Mittumaari - valon ja keskikesän juhla

23.6.2019

Juhannus alkaa olla tältä erää ohi vai luetaanko tämä sunnuntai vielä juhannukseksi? No, ainakin osaksi juhannusviikonloppua. Miten meni? Oletteko viettäneet juhannusta perinteitä noudattaen? Meillä ei ole erityisesti mitään juhannusperinteitä. Lapsuudessa koti koristeltiin aina juhannuskoivuilla, mutta sekin perinne on miehen myötä jäänyt pois. Saunassa meillä on joskus ollut vihta tai koivun oksia, mutta tänä vuonna ei niitäkään.  Suurimmaksi osaksi olemme siis viettäneet juhannukset ihan vain kotona, kuten tänäkin vuonna. Huomasin instasta, että moni on tehnyt juhannuksena luonnonkukista ihania kukkaseppeleitä. Itse en ole koskaan tehnyt kukkaseppelettä enkä siis osaa sellaista tehdä, mutta luonnonkukkia kävin kuitenkin aattoaamuna vähän poimimassa maljakkoon.



Monena juhannuksena lapsenlapset ovat olleet myös meillä. Yksi juhannus on erityisesti jäänyt mieleeni. Se on juhannus viiden vuoden takaa. Silloin elimme tosi jännittäviä aikoja, koska tyttäreni oli synnärillä ja toinen lapsenlapsemme teki tuloaan. Juhannusaattona hän sitten pitkän odotuksen jälkeen syntyi, terve poikavauva. Nyt tuo pikkuinen on jo vauhtia täynnä oleva viskari. Miten ihmeessä nämä vuodet voivat mennä näin nopeasti?! 

Juhannusaattona ajelin lasten toiseen mummolaan, jossa he olivat vanhempiensa kanssa olleet yötä. Ilma oli todella kesäinen ja kuuma. Oli mukava ajella maalaismaisemissa halki peltojen ja samalla ihastella kesän kauneutta. Hain siis lapset meille tänne mummolaan juhannuksen viettoon. Samalla tapasin vävyn perhettä ja sukua sekä näin lasten isänsä kanssa rakentaman puumajan. Harmi, kun en ottanut siitä kuvaa. Maja oli kyllä tosi hieno. Ukki oli silläaikaa laittanut meillä sadettajan nurmikolle, joten lapsetkin saivat siitä sitten mukavaa viilennystä liki 30 asteen helteessä. Kävimme viikolla ostamassa tuohon meidän patiolle ison aurinkovarjon, joka osoittautui nyt hyväksi hankinnaksi. Sen suomassa varjossa oli ihana istua lapset kainalossa.



Aattoiltana kävin appivanhempieni ja lasten kanssa paikallisessa leirikeskuksessa sellaisessa juhannustapahtumassa. Joimme ensin sisällä pullakahvit, joiden jälkeen kävelimme rantaan. Lapset kävivät laiturilla isoukin kanssa ihmettelemässä ja katsomassa, kun "isot pojat" hyppivät laiturilta veteen. Ennen kotiin lähtöä söimme vielä yhdet grillimakkarat. Tuolla oli ihan mukava käydä lasten kanssa, vaikka emme varsinaista yhteistä ohjelmaa jääneetkään seuraamaan. Lasten kanssa on oppinut siihen, että pienet asiatkin voivat olla suuria ja merkityksellisiä. 

Juhannuspäivän aamuna tytön olo ei hänen perussairaudestaan johtuen ollut paras mahdollinen, mutta muutaman tunnin aamu-unien ja hitaan aamupäivän jälkeen olo kohentui ja pääsimme lähtemään Iittiin Olgan farmille. Olgan farmi on ihana kotieläinpiha, jossa pääsee rapsuttelemaan ja ihastelemaan monenlaisia eläimiä. Pojan mielestä luppakorvakanit olivat parhaita ja tytön mielestä kaikki eläimet olivat kivoja. 




Farmilla on myös kahvilarakennus ja blogiani pidemmän aikaa seuranneet tietävät, että olen ihan hulluna kaikkiin kahviloihin. Niinpä hetken kierreltyämme menimme nauttimaan kahvilan antimista. Haluan aina jo pelkästään kannatuksenkin vuoksi suosia tälläisiä paikkoja. Jos joku näkee sen vaivan, että ylläpitää tälläistä kahviota, pitää sitä suosia. Lapset ottivat vohvelit kermavaahdolla ja hillolla/suklaakastikkeella. Itse maistoin Olgan paljon kehuja saanutta porkkanakakkua kahvin kanssa. Mies joi pelkän kahvin, kun ei oikein ole noiden makeiden herkkujen ystävä. Kahvilarakennuksessa oli myös erillinen leikkihuone, jossa lapset kävivät leikkimässä. Kahvilan eteisessä oli Olgan ihana lasten kirjojen kierrätyspiste. Mikä ihana idea ja voin kertoa, että lapset ilahtuivat ihan suunnattomasti saamistaan kirjoista. 

Hetki sitten talo hiljeni jälleen, kun lapsenlapset lähtivät kotiin. Ehdimme kuitenkin aamupäivän aikana katsoa yhden leffan ja olla ulkonakin. Leikkimökki on edelleen suosittu leikkipaikka ja siellä lasten mielikuvitus pääsee hyvin valloilleen. Ukki opetti lapsia myös naulaamaan. Siihen ei tarvittu kuin kaksi pientä vasaraa, laudan pätkä ja nauloja niin johan oli viihdykettä lapsille pitkäksi aikaa. Jokaikinen esillä ollut naula paukutettiin lautaan kiinni, joka homman lopuksi muistutti lähinnä piikkisiiliä. Varastosta löytyi myös pieni lasten polkupyörä, jolla tyttö ajelikin pihassa hienosti ilman apupyöriä. 

Monelnlaista ehdittiin siis tehdä juhannuksen aikaan ja parasta oli tietenkin se, että saimme viettää aikaa yhdessä lasten kanssa. Huomenaamuna kello herättää jo ennen kukon laulua, joten loppupäivän ajattelin ottaa ihan rennosti ja keräillä voimia tulevaa työviikkoa varten. 

Miten sinun juhannus meni? Saatko jatkaa lomailua vielä huomennakin vai kutsuuko työt sinuakin armotta huomenaamuna?

22 kommenttia:

  1. Ihana juhannus ollut sielläkin, parasta tosiaan perheen kiireetön yhdessäolo 😊 (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Suvi Maarit ja kiva, kun vinkkasit omasta blogistasikin ♥ Kävin heti tutustumassa ja laitoin blogisi lukulistalleni. Ihana juhannus on teilläkin ollut ♥

      Poista
  2. Ihana juhannus ollut siellä, lapsenlapsia ja kaikkea kivaa sopivassa suhteesssa.
    Tuo sinun amppeli on aivan huikean iso ja kaunis!
    Täällä mennyt juhannus rauhallisesti kotoillen ja ystäviä nähden.
    Huomenna jatkuu vielä sairasloma.

    Tsemppiä huomiseen Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Huominen aikainen herätys hiukan ahdistaa, mutta eiköhän siitä taas selvitä. Juhannus lastenlasten kanssa oli mukava ja itselle tulee niin hyvä mieli, kun lapset viihtyvät ja saavat taas uusia elämyksiä ja kokemuksia. Voimia sinulle ja toivottavasti leikkauksesta toipuminen edistyy hyvin ♥

      Poista
  3. Ei jatku lomailu vielä. Aivot on jo lomalla, mutta kropan pitäisi vielä raahautua töihin viikoksi :)
    Ihana juhannus teillä on ollut. Me vietettiin mukavaa juhannusta siskoni kanssa ja muuten ollaan vaan oltu ja möllötetty kotosalla.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Siskon kanssa vietetty laatuaika on hienoa. Itsellä luvassa sellaista parin viikon päästä Helsingissä. Jaksuja sinulle viimeiseen työviikkoon ennen lomaa.

      Poista
  4. Juuri kirjoittelin omaankin blogiini juhannuskuulumisia. Ihania kesäisiä kuvia sinulla täällä ja kesäkahvilat ovat niitä parhaita! Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Anni ❤️ Täytyykin sitten käydä lukemassa teidän juhannuskuulumisia blogistasi. Kahvilat ovat mun heikkous. Voisin käydä niissä vaikka joka päivä.

      Mukavaa uutta viikkoa sinullekin ❤️

      Poista
  5. Ihana juhannus teillä onkin ollut. Me vietimme juhannusta mökillä tyttärien ja heidän perheidensä kanssa. Kaikki eivät toki olleet yötä. Tytärten serkku lapsineen tuli myös juhannuspäivänä käymään ja meitä oli yksitoista henkeä ruokapöydässä. Onneksi sää oli mahtavan lämmin ja saatoimme ruokailla ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhannussää oli kyllä poikkeuksellinen tänä vuonna. Lämpöä riitti. Teillä on ollut myös ihana juhannus. Minusta on aina kivaa, kun lapset tulevat kaikki perheineen yhtäaikaa. Teillä onkin sitten ollut pöytä ihan täynnä rakkaita ♥

      Poista
  6. Ihana millainen Juhannus teillä on ollut <3 Tuli niin hyvä mieli kun tätä luki.

    Meillä grillattiin kavereiden pihalla lapsiperheiden voimin perjantaina, lauantaina oltiin omalla porukalla lähirannalla ensin puistossa ja sitten läiskytettiin vettä järvessä ja eilen vielä tutkitiin Heurekaa edes takas. Itselläni on sen verran tiukka viikko, että halusin aikaa perheelle arjen molemmissa päissä ihan rauhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, Satu ♥ Teidänkin juhannusviikonloppu on ollut mukava ja tosi fiksusti olet ajatellut tuon perheajan mahduttamisen viikonloppuunne.

      Tsemppiä työviikkoon ♥

      Poista
  7. Helteinen oli juhannus maalla ja nyt ei kutsu työt, ei kello pirise, vain loma ja toivottavasti rauha ;) Teillä oli eläinpitoinen juhannus, ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsenlapset ovat niin ihania ♥ mutta ihanaa on teidän lomakin. Olgan farmilla on aina kiva käydä. Eläimet ovat tottuneet lapsiin, joten ei tarvitse pelätä, että ne olisivat vihaisia tms.

      Ihanaa ja rentoa lomaa, Onneli ♥

      Poista
  8. Että mitä suloisuuksia sinun lapsenlapset. <3 Kivoja kuvia ja tunnelmia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Tiia ❤️ Lapsenlapset ovat ihana asia ja olen heistä niin onnellinen.

      Poista
  9. Ihanat kesävieraat teillä <3 Kivoja kuvia! Aurinkoista loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Virpi ♥️ Lastenlasten vieraillut on aina mukavia ja niin antoisia. Mukavaa viikon jatkoa sinulle ❤️

      Poista
  10. Kiitos, Suvi ♥ Juuri niin, lapset ovat suurinta, mitä olen elämässäni saavuttanut.

    VastaaPoista
  11. Elämänmakuisia keskikesän hetkiä! <3
    Minun juhannusaattoni meni rannalla häähuumassa...eli töissä. =)
    Onneksi espanjalainen juhannus, San Juan, vietettiin vasta su 23.6, joten ehdimme rantaan juhlimaan pienten kokkojen ja piknikin muodossa tuhansien muiden joukkoon.

    Leppoisia kesäpäiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna ♥ Teidän häähumunne on ollut ihana, vaikka olitkin töissä; ainakin kuvistasi päätellen. Kiva, että pääsit töiden jälkeen vielä juhlimaan San Juania. Mukavaa kesän jatkoa sinullekin, Susanna ♥

      Poista
  12. Awesome post.Thanks for sharing.This is so nice.

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan