekin tullut `muutaman` kerran mokkapaloja leivottua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mitäs me mokkapalamutsit :)) Aika kulkee hurjaa vauhtia eikä sen kulkua oikein meinaa käsittää. Elämä on ihmeellistä.

      Poista
  17. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Onnea täysi-ikäiselle! Mun tytöt ovat vasta 4 ja kohta 3, mutta nyt jo tuntuu, että aika kiitää. Ihan hurja miettiä, että joskus nämäkin tinttarat olisivat täysi-ikäisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Veera ♥ Aika tosiaan kuluu ihan hurjaa vauhtia ja varsinkin lapset kasvaa tosi nopsaan. Itsehän ei tietenkään vanhene samaan tahtiin :))

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan