Suunnitelmien muutos

20.8.2016


Terveiset (taas) täältä sairasvuoteelta! Mulla meni viikonlopun ja oikeestaan koko loppukuunkin suunnitelmat kerralla uusiksi, kun päädyin torstai-iltana vuorokauden kestäneiden kovien vatsakipujen vuoksi umpparileikkaukseen. Kovasti yritin sinnitellä noiden kipujen kanssa ja olla töissä särkylääkkeen voimalla, mutta jotenkin sitä kai sitten lopulta itse tietää ja vaistoaa, milloin on vain lähdettävä hakemaan apua. Viisi tuntia odottelin päivystyksen aulassa, kunnes alkoi sitten tapahtumaan. Kävin mä siis tuon viiden tunnin aikana hoitajan ja lääkärin luona ja mua tutkittiin, mutta vasta viiden tunnin jälkeen saatiin varmasti selville, mistä mun kivut johtui.

Kun varmuus asiasta saatiin, päädyin leikkuriin aika nopealla sykkeellä. Mua ei ole koskaan aiemmin leikattu, joten kyyneleet silmissä vaivuin uneen leikkausta varten. Mieskään ei ehtinyt töistä mun tueksi ennen leikkausta, joten olo oli aika yksinäinen ja jotenkin turvaton. Leikkaus meni hyvin, mutta kyllähän ihmisestä tulee tosi avuton sen jälkeen. Leikkauksen jälkeen tutuksi tulivat niin alusastia kuin nokkamukikin. Nyt olen jo onneksi kotona toipumassa, mutta kyllähän tässä ollaan vielä ihan toisten avun varassa pitkään. Sen haluan kuitenkin teille kaikille sanoa rakkaat blogini seuraajat, että menkää aina lääkäriin ja selvittäkää syy, jos teillä on kovia vatsakipuja, jotka vain jatkuvat ja jatkuvat. Minullakin umpilisäke oli tulehduksen lisäksi jo mennyt osittain kuolioon. Onnekseni se ei ollut kuitenkaan päässyt vielä puhkeamaan. Se olisikin sitten ollut jo vaarallisempi juttu. Tälläinen umpparileikaus on tosi yleinen ja kirurgeille ihan rutiinihomma, mutta onhan leikkauksessa aina ne omat riskinsä.

Tälläistä siis täällä. Pitäkää itsestänne hyvää huolta ja voikaa hyvin. Kivaa viikonloppua kaikille!

36 kommenttia:

 1. Hyvä, kun menit ajoissa lääkäriin, ettei käyny pahemmin.
  Nyt vain Krisse lepäilet rauhassa ja parantelet itsesi kuntoon.

  Levollista viikonloppua <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ No, olis ehkä pitänyt mennä jo edellisenä päivänä, kun kivut alkoi, mutta... Pääasia, että lopulta sain mentyä. Musta ei ollut aluesairaalalla minkäänlaista merkintää. Ei ole hirveesti tullut siellä siis omien vaivojen vuoksi käytyä.

   Poista
 2. Hui! Onneksi itse tiedostit, että täytyy lähteä lääkäriin.
  Kiva, että kaikki meni hyvin ja olet nyt kotona!
  Pikaista paranemista sinulle!❤️😊💐

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Kyllä sitä sitten näköjään lopulta tiedostaa, milloin pitää lähteä hakemaan apua. Mulla lapsena aina pisti umppariin, kun juoksi ja nyt kipu oli ihan samalla kohdalla eli epäilin heti alkuunsa, että umppari se siellä oireilee.

   Poista
 3. Huh huh Krisse - onneksi umppari ei päässyt puhkeamaan!
  Nyt vaan annat muiden passata sinua ja toivut kaikessa rauhassa.
  Halaus ystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Kyllähän ne passaa, kun pyytää. Mie olen vaan niin kovin huono pyytämään. Mieluummin tekisin itse.

   Poista
 4. Paranemisia 💕

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä sinne! Minulta leikattiin umppari 21 vuotiaana ja muistan hyvin, miten bussiin nouseminen ja nauraminen olivat mahdotommia juttuja. Sitä ennen tai sen jälkeen minua ei ole leikattu ja hyvä nin, sillä nukutus vei minut pitkäksi aikaa ihan tökkyrään ja huonovointiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mulle ei onneksi tullut nukutuksesta huono olo, mutta en mä oikein muista siitä illasta oikein tarkasti mitään, vaikka olin jo osastollakin ja vastailin ihmisten vieteihin, hih...

   Poista
 6. Huh, hyvä ettet sinnitellyt pidempään vaan menit suosiolla lääkäriin. Toipumissäteitä täältä <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joskus se raja vaan tulee vastaan, että älyää lähteä. Jonkinlainen itsesuojeluvaisto kai se on sekin?!

   Poista
 7. Hurja juttu! Onneksi kaikki hyvin, vaikka varmasti toipuminen kestää tovin. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati ♥ Kaikki on nyt hyvin ja edessä on tosiaankin aika pitkä sairasloma. Mitään ei saa nostella eikä kurkokotella eikä ponnistella koko saikun aikana eli aika pitkät viikot on edessä, huoh...

   Poista
 8. Olipa hyvä, että pääsit hoitoon ja olet jo paranemaan päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi iloinen, että mut otettiin tuolla päivystyksessä vakavasti ja tutkittiin kunnolla. Sain mielestäni tosi hyvää hoitoa. Kiitos siitä POKS:iin ♥

   Poista
 9. Pikaista paranemista ❤❤❤

  VastaaPoista
 10. Anonyymi22.8.16

  moi, pikaista paranemista!

  minultakin leikattiin umppari n. 22v sitten.
  ei menny lääkärin diagnoosi ensin ihan putkeen, epäili vahvasti kipeän vatsavaivan syyksi sukupuolitautia :D
  olin onnellisesti avioliitossa, ei ollut mitään syrjähyppyjä harrasteltu.. lääkäri kuitenkin tivasi olenko ihanihanihan varma, ettei mieheni olisi päässyt käymään vieraissa..
  verikokeet otettiin ja kappas,ei niistä tautia löytynyt vaan tulehdusarvot hurjat. kotiin soittivat että tuleppa kiireesti takaisin.... ja ambulanssilla sitten leikkaukseen.

  terkuin nimimerkki ei kuppaa kuitenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Aika hurja tarina sinulla, mutta onneksi sillä oli onnellinen loppu.

   Poista
 11. Pikaiset paranemiset! ❤️

  VastaaPoista
 12. Onneksi menit ajoissa lääkäriin! Pikaista toipumista ja muista ottaa rauhallisesti! Toipuminen ottaa oman aikansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin en tiedä, mikä olisi ollut lopputulos, jos olisin mennyt jo edellisenä iltana, kun ensimmäisen särkylääkkeen teho alkoi häipymään eikä kipu hävinnyt!? Olisinko säästynyt leikkaukselta ja pitkältä toipumisajalta? en tiedä. Itse kuvittelin palaavani töihin paaaljon aiemmin, huoh...

   Poista
 13. Ohhoh millainen käänne!! Onneksi menit lääkäriin ja sait avun nopeasti! ♥ Pikaista paranemista sinne!

  (Olet kyllä ollut mielessä ja luin tämän postauksenkin jo aiemmin, nyt vasta kommentoin kun pitkästä aikaa avasin koneen ja pääsin kunnolla kommentoimaan. ♥)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli ♥ Sain kyllä hyvää hoitoa sairaalassa (paria hoitajaa lukuunottamatta). Onneksi. Pian umppari olisi kai jo voinut puhjeta ja sitten olisi ollut jo tooosi kiire.

   Poista
 14. No huh. Paranemisia ja muista ottaa toipilasaika rauhallisesti ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu ♥ Mua ei tosiaan ole koskaan aiemmin leikattu ja tämä toipuminen on ihan uus juttu. Kovasti kaikki varoittelee, että pitää ottaa rauhassa. Onneksi voimat eivät vielä anna myöden tehdäkään juuri mitään.

   Poista
 15. Auts ! onneksi menit lääkäriin ajoissa. Meillä oli vastaava tilanne just vaikka ei umpisuoli ollutkaan, vaan suoli puhkesi leikkauksen jälkeen mahaan. Järkyttävää ja lapsi oli todella sairas. Tunnin elinaika meininkillä mentiin viikko. Onneksi sulla ei sitte kuitenkaan kerennyt puhjeta. Nyt vaan toipumisia sinne ja tsemppihaleja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit ♥ No huh huh, millainen tilanne teillä on siellä ollut! Lapsen sairastelut ja näkeminen kivuissa on yksi kurjimmista asioista, mitä voi olla. Onneksi saitte onnellisen lopun tälle tarinalle. Mun umppari oli mennyt jo osittain kuolioon ja sen jälkeen olisi kai sitten ollut se puhkeamisen vaara?!

   Poista
 16. Oi, voimia ja paranemisia Krisse <3! Nyt lepäät ja annat itsesi rauhassa parantua. Maailma on sen jälkeen jälleen kirkkaampi. Halaus!

  VastaaPoista
 17. Kiitos ♥ Mä todella toivon, että maailma ja elämä tästä vielä kirkastuu ja alkaa rullaamaan entistä paremmin. Hugs!

  VastaaPoista
 18. HUI!! Onneksi päätit mennä lääkäriin etkä enää odotellut. Varmasti tuntui kauhealta, kun ilmoitetaan leikkauksesta etkä ole ehtinyt siihen valmistautua, mutta onneksi se kuitenkin toi avun tuskaasi. Voimia toipumiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati ♥ Kyllä siinä vähän turveton ja yksinäinen olo tuli. Kaikki tapahtui kuitenin niin nopealla temmolla sen jälkeen, kun leikkauspäätös ttuli, että en hirveästi sistten kuitenkaan ehtinyt jännittää itse leikkausta. Onneksi se on nyt ohi.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan