Repoveden Kansalispuistossa

31.8.2015Keskiviikkona sain viettää työkavereideni kanssa hiukan erilaisen työpäivän. Vietimme yhdessä tyky-päivää Repoveden Kansallispuistossa. Repoveden kansallispuisto on Kaakkois-Suomessa Kouvolan ja Mäntyharjun kuntien alueella sijaitseva kansallispuisto. Repoveden Kansallispuisto on perustettu vuonna 2003. Puiston alueelle on rakennettu kattava merkittyjen retkeilypolkujen verkosto sekä useita telttailu- ja tulentekopaikkoja. Polkuverkosto tarjoaa nähtävää ja koluttavaa muutaman päivänkin retkeilyä varten. Puiston läpi kulkee myös 120 kilometrin mittainen Valkealan ulkoilureitti.

Kansallispuiston järvet tarjoavat oivan mahdollisuuden retkeillä soutaen tai meloen.
Repoveden nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi kiipeilijöiden suosima Olhavanvuori, joka on yksi Etelä-Suomen parhaista kiipeilypaikoista, sekä Suomen Kultareitti, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua vesibussin kyydissä erämaa-alueeseen. Puistossa sijaitsee myös useita näkötorneja, alueen uittoperinteestä kertova Kuutinlahti entisöityine uittokanavineen sekä varsinkin turistiryhmien suosima Lapinsalmen riippusilta. Repoveden kansallispuisto on Kaakkois-Suomen suurin yhtenäinen rakentamaton metsä-, suo- ja järvialue.
 Ilma suosi meitä ja maisemat oli kohdillaan. Lapinsalmen riippusilta hiukan jännitti, mutta hyvinhän siitäkin selvittiin.Pääsin ensimmäisen kerran kokeilemaan ja kokemaan melomista. Meloimme tuollaisilla jättikanooteilla, joihin mahtui kummenkunta henkeä aina yhteen kanoottiin. Tykkäsin melomisesta tosi paljon. Vetten päältä oli kyllä tosi mahtavaa katsella Kansallispuiston kauniita maisemia ja nauttia siitä hiljaisuudesta ja rauhasta, mikä siellä vallitsi. 
Meloimme Lapinsalmesta Kuutilahteen. Kuutinlahdessa pidetään joka kesä elokuussa Kuutilahden konsertti, jossa tuon kalliolouhoksen kohdalle veteen tuodaan ponttoonilaituri, jossa orkesteri solisteineen esiintyy. Katsojat istuvat vastarannalla luonnon helmassa puupenkeillä. Konserttia voi seurata myös vesiltä käsin omasta veneestä tai kanootista. En ole koskaa tuolla ollut, mutta voin vain kuvitella, että akustiikka on tuolla kohdillaan.Palattuamme takaisin Lapinsalmen nuotiopaikalle joko meloen tai patikoiden saimme nauttia maittavan keittolounaan. Lohisoppa ja tuoreleipä luonnon helmassa on aika täydellinen juttu pienen liikuntasuorituksen pääteeksi. Jälkkäriksi vielä nokipannukahvit.
Päivä oli oikein mukava, vaikka itseäni hiukan jännitti, miten tuosta selviän, kun kunto ei vielä oikein ole kohillaan. Kaikki meni kuitenkin ihan hyvin, kun sain korvata patikointiosuuteni toisella melontaosuudella. Suosittelen kaikille Rapoveden Kansallispuistoa. Se on ehottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka, jossa voi viettää päivää myös lasten kanssa retkeillen. Paikalle kannattaa tulla hiukan kauempaakin.

22 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen paikka ja niin kivan kuuloinen päivä teillä, ihan huippua! Mua vaan kyllä pelottaisi tollanen silta ja kanootissa istuminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla on kyllä tosi kaunista ja niin ihanan rauhallista. Siellä kun ei kuulu moottorien pörinää eikä mitään muutakaan hälinää. Suosittelen käymään, kun sopeutuu koko perheen retkikohteeksi tosi hyvin.

   Poista
 2. Ihana Tyky-päivä teillä ollut! Kävimme tuolla Repovedellä viime kesänä ja siellä on todellakin kaunista. <3 Riippusilta on kyllä hieman jännittävä alussa :) Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Minuakin jännitti tuo riippusilta. Se on tehty kuitenkin niin tukevaksi, että siinä pystyy tosi hyvin kävelemään.

   Poista
 3. Aivan ihanissa maisemissa olette päässeet Tyhypäivää viettämään.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi31.8.15

  tuttu paikka ja sit jos melominen jäi mieleen niin tervetuloa,meillä on mökillä inkkarikanootti :)
  T:Mellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kanootti ja joki ihan vieressä, mutta eipä ole tullut koskaan käytyä melomassa.

   Poista
 5. On kyllä hienon näköinen paikka, olen joskus paikan nettisivuilla käynyt upeita maisemia ihastelemassa. Suunnitelmissa on ollut jo tovin tuolla piipahtaa, mutta niin vaan on jäänyt vaikkei matkaakaan hurjasti sinne olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti näkemisen ja käymisen arvoinen paikka. Suosittelen.

   Poista
 6. Kiitos kauniista kuvista ja retkitunnelmista.Ihanata <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat ja tunnelmat on aina mukava jakaa teidän kanssa ♥

   Poista
 7. Wau mitkä maisemat! Ikinä en ole melonut, on varmaan rauhoittavaa puuhaa jahka osaa olla niin ettei keinu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo jättikanootti ei keinunut eikä siinä ole kaatumisen vaaraa. Siksi varmasti minustakin tuo melominen oli niin mukavaa, kun ei tarvinut pelätä, milloin kanootti kiepsahtaa ympäri. Välillä oli ihanaa antaa kanootin vain lipua pitkin veden pintaa ja katsella maisemia. Tykkäsin ♥

   Poista
 8. Kyllä on upeat maisemat - ja on teillä ollut mahtava päivä. Olen itse melonut nuorena aika paljonkin, mutta en koskaan noin isolla kanootilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä tosi kiva päivä ja kun ilmakin sattui suosimaan niin mikäs tuolla oli ollessa. Tämä jättikanootti oli oikein sopiva valinta ensikertalaiselle. Sillä oli tosi mukava ja turvallista liikkua vetten päällä.

   Poista
 9. Komeat on maisemat ja hienoja kuvia olet ottanut. Elämysmatkailua parhaimmillaan. Tulin muutenkin kurkkaamaan blogisi puolelle, kun aloitin ihan vähän aikaa sitten täällä 40+Blogien puolella. Sinulla on kivan tuntuinen blogi, taidanpa liittyä lukijaksi! T: Satu (Satueläämmää-blogin takaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ja tervetuloa blogini lukijaksi! Toivottavasti viihdyt matkassani mahdollisimman pitkään. Tervetuloa myös 40+ Blogiportaaliin mukaan. Mehän saatamme sitten nähdä joskus ihan livenäkin :))

   Poista
 10. Upeita maisemia ja tosi mukavan kuuloinen tykypäivä teillä on ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Tuolla maisemat ovat todella kauniita, ei voi kuin ihailla ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan