Instatapaaminen Millan Putiikilla

30.11.2019


                                                                                        Yhteistyössä Millan Putiikki ja Riviera Maison

Jouluun on enää alle kuukausi aikaa, sillä saammehan viettää huomenna jo ensimmäistä adventtia. Meille on satanut viime yön aikana hiukan lunta, joten maisemakin alkaa pikku hiljaa muuttua jouluisempaan suuntaan. Kolmisen viikkoa sitten pääsin jo tutustumaan Riviera Maisonin tämän vuoden jouluvalikoimaan Millan Putiikkiin Lahteen. Tilaisuuden takana olivat ihanat naiset @minnashome Minna ja @decorbynanna Nanna. Minna ja Nanna järjestivät jo neljännen kerran ihanan instameetin yhteistyössä Millan Putiikin kanssa. Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta ja oli mukava päästä mukaan hypistelemään RM:n joulua ja tapaamaan muita instabloggaajia.


Millan Putiikki on minulle tuttu paikka jo ennestäänkin. Ensimmäisen kerran muistan käyneeni siellä ostoksilla tammikuussa 2012, kun etsin talvisia somisteita tulevaan hääjuhlaamme. Silloin liike sijaitsi eri paikassa ja valikoima oli muistaakseni hiukan pienempi, mutta löysin etsimäni ja sain ihanat koristeet hääjuhlaan. Nykyisin liike sijaitsee Rautatienkadulla ja laajaan valikoimaan kuuluu paljon tunnettuja brändejä, kuten Balmuir, Minna Parikka, Lexington company, Hobstar, House Doctor ja tietenkin Riviera Maison, jonka jouluvalikoimaan pääsimme siis tutustumaan. Millan Putiikkissa tulee kyllä poikettua melkeinpä jokaisella Lahden reissulla.



Saavuin paikalle ensimmäisten joukossa, mutta ovi kävi tiuhaan ja nopeasti liike alkoi täyttyä mukavasta puheen sorinasta ja iloisista bloggaajanaisista. Minna ja Nanna toivottivat kaikki tervetulleiksi ja Milla oli loihtinut meille ihanat tarjoilut ja tottakai, lasin kuohuvaa. Saavuin tilaisuuteen yksin enkä tuntenut paikallaolijoista ennestään kuin Marikan @palanutta_siirappia ja Katrin @katinkanssa tilien takaa, mutta kaikki paikallaolijat olivat tosi mukavia ja oli kiva päästä tapaamaan ja juttelemaan myös uusien tuttavuuksien kanssa. Illan ohjelma oli hyvin vapaamuotoinen, koska meitä oli paikalla tosi paljon eli seurustelua, herkuttelua ja shoppailua. Milla tarjosi kaikista paikan päällä tehdyistä ostoksista meille huikean -20% alennuksen. Suuri kiitos siitä Millalle ♥



Riviera Maisonin jouluvalikoima oli ihana ja niinhän siinä taas kävi, että tuli se valinnan vaikeus eikä meinannut osata päättää, mitä ostaa. Olin ennakkoon katsellut jo Millan verkkokaupasta hiukan tarjoiluastioita, kun tarvitsen niitä lisää tyttären ylioppilasjuhliin. Päädyin sitten ylempänä kuvissakin olevaan Happy Star Serving Trayhin. Kaunis tähdenmallinen tarjoilulautanen tulee varmasti olemaan meillä paljon käytössä myös juhlien jälkeen ja on kaunis koriste jo ihan tyhjilläänkin. Lisäksi ostoskoriini päätyi muutama Rm:n rottinkinen joulukoriste sekä hurmaava kuplavolkkari, jonka katolla on joulukuusi. Olen ollut Riviera Maison fani jo vuosia ja olen sitä yhä edelleen. Jokin tuossa Riviera Maisonissa vaan on sellaista, mikä viehättää minua vuodesta toiseen. Kotiin lähtiessä saimme vielä mukaamme ihanan lahjakassin, joka olikin tullut suoraan Hollannista Riviera Maisonilta. Wau!

Oli ihana päästä mukaan tähän instatapaamiseen ♥ Kaunis kiitos Minnalle, Nannalle ja Millalle illan järjestämisestä ja suurkiitos Riviera Maisonille ihanasta lahjasta ♥

Välillä on pakko pysähtyä

27.11.2019



Marraskuun viimeinen viikko on menossa. Aika kuluu sukkelaan ja ensi viikolla juhlitaan jo tyttären ylioppilasjuhlia, iiks! Sormet jo syyhyää päästä laittamaan juhlia. Joitain valmisteluja olen jo tehnyt, kuten leiponut täytekakkupohjat ja kahvikakun pakkaseen sekä yhden erän lusikkaleipiä, joita tytär toivoi juhliin. Pöytäliinat on viety anopille mankeloitavaksi, kuohuvat on ostettu samoin osa leivontatarvikkeista. Vähän siis jo jännittää, miten saan kaikki tehtyä ja hoidettua, mutta onneksi tytär auttaa, minkä ehtii töiltään ja koululla pitää käydä itse lakitustilaisuuden harjoituksissakin. 

Viime viikonloppu meni ihan lepäillessä tässä kotona. Lastenlasten piti tulla meille viikonlopuksi, mutta sovimme lasten äidin kanssa, että perutaan pienten tulo ja mummo lepäilee rauhassa kotona ja keräilee voimia pitkän työputken ja henkisesti raskaiden viikkojen jälkeen. Kurja päätös sen vuoksi, että emme päässeet viettämään aikaa lastenlasten kanssa, mutta fiksu päätös sen vuoksi, että olin perjantaina aika rikki ihan kaikesta. Hiljakseen puuhastelin sitten jotain tässä kotosalla ja vain olin. Neuloin ja katselin telkkua ja YouTube videoita. 

Maanantaina palasin sitten normisti töihin, mutta sitten iskikin päivällä kova flunssa, jonka kourissa makoilen nyt täällä kotona. Eilen oli pakko luovuttaa, kun nenä vuoti kaikenaikaa, aivastutti ja paleli.  Halusin myös tarkistuttaa poskionteloni, jotka olivat jo kerran aiemmin tänä syksynä tulehtuneet. Noh, nyt niissä ei ainakaan vielä ollut mitään; onneksi. Olen nyt loppuviikon sairaslomalla, että saan itseni kuntoon ensi viikoksi enkä tartuta töissä muita pärskiessäni. Eli ihan kovin vahvasti ei täällä nyt mene, mutta niinhän se vaan on, että välillä on vaan pakko pysähtyä pystyäkseen taas jatkamaan matkaa entistä vanhvempana. 

Mites sinä; oletko ollut terveenä vai onko syysflunssa kaatanut petiin? Väsyttääkö vuoden pimein aika vai porskutatko eteenpäin tontun kuvat silmissä? 

Mukavaa viikon jatkoa kaikille ♥

Joulu hiipii hiljalleen kuvioihin mukaan

15.11.2019

Viimeinen viikko on ollut henkisesti äärimmäisen raskas, vaikka se on pitänyt sisällään myös paljon hyviä asioita ja mukavia kohtaamisia. Päällimmäisenä on ollut kuitenkin suuri huoli rakkaasta lähimmäisestä, mikä on ollut töiden ohella todella uuvuttavaa. Nyt asiat ovat kuitenkin jo siltä osin paremmin ja on taas helpompi hengittää, vaikka tilalle tuleekin sitten asian tiimoilta uusia ja toisenlaisia huolia. Olen muistuttanut kuitenkin itseäni, että aina täytyy pitää yllä sitä positiivisuutta ja toivoa, että asiat vielä järjestyvät parhain päin.


Kuten tuossa alussa sanoinkin on viikkoon mahtunut myös paljon mukavia asioita ja kohtaamisia. Jälleen kerran nostan esille ne hyvät ystävät, joiden henkinen tuki on äärimmäisen tärkeää. Hyvän ystävän kanssa voi keskustella ja jakaa myös niitä elämän vaikeimpia asioita ja tämä, jos mikä on ystävyydessä todella tärkeää. Olen onnekas, että minulla on tälläisiä ystäviä. Ystäviä, joiden seurassa en ole ainoastaan se antava osapuoli, vaan myös itse saan heiltä todella paljon. Jos ystävyys olisi vain pelkkää antamista, se olisi liian kuluttavaa ja veisi turhaan energiaa. Tälläiset ystävyyssuhteet olen pyrkinyt karsimaan pois elämästäni. 

Kerroin pari postausta sitten, että meille on tulossa ylioppilasjuhlat itsenäisyyspäivänä. Ajatukset ja askareet ovat pyörineet juhlien ympärillä, mutta siitäkin huolimatta lähestyvä joulu alkaa myös pikku hiljaa hiipiä kuvioihin mukaan. Haluan joulustani rauhallisen, hyvänmielen joulun, jolloin kaikilla olisi hyvä olla. Tätä tunnelmaa olen jo alkanut tavoittelemaan.



Eilen kävin kahden nuorimmaisen tyttäreni kanssa Kauppakeskus Veturiin hiljattain avatussa Finnmarin myymälässä. Myymälän ovella olin tiputtaa silmät päästäni, kun näin ensikertaa edessäni avautuvan myymälän. Oh my god, miten ihana joulumaailma siinä olikaan silmieni edessä. Finnmarilla on kyllä niin paljon kaikkea kaunista ja ihanaa. Tarjolla oli niin punaista kuin vaaleampaakin joulukoristetta eli varmasti jotakin ihan jokaiselle. Olemme kyllä niin onnekkaita, kun saimme nyt oman kivijalkamyymälän myös tänne Kouvolaan. Aiemmin kun lähin Finnmarin myymälä on ollut Lahdessa. 

Eilen tuli myös ylioppilaskirjoitusten viralliset tulokset ja vaikka tiesin, että tyttären yo-kokeet menivät hvyin, purskahdin hillittömään itkuun lukiessani nettilehden sivuilta tyttäreni nimen. Itkin onnesta ja ilosta tyttäreni puolesta. Varsinkin viimeisen lukiovuoden aikana toisinaan jännitin hiljaa mielessäni, miten tyttö jaksaa viedä tuon urakan loppuun, kun oli kuitenkin opiskelun ohella myös täysipäiväisesti töissä. Nyt tuo uurastus on kuitenkin ohi ja kolmen viikon päästä saamme kokoontua kaikkien läheisten kanssa yhteen ja juhlia yhdessä. Eilinen virallinen tieto ylioppilaskokeiden tuloksista sai minut jonkinlaisen "hepulin" valtaan ja jätin suosiolla lusikkaleipien leipomisen toiseen päivään. Onneksi nuo tyttäret tulivat käymään ja lähtivät hiukan "ulkoiluttamaan" minua niin sain hiukan tuuletettua päätäni. 


Tänään minulla alkaa kahdeksan päivän työputki, kun toiset aloittelevat viikonlopun viettoa. Tässä kohtaa tuntuu vähän ehkä tylsältä, vaikka takana onkin kaksi vapaapäivää, mutta eiköhän tämä taas tästä lähde rullaamaan, kun vauhtiin päästään.

Millaisia viikonloppusuunnitelmia sinulla on vai oletko sinäkin viikonlopun töissä? Joko jouluttaa vai himmailetko vielä? 

Ihanaa viikonloppua kaikille ♥

Kädentaitajat kokoontuivat Kätevä & Tekevä messuille Lahteen

14.11.2019


                                                                                                                     Yhteistyössä Lahden Messut

Olen nyt reilun vuoden verran harrastanut neulomista. Neulomisesta on tullut minulle paras tapa rentoutua hektisen työpäivän jälkeen. Neulominen vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiimme, helpottaa stressiä ja ahdistusta, hellii aivoja ja tuo tekemistä tylsiin hetkiin. Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Lahden Messukeskuksessa järjestettiin Kätevä & Tekevä kädentaitotapahtuma ja jo messukeskukselle mennessä (jonottaessa) totesin Katille, että kädentaidot on asia, joka kiinnostaa ja liikuttaa ihmisiä. Kätevä & Tekevä messut olivat minusta onnistuneet; tarjontaa oli sopivasti ja messuhallissa oli helppo liikkua. Keräsin tähän postaukseeni omat suosikkini messuilta.

BellaMiina

BellaMiinan tapasin ensimmäisen kerran viime keväänä Helsingin Kädentaitomessuilla. Ihastuin heti hänen kauniisiin tuotteisiinsa. Nämä luonnonmateriaaleista rakkaudella valmistetut sisustustuotteet ovat todella siistiä työtä ja niin minun makuuni. Voisin huolia nämä kaikki. BellaMiinan osastolta löytyi materiaaleja, valmiita tuotteita sekä ihania DIY-paketteja. Itse kotiutin tuon suloisen Joulu-viirin. Tulevana viikonloppuna tavoitat BellaMiinan Suomen Kädentaitomessuilta Tampereelta. BellaMiinan osasto löytyy c-hallista ihan sisäänkäynnin edestä (c10). Kannattaa käydä tutustumassa. Tarjolla paljon kivoja lahjaideoita pukin konttiin. 



Teija Kosenius

Teija on riihimäkeläinen kuvataiteilija, jonka upeisiin tauluihin olen tutustunut blogiystäväni Tainan kautta. Tainan tapasinkin messuilla ilokseni Teijan osastolla. Taulut ovat mielestäni tosi kauniita ja jotenkin niin herkkiä. Hän tekee maalauksia pääasiassa sekatekniikkalla eli käyttäen akryylimustetta, akryyliä, hiiltä ja liitua. Teijalla on oma työhuone Riihimäen keskustassa kauppakeskus Majakassa. Uusimmat taulut näkee helpoiten hänen facebook sivuiltaan. Alemman kuvan ihana talitintti taulu löysi uuden kodin täältä. 


Kahvelikoru

Kahvelikoru on suomalaista designia ja käsityötä kierrätetyistä materiaaleista. Tuotteiden raaka-aineena käytetään ruostumatonta terästä, joka on aiemmin palvellut toisessa käyttötarkoituksessaan ja saanut uuden elämän Antti Alatalon käsissä. Korut ja käyttöesineet valmistetaan pääsääntöisesti Hackman Sorsakoski -aterimista. Näissä koruissa on sitä jotakin ja ne viehättävät minua todella paljon. Tässä kierrättäminen toteutuu ihan mielettömän hienolla tavalla. Toivon vielä jonain päivänä omistavani edes yhden tälläisen upean korun. 

Sanni Kallosen Huovutetut hahmot

Kädentaitotapahtuman ehkä yksi kuvatuimmista kohteista oli nämä todella taidokkaasti tehdyt huovutetut hahmot. En voi käsittää, miten SanniK on saanut näistä hahmoista niin aidon näköisiä. Sanni on itseoppinut taiteilija, joka on harrastanut huovuttamista vasta kaksi vuotta. Uskomatonta, miten niin lyhyessä ajassa voi saada näin mahtavia lopputuloksia aikaan. Mutta ehkäpä tämä kertoo juuri siitä, että kun on haluja, on myös mahdollisuus oppia uutta ja onnistua.



Knottenroll

Makrametyöt ovat vallanneet viime aikoina entistä enemmän alaa ja saavuttaneet suosion suuren yleisön keskuudessa. Itsekin pidän niistä todella paljon. Minusta ne ovat todella kauniita. Messuilta olisi saanut ostaa DIY-paketteja, joilla olisi päässyt itse kokeilemaan makramen valmistusta. Hiukan kutkutteli ostaa tuollainen paketti ja opetella myös itse tekemään makrameta. Messuilla vierailin Knottenrollin osastolla, jossa oli esillä todella huikeita makrame töitä. Näiden töiden takana on suuri makramen ystävä, Satu Nyqvist. En voi kuin ihailla hänen töitään, niin upeita ne ovat eikä se ainakaan yhtään vähennä halua oppia myös itse tekemään niitä.

Heidin Fabriikki

Lohjalta oli Lahden messuille tullut Heidi, jonka osasto oli täynnä toinen toistaan kauniimpia  ja värikkäämpiä kukkaroita, laukkuja ja pussukoita. Heidi valmistaa kaikki tuotteensa omassa työpajassaan Lohjalla ja ne on valmistettu puuvillakankaista, jotka on painettu luontoystävällisillä ja myrkyttömillä kangasväreillä. Heidin tuotteet olivat todella siistiä työtä ja niiden hinnat olivat kohtuulliset, mikä innosti minuakin ostamaan itselleni uuden kukkarolaukun. Heidillä on kotisivujensa yhteydessä myös verkkokauppa, jossa pääset tutustumaan hänen valikoimaansa. 


Antiikkistudio

Suurena kirppisten ja kierrätyksen ystävänä messuilla kiinnosti kovastikin Antiikkistudion osasto, jossa oli paljon hyviä kierrätysesineitä myynnissä mielestäni kohtuullisen edulliseenkin hintaan. Mukaan olisi tarttunut varmasti useampikin tuote, mutta koska heille ei käynyt pankkikortti maksuvälineenä, jäi ostokset tekemättä. Harmillista.

Kätevä & Tekevä kädentaitomessut oli mukava kokemus. Oli kiva päästä tutustumaan ja näkemään suomalaisten kädentaitajien töitä sekä saamaan ideoita ja uutta inspiraatiota omaan käsityöharrastukseenkin. Messuilla kävi tänä vuonna noin 9000 messuvierasta, joka on suunnilleen sama määrä kuin viime vuonna. Tämä lupaa vain hyvää eli ensi vuonnakin pääsemme nauttimaan kädentaidoista Lahden Messukeskukseen marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ihan mahtavaa.


Kiitos kässäkaverilleni Katille seurasta ja kyydistä sekä suurkiitos Lahden Messut saamistani pääsylipuista, joista kaksi arvoin instagramin puolella ♥

Loppuvuoden juhlat lähestyvät

12.11.2019

Loppuvuoden juhla-aika lähestyy jo kovaa vauhtia. Monien mielessä saattaa siintää jo tuleva joulu, joka on yksi juhlavuoden suurimmista juhlista. Vaikka tunnustaudun itsekin suureksi jouluihmiseksi, en ole tänä vuonna vielä päässyt mukaan suuremmin tulevan joulun tunnelmaan. Mieleni on nimittäin vallannut ihan toisenlainen juhla. Meillä juhlitaan itsenäisyyspäivänä uutta ylioppilasta.







Nykyisin kun ylioppilaskirjoitukset voi suorittaa useammassa erässä toisin kuin silloin, kun itse on pakertanut lukiossa, syksyllä valmistuvien määrä on uskoakseni lisääntynyt. Moni abiturientti tosin ehkä kuitenkin ajoittaa kirjoitukset niin, että valmistuminen osuu keväälle, koska silloin on ehkä mukavampi viettää ylioppilasjuhlia vai onko? Meillä tytär painaa ylioppilaslakin päähänsä itsenäisyyspäivän aikaan, joka on mielestäni ihan mielettömän juhlallinen ajankohta siihen. Suomen itsenäisyys on upea asia, josta saamme olla kiitollisia kaikille niille veteraaneille ja lotille, jotka ovat taistelleet itsenäisen maamme puolesta. Tämän vuoksi minusta on todella suuri kunnia juhlia uutta ylioppilasta juurikin itsenäisyyspäivänä.

Tällä viikolla saamme ylioppilaskirjoitusten viralliset tulokset, mutta sen verran hyvillä arvosanoilla tyttären kokeet lähtivät YTL:n tarkistukseen, että olemme voineet jo askarrella ja postittaakin kutsut juhliin. No, onneksi olemme tehneet niin, kun eilen alkoi se postin lakkokin! Minusta oli tosi mukava askarrella noita kutsuja yhdessä tyttären kanssa ja samalla huomata, kuinka innostunut hän on ollut näistä omien juhlien järjestämisestä. Mutta onhan se ihan ymmärrettävääkin, kun tietää, että suuri urakka on nyt saatu kunnialla loppuun, niin varmasti myös suuri taakka harteilta on tippunut pois. Ja kyllä minä olen itsekin niin iloinen ja onnellinen tuo tytön puolesta, että hän jaksoi rutistaa tuon lukiopaketin kasaan, vaikka matkalla on välillä haasteitakin ollut.

Viime viikolla käytiin ostamassa yhdessä sitten ylioppilaslakki. Äitinä minulla oli siinä hetkessä todella suuri tunnelataus. Olen niin ylpeä tuosta tytöstä. Juhlasuunnitelmat ovat nyt hyvässä vauhdissa ja juhlapaikkakin on varmistunut. Emme vietäkään juhlia täällä meillä kotona, vaan saamme juhlistaa niitä lapsuudenkodissani. Lapsuudenkodissani on hiukan isommat tilat kuin meillä, joten ruokailun järjestäminen siellä on huomattavasti helpompaa kuin meillä täällä kotona. Toki astioiden, tarjottavien ja kaiken muun kuljettaminen sinne vaatii lisätyötä, mutta onneksi tytär auttaa minua eikä homma kaadu yksin minun niskaani. Ensi viikolla palaveerataan vielä veljeni ja hänen vaimonsa kanssa käytännön asioista, koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. 

Onko muita, jotka ovat juhlineet ylioppilaaksi pääsyä loppuvuodesta vai onko kevät ja kesän alku ainut oikea aika ylioppilasjuhlille? Onko teillä tulossa jotain isoja juhlia vielä loppuvuoden aikana vai keskityttekö pelkästään joulun viettoon?

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ♥

Jokelan Myllyllä

2.11.2019

Ei yltänyt lumisadealue vielä tänne Kaakonkulmalle. Päinvastoin aiemminkin satanut ohut lumikerros on sulanut pois. Yöt ovat kuitenkin olleet pakkasella ja aamuisin on saanut liukastella töihin, kun teiden pinnat ovat olleet yllättävänkin jäisiä. Kävin yhtenä aamuna töihin mennessä kuvailemassa Jokelan myllyllä. Jokelan mylly on yksi Valkealan kulttuurikohteista. 1800-luvun puolivälin paikkeilla rakennettu kahden kiviparin jauhomylly on tehty Myllykoskessa aiemmin sijainneiden kahden myllyn tilalle. Toinen myllyistä tuhoutui tulipalossa ja toisen veivät tulvavedet mennessään. Myllyn koneisto on säilynyt tyydyttävässä kunnossa aina näihin päiviin asti.


1910-luvulla huonoon kuntoon päässeen myllypadon tilalle rakettiin uusi pato.  Patoa on myöhemmin uusittu. Viimeisin uudistustyö tehtiin 1990 – luvulla. Myllyn ympäristö on myös geologisesti merkittävää aluetta. Kosken vastarannalla on harvinaislaatuinen vaakasuora hiidenkirnu, joka on syntynyt n. 9000 vuotta sitten.

Viime keväänä itse myllyrakennus sai uuden punamullan pintaansa ja uuden pärekaton. Talkoovoimin kunnostettu Jokelan mylly on nyt entistä ehompi. Talkoiden takana on Kouvolan Kukkomartat ry, joka koostuu lähinnä eläkeikäisistä miehistä. Heiltä löytyi kotiseuturakkautta Jokelanjoen maisemiin sekä osaamista rakentamiseen. Toukokuun toisena viikonloppuna keitettiin Jokelan myllyllä 55 litraa punamultamaalia ja viikonlopun aikana mylly saatiin maalattua. Talkoissa oli mukana myös XAMK:n restaurointilinjan nuoria opiskelijoita. Myllyn kattopäreet oli tilattu jo aiemmin Toivakasta Karin Päre ja Puu-yritykseltä. Kouvolan kaupunki oli lupautunut maksamaan materiaalit. 


Minusta on hienoa, että tälläiset kohteet pidetään kunnossa. Niistä on meille kaikille paljon iloa. Päiväkodiltakin olemme isompien lasten kanssa käyneet tutustumassa Jokelan Myllyyn ja sen kauniiseen ympäristöön, joka toimii hyvin myös esimerkiksi ylioppilaiden ja rippilapsien kuvauspaikkana. 

Rauhallista Pyhäinpäivän iltaa kaikille ♥
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan