Kevään odotusta

1.3.2019




Kuten olen monesti aiemminkin täällä blogissani kertonut, kevät on yksi suosikkivuodenajoistani. Minusta on ihanaa, kun auringon säteet alkavat lämmittää ja luonto alkaa pikku hiljaa heräämään taas eloon. Lumien vielä ollessa maassa, mutta auringon paistaessa jo lämpimästi terassille, on ihan pakko juoda jo iltapäivisin terassikahvit, jos se vaan suinkin on mahdollista. Samalla voi vetää keuhkot täyteen ihanan raikasta ilmaa ja silloin  tuntuu kuin itsekin heräisi jälleen eloon. 

Tänään on maaliskuun ensimmäinen päivä ja tähän aikaa vuodesta tulee joka vuosi ajateltua ja surkuteltua, että pihalla olevat lumipenkat eivät sula koskaan. Kun vesi alkaa tippua räystäästä ja talitintit laulavat puissa, ei enää meinaa malttaa millään, vaan haluaisi, että kaikki lumet olisivat jo poissa ja nurmikko alkaisi vihertää. Samaan aikaan joka vuosi innostun ihan hurjasti kaikesta mahdollisesta, mikä liittyy pihaan ja puutarhaan. Haaveilen monista asioista ja suunnittelen suuria, vaikka tiedän tasan tarkkaan, etten ole mikään kovinkaan taitava puutarhuri. En tiedä täysikuun vaikutuksesta taimien kylvöön enkä oikein paljon mistään muustakaan. 

Mutta minä rakastan sitä hetkeä, kun lumet ovat poissa, piha on kuivunut ja pääsen kuopsuttelemaan syksyllä maahan tippuneita lehtiä. Minusta ihaninta tässä hommassa on se, kun näkee heti työnsä tuloksen ja sen, kuinka paljon kauniimmaksi piha muuttuu haravoinnin ansiosta. Kun nyt suljen silmäni, voin melkeinpä tuntea, kuinka auringon säteet lämmittävät poskiani. Oi, ihana kevät, tule jo!



Joka kevät siinä lopulta käy kuitenkin sitten niin, että yks'kaks huomaa, kuinka puissa alkaa vihertää ja koivut ovat jo hiirenkorvalla. Tuo vaihe ei kestä kauaa ja sen vaiheen jälkeen tuntuu, että kevät etenee räjähdysmäisen nopeasti. Pian tuomet ja omenapuut puhkeavat kukkaan ja sitä kauneutta voisin katsellakin sitten ihan lopputtomiin. En ehkä tiedä mitään niin kaunista kuin kukkiva omenapuu. 



Sitten tuleekin se vaihe, kun alan haalia pihalle kesäkukkia. Meillä ei juurikaan ole pihalla perennapenkkejä, joten ostan sitten joka vuosi ruukkuihin ja amppeleihin erilaisia kesäkukkia. Perennat olisivat siitä kivempia, että niitä ei tarvitsisi joka vuosi ostaa uusia ja siten ne tulisivat kyllä pitemmässä juoksussa edullisimmiksi. Olen kuitenkin aina ollut sitä mieltä, etten osaa hoitaa mitään perennoja, mutta ilmeisesti ne ovat kuitenkin loppujen lopuksi aika helppohoitoisia. Mutta sitten tullaan siihen, että pitäisihän niille olla joku asianmukainen paikka, missä ne ovat ja nyt ollaankin sitten jo ongelmissa. No, ehkäpä tässäkin asiassa pitäisi vaan olla rohkeampi ja yrittää ehkäpä vähän hullunrohkeasti saada jonkinlainen kukkapenkki aikaan. Pitää miettiä.

Kohta puutarhamyymälät kuitenkin avaavat jo ovensa ja ainakin pelargonioita aion ostaa jo heti niiden ilmestyttyä kauppoihin. Viime talvena en onnistunut talvettamaan yhtään pelargoniaa, mutta ei minulla niitä onneksi montaa ollutkaan enkä anna tämän lannistaa minua. Aluksi aioin pitää pelargonioita tuossa kuistilla lipaston päällä ja sitten myöhemmin keväällä vien niitä tuonne kesähuoneeseen ja terassille. Kuinkahan paljon saankaan taas menemään rahaa noihin kesäkukkiin? En taida edes viitsiä laskea.


Mites siellä, joko odotat kovasti kevättä vai vieläkö haluat pitää kiinni talvesta? Oletko puutarhaihmisiä? Kasvatatko taimia vai ostatko valmiit taimet? Tekisikö jo mieli painaa sormet multaan?

17 kommenttia:

  1. Täällä toinen keväthullu ilmoittautuu! Nostin juuri taimimultasäkin ulkoa kylppärinlattialle lämpeämään ja asettelin talouspaperirullan pätkiä muovirasiaan. Meinasin niihin viikonloppuna istuttaa tomaatinsiemeniä itämään.

    Kevät saa minut myös ihan sekaisin ja alan tehdä suuruudenhulluja suunnitelmia olemattoman kokoisen pihani varalle. Itse olen kyllä perenna- ja sipulikukkaihminen. Kesäkukkia ostan hillitysti, perennoja tunkisin mieluiten ihan joka paikkaan. Sipulikukkia haluaisin istuttaa ei kenenkään maalle,kun oma piha loppuu. Koska kevät ja sipulikukkaloisto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten hassua se onkaan, että keväällä mielen valtaa, mitä ihmeellisemmät suunnitelmat ja ihan joka vuosi, vaikka edellisenä vuonna olisi kuinka päättänyt ottaa seuraavana keväänä maltillisemmin ja rauhallisemmin. Sipulikukkaloisto on niin kaunista keväällä. Minulla sipulit jäivät syksyllä laittamatta maahan, mutta aion törkätä ne nyt keväällä multaan tulee niistä sitten kukkia tai ei.

      Poista
  2. Kovasti jo odottelen kevättä. Rakastan sitä kun ruoho on niin vihreää, että silmiin sattuu ja kukat alkavat nousta kukkapenkeistä. Minä ostan taimet valmiina ja kukkia on ruukuissa vaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen myös suosinut ruukkupuutarhaa monena vuonna, mutta jo viime kesänä aloin pikku hiljaa lämmetä kaikille perennoille. Katsotaan, mitä tuleva kevät ja kesä tuo tullessaan.

      Poista
  3. Kyllä odotan kevättä ja olen puutarhaihminen! Ihana aika on edessämme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, niin ihana vuodenaika on kohta alkamassa ja vielä suloinen suvi siihen perään!! Pian päästää hommiin, mutta vielä pitäisi vähän aikaa malttaa.

      Poista
  4. Ihanan keväisiä kuvia! Kyllä sitä on itsekin odottaa hetkeä kun voi alkaa laittaa parveketta kesänkuntoon. Pelargoniat purkeissaan aurinkoon ja istahtaa miettimään mitä muuta niiden seuraksi. Sinä olet kyllä sellainen viherpeukalo :) Pihasi nähneenä voin näin todeta käsi sydämellä. <3
    Kivaa sunnuntaita Krisse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ja kiitos kauniista sanoistasi ♥ Meidän piha on kyllä miehen ansiota, että on edes tuossa kunnossa, kun on nyt. Hän on raivannut ison niityn nurmikoksi ja istuttanut paljon puita ja pensaita tontillemme. Meidän piha on niin valtavan suuri, että sen hoitoon ja kunnostamiseen voisi palkata täysipäiväisen puutarhurin koko kesäksi.

      Poista
  5. Kivoja kevätkuvia, ihan ruopeaa jo odottamaan kevättä kun katsoo kuvia. Totta, että maaliskuu on sitten pitkä kuukausi ja tuntuu ettei talvi lopu ollenkaan. Koitetaan jaksaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katja ♥ Maaliskuu tulee varmasti olemaan pitkä kuin nälkävuosi, mutta kun ei nyt enää sataisi ainakaan lisää lunta. Jaksaa jaksaa...

      Poista
  6. Kiitos, Suvi ♥ No niinpä, odotan jo ihan kuumeisesti kevättä!

    VastaaPoista
  7. Voi kyllä! Odotan kevättä! Ja se keväinen puutarhahurahdus tunnetaan täälläkin oikein hyvin ;D Olen joskus kotiäitivuosina kasvatellut kukkia ja yrttejä siemenestä, muuta viime vuosina olen ihan suosiolla ostanut valmiit taimet. Ihania kevätkuvia! Pahensi kevät kuumetta entisestään. Mukavaa kevään odotusta ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla,että täällä on muitakin kevään odottajia. Kyllä minunkin on vasv parempi ostaa taimet valmiina paremman lopolopputulo saavuttamiseksi,mutta jotenkin alan joka vuosi miettimään,että jos kuitenkin kokeilisin jotain kylvää itse. Huh,ihmeellinen voima tuolla keväällä!

      Poista
  8. Hm hm minä en niin odota tuota kevättä. Jokapaikkaan pitäis ehtiä sormeilemaan, selkä vaan ei tykkää yhtään kevään hommista.
    Ihanat pelargoniat ja kauniin väriset. Niitä ostan ainakin kesäksi pihalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla, että selkäsi ei tykkää kevätpuuhista. Onneksi ruukkukukistakin on iloa keväällä ja koko kesän.

      Poista
  9. Kauniita kuvia :)
    Minä en vielä odota kevättä, nautin niin tästä talvesta.
    Kiva kun löysin blogisi, kiitos Kaunismäen Virpille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nina ♥ ja tervetuloa seuraamaan blogiani! Toivottavasti viihdyt sen parissa mahdollisimman pitkään. Olen kuullut sinun blogistasi, mutta en muista olenko koskaan tarkemmin tutustunut siihen. Pitää siis tulla vasta vastavierailulle.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan