Jatkoa joulun suklaaövereille ja yleiskonehaaveita

12.1.2019

Tytär juhlii vielä tänä viikonloppuna sairaanhoitajaksi valmistumistaan kavereiden kanssa ja äiti sai tehdä juhliin niin suolaisen kuin makeankin kakun. Suolaiseksi kakuksi valikoitui joulukuussakin valmistujaisjuhlissa ollut kreikkalainen voileipäkakku. Tämä voileipäkakku onkin yksi perheemme suosikeista. Makeaksi kakuksi tein suklaaöverikakun, vaikkei joulun suklaaövereistä ole vielä pitkäkään aika. Tyttären avopuoliso on suuri suklaan ystävä ja tämä kakku taisikin olla enemmän hänen toiveidensa mukainen. Olen kerran aiemminkin tehnyt tuollaisen suklaaöverikakun, mutta itse en vielä ole sellaista koskaan syönyt. Täytynee varmaankin seuraaviin omiin juhliin tehdä. 

Tein kakkuun kuuden munan kaakaokakkupohjan. En ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt tai ehkä paremminkin oppinut leipomaan mehevää suklaakakkupohjaa. Niinpä teen aina tämän kaakaopohjan, koska tiedän, että se varmasti ainakin onnistuu. Kakun molempiin väleihin laitoin suklaamoussen. Kakun kuorrutin sitten voisokerikreemillä, johon sekoitin joukkoon sulatettua suklaata ja laitoin vielä siihenkin vähän kaakaojauhetta. Kakun päälle keitin suklaaganachen. Suklaaganachesta tuli omaan makuuni liian paksua. Hiukan ohuempi ganache valuisi kauniimmin kakun reunoilta alas. 

Kakun koristelin sitten erilaisilla suklailla. Laitoin päälle kindermunia ja -patukoita, kitkattia, maissipalloja ja kismettiä. Kakun alaosaan ja vähän tuohon päälle pursotin jäljelle jäänyttä voisokerikreemiä. Uskon, että kakku on oikea suklaanystävän unelma. 

Leipominen on ollut jo vuosia yksi tärkeimmistä harrastuksistani ja lähipiiri kyllä tunteekin minut kakuistani ja juhlatarjoiluistani. Itse kakkuharrastus lähti ystäväni näyttämästä kakkukuvasta. Ihmettelin kauniisti koristeltua kakkua ja mietin, voiko kakkuja tosiaankin koristella muutenkin kuin vain niillä raskalaisilla pastelleilla ja kermalla. Pikku hiljaa innostus kakkuja kohtaan lisääntyi ja halu oppia itsekin uusia koristelutapoja kasvoi. Itseopiskellen olen taitoni hankkinut. Luin paljon leivontablogeja ja niiden kommenttilaatikoissa käytyjä keskusteluja. Kokeilujen ja erehdysten kautta on päästy tähän päivään ja matkan varrelle on mahtunut aika monet juhlat ja niihin leivotut kakut.

Aiheeseen liittyvä kuva
Kuva lainattu netistä.

Tänään mietin ensimmäisen kerran, että kun miehen mummon vanha Kenwood sanoo sopimuksensa irti, olen pulassa. Hyvä yleiskone on ehdottoman tärkeä, jos aikoo leipomista harrastaa. Olen aina ollut vannoutunut Kenwoodin kannattaja, koska äidillänikin oli hyvä Kenwoodin yleiskone. Ajat kuitenkin muuttuvat ja jos nyt saisin valita ihan minkä vaan yleiskoneen niin se olisi ehdottomasti  Kitchen Aid Artisan 4,8 litraisella kulholla. Ystävälläni on ollut tämä yleiskone jo 10 vuotta ja kysyessäni käyttökokemuksia hän kertoi, ettei vaihtaisi KitchenAidiä enää mistään hinnasta. Muutenkin olen kuullut ja lukenut tästä yleiskoneesta tosi hyviä arvosteluja. Nuo KitchenAidit ovat myös tosi kauniita muotoilultaan ja väreiltäänkin. Niitä ei tarvitse piilottaa kaappiin, vaan kone voi olla kokoajan saatavilla. Oma valintani värin suhteen olisi jokin pastellisävyistä; minttu, vaaleansininen tai pinkki. 

Harrastatko sinä leipomista? Oletko koskaan leiponut tai syönyt suklaaöverikakkua tai onko sinulla kokemuksia Kitchen Aid yleiskoneista?

Hyvää viikonloppua kaikille!

20 kommenttia:

  1. En ole koskaan leiponut enkä maistellut suklaaöverikakkua. Tykkäisin varmasti, mutta luulen yksi pala tuollaista kakkua riittäisi minulle, vaikka olenkin suuri suklaanystävä.

    Kivaa viikonloppua♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Milli ♥ Se onkin nyt yllätys, kuinka makea tuo kakku loppujen lopuksi on. Odotan mielenkiinnolla kommentteja kakusta tyttäreltä ja hänen vierailtaan.

      Poista
  2. Suklaaöverikakkua tehtiin ystäväni kanssa yhdessä. Pari palaa illan aikana riitti, oli sen verran makeaa, mutta kahvin kanssa oli kyllä hitsin hyvää. Tänään tein tyttärelle valkosuklaisen juustokakun. Hänellä on keskiviikkona synttärit, mutta juhlimme niitä huomenna täällä oman perheen kesken. Huvitti kun kysyin tytöltä, että mitä halua tehdä sunnuntaina. Vastaus oli, että syödä hyvin, laitatko kanakeittoa ja juustokakkua? Ja minähän laitan :D
    Ihanaa viikonloppua sinulle Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Täytyy kyllä joku kerta tehdä tuota kotiinkin, että vihdoin pääsisin itsekin sitä maistamaan. Kivoja synttäreitä teille ja onnea tyttärelle ♥

      Poista
  3. Ihanan kakun olet leiponut. En ole tuollaista koskaan syönyt, mutta makean ystävänä tykkäisin varmasti. Nuo yleiskoneet ovat myös hienoja ja vaikea olisi valita mieleisintä väriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina ♥ Kitchen Aid yleiskoneet ovat kyllä ihan mielettömän ihania ja ennenkaikkea hyvälaatuisia ja kestäviä.

      Poista
  4. Onnittekut tyttärelle ja oi miten herkullinen kakku!

    VastaaPoista
  5. Oi oi, tuota kakkua on kokeiltava, suklaa on mun herkkua! Ja tiedätkö, tuosta Kenwoodista olen haaveillut varmaan kymmenen vuotta. Monitoimikone on ja sitä käytänkin, mutta ei se ole sama asia. Oliskin pitänyt laittaa Kenwoodi unelmakarttaan ;D Tyttärelle onnitteluja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Virpi ♥ Suklaaöverikakku on kyllä niin herkullisen houkutteleva ♥ Minulla on aina ollut tuo Kenwood, mutta seuraava kone on jos suinkin vaan mahdollista tuo Kitchen Aid Artisan.

      Poista
  6. Onnea tyttärellesi.
    Keraassaan hurmaava kakku ja varmasti herkullinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Kovasti olivat kuulema vieraat kehuneet kakkua eli olin onnistunut.

      Poista
  7. No,nyt on upean näköinen kakku! Nam ja vau!
    Leipomisesta tykkään, mutta tuollaista överikakkua en ole tehnyt.
    Onnitteluja tyttärellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Googlettamalla löytyy hyviä ohjeita ja vinkkejä överikakun tekoon. Tämähän sopisi hyvin tulevan pääsiäisenkin kahvipöytään.

      Poista
  8. Tuo kakku on jotain mieletöntä ja kerran olen vastaavaa tehnyt ja unohdin liivatteen valkosuklaaosuudesta, haha tuli aika mielenkiintoinen kakkunen. Sinun kakku näyttää täydelliseltä.

    Täälläkin haaveessa kaikki punaiset kodinkoneet Smegiltä, ehkä hiljaisin askelin, nyt on kuitenkin jo jääkaappi.

    Toivon, että haaveesi toteutuu. <3

    Ihanaa sunnuntaita Krisse. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ Minun on kyllä pakko tehdä joku kerta tosiaan kotiinkin tälläinen, kun olen nyt kahdesti tehnyt ja molemmilla kerroilla muiden juhliin.

      Smegin kodinkoneet ovat myös ihania ja haluan ehdottomasti Smegin jääkaapin, kun seuraava ostetaan.

      Poista
  9. Onnittelut tyttärelle!

    Omnomnom mikä kakku! Heti teki mieli leikata palanen ja maistaa.
    Pidän peukkuja, että yleiskone on kohta sinun...

    Mukavaa alkanutta viikkoa Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Olen miettinyt, onko tuota kakkua vaikea leikata, kun karkkeja on noin paljon tuossa päällä?! Pitää siis tehdä itselle ja testata, hah haa...

      Aina pitää olla unelmia ja Kitchen Aid on yksi niistä.

      Poista
  10. Upea kakku ♥ Tein vähän samantyylisen muistaakseni viime keväänä ja olihan makeaa :) Mulla oli ennen äidiltä peritty vanha Kenwood joka alkoi lopulta valuttaa sellaista öljyn näköistä töhnää ja haisi aina käytettäessä pahalle, jouti sitten poistoon. Ostettiin tilalle uusi pieni Kenwood ja oon ollut tyytyväinen.Ei oo isoin eikä kallein mutta ajaa hyvin asiansa ja saa isonkin taikinan tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, Maikku ♥ Kenwood on hyvä kone ja kestävä eikä koneen aina todellakaan tarvitse olla se kallein ollakseeen hyvä ja toimiva.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan