7 kysymystä-haaste

28.1.2015

Sain Kotoilua Mäkelässä-blogin Annelta 7 kysymyksen haasteen. Kiitos ♥ Haasteessa kuuluu vastata näihin kysymyksiin ja keksiä itse 7 kysymystä ja laittaa haaste eteenpäin. 

Tässä minulle osoitetut kysymykset ja vastaukset:

1. Oletko keittiön hengetär ja mikä on bravuuriruokasi?

Meillä mies hoitaa pääsääntöisesti ruoan valmistuksen. Tykkää siitä, joten mielelläni annan hänen hoitaa homman. Aiemmassa elämässäni vastasin yksin lapsiperheen ruokapuolesta yli 20 vuoden ajan, mikä aiheutti sen, että leipäännyin hommaan ihan täysin. Nyt nautin siis täysin rinnoin siitä, että toinen kokkaa ja huolehtii ruoan valmistamisen perheelle. Välillä olosuhteiden pakosta minäkin joudun hellan ääreen ja silloin bravuurini ehkä on makaronilaatikko. Sen vielä tänäkin päivänä osaan valmistaa, vaikka muuten taitoni alkavat pikku hiljaa ruostua.

Jotain minäkin kuitenkin puuhastelen keittiössä ja silloin jauhot pöllyää ja yleiskone laulaa. Minä tykkään leipoa ja olen tehnyt kakkuja myös tilauksesta niitä haluaville. Leivonta puolella bravuureitani ovat täyte- ja voileipäkakut, mutta leivon myös muita leivonnaisia. Tykkään järjestää ja laittaa juhlia. Niinpä meillä on vietetty myös lastenlastemme synttäreitä ja ristiäisiä.

Tässä muutama todiste leipomuksistani:

Raidallinen kääretorttu

Pääsiäispupun nougatmuffinit

Vaniljakreemipullia

Kreikkalainen- ja savulohivoikkarit

Valmistujaiskakku lähihoitajaksi valmistuneelle



2. Mitä harrastat? Muuta kuin bloggaamista?

No, tuo edellä mainittu leipominen/kakkuilu on ykkösharrastus bloggailun jälkeen. Sitten tykkään sisustaa kotiamme. Luen paljon erilaisia sisustusblogeja, joista etsin ideoita oman kodin sisustukseen. Olen siis tyylivaras. Miehen kanssa sitten yhdessä niitä suunnitellaa ja toteutetaan. Tykkään myös kirppistellä. Minä sekä myyn että ostan tavaraa kirppiksiltä. Liikunta on tällä hetkellä terveyssyistä tauolla, mutta tykkään lenkkeillä ja käydä kuntosalilla. Uskon, että keväämmällä nuokin harrastuksen pikku hiljaa palaavat päiväohjelmaani.
Vanhat kahvipurkit ovat löytyneet kirppikseltä

Toissa kesänä järjestimme omalla pihalla pihakirppiksen

3. Unelma-ammattisi lapsena ja miten haaveillesi kävi?

Haaveilin lapsena agronomin urasta ja oman kotitilan jatkamisesta. Noh, ei ihan toteutunut! Veli pitää nyt kotitilaa. Pääasia, että tila pysyi oman suvun hallussa.

4. Sisustuksesi kulmakivet. Värit, materiaalit, tyyli - vai jokin muu?

Kotimme on sisustettu hieman maalaisromanttiseen ja rustiikkiseen tyyliin. Kodissamme on suosittu valkoista, harmaata, mustaa ja ruskean eri sävyjä. Itse käyttäisin vieläkin enemmän valkoista, mutta mies ei ole asiasta kanssani samaa mieltä. Häntä liika vaaleus kuulema ahdistaa. Olemme kuitenkin rempanneet viimeisen neljän vuoden aikana taloamme meidännäköiseksemme. Paljon on tehty, mutta paljon on vielä tehtävää. En seuraa sisutustrendejä. Luulenpa, että kuljen pari vuotta kaikkea jäljessä. Se ei kuitenkaan haittaa minua, koska meillä ei ole varaa eikä tarvetta muuttaa koko sisustusta kerran vuodessa. Remontit teemme itse tai mies tekee pikku hiljaa varojen mukaan.

Ruokailuhuoneen remonttia

Kuisti ennen remonttia




Kuisti remontin jälkeen


Miehen tekemä taulu, idea netistä

Itsekin tulee tuunailtua välillä jotakin

5. Millainen on musiikkimakusi ja onko sinula lempiartistia?

Olen aika moniruokainen musiikin suhteen. Parhaiten uppoaa suomi poppi ja hevy, mutta joskus on mukava kuunnella nuoruusvuosien eli 80-luvun vanhoja discobiidejä tai iskelmää. Mitään erityisiä lempiartisteja ei varsinaisesti ole. Eput, Popeda, Suvi Teräsniska, Metallica, Scorpions ja Francine...muutamia suosikkejani mainitakseni. Hirveesti en ole keikoilla käynyt. Kerran olen käynyt kuuntelemassa Francinea ja kerran Kotiteollisuutta paikallisessa rokki baarissa =)

Edit: Meinasin unohtaa bluesin ihan kokonaan. Sitä on välillä myös tosi mukava kuunnella. Siinä on niin mukava svengi, hih...

6. Jos saisit valita, millä historian vuosisadalla tai vuosikymmenellä eläisit, minkä valitsisit ja miksi?

Kyllä minäkin haluan elää ihan tätä päivää. Näin vaan on hyvä, vaikkei elämä aina olekaan ruusuilla tanssimista.

7. Pakopaikkasi - onko sinulla sellaista ja jos on, niin mikä?

Minulla ei ole varsinaisesti mitään pakopaikkaa. Koti on minulle tärkeä paikka, jossa viihdyn...ehkä liiankin hyvin. Siellä voi levätä ja tuntea olonsa turvalliseksi. Kesäaikaan tykkään myös liikkua luonnossa. Saatamme tehdä retken kylän laavulle makkaranpaistoon. Siellä sielu lepää ja on ihanan rauhallista. Usein kuuluu vain lintujen laulua. Syksyisin käymme usein myös sienestämässä.

Sienimaisemia
Sienisaalista menossa kuivuriin
Tässä oli minun vastaukseni. Minäkään en nyt ala hyviä kysymyksiä muuksi muuttamaan eli olisi kiva kuulla sinun vastauksesi näihin samoihin kysymyksiin.

Haastan mukaan:



20 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea sinun vastauksesi. Sain omanikin rustattua eilisen päätteeksi. Tällaiset haasteet ovat hauskoja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin käydä lukemassa sinun vastauksesi =)

      Poista
  2. Anonyymi29.1.15

    Mukava haaste ❤️ Iloa torstai päivääsi ❤️

    VastaaPoista
  3. Olipa kivaa luettavaa!
    Ja kiitti haasteesta, koitan muistaa tehä sen joku päivä:)

    VastaaPoista
  4. Mukavaa tutustua bloggariin vähän lisää, näiden vastausten myötä :) Oletkin erittäin taitava leipuri, aivan upeita kakkuja ja leivonnaisia <3
    Minäkin opettelen tuota kirppistelyä, tyttäreni tekee paljon hyviä kirppislöytöjä ja on saanut minutkin innostumaan. Vanhat peltipurkit...niitä ei voi vastustaa, jos kohdalle osuu :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista, Tuitiina ♥ Ajan myötä oppii tekemään kirppiksiltä hyviä löytöjä, tosin siinä on paljon myös onnea matkassa. Vanhat tavarat kiinnostavat minuakin.

      Poista
  5. Ihania kuvia taas Krisse <3 Ja kiitos haasteesta, alan heti rustaamaan sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika ♥ Jään mielenkiinnolla odottamaan vastauksiasi =)

      Poista
  6. Upeita kakkuja,olet taitava leipuri! Kiitos vastauksesta,näitä on kiva lukea..tutustuu paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne ♥ Totta, kiva päästä vähän pintaa syvemmälle!

      Poista
  7. Mukavan haasteen olit saanut! :)
    Ja olipas kiva lukea vastauksiasi ja katsella kuviasi! :) Olet kyllä todella taitava leipomaan! Meillä myös mies on omasta halustaan vastuussa perheen muonitsemisesta, minä yritän välillä leipoa joitain hyvää. ;)

    Iloa torstai-päivääsi! :)

    T: Emppu / Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KiitosEmppu ♥ Itse arvostan kyllä todella paljon sitä, kun mies hoitaa perheen muonittamisen ♥ Ihana asia!

      Poista
  8. Kiitos kiitos! Olin ajatellutkin kaapata haasteen suoraan sieltä mistä sinä sen sait, mutta en vielä ehtinyt kirjoitella siitä. =) Joten kiva kun haastoit!! Postaus tulee, kun ehdin...

    Ihanaa kun sun mies kokkaa! Meillä on sen aiheen kanssa vähän haastetta välillä, kun mä tekisin mieluiten vain kasvisruokaa... mutta siitä sitten varmaankin lisää, kun vastailen haasteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, Heli, kun otat haasteen vastaan! Jään odottamaan päivitystäsi =)

      Poista
  9. Vau mitä leipomuksia, ihania ♥ Oli kiva lukea tätä! Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos P ♥ Tuolta leivontabloginipuolelta löytyy lisää kuvia leipomuksistani ja ohjeita niihin, jos haluat katsella. Suora linkki blogiin löytyy tuosta yläpalkista (Kakkukioski) Mukavaa viikonloppua Sinullekin ♥

      Poista
  10. Heissulvei !
    Vasta huomasin haasteesi ;) olen ihan älyttömän huono näissä haastehommeleissa. Kiitos kuitenkin, katsotaan jos vaikka saisin siihen vastattua. Ihania kakkuja teet, Lurps

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitso Maarit kakkukehuista! No, vastailet jos siltä tuntuu =)

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan