Lounastreffit ja hermoja raastava labrareissu

5.7.2019

Kesäkuu on mennyt ja heinäkuu alkanut. Kesä on mennyt hurjaa vauhtia ja tuntuu, että sitä ei ole enää jäljellä kuin pieni ohikiitävä hetki. Todellisuudessa elokuukin on vielä usein ihan kesäinen, mutta jo elokuun alussa alkavat koulut ja eskarit saavat mielen syysmolliin jo ennen aikojaan. Mutta vielä on aikaa nauttia kesästä eikä aihetta synkistelyyn ole. Kaikkihan on kiinni kuitenkin meidän omasta asenteestamme.




Minulla oli viikolla pari iltavuoroa ja keskiviikkona kävin ennen töihin menoa ystäväni, Katjan, kanssa lounaalla aina yhtä hurmaavalla Kymin Huvilalla Kuusankoskella. Kymin Huvila sijaitsee aivan Taideruukin vieressä, joka on muuten yksi pian alkavien Kouvolan Asuntomessujen etäkohteista. Jos siis satut vierailemaan Taideruukissa lounasaikaan, suosittelen käyntiä Kymin Huvilalla. Lounas on hyvä ja hinta edullinen. Lisäksi Kymin Huvila on todella kaunis ja viihtyisä paikka istua hetkeksi alas maittavan lounaan äärelle ja hengähtää hetki niinkuin mekin teimme Katjan kanssa.













Aina ei siis tarvitse treffata ystäviä jomman kumman kotona, vaan lounastreffit on oiva tapa vaihtaa kuulumisia ja tavata ystäviä. Lounasta syödessä ehtii keskustelemaan monenlaista. Jossain vaiheessa meidän keskustelumme Katkan kanssa siirtyi blogi- ja somemaailmaan, joka tuntuu puhuttavan tänä päivänä niin monia. Keskustelimme Katjan kanssa mm. siitä, miten meidän bloggaajien elämää ja ennenkaikkea onnea ja onnistumisia arvostellaan ja riepotellaan somessa. Jokainen meistä kirjoittaa ja kuvaa blogiinsa sekä myös instagramiin itselleen tärkeitä asioita eikä todellakaan tuo julki koko elämäänsä eikä tarvitsekaan. Juuri tästä meitä usein arvostellaan ja luodaan ihan väärin perustein kuva sisällöntuottajasta, hänen arvomaailmastaan ja elämästään. Jokaisella bloggaajalla on oikeus tuottaa omaan blogiinsa juuri sellaista sisältöä kuin itse haluaa. Kaikkea ei tarvitse tuoda julki, jos ei niin tahdo. Blogi ja muut somekanavat eivät siis lähestulkoonkaan aina tuo julki koko totuutta sisällöntuottajan elämästä, vaikka moni seuraaja sen niin väärin ymmärtääkin. Välillä täytyy oikein ihmetellä, miten ihmiset voivat ollakin julmia toisia, tässätapauksessa meitä sisällöntuottajia, kohtaan.  Surullisinta tässä on ehkä kuitenkin se, että seuraajien on vaikea olla iloisia, kun jollain menee hyvin ja ärsytyskynnys kasvaa, jos jollain meneekin erittäin hyvin! Enkä halua todellakaan nyt yleistää tätä kaikkiin seuraajiin, sillä suurin osa seuraajista on kuitenkin todella ihania ja asiallisia ihmisiä. Toivoisin vain, että me kaikki ymmärtäisimme sen, että toisen onni ei ole meiltä pois, vaan osaisimme myös iloita niistä toisten ihmisten onnen hetkistä. 

Sain jo ennen vappua omalääkäriltäni lähetteen labraan, koska olen usean vuoden ajan syönyt tyroxiniä kilpirauhasen vajaatoimintaan. Viimeisistä labroista oli lääkärini mukaan jo liian kauan ja hän halusi myös ottaa hiukan muitakin labroja. Hän oli ensimmäinen lääkäri, joka puhui minulle siitä, että kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavan ihmisen pitäisi säännöllisesti tarkkailla kolesteroliarvoja. Minua ehkä hiukan ärsyttää se, että kukaan lääkäri ei ole aiemmin tästä minulle puhunut saatika, että olisi otattanut minulta kolesteroliarvoja, kun kuitenkin entisessä työterveydessänikin niitä kilppariarvoja seurattiin hyvinkin säännöllisesti. 

Noh, nyt on vihdoin labrat otettu, vaikka se hiukan haasteellista meinasi ollakin. Ensinnäkin minun piti olla 12 tuntia ennen labroja ravinnotta, joten labraan oli mentävä aamusta. Työvuorot ovat olleet sellaiset, etten ole labraan päässyt tai sitten kun on ollut iltavuoro, en ole muistanut olla ravinnotta. Maanantaina sitten oikein skarppasin asian kanssa ja söin iltapalan ajoissa enkä juonut enää mitään iltakahdeksan jälkeen.

Muistin vanhastaan, että oma terveysasema on aina jokusen viikon kiinni heinäkuussa, joten tarkistin illalla vielä netistä, että terveysasema on varmasti auki. Netistä sain tiedon, että auki on, joten tiistai aamuna hurautin sitten kymmenen kilometrin päähän labroihin. Parkkipaikalla alkoi mieleeni kuitenkin hiipiä arvailuja siitä, että terveysasema saattaa sittenkin olla jo kiinni, koska parkkipaikalla oli oudon vähän autoja. Kävelin ovelle, jossa oli lappu, missä kerrottiin kesäsulusta ja ohjattiin toiselle terveysasemalle. Koska olin ollut 12 tuntia ravinnotta, en missään nimessä halunnut heittää pyyhettä kehään, vaan päätin, että ne labrat otetaan tänään, vaikka siihen menisi kuinka paljon aikaa. Hyppäsin autoon ja hurautin taas yhden kymmenen kilometriä seuraavalle terveysasemalle. Google mapsin avulla löysin perille ja jonotettuani ilmottautumiseen sain kuulla, ettei tällä terveysasemalla ollut lainkaan labraa. Sillä lailla. Jälleen minut ohjattiin eteenpäin. Ajellessani entiselle aluesairaalalle mietin, että nyt kun vihdoin löydän labran, joka on auki, on labralähetteeni varmaankin sitten jo mennyt vanhaksi, kun en ole aikaisemmin saanut mentyä niitä otattamaan. Näin ei onneksi kuitenkaan ollut käynyt, vaan noin puolen tunnin jonotuksen jälkeen sain annettua ystävälliselle näytteenottajalle viisi putkiloa verta pyörtymättä. Nyt on enää ainoastaan ongelmana se, miten ja milloin saan varattua soittoajan lähettävälle lääkärille, kun oma terveysasema on kiinni. Ehkäpä selvitän sitä ensi viikolla. Minusta tässä oli toimintaa jo ihan riittävästi tälle viikolle.

Huomen aamuna lähden viikonlopuksi siskoni luo Helsinkiin. Toivottavasti sade hellittää huomiseksi, kun oli vähän suunnitelmissa mennä käymään Suomenlinnassa. Mutta eiköhän me jotain tekemistä keksitä, vaikka sataisikin ja ainahan voi mennä vaikka kahville tai syömään johonkin kivaan paikkaan. Jollain kivalla kirppikselläkin voisi käydä. Mitä sinulle on suunnitelmissa tulevalle viikonlopulle? 

Mukavaa viikonloppua sinullekin ♥

28 kommenttia:

  1. Ihana postaus, ihanat kuvat ja ihana lounas miljöö 😍 (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Suvi Maarit ♥ Kiva kuulla, että postaus kiinnosti ja kuvat miellyttivät sinua ♥

      Poista
  2. Voi miten kivannäköinen paikka, tuollaiset lounastreffit on sitten mukavia! Olipa onni että sait näytteet annettua lopuksi, olisi kyllä ollut harmi jos olisit joutunut turhaan kärvistellä ravinnotta! Täällä tehdään viikonloppu töitä:) Oikein ihanaa viikonloppua teille<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde ♥ Tätä viikonloppureissua on suunniteltu pitkään ja on tosi kiva, kun se nyt toteutuu viimeinkin. Olen tosi helpottunut, että labrat saatiin vihdoin otettua. Olen ehkä hiukan vihainen itselleni, etten saanut asiaa hoidettua ajoissa. Ehkä se soittoaikakin järjestyy vielä.

      Työniloa sinulle ♥

      Poista
  3. No olipahan juoksutusta labrojen takia, onneksi et luovuttanut, hyvä sinä! Tuota toisten arvostelua en tule koskaan ymmärtämään, varsinkaan täällä somessa. Ei kukaan, siis kukaan, kerro kaikkea somessa, huoh!
    Minä ajattelin huomenna mennä kaupoille äitini kanssa ja sunnuntaina meillä on perheen kanssa Netflix maratoonia tiedossa :)
    Ihanaa viikonloppua sinulle Krisse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ❤️ Sinunkin viikonlopousuunnitelmasi kuullostavat oikein mukavilta. Some kertoo vain pienen osan sisällöntuottajan elämästä, joten sen perusteella ei pitäisi ketään arvostella, koska niin usein tälläinen arvostelu pahoittaa myös ihan suotta ihmisten mielen.

      Poista
  4. Aivan ihastuttava lounaspaikka! Paljon tsemppiä labratesteihin ja hyvää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Teresa ♥ Kymin Huvila on tosi ihastuttava ja vähän erilainen lounaspaikka. Suosittelen käymään, jos täällä suunnalla joskus olet.

      Poista
  5. No mutta, kesästähän on vielä valtaosa jäljellä! Kalenterin mukaan elokuu on kesäkuukausi ja usein elokuulla on mahtavia kesäsäitäkin.

    Jouduin itsekin vähän yllättäen labrakokeisiin, olin onneksi ollut pitkälti yli 12 h syömättä kun en ollut aamulla ehtinyt syömään. Olen seitsemän vuotta pätkäpaastonneena tottuntu syömättömyteen, mutta en olisi halunnut venyttää kokeisiin menoa yhtään jotta verikokeita ei tarvitsisi hermoilla yhtään pidempään. Hyvin kestin, vaikka verta otettiin monta putkea. Takavuosina pyörryin miltei joka kerta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan sitä kesää vielä jäljellä, mutta kyllä se vaan tuntuu menevän ihan hurjaa vauhtia. Mutta kuten sanoin, ei synkistellä vielä.

      Hyvin minäkin sitten verikokeet kestin, mutta kun ei voinut edes juoda, niin alkoi jo vatsa hiukan murisemaan, kun jonotin lopulta labraan. Hienoa, että suoriuduit kokeista hyvin.

      Poista
  6. Monessakin asiassa samaa mieltä ja todellakin toisen ilo sekä onni ei ole sinulta pois vaan jokaisen olisi hyvä opetella olemaan onnellinen myös toisen puolesta. Kuinka maailma olisikaan parempi <3 Aikamoinen rulianssi sinulla ollut laboratorion kanssa, toivotaan että tulokset ovat hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailma olisi tosiaankin paljon parempi ihan pienillä jutuilla. Kumpa kaikki tai edes osa ymmärtäisivät tämän. Labratuloksista ei vielä tietoa, joten vielä on toivoa.

      Poista
  7. Juurikin näin, asenne ratkaisee! Nautitaan kesästä, ystävistä... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautitaan pienistä asioista. Niistä kertyy yhdessä iso kokonaisuus.

      Poista
  8. Niin samaa mieltä. Juuri tätä olen tänään omassakin mielessä pyöritellyt, kun toki toisten elämä vaikuttaa vaikka instassa niin wow ja sitä täytyy oikein itseäkin komentaa, ettei se arki täydellisessä instasivustossa näy. Hassuinta mitä itselle on kommentoitu, että onko tämä kosmetiikka nyt on sun elämän huipennut. Ei se tarkoita, jos tykkää kosmesta, mukeista tai kukista tai mistä tahansa, että se on se elämän täyttymys ja vain sitä.

    Huh tuota labrasekoilut.

    Kivaa viikkistä Krisse. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis mun elämän huipentuma. :)

      Poista
    2. Tuo on totta, että välillä itsekin meinaa mennä tähän mukaan, mutta sitten kun järjellä ajattelee näitä juttuja niin ymmärtää, että eihän se näin mene. Olisin aika huolestunut kyllä, jos esimerkiksi sun elämän huipentuma olisi kosmetiikassa. Tää ei vaan mene niin.

      Kivaa uutta viikkoa sinulle, Tiia ♥

      Poista
  9. Vasta toinen kesäkuukausi juuri alkanut joten kesä ei lopu vielä pitkään aikaan ♥
    Nyt kuule nautitaan valoisista illoista, mansikoista, leppeästä kesätuulesta, pääskysistä
    ja kaikesta kivasta mitä kesällä voi tehdä. Itsehän olen "ikuinen kesän venyttäjä" ja kuljen sukitta niin pitkään kuin vain pystyn.

    Kymin Huvila oli todella upea paikka ja meidän siellä nauttima blinibrunssi myös! Kaiholla vieläkin muistelen sitä päivää kun olin siellä kanssa silloin pari vuotta sitten kevättalvella. Ja ehdittiin vielä Taideruukkiin ja teillekin kaffelle. Kiva päivä!

    Some- ja blogimaailma on vain pieni pintaraapaisu sisällöntuottajan todellisesta elämästä. Jokainen kertoo julkisesti sen mitä itsestään halua kertoa. On myös lukijan vastuulla minkälaisen kuvan hän rakentaa bloggaajasta/sisällöntuottajasta omassa päässään. Ilkeät kommentit kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa ja jatkaa valitsemallaan "blogi/sometiellä pää pystyssä". Ole ennekin sanonut ja sanon nyt "Koirat haukkuu karavaani kulkee." Kaikki on mahdotonta miellyttää.

    Mukavaa Helsinki vierailua siskon kanssa ♥


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Helsingin reissu meni hyvin, mutta siitä lisää myöhemmin.

      Mä muistan, että olet kesän venyttäjä ja kuljet ilman sukkia vielä syyskuussakin, josei olla silloin vielä ihan pakkasella. Olet oikeassa, kyllä kesää on vielä reilusti jäljellä, joten ilo irti vaan tästä kaikesta, vaikka sää onkin nyt ihan surkea.

      Vieläkin lämmittää mieltä, että jaksat lämmöllä muistella yhteistä päiväämme Kymen Huvilalla ja Taideruukissa. Ihania muistoja ♥

      Tuo on hyvä pointti, että on myös lukijan vastuulla minkälaisen kuvan hän rakentaa bloggaajasta/sisällöntuottajasta. Kaikkia ei todellakaan voi miellyttää. Pääasia on, että tekee hyvillä mielin sitä omaa juttuaan.

      Mukavaa uutta viikkoa sinulle, Marjo ♥

      Poista
  10. Onneksi labrareissusi meni lopulta ihan hyvin ja sait kokeet otetuksi! Melkoinen härdelli tuo kyllä oli mutta onneksi olit sitkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli taas reissu, mutta tulipa tehtyä. Nyt vain odotellaan, että lääkäri ehtisi joskus katsoa ja kommentoida tulokset.

      Poista
  11. No olipa monen mutkan takana verinäytteen anto :) Kivaa reissua sinne etelään. Varmasti löydätte kivaa tekemistä vaikka sataisikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, AnniK ♥ Helsingin reissu meni kivasti, vaikka välillä vähän satoikin. Postailen siitä alkuviikon aikana.

      Poista
  12. Heinäkuun lopun lapsena sanon: Nythän se kesä vasta alkoi! <3

    Ja ihan samaa mieltä olen, osalla, onneksi pienellä osalla, seuraajia tuntuu olevan valtava tarve arvostella kaikkea mitä bloggaaja sanoo tai tekee. Suurin osa on fiksuja, mutta sitten on se mahdollisesti jopa yksittäinen negatiivinen ääni, joka jaksaa vauhkota koko ajan.

    Ihanaa heinäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Satu ❤️ Onneksi suurin osa seuraajista on fiksuja, mutta tuo on niin totta, että yksikin negatiivinen ääni voi pilata fiilikset.

      Ihanaa heinäkuuta sinullekin ❤️

      Poista
  13. Viehättävän näköinen lounaspaikka!

    Kesä ei saa olla vielä ohitse, eihän minulla ole edes alkanut kesälomakaan vielä ;) Usein kesän lämpöisin viikko on ollut heinä-elokuun vaihde. Eli tässähän on vielä kesästä noin puolet jäljellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kymin Huvila on tosi viehättävä ja viihtyisä paikka. Siellä on mukavaa käydä lounaalla ja olisi erittäin kiva paikka pitää myös juhlia.

      Toivottavasti nämä ilmatkin tästä vielä muuttuu kesäisemmiksi, niin oikeasti tuntuisikin siltä, että kesää on vielä jäljellä. Olisi sitten sinunkin mukavampi lomailla, kun loma alkaa.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan