Missä mennään?

24.2.2015


Meillä satoi aamulla lunta tai paremminkin räntää oikein kunnolla. Räystäät tippuu vettä ihan solkenaan ja maisema on tosi harmaa. Auringosta ei tietoakaan. Malesiassa aurinkoa on kuitenkin riittänyt ja keskimmäiseni on saanut nauttia todella lämpimistä, yli 30 asteen lämpötiloista. Eilen reppureissaajilla oli taas matkustuspäivä. Yläkuvassakin näkyvä Langkawin saari sai jäädä taakse ja edessä oli siirtyminen lautalla, veneellä ja bussilla toiselle saarelle. Nyt reissaajat asustelevat seuraavat kaksi viikkoa Perhentian saarella oikeassa pikku paratiisissa ja pikku mökissään meren rannalla. Siellä sielu lepää ja päässä ajatukset menee oikeaan järjestykseen.


Täällä koti-suomen harmauden keskellä on ollut pakko hakea piristystä mm. näistä ihanan oransseista ja mehukkaista appelsiineista. Ukki toi meille melkein täyden muovikassillisen näitä aurinkoja ja tänään otin toiseksi viimeisen mukaan töihin. Hyvin ovat maistuneet lapsillekin ja itsekin olen syönyt vähintään yhden päivässä.


Viikonloppuna minulla oli taas vähän kakkuhommiakin, kun sain tehdä seitsemän vuotta täyttävän pojan synttäreille kakun. Batman on tällä hetkellä kova sana ja se oli kakunkin aiheena. Minusta on mukava välillä tehdä pojillekin kakkuja, kun ihan selkeesti olen tehnyt enemmän noita tyttöjen synttärikakkuja. Kakku onnistui mielestäni ihan kivasti ja kakun tilanneetkin olivat olleet siihen tyytyväisiä. Se onkin kakun tekijälle se paras palkka, kun tilajaa on tyytyväinen ja tykkää.


Kotona en juuri tämän vuoden puolella ole harrastanut mitään sisustusjuttuja. Viikkosiivouksetkin ovat olleet vähän niin ja näin. Sen jälkeen, kun pakkasin joulun laatikkoon, on kaikki ollut vähän kuin tuuliajolla. Sormet kyllä syyhyäis laittamaan jotain keväistä, vaaleanpunaista tms, mutta miten? Siinäpä rahattomalle ongelma. Sama pätee yläkerran lastenhuoneeseen. Sen suhteen olen kuitenkin toiveikas, että vielä koittaa paremmat ajat ja sekin huone saadaan päivitettyä meidännäköiseksemme. Mukavaa viikon jatkoa teille kaikille! Mä lähden hakemaan nyt hiihtolomalaisia leffasta ja sitten nukku matin matkaan. Äiti-ihmisellä on kaikesta huolimatta huomena työpäivä.

16 kommenttia:

  1. Ihana kuva tuo ensimmäinen.:) Voi jospa voisi olla jossain, missä aurinko paistaa! Aika kaukana hiihtolomaihanteesta on nää kelit tällä hetkellä...
    Oletpas taitava kakuntekijä! Varmasti on ollut mieleinen kakku.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin ihan mielelläni noita maisemia katselisin, mutta olen niin iloinen ja onnellinen, että keskimmäiseni saa kokea tuon kaiken ♥

      Kiitos Taina ♥ Monen vuoden harjoittelun tulos, mutta vielä on paljon opittavaa. Loputon sarka...

      Poista
  2. Upean kakun olet taas loihtinut!
    Täällä satoi tänään lunta ja nytkin sataa, sitä kyllä jo riittäisi.
    Mieki tykkäsin ekasta kuvasta, siinä silmä ja mieli lepää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ♥ Täällä lumet ovat tätä menoa kohta historiaa. Se toisaalta sopisi minulle. Jos ei ole kunnon talvi niin sitten kunnon kevät, mutta ei kiitos näitä loska-kurakelejä.

      Poista
  3. Onpas hauska tuo kakku! Olet kyllä taitava. <3 En ole koskaan kokeillut tuota sokerimassaa...onko sitä helppo käsitellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita ♥ Sokerimassan käsittely ei ole vaikeaa. Tomusokeria silikonialustalle ja kaulimaan. Sokerimassoissa on eroja. Toiset on pehmeämpiä ja silloin repeävät helposti. Itse tilaan aina UllanUnelmasta. Koristeiden teko onnistuu hyvin sokerimassasta. Yksi plussa siinä on, että sokerimassakoristeet kuivuvat paljon nopeammin kuin marsipaanikoristeet.

      Poista
  4. Anonyymi25.2.15

    Kurjia ollut nämä ilmat :( Täällä satoi eilen ihan koko päivän ja illalla tuntuikin siltä että kevät ei taidakkaan tulla :( Tuo appelsiini päivässä kuullostaa hyvältä ❤️ Ihanaa keskiviikkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenistasi ♥ ja ihanaa keskiviikkoa Sinullekin ♥

      Poista
  5. Upea kakku! Olet kyllä taitava. Oma kymppivuotiaanikin varmasti olisi innoissaan noin coolista herkusta. Tämä mametsu ei vaan ihan osaa tuollaista pyöräyttää;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Tämä on monen vuoden harjoittelun tulos. Pikku hiljaa oppii aina jotakin uutta, kun vaan rohkeesti tekee ja kokeilee.

      Poista
  6. Joo mä en ala, mihin se viime viikkoinen keväinen aurinko oikein meni? Monta päivää jo ollut märkää, liukasta ja harmaata ja ihan kurja hiihtolomakeli. Onneksi ne lupaa jo huomiselle vähän kirkkaampaa säätä!
    Hurjan hieno kakku ja tosi kivasti toteutettu Gotham -city!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää kurakelit on kyllä ihan kauhempia kelejä, mitä vaan talvella voi olla. Nämä minäkin ohittaisin hyvin mielelläni. Kiitos kakkukehuista ♥

      Poista
  7. Täällä on kanssa appelsiineista tankattu aurinkoenergiaa- ja yritetty pitää uhkavaa flunssaa loitolla. Upea kakku, mustakin on kiva tehdä poikamaisempiakin kakkuja ja synttärijärjestelyjä. Tuo esikoinen kun pienempänä vietti usein halloween- teemalla synttäreitä niin lepakkokakkuja pääsi tekemään. Nyt keskimmäinen kaavailee jo toukokuun synttäreilleen turtles- teemaa, sellaista askartelua tiedossa siis. Ja sitä ennen parit tyttöjen synttärit; niihinkin ovat sankarit valinneet jo Frozen ja prinsessa Sofia teemat. Hyvissä ajoin :) Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frozen taitaa olla nyt tyttöjen ykkössuosikki?! Mä tykkään järjestellä juhlia. Meilläkin tytön synttärit kuukauden päästä. Kiva päästä taas leipomaan ♥ Sitä ennen ajattelin leipoa meidän kahviporukalle täyskärin mun syntymäpäivänä ja sitten on yks tilauskakkukin ensi viikolla. Kivaa viikkoa Sinullekin ♥

      Poista
  8. Anonyymi25.2.15

    Mä loihdin rahattomana kevään, kissoille kasvamaan ohraa olkkarin pöydälle (vanhat kollit ottaa posliinikoristeet ja lasten jäämistön muovikoristeet lunkisti).
    Kliivian sai koira kisoista (kukkii pian, Lidlissänäky olevan 7€ vastaavat...).
    Kirppikseltä olkkariin löyty verhot, 4kpl, pellavaa, johon painettu limenvihreitä kukkia (4kpl maksoi 4€, perussivuverhoja 220c, pituutta ja 120cm leveyttä), ostin vaikka en ollu varma saako tollaset rätit meillä laittaa ikkunaan (ajatuksena ommella koiran patjaan uus suojus..), mut onnekseni mies tykkäs ja menee ensn verhoiksi (edelliset vastaavankokoiset valkiset pellavaverhot maksoi noin 400€...).

    Vinkkaan myös taimikasatuksesta kevättä (basilika, ruohosipuli, laventeli, rosmariini, herneenversot jne.) ovatihania kevään viherkasveja, myöhemmin tomaatit, Yrteissä halpishallien 5pss/1€ jees, tomaateissa panostaisin simenluetteloiden aikaisiin lajikkeisiin...nyt tomaatinmultaanpanoaika!!!

    Ja jos yhtään omaa pihaa, osta kevätesikkoja (voi heittää keväällä kukkapenkkiin, jossa kukkivat jatkossa vuodesta toiseen, useimmiten keltaisin kukin, vaikka ostasit mitä väriä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi anonyymi! Varmasti hyviä vinkkejä =) Mä vaan en oikein ole mikään viherpeukalo, joten esikot unohdan heti. Ne kuolee mulla ennen kesää ihan varmasti. Tomaantille mulla ei oikein ole kesällä paikkaa, missä niitä kasvattaa. Yritin viime kesänä seinustalla ämpärissä, mutta ei oikein onnistunut se homma. Herneenversoja olen ajatellut kyllä laittaa kasvamaan keittiön ikkunalle. Samoin olen miettinyt samettiruusujen taimien kasvatusta. Ne olen joskus saanut onnistumaan. Se mitä mä hain keväisellä sisustamisella on enemmän kodin tekstiiilien päivittämistä jne. Keväiset värit kiinnostavat. Keittiö kaipaisi jotain uutta. Samojen vanhojen tavaroiden (purkkien) pyörittäminen ei enää riitä. Tarvis jotain uutta. Kirppis on hyvä paikka tehdä hankintoja. Teen siellä ostoksia, jos satun löytämään jotain sopivaa ja siihen on varaa. Ylihintoja en maksa hyvästäkään löydöstä. Kirppis on kuitenkin kirppis.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan