Saako toisen ulkonäköä kommentoida? Kommenttien kohde vastaa.

10.8.2016
Kylläpä tämä selfien ottaminen on vaikeaa! Ainakin tälläiselle ihmiselle, jonka on vaikeaa nähdä peilistä omaa kuvaansa koskaan kauniina. Mistäkö tämä sitten johtuu? No, ihan yksikertaisesti siitä, että tälläiselle ihmiselle on joskus sanottu ei niin kauniita asioita omasta ulkonäöstä! Ensimmäiset ulkonäkööni liittyvät kommentit olen kuullut jo alakoulun ylemmillä luokilla. Aikana jolloin itsetuntoni ei vielä ollut ehtinyt kehittymään kovinkaan vahvaksi. Olinhan silloin vielä ihan lapsi. Eikä asiaa ole parantaneet nuorena aikuisena kuulemani haukut samaisesta aiheesta. Nuo kommentit ja haukut viilsivät minuun ikuiset haavat, joiden parantamiseen on tarvittu useampi tunti terapeutin tuolissa eikä lopputulos siitäkään huolimatta ole vielä kovinkaan hyvä, ei ainakaan täydellinen. 
Tällä viikolla täällä blogimaailmassa on keskusteltu paljon siitä saako toisen ulkonäköä kommentoida. Mm. Tiia Minäkö keski-ikäinen-blogista ja Maiju Pinkit korkokengät-blogista ovat myös kirjoittaneet aiheesta. Olen heidän kanssaan tästä asiasta samaa mieltä eli toisen ihmisen ulkonäön haukkuminen ei ole koskaan sopivaa, vaan se on puhdasta kiusaamista. Jokainen meistä on omanlaisensa näköinen emmekä me juurikaan voi ulkonäöllemme mitään. Vaikka minäkin tiedän, että kauneus lähtee meistä sisältä päin eikä ulkoinen olemuksemme ole se tärkein asia maailmassa, on minun erittäin vaikeaa omalla kohdallani kuitenkaan nähdä asiaa näin. Ei, vaikka mieheni on vannonut rakastavansa minua juuri sellaisena kuin olen ja sanonut kauniiksi. Älkää siis koskaan, edes leikillänne, menkö kommentoimaan kenenkään ihmisen ulkonäköä. Se satuttaa aina jollakin tavalla ja pahimmassa tapauksessa voi jättää ikuiset jäljet niinkuin minulle on käynyt. 


Annetaan siis kaikkien kukkien kukkia ja ollaan toisillemme ystävällisiä ja ennenkaikkea kohteliaita. Eikös se kuulu jo ihan hyviin käytöstapoihinkin?! Ihanaa loppuiltaa ja -viikkoa teille kaikille ♥

36 kommenttia:

 1. Anonyymi10.8.16

  Niin samaa mieltä. Sulla on kivat hiukset :)
  Terkuin Sari

  VastaaPoista
 2. Tiian postaukseen jo kommentoinkin, että on se kumma juttu, että aikuiset eivät ole oppineet tätä: "jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, älä sano mitään."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri. Miksi ihmiset eivät voi pitää mielipidettään omana tietonaan? Miksi se pitää tuoda julki? Kommentoijat eivät selvätikään ymmärrä, kuinka paljon vahinkoa he sanoillaan voivat aiheuttaa.

   Poista
 3. Toi kommentti "jos sinulla ei oo mitään hyvää sanottavaa, älä sano mitään" on NIIN totta; kellään EI OO mitään oikeutta arvostella kenenkään ulkonäköä jokainen on NIIN arvokas persoona oli sitte ulkonäkö mikä tahansa...Voimahali Sulle ja LOVE<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ulla Pulla ♥ Jokainen on varmasti omalla tavallaan kaunis oli hän sitten minkä kokoinen tai näköinen tahansa eikä se kuulu kenellekään muulle. Itsellä kommentit ovat pääosin kohdistuneet kokooni. Miten siis voin nähdä itseni nyt, 30 kiloa suurempana, kauniina, jos en sitä ollut silloin aiemminkaan. Ihan valtavan kummallinen voima noilla kommenteilla :(

   Poista
 4. Mahtavaa, että kirjoitit tästä. Vaikka Maijun kanssa saatu hieman kylmää kyytiä nyt, mutta onneksi vain vähän.

  Toisen ulkonäön kommentoiminen negatiivisessa mielessä on kiusaamista ja siinä ei ole mitään muuttujia.

  Mielestäni olet kaunis nainen ja mitkä silmät! Hienot selfiet. Ymmärrän kuitenkin tuon, ettet usko, jos joku sanoo. Paremmin täälläkin ne negatiiviset puolet itsestä tunnistetaan.

  Haleja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ En usko en. Päähäni on pinttynyt ajatus, että en voi olla lihavana kaunis. Näen kyllä muissa kurvikkaissa naisissa paljonkin kauneutta, mutta itsessäni vain vatsamakkaroita ja liian leveän lantion jne.

   Poista
 5. Hienoa, että sinäkin asiasta kirjoitit - vaikka kivaa ei ole se, että sinulla on omakohtaisia kokemuksia ilkeistä kommenteista. Olen läheltä nähnyt, miten pahaa jälkeä toisen ulkonäön kommentti voi saada aikaan - ja miten ne lapsuusiässäkin saadut arvostelut
  vaikuttavat vielä aikuisiälläkin. Ei kenenkään - ei lapsen, nuoren eikä aikuisen ulkonäköä saa arvostella - ellei sitten osaa sanoa jotain kaunista. Sillä jokaisesta ihmisestä se kauniskin löytyy kun vain osaa katsoa!
  Minä olen aina pitänyt sinua kauniina - valtavat silmät ja kaunis hymy!
  Ihana olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lady of The Mess ♥ Näillä arvosteluilla on niiin pitkät seuraukset, että sitä ei moni varmastikaan ymmärrä. Omaa kauneuttaa on niin vaikea nähdä sieltä peilistä. Ehkä vielä nuo silmät ja hymyn, mutta ei muuta. Itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on, on todella vaikeaa.

   Poista
 6. Hienoa, että kirjoitat sinäkin tästä - on se vaikeaa joillakin, että ainoa huvi tulee huonosta käytöksestä ja toisten ulkonäön arvostele jos mikä on sitä - ja mistä se johtuu - onkin jo toinen tarina. Sinä olet niin rohkea, fiksu ja kaunis nainen, että oikein vihaksi pitää kun olet joutunut tuollaista p....a kuuntelemaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne ♥ Mun oli kyllä ihan pakko avautua tästä aiheesta, koska on niin tärkeä asia ja kun noita omakohtaisiakin kokemuksia löytyy. Voin sanoa, että tuo henkinen väkivalta on ehkäpä pahinta mitä ikinä voi olla. Se on luonut mun päähän sellaisia ajatuksia, että ne ovat kyllä pilanneet osan mun elämääni ihan täysin.

   Poista
 7. Tässä edellä onkin jo sanottu oikeastaan kaikki, mitä itsekin meinasin kommentoida. Kyllä jokaisen pitäisi ymmärtää, että jos ei ole mitään kivaa sanottavaa on parempi pitää suunsa kiinni ja meidän aikuisten tehtävä on opettaa se myös lapsille! Meidän pitäisi pystyä opettamaan lapsillemme, että jokainen on hyvä juuri sellaisena kuin on!

  Sinä olet kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki aikuiset eivät vain pysty tuohon opetustyöhön, koska heidän omat ajatusmallinsa ovat niin pielessä. Se on kyllä tosi kurjaa. Ilman heitä tämä maailma olisi paljon parempi paikka elää.

   Poista
 8. Ihmisten ulkonäön arvosteleminen on niin syvältä ;( Se jättää ikuisen muistijäljen. Mun isoäiti aina sanoi että, sanat on kuin nauloja ! Naulan kun lyö seinään tulee reikä ja vaikka naulan vetäisee pois niin reikä jää...
  Itse olen kyllä aina pitänyt sinua kauniina, enkä itseasiassa koskaan edes tajunnut ajatella kiloja. Suloinen olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit ♥ Sinun isoäitisi on puhunut viisaita. Juuri näin se ikävä kyllä menee. Toiset eivät varmasti niinkään näe niitä liikakiloja, mutta itse ei sieltä peilistä juuri mitään muuta näekään. Tämän lisäksi päässä muhii ajatus, että en ole riittävän hyvä lihavana. Eihän mua voi oikeasti kukaan rakastaa :((

   Poista
 9. Minustakin toisen ulkonäön arvosteleminen satuttaa aina toista, esim. eräällä läheiselläni on tapana sanoa, kun näkee pitkästä aikaa, että oletpa lihonu Sari, arvaa vain meneekö siitä päivä pilalle ja tuntuu tosi pahalle!
  Itse en kehtaisi ikinä sanoa toiselle ulkonäöstä tai lihomisesta.

  Kivaa Krisse, kun olet ottanut rohkeasti monta kuvaa otsestäsi, olet tosi kaunis, ikävää, kun aikoinaan olet saanut kokea ulkonäköön liittyviä ikäviä kommentteja :( Nyt pää pystyyn vain kaunis nainen!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Kaikki eivät vain ikävä kyllä ymmärrä omaa tyhmyyttään, kun päästelevät suustaan tuollaisia lauseita. He eivät tosiaan ymmärrä sitä, kuinka paljon nuo lauseet satuttavat.

   Poista
 10. Viisas isoäiti maaritilla ♥
  Toisen ihmisen ulkonäön arvosteleminen osoittaa arvostelijan tyhmyyden ja sivistymättömyyden. Tiedän silti omasta kokemuksestakin, että sanat satuttavat ja voivat jättää ikuisen arven.
  Minäkin harjoittelin ekaluokkalaisena peilin edessä nauramaan niin, etteivät silmäni menneet viiruiksi. Minua haukuttiin kiinalaiseksi killisilmäksi. Myöhemmin olen saanut kuulla muhkeista muodoistani todella ikäviä kommentteja. Kuinka monista kivoista asioita olenkaan luopunut ylipainoni ja huonon itsetuntoni takia...parempi kun ei mieti niitä, tulee vain paha mieli.
  Arvostetaan itse itseämme ja toinen toisiamme, sillä olemme ainutlaatuisia ja kauniita juuri tällaisina :)
  Minustakin sinä olet kaunis, niin sisäisesti kuin ulkoisesti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku ♥ Olen todella pahoillani, että sinäkin olet joutunut kuulemaan ikäviä kommentteja ulkonäöstäsi jo lapsesta asti. Itse en uskalla pukeutua niinkuin ehkä haluaisin, koska häpeän omaa vartaloani ja sen muhkuroita. Mietin kokoajan, mitä muut ajattelevat. Herkästi ostan liian suuria vaatteita peittääkseni makkarani. Tiedän, että olen sisältä kaunis, mutta en ymmärrä, että se riittäisi. Kaikkea hyvää Sinulle, Ansku ♥

   Poista
 11. Juuri se mitä olin kirjoittamassa on jo kerrottu. Samaa mieltä :)Mutta olen tälaisenkin huomioinut nykyään aikuiset tuntuu olevan onko se sitten narsistista, kun voivat mennä sanoo ihan vieraalle ihmiselle rumasti. Asiakaspalvelussa tätä kuulee ja näkee paljon. Ei ole minkäänlaista kunnioitusta muita kohtaan vaan MINÄ ITSE! ja mitä ne lapset oppii jos saavat tuollaista mallia. :(
  Minä inhoan olla kuvattavana tai ottaa kuvaa itsestäni, joten nostan peukkuu sun selfieille. Minusta ei olisi siihen. Jokainen on oma kaunis itsensä! Ei sitä saa kukaan arvostella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika kommentistasi ♥ Näitäkin kuvia täytyi ensin rajailla, että saatoin julkaista. Kokovartalokuvien ottaminen onkin sitten ihan mahdoton juttu. Julkaisukelpoista materiaalia itsestäni en varmaankaan pystyisi ottamaan. Itsekin asiakaspalvelussa työskennelleenä tiedän, että vieraat ihmiset pystyvät sanomaan aivan järkyttäviä asioita toisista. En hyväksy. Minä vihaan itsekkäitä ihmisiä, joille tärkeintä on vain he itse.

   Poista
 12. Ilkeät sanat kertovat enemmän niiden sanojasta itsestään kuin sanojen kohteesta. En ymmärrä miten kukaan voi pitää itseään niin täydellisenä, että on varaa kommentoida muita?! Mihin on kadonnut terve itsekritiikki ja toisten ihmisten huomioon ottaminen?

  Krisse sinä olet kaunis <3 Sun pitkistä ripsistä ja kirkaan sinisistä silmistä saa olla oikein kateellinen!

  Pitäisi aloittaa joku vastaisku negatiivisille kommenteille ja laittaa kiertämään "kehu kanssabloggaajaasi" -postaus ;) <3

  Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Haukkujat eivät näe omaa tyhmyyttään. Uskon, että omasta mielestään he ovat täydellisiä, koska heillä on varaa huudella toisille.Nuo mun silmät taitaakin olla ai nut kohta minussa, josta itsekin pidän. Ehdottamasi "Kehu kanssabloggaajaasi" - postaus kuullostaa tosi hyvältä idealta. Peukku sille!

   Poista
 13. Kaikki on jo aiemmin sanottu :)

  Laitatko mulle sähköpostia satulinnablogi@gmail.com. Mulla olis sulle yksi juttu...

  VastaaPoista
 14. Hieno kirjoitus Krisse ja olet upea nainen! Tärkeä asia ottaa esille ja hyvin olen pystynyt kirjoittamaan itsellesi kipeiäst jutusta <3 Ajattelemattomat ja ilkeät ihmiset pystyvät vahingoittamaan toista pitkäksi aikaan eikä sellaisia asioita korjata ihan hetkessä. Lapsuusiässä luodaan pohja sille aikuiselle, joka meistä kasvaa ja kerran rikottu täytyy korjata ajan kanssa - tiedän henkilöitä, joilla se ei ole korjaantunut koskaan vaan he kipuilevat aina niitä ilkeitä lapsuuden ulkonäkö haukkumisia.

  Aikuiset ihmiset, jotka alentuvat haukkumaan toisen ulkonäköä ovat mielestäni äärimmäisen tyhmiä ja omaavat itse heikon itsetunnon mollatessaan toisia. He myös käyttäytyvät kuin lapset eivät kyllä saa minulta mitään myötätuntoa itselleen.

  Sinun kuvista säteilevät hymyilevät silmät ja aikuinen kaunis nainen :) olet upea Krisse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Näin se juuri on. Ihmiset eivät ajattele asioita omaa nenäänsä pidemmälle ja sitten aiheuttavat niin paljon tyhmyyttään pahaa. He ovat itse jääneet lapsen tasolle eivätkä pysty koskaan toimimaan minusta oikein.

   Poista
 15. Ihana Krisse! ♥ Sulla on upeat silmät, sulla on ihana tukka, ja olen muutenkin pitänyt sua aina kauniina ja kivasti ja naisellisesti pukeutuvana!

  Mutta ymmärrän kyllä mistä puhut. Mulla on tosi huono itsetunto ulkonäköni suhteen, olen saanut ikäväksi kokemiani kommentteja ulkonäöstäni (muistan edelleen ala-asteella saadun kommentin...), olen sairastanut "itsetuntosairauden" eli bulimian, jne. Mun on kyllä hyvin vaikea uskoa, jos joku kehuu mua, en osaa ottaa kehua ollenkaan tosissaan vaan ennemminkin jotenkin piruiluna. Joskus koitan ottaa selfieitä ja katsoa itseäni kuvista ja koitan vaan opetella tykkäämään omasta kuvastani, mutta kyllä se on tosi vaikeaa, oikeastaan mahdotonta. Oman kuvan laittaminen blogiin on kamalaa... joskus olen laittanut, ja sitten käynytkin poistamassa, kun en vaan kestä esitellä naamaani. =(

  Nettimaailma on raaka, anonyyminä pystyy huudella mitä vaan... (vaikka pystyyhän ne anonyymit kiusaajatkin lopulta löytämään) Maailma on niin tämmönen. Kauheaa se joka tapauksessa on, kun puututaan toisen ulkonäköön ja arvostellaan ikävästi. Eikä siinä mitään, jos kykenee laittamaan sellaset jutut toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta kun on myös meitä, jotka ei osaa ja joille ne jää mieleen pyörimään ja aiheuttaa vain tuskaa ja pahaa mieltä.

  Miten me opittais tykkäämään itsestämme sellaisina kuin olemme?? Sinä ja minä ja kaikki muut jotka samaa miettii... ???
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Heli...olen niin pahoillani, että sinäkin olet joutunut kokemaan tämän saman! Minulla on juuri tuo sama, että kehuja omasta ulkonäöstä on tosi vaikea ottaa vastaa. Ehkä meidän pitäisi vaan ottaa ja ottaa niitä kuvia itsestä kokoajan ja yrittää etsiä niistä niitä hyviä puolia. Mä en kyllä ymmärrä ihmisiä, jotka ovat kommentoineet sinun ulkonäköäsi. Miksi? En ymmärrä, mikä sinun ulkonäössäsi on sellaista, mihin voi puuttua. Minusta sinä olet kaunis, iloisen hymyn omaava nainen ♥ Jaksamista sinulle ihana nainen ♥

   Poista
 16. Juuri näin! Täyttä asiaa. Me kaikki olemme arvoikkaita ihmisiä juuri tämän näköisenä, kokoiesena ja oloisena kuin Luoja on meidät luonut. Mukavaa viikonloppua Ihanainen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Kun mieli on haavoittunut, kuvittelee, että ei voi olla kaunis, haluttava tms. kun on ylipainoinen. Omat makkarat on häpeä, joka estää uimassa käymisen ja tekee vaatteiden ostamisesta painajaisen. Usein tuleekin ostettua liian suuri koko vaatteista, kun pelkää, että makkarat näkyy. Millään ei haluaisi niitä näytellä, koska itse häpeää niitä niin kovasti.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan