Joulukalenterivinkki

22.11.2017
Joulukuun alkuun ei enää ole kovinkaan pitkä aika. Ensi viikon perjantaina saamme jälleen kääntää kalenterista uuden lehden. Joulukuu alkaa ja viimeistää myös silloin alkaa suuri joulun odotus. Jokainen meistä varmaankin muistaa lapsuudesta, kuinka suuri tapahtuma tuo joulukuun alkaminen olikaan. Silloinhan sai avata jo ensimmäisen luukun joulukalenterista. Minun lapsuudessani kalenterit olivat kauniita kuvakalentereita eikä suklaakalentereista vielä silloin ollut tietoakaan. Kalenteriperinne jatkui, kun sain omia lapsia ja silloin olivat jo suklaakalenteritkin tulleet valikoimiin. En muista tarkkaan kumpi vanhemmista tytöistäni oli kyseessä, kun laitoin suklaakalenterin kauniisti hänen häkkisänkynsä kohdalle seinälle ja hakiessani tyttöä päiväunilta, löysin suklaasuisen tytön istumasta häkkisängystä tyhjä suklaakalenteri vieressään. Kyllä se pienempikin lapsi ymmärsi suklaakalenterin merkityksen ja onhan se tietenkin tylsää saada vain yksi suklaanappi kerran päivässä.

Jo hyvissä ajoin syksyllä joulusuklaiden saapuessa kauppoihin myös joulukalenterit valtaavat entistä enemmän hyllytilaa. Nykyisin kaupojen hyllyltä löytyy jos minkälaisia joulukalentereita suklaalla ja ilman. Näiden lisäksi löytyy erilaisia lelu-, karkki- ja meikkikalentereita tavallisia kuvakalentereita unohtamatta. Itsekin kävin ostamassa yhden joulukalenterin, kun kalenterissa oli minusta niin kiva idea. Ostin nimittäin kotona vielä asuvalle kuopukselleni Nordqvistin teekalenterin. Tyttärestäni on kuoriutunut suuri teenystävä tämän syksyn aikana. Monesti hyppytunnilla tai koulun jälkeen hän juo meillä parhaan ystävänsä kanssa kupin, jos toisenkin teetä. Somessa näin sitten mainoksen teejoulukalenterista ja siitä se idea sitten lähti. Kalenterista löytyy jokapäivä erimakuinen teepussi. Makuina on perinteisten Keisarin morsiammen, Tiikerin päiväunen ja Viisasten teen lisäksi myös vähän ainakin itselleni vieraampia makuja, kuten Valkoinen Mustikkamuffini ja Valkoinen greippi-mansikka. Kalenteri oli minusta myös ihan sopuhintainen (7,99) kun joistain erikoiskalentereista saa pulittaa useamman kympin. Tätä Nordqvistin kalenteria myy ainakin Citymarketit. Joko sinä olet ostanut joulukalenterin vai kuuluuko joulukalenterit teillä joulun odotukseen? Minulla ei vielä ole omaa (miehelläkin on oma), mutta jonkinlainen kalenteri olisi kyllä kiva. Vink, vink...vaan tontuille, jos käytte lukemassa tämän ♥ 

20 kommenttia:

 1. Varmasti teenjuojan unelmakalenteri. Meillä perinteinen partiolaisten kalenteri siivittää joulunodotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä on teenjuojien unelmakalenteri! Partiolaisten joulukalenteri on ollut meilläkin useana vuonna ja on varmasti tosi suosittu monissa kodeissa.

   Poista
 2. Teekalenteri olisi kyllä huippu! Meillä on lapsilla perinteiset kuvakalenterit ja lisäksi yhteinen minun tekemä joulukalenteri, johon tonttu aina yöllä käy sujauttamassa jotain pientä tai jonkin tehtävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo itsetehdyt kalenterit on kivoja, joihin voi itse suunnitella ja laittaa yllätyksen jokaiselle päivälle. Itse en ole sellaista koskaan tehnyt, mutta olisi kiva joku vuosi askarrella sellainen vaikkapa lapsenlapsille.

   Poista
 3. Anonyymi22.11.17

  Ostin itselle ja siskolle ruohonjuuresta pukka teekalenterin ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teekalentereitakin on monenlaisia ja kaikki ovat varmasti ihania ♥

   Poista
 4. Kaunis teekalenteri <3 Mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Minustakin tämä teekalenteri on tosi kaunis.

   Poista
 5. Ihanasti ajateltu tytärtäsi 😊 mulla on lapsille sukkakalenteri tuossa olohuoneessa, pientä kivaa tekemistä ja puuhaa joulunajalle. Myös joulusiivoja tonttu juttujen muodossa. Oma kalenteri odottaa täyttäjää. Mies sun lupasi täyttää. Saa nähdä ehtiikö 😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura ♥ Toivottavasti miehesi ehtii täyttää sinunkin kalenterisi. Ihana kuulla, että miehetkin ovaat innostuneita joulukalentereista.

   Poista
 6. Ihana idea, kiitos Krisse! En edes tiennyt että teekalentereitakin on olemassa :)
  Siskoni ei ole koskaan oppinut juomaan kahvia, vaan sitäkin enemmän hän tykkää teestä. Me kun emme osta toisillemme joulahjoja, niin yllätänkin siskoni tuolla varmasti mieluisalla joulukalenterilla.
  Itse sain esikoiseltani tosi kivan mustavalkoisen kuvamuumikalenterin. Lapset tietävät mistä äiti tykkää =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että lapset ovat muistaneet äitiä ♥ Tosi huomaavaista. Itsekin mietin, että tämä kalenteri olisi kiva ennakkojoululahja jollekin teenjuojalle.

   Poista
 7. Oi, tämä olisikin ihana kalenteri minulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan cittariin hakemaan itselle oma kalenteri.

   Poista
 8. Joulukalentereita ei meiltä vielä löydy.
  Katselinkin tuota kalenteria jo cittarissa, mutta en löytänyt.
  Onkohan se muiden kalenterien joukossa? Tee-osastolta en sitä ainakaan bongannut.
  Täytyypä kurkkailla uudelleen!
  Mukavaa loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Kouvolan cittarissa kalenteri löytyi erään hyllyn päädystä elintarvikeosastolta läheltä kahveja ja teetä. Toivottavasti löydät omasi lähi cittaristasi.

   Poista
 9. Ihanat kuvat♥ Täältäkään ei vielä kalentereita löydy,sellaiset on kyllä hommattava..kyllä se kalenteri vaan kuuluu jouluun:) Tuollainen tee-kalenteri näyttää/kuulostaa kivalta, siinä onkin loistava idea yhdeksi kalenteriksi.. Mukavaa päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde ♥ Teekalenteri on kiva vaihtoehto joulukalenteriksi. Täytyy kyllä itsellekin hommata jonkunlainen kalenteri.

   Poista
 10. Anonyymi23.11.17

  Ooh, ihana teekalenteri. Olen itse tehnyt monena vuonna teekalentereita itse ystävilleni, siinä saa samalla täytettyä omaa teevarastoa kivasti. :)

  Minusta nuo itsetehdyt kalenterit ovat niin kivoja; joka vuosi teen jollekin kalenterin. Tänä vuonna postaus puuttuu vielä blogista, mutta kalenterit lapsille sekä ystävälleni ovat liki valmiit. Se on minun tapani valmistautua jouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kiva tapa muistaa ystäviä tekemällä heille joulukalenterit itse. Täytyypä tulla blogiisi kurkkimaan, millaiset kalenterit olet tänä vuonna tehnyt.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan