Kevätmessut 2019 - omat suosikkini

10.4.2019

Kevätmessut Helsingin Messukeskuksessa on aina varma kevään merkki. Messujen tarjonta on laaja ja pitää sisällään monta erilaista tapahtumaa; Kevätpuutarha, OmaMökki, Asu&Remontoi, Sisusta ja Lähiruoka&Luomu. Itselleni oli nyt jo kolmas kerta, kun olin messubloggaajana mukana Kevätmessuilla. 

Yksi kestosuosikkini Kevätmessuilla on malliparvekkeet, joihin on suunniteltu erilaisia parvekeratkaisuja erilaisille ihmisille ja käyttäjille. Malliparvekkeita oli kaikenkaikkiaan kuusi, mutta esittelen tässä postauksessani nyt kaksi, jotka viehättivät minua eniten.




Tämä Urbaani parvekepuutarha on kolmen bloggaajan Kati Jukaraisen, Maria Kesäsen ja Sanna Raskun suunnittelema ja K-Raudan kanssa yheistyössä toteuttama kaupunkiviljelijän parveke. Siellä kasvaa sulassa sovussa niin hyöty- kuin viherkasvitkin. Parvekkeella on pirteä värimaailma; keltaista, sinistä ja vihreää. Tämä trendikäs parveke on todella runsas, mutta siitä huolimatta harmoninen. Ensimmäisenä saavuttuani paikalle huomioin parvekkeen upean takaseinän, jonka oli maalannut yksi parvekkeen suunnittelussa mukana olleista bloggareista, Kati Jukarainen. Tämä parveke oli kuin vihreä keidas keskellä kaupunkia. 

Toinen parveke, johon ihastuin oli tämä Nuoren fiilisvihreän DIY-parveke, jonka oli suunnitellut Näprä & Plan B-tiimit pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksesta. Tällä parvekkeella kaikki oli kierrätettyä ja itse tuunattua ja se olikin juuri se The Juttu, mikä minua tässä eniten viehätti. Tämän parvekkeen kalusteet olivat Plan B uusiotuotteita ja matot oli puuvillakuteista itsesolmittuja. Diy-teema tuli hyvin esille ja sieltä löytyikin monia hauskoja ideoita, miten vanhasta voi luoda jotain uutta ja käyttökelpoista, kuten esimerkiksi tuo tennismailasta tehty seinätaulu. 

Juttelimme ystäväni Katin kanssa tästä, miten paljon tämä välillä paljonkin työtä ja aikaa vaativa tapa  sisustaa kotia ja puutarhaa voi olla niin paljon mukavampaa kuin se, että kävelisi kauppaan ja ostaisi kaiken uutena ja valmiina. Ehkä siinä on se, että tälläisissä tuunailuissa näkee sitten niin hyvin oman käden jälkensä ja se, jos mikä, tuottaa paljon mielihyvää itselle. 




Kevätmessuilla on aina paljon silmänruokaa. Sitä tarjoilivat muunmuassa Ideapuutarhan isot kukkaistutukset, joissa tulppaanit ja narsissit kukkivat upeasti. Myös magnoliat ja kirsikkapuut kukkivat kauniisti tuolla alueella. Kukat ovat valtaamassa sydämestäni kokoajan entistä suurempaa osaa ja kovasti alkoi noita istustusalueita katsellessa kaipaamaan tuonne omalle pihalle. Ajatukset ja puheet Katin kanssa siirtyivät niihin omiin perennapenkkeihin ja istutusalueisiin. Mitähän uutta sinne tänä vuonna laittaisin?



Messuilla pääsi myös tekemään uusia hankintoja. Tarjolla oli paljon erilaisia ruukkukukkia, siemeniä ja juurakoita. Meitä kiinnosti eniten nuo multaiset möhkäleet eli juurakot. Messuilla on aina hyviä messutarjouksia ja niiden innoittamana minäkin tein ostoksia. Tällä kertaa ostoskoriini päätyi daalian ja ihmekukan juurakoita. Aion esikasvattaa molempia hiukan ennenkuin istutan ne ulos. 



Toinen superhyvä löytö messuilta oli ekologinen, myrkytön ja muoviton kalkkimaalisarja, Frenchic Paint. Tämä ympäristöystävällisesti tuotettu kalkki- ja mineraalimaali on tarkoitettu juurikin huonekalujen maalaamiseen eli on oikea tuunailijan unelmamaali. Mikä parasta tästä sarjasta löytyy 15 värisävyä, joissa on vaha jo samassa eli saat yhdellä käsittelyllä maalaamastasi pinnasta kulutusta kestävän ja pyyhittävän. Ei siis ihme, että tämä brittituote on noussut hittituotteeksi niin Briteissä kuin USA:ssakin. Olihan minunkin sitten ihan pakko ostaa pari purkkia ihan vaan kokeeksi.

Kiitos Messukeskus ja Kevätmessut 2019! Nämä puutarhahörhöt odottavat nyt viimeistenkin lumien ja roudan sulamista, että päästään taas työntämään sormet multaan. Kävitkö sinä Kevätmessuilla? Mitkä olivat sinun suosikkisi messuilla? Joko sinä odotan pihapuuhiin pääsyä?

16 kommenttia:

  1. Nyt vaan odotellaan että lumi sulaa ja päästään pihoille sekä terasseille. Ihania kuvia messuilta, kiitos kun jaoit meidän kanssa jotka emme messuille ehtineet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaisa ♥ Kiva, kun postaukseni tuotti sinulle iloa. Tässä kohden takatalvi hiukaan kismittää, mutta kyllä nuo lumet tuosta vielä häviävät ja kevät etenee kaikesta huolimatta.

      Poista
  2. Mielenkiintoista nähdä, mitä messuilla on ollut tarjolla. Kaikkea kivaa ja ihanaa näköjään. Voi täälläkin ootellaan kovasti lumien sulamista, että pääsisi pihalle kuopsuttelemaan. Aika kauan saa vielä ootella, mutta lopulta se kevät kuitenkin tulee.

    Aurinkoista loppuviikkoa sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Monenlaista oli taas tänäkin vuonna messuilla tarjolla ja aina jotakin uutta ja erilaista. Lopulta se kevät sieltä tulee, kunhan vain jaksamme vielä hiukan odottaa. Kivaa loppuviikkoa Sinullekin, Sari ♥

      Poista
  3. Kevätmessujen parhautta!
    Kiitos kun jaoit tunnelmapaloja meillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna ja kiva, jos postaukseni on tuottanut sinulle iloa ♥

      Poista
  4. Tänä vuonna en käynyt messuilla, mutta jos olisin sinne mennyt, mukaan olisi lähtenyt parvekeideoita (parveke siksi, että meidän takapiha on niin pieni) ja iso kimppu tulppaaneja <3
    Ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Isoja tulppaanikimppuja oli tänäkin vuonna tarjolla ja paljon muita kukkia. Orvokkeja hiukan katselin jo, mutta maltoin mieleni ja ehkä hyvä niin, koska tällä viikolla ainakin täällä meillä ollaan oltu hyvinkin talvisissa olosuhteissa.

      Poista
  5. Kauniita kuvia olet napsinut, nuo malliparvekkeet olivat minustakin ne kauneimmat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maikku ♥ Malliparvekkeista saa helposti napsittua hyviä ideoita itselleen.

      Poista
  6. Aika samoissa paikoissa/osastoilla olemme messuille kiertäneet vaikka eri päivinä :)
    Ideapuutarha ja parvekkeet taitavat olla minulla aina se messujen aloituspaikka vuodesta toiseen.
    Huomasin, että kukkakuvia tuli itselleni normaalia enemmän kun Saija Sitolahden ja Järvenpään Kukkatalon ihanuuksista tuli myös räpsittyä ihan kiitettävästi fotoja.
    Kiva messukierros teilläkin ollut ja harmi kun ei tänä vuonna messuiltu yhdessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisenä suuntasin tuon vihreän ison kattokruunun alle. Tänä vuonna ideapuutarha ei mielestäni yltänyt ihan viime vuoden tasolle. Tänä vuonna malliparvekkeet olivat ykkösenä. Tuo Maalla-lehden osasto oli myös kaunis. Messuilla on aina kiva ja piristävää käydä. Harmi tosiaan, ettemme tavanneet siellä.

      Poista
  7. Itse en ollut messuilla ,siksi on niin mukava että niin moni bloggaaja on ollut ja on sitten viitsinyt tehdä tänne postauksen. Ja kun kaikilla on vähän erilainen näkemys ja mieltymykset messuilta, niin tuntuu että on aika monipuolisesti tullut nähtyä messuja.
    Piha puuhiin pääsyä odotan todella. Mutta saa nyt nähdä mitä voin puutarhassa tehdä kun minulla on niin kipeä selkä ja toukokuussa on selkä leikkaus. Taitaa mennä toipuessa ja puutarhaa ihaillessa tämä kesä.
    Aurinkoista viikonloppua sinne.
    Tulehan käymään kylässä Aurinkokujallakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun messupostauksestani on iloa sinulle ♥ Pääsiäiseksi on jo luvattu aika lämmintä ja sen jälkeen alkaa EHKÄ lämpenemään. Tuo olisi tosi huippua, jos tuo toteutuisi. Kiitos kutsusta! Tulen pyörähtämään :)

      Poista
  8. Anonyymi13.4.19

    Ihanat kuvat kevätmessuilta, itse en ole koskaan vieraillut messuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ronja ♥ Suosittelen messuilla käymistä. Kevätmessuilla on useammat messut samaan aikaa ja nähtävää riittää moneen makuun.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan