Ajatuksia elämäntaparemontista ja ihanat avocadoleivät ♥

29.1.2016

Heippa kaikille! Kävin tänään taas tapaamassa uutta työterveyslääkäriäni ja kuten arvattavissa olikin, sairaslomani jatkuu vielä ainakin kahdella viikolla. Olen keskittynyt viime aikoina (kai ensimmäisen kerran elämässäni) erityisesti omaan itseeni ja itsestäni huolehtimiseen. Jo viime elokuussa kuultuani siitä, että sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa, aloin pikkuhiljaa siirtymään gluteenittomaan ruokavalioon. Joulun ja uuden vuoden aikaan muutoksessa tapahtui pieni notkahdus (*lue:repsahdus), mutta uuden vuoden myötä olen palannut noudattamaan minulle ehdottomasti paremmin sopivaa gluteenitonta ruokavaliota. Tuo ruokavalio vaatii aika paljon työtä, kun minulle keitellään erikseen omat pastat ja paistellaan itse omat leivät, mutta gluteenittoman ruokavalion tuoma parempi olo ja vatsan turvotuksen katoaminen palkitsee kyllä tuon nähdyn vaivan (siis työn). Miksi ei sitten koko perhe voisi syödä gluteenitonta? Noh, se on ainakin tässä vaiheessa vielä meidän perheessä ihan taloudellinen kysymys. Gluteenittomat elintarvikkeet ovat edelleenkin (ikävä kyllä) kalliimpia kuin tavalliset ja meilläkin, kun tuota nuorisoa on aika ajoin enemmänkin syömässä, on meillä valmistettu gluteenitonta ruokaa ainakin vielä toistaiseksi vain minulle.


Juttelin tänään myös lääkärini kanssa tästä omasta hyvinvoinnistani ja siitä huolehtimisesta. Ohjeeksi sain, että pienin muutoksin eteenpäin. Juuri niin! Uskon, että silloin pääsen parhaisiin ja pitkäkestoisimpiin tuloksiin. Mitä olen sitten jo tehnyt asian eteen? Noh, yritän juoda vettä mahdollisimman paljon päivän aikana! Tämä on minulle tosi vaikea juttu. En yksinkertaisesti vaan muista juoda. Nyt, kun olen ollut päivät kotona, pidän keittiön pöydällä kokoajan vesimukia, josta juon aina ohikulkeissani. Tuota suositeltua 2-3 litraa päivässä en saa kyllä vielä juotua, mutta se on tavoite, jonka toivottavasti joku päivä vielä saavutan.

Lisäksi olen opetellut syömään joka aamu kunnon aamupalan. Normisti joisin vain kaksi, jopa kolme mukillista kahvia, mutta nyt olen tsempannut itseäni tekemään joko kaurapuuroa tai sitten syön uusinta herkkuani avocadoleipiä. Kaurapuuro valmistuu helposti ja nopeasti ihan mikrossa ja päälle laitan sitten jäisiä marjoja. Jäiset marjat jäähdyttävät puuron nopeasti syömälämpöiseksi ja samalla tulee sitten syötyä myös noita marjoja, joita lääkärin mukaan voi syödä niin paljon kuin vain haluaa. Marjojen syöminen on minulle myös sellainen opeteltava juttu. Aiemmin en niitä oikeastaan syönyt lainkaan, mutta nyt laitan niitä myös valmistamiini smoothieihin. Mitä ovat sitten nuo avocadoleivät? No, laitan riisikakun päälle avocadoa ja päälle ripsin vähän sitruunamehua, ruususuolaa ja rouhittua mustapippuria, namskis! Niiiiin hyvää!

 
Minun blogiani pidempään seuranneet ja läheiseni tietävätkin, että olen aikamoinen herkkupeppu enkä tarkoita nyt peppuni muotoa, vaan sitä, että voisin syödä vaikka joka päivä (ja olen syönytkin...aiemmin) kaikenlaisia makeita herkkuja ♥ Nyt olen kuitenkin tietoisesti vähentänyt niiden käyttöä. Kokonaan en ole niitä ainakaan vielä itseltäni kieltänyt, koska vanhastaan tiedän (jojolaiduttajana), että silloin himoitsen niitä kahta kauheammin. Sallin itselleni siis jonkun herkun erityistilanteissa, kuten esimerkiksi kylässä käydessäni. Riittävän unen saanti ei ole koskaan ollut minulle ongelma, koska nukun hyvin. Unen laatu ehkä joskus vähän vaihtelee, mutta tuo suositeltu 6-9 tuntia yössä täyttyy kyllä kohdallani. Vapaapäivinä olen opetellut myös nukkumaan pikku päikkäreitä, jos minusta on vähänkään tuntunut siltä, että minua väsyttää. Päikkärit kun eivät kuitenkaan vie minulta yöunia :))


Sitten siihen yhteen ehkä kaikista tärkeimpään ja minulle myös ehkä kaikista vaikeimpaan asiaan eli itsensä rakastamiseen ♥ Elämäntaparemonttia tehdessä tulee aina väistämättä eteen myös niitä vastoinkäymisiä ja huonoja päiviä. Mieli painuu alas eikä se oma peilikuva näytä yhtään hyvältä. Silloin, niin vaikeaa kuin se ainakin minulle on, yritän käsitellä asioita positiivisuuden kautta. Etsiä itsestäni niitä hyviä puolia. Jos pik-kai-sen liian isoksi kasvaneet massumakkarat masentavat, etsin itsestäni jonkun paremman ja kauniimman kohdan...vaikka silmät tai kapeat ranteet ♥ Ystäväni ja läheiseni ovat sanoneet minullekin lukemattomia kertoja, että ole itsellesi armollisempi. Meidän ei pitäisi olla niin kriittisiä itseämme kohtaan. Ymmärrän sen täysin, mutta siitä huolimatta se on todella vaikeaa...vaikeaa hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin on. Niimpä ehkäpä tärkeinpänä opettelun kohteenani on oppia kunnioittamaan ja rakastamaan itseäni sellaisena kuin olen ♥ Se vaatii paljon työtä eikä tapahdu sormia napsauttamalla, mutta haluan uskoa, että senkin oppii. Minä ainakin haluan oppia, jotta voisin rakastaa entistä paremmin myös kaikkia läheisiäni ♥

IHANAA VIIKONLOPPUA RAKKAAT LUKIJAT!
...ja kiitos kannustavista kommenteistanne edelliseen postaukseeni ♥


24 kommenttia:

  1. Usko pois, oot ihan riittävän hyvä just noin! Onnea elämäntapamuutoksesta, itselläni on vieläkin joulusyömingit päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru kauniista sanoistasi ♥ Mä yritän opetella uskomaan...

      Poista
  2. Lueppas kirja sokeripommi- eroon sokeririippuvuudesta ! En muista kirjan kirjoittajaa- ruotsalainen joku ?? - En tarkoita, että kun tämän lukee niin siitä alkaa onni ja autuus ja syönhän itsekin herkkuja joskus- kirja vain antaa meille ajateltavaa :) ps. avokado on niin herkkua :) Sinä olet niin urhea ja rohkea ja reipas nainen, että sinusta on vaikka mihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anne myös sinulle kauniista ja kannustavista sanoistasi ♥ Pistän kirjan nimen muistiin, että kun se lukuinspis iskee, niin voin lukea :))

      Poista
  3. Lukiessani mä niin nyökyttelin täällä vähän väliä. Sama homma eli pienillä askelilla muutoksia elämään :) Opettelen kanssa syömään kunnon aamupalaa ja juomaan uudestaan sitä vettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marina kommentistasi ja tsemppiä sinullekin omaan projektiisi ♥

      Poista
  4. Ihanasti kirjoitit Krisse! <3 Tässä oli monta niin hyvää asiaa joka pitäisi meidän kaikkien muistaa! Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita ♥ Tuo on ihan totta, että tässä esilleottamani asiat ovat tärkeitä ihan kaikille; riittävä veden juonti ja uni, terveellinen ruokavalio ja itsensä rakastaminen ♥ Mukavaa viikonloppua Sinullekin ♥

      Poista
  5. Anonyymi30.1.16

    Tsemppiä Ystäväni! sä pärjäät kyllä ja hyvin.
    Minäkin olen jättänyt leivän pois ja teen itse gluteenitonta leipää:
    PATALEIPÄ
    7 dl glut. jauhoja
    3 1/2 dl vettä

    T:Mellu
    2 tl suolaa
    1/2 tl kuivahiivaa
    kourallinen esim.pellavansiemeniä

    sekoita illalla ainekset kulhossa sekaisin ja kelmu päälle,jätä yöksi huoneenlämpöön.

    Aamulla alusta leipä,lämmitä uunipata esim.mikrossa,paista kannen alla 30min ja vielä ilman kantta 15min. 225 asteessa.
    pizzamauste antaa kivan säväyksen leivälle,porkkanaraaste myös,KOKEILE.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi30.1.16

      Hauskaan paikkaan toi terveiset meni,hih

      Poista
    2. Kiitos Mellu tsempeistä, kommentistasi ja reseptistä ♥ Pataleivän teko onkin ollut suunnitteilla jo jonkin aikaa ja luulenpa, että toteutankin sen teon nyt ihan lähipäivinä, kun tätä aikaa mulla nyt on.

      Poista
  6. Tsemppia elämäntapamuutokseen. Itsekin aloitin taas kerran, tällä kertaa toivottavasti jatkuu. Yritän myös syödä aamupalaa ja säännöllisesti pieniä annoksia, kun aiemmin saatoin iltapäivällä vasta syödä ensimmäisen kerran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ♥ Ei tämä minullakaan ole ensimmäinen kerta, mutta toivottavasti se viimeinen :)) To onkin myös tärkeää, että syö pitkin päivää vähän tasaisin väliajoin. Itsellä varsinkin kotona ollessa saatoin sortua tuohon, että ensimmäinen ruokailu oli vasta puolilta päivin tai jopa myöhemmin. Siihen asti oltiin eletty kahvin voimalla. Tsemppiä Sinullekin oman projektiisi ♥

      Poista
  7. Ihanasti kirjoitettu Krisse ja niin asiaa!
    Täälläkin yritetään painoa alas pienin askelin, välillä tulee epäonnistumisiakin,
    mutta siitäkin noustaan...
    Tuo itsensä rakastaminen olis niin tärkeää, eikä aina niiden vikojen etsiskely, sitäkin yritän opetella.

    Kiitos kirjoituksestasi, annoit mulle lisää tsemppiä!
    Leppoisaa lauantaita sinne! <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ♥ Ihana kuulla, että postaukseni tsemppaa myös muita jatkamaan omaa muutosprojektia. Niitä epäonnistumisia tulee matkan varrella varmasti meille jokaiselle. Hienoa on se, että niistä jaksaa nousta eikä anna niiden viedä mennessään. Mukavaa viikonloppua Sinullekin ♥

      Poista
  8. Niin mielellään sitä jakaisi rakkautta vain muille ja unohtaisi itsensä. Se, että rakastaa itseään (minullakin vielä harjoitteluasteella) on kuitenkin hurjan tärkeää, koska se hyvä olohan lähtee itsestään ja sen kyllä ne läheisetkin huomaa.
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin juuri! Viisaita sanoja, Outi! Ihanaa viikonloppua Sinullekin, Outi ♥

      Poista
  9. Nimenomaan pienillä askelilla etenepäin. Pienet teot ovat isoja sitten loppupeleissä. Tsemppiä muutoksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju ♥ Maltti on nyt valttia ja kyllä tässä tarvitaan myös aika pitkää pinnaa :))

      Poista
  10. Hieno postaus, sillä itsensä rakastaminen on niin vaikeaa ja itsensä inhoaminen niin helppoa. Jojottelijana en minäkään lähde enää äärilaitoihin vaan sellaisia pieni muutoksia elämässä. Avocado on muuten todella hyvää ja nuo riisikakkuset houkuttelee.

    Sydämellistä päivää Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ Nyt on pakko tehdä ratkasiuja ja valintoja. Nämä ovat niitä omiani ♥ Sydämellistä sunnuntai-iltaa Sinullekin ♥

      Poista
  11. Olipa ihana postaus <3

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan