Katse kohti joulua

13.12.2018

Jouluun on tänään tasan 11 päivää. Pikku hiljaa voi siis todellakin alkaa jo kääntämään katseita kohti joulua. Monena vuonna olen aloittanut jouluttelun jo hyvissä ajoin marraskuussa ja joulukuusenkin olen kasannut ja koristellut heti joulukuun alkupuolella. Tänä vuonna näin ei ole tapahtunut. 



Tänä vuonna ei vaan ole tuntunut niin aikaisin siltä, että joulu tulee, joten ei ole myöskään ollut tarvetta joulutella vielä kotona. Osittain tämä on johtunut siitä, että olen ollut opiskelujeni vuoksi niin kiireinen, että en ole yksinkertaisesti ehtinyt enkä jaksanut vielä esimerkiksi koristelemaan kotiamme jouluun muutamaa tonttu-ukkoa lukuunottamatta. Tänä vuonna on vain tuntunut siltä, että haluan nauttia joulusta juuri silloin kun se oikeasti on ja viettää sitä perinteisesti sinne loppiaiseen asti. Näin välttyy varmasti myös siltä jouluähkyltä, joka hiipii jo tapaniniltana mieleen, jos on aloittanut jouluttelun liian aikaisin.

En ole koskaan pitänyt joulun kaupallisuudesta, vaikka tykkäänkin muistaa läheisiäni pienin muistamisin jouluna. Tämän syksyn aikana tämä tunne on vain voimistunut. Elämä on muistuttanut minua siitä, mikä elämässä on tärkeintä ja se ei todellakaan ole materia. En juurikaan käy shoppailemassa kuin pakon edessä ja ne joululahjat, mitä tänä vuonna ostan, nappaan ostoskoriini nopeasti kauppareissun yhteydessä tai tilaan verkkokaupasta. Älytön kulutusjuhlinta ja uusien tavaroiden jatkuva ostaminen on alkanut ahdistaa minua ja saa minut suorastaan vähän vihaiseksi. 

Minulle joulussa on tärkeintä se, että saan kokoontua läheisteni kanssa saman pöydän ääreen syömään joululounasta ja voimme viettää aikaa yhdessä. Jouluaattona käyn viemässä kynttilän isän ja muiden poisnukkuneiden sukulaisten haudoille, kylven joulusaunassa ja juon glögiä kynttilän valossa. Jouluna mihinkään ei ole kiire ja kaikki ovat hyvällä mielellä.







Minulla on vielä viisi koulupäivää ennenkuin joululomani alkaa. Niiden päivien aikana saan viimeiset teoriaopintoni päätökseen ja suoritettua. Tämä tuntuu aika ihmeelliseltä, mutta niin hyvältä. Sitten alkaa siis joululoma ja vasta loppiaisen jälkeen alkaa viimeinen työharjoittelu. En muista koska olisin saanut viettää näin pitkän joululoman kuin minulla on tänä vuonna. En pistä yhtään pahakseni, sillä loma tulee todellakin tarpeeseen ja aion nauttia siitä. 

Mukavaa joulun odotusta sinullekin!

*postauksen kuvat ovat parilta viime vuodelta

8 kommenttia:

 1. Kyllä se joulu tulee ilman hössötystäkin. Täällä joulua on laiteltu pikkuhiljaa ja tulevana viikonloppuna viimeiset koristeet. Tai, joulukuusta ei meillä tuoda sisälle kuin vasta aatonaattona ja se on se mikä joulun tuo! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, Kaisa ♥ Meilläkin kuusi taidetaan koristella vasta ensi viikolla lähempänä joulua. Kuusi kuitenkin kuuluu meidänkin jouluun ja on tärkeässä roolissa oikean joulutunnelman luojana. Mukavaa joulunalusaikaa Sinullekin ♥

   Poista
 2. Ihania jouluisia juttuja. Herkut pantu hienosti, hyvä idea, kiitos.
  Mahtavia tonttuja, kiva kun istuvat niin että jalat roikkuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Nuo pitkäkinttuiset tontut ovat tosiaan hauskoja, kun ne voi laittaa istumaan melkein minkä vaan hyllyn reunalle.

   Poista
 3. Anonyymi13.12.18

  Kiva kun saat pitää lomaa tuonkin verran. Olet sen kyllä ansainnut. Joulufiilis on jotenkin ollut kadoksissa tänä vuonna. Johtuneeko siitä että ei ole lunta vaan pimeää ja leutoa kuin olisi syksy aina vain. Kovin aikaisin en osaa kyllä laittaa kotiin joulua. Kuusikin kasataan vasta aattona. Tänään sain siivottua perusteellisemmin ja alan miettimään ruoka- ja lahjapuolta. Mukavaa joulunaikaa! t. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ella ❤️ Töitä olisi kyllä tarjolla loman ajaksi, mutta ainakin tammikuun alkuun asti olen ihan vaan lomalla. Kyllä lumen puutekin vaikuttaa varmasti siihen,että ei tunnu lainkaan siltä,että joulu on jo näinkin lähellä. Mukavaa joulun odotusta sinulle!

   Poista
 4. Mukavaa, kun saat viettää pitkän joululoman ja nauttia juuri noista ihanista ja tärkeistä jutuista mitä kerroitkin. Mullakin on joulun aikaa vapaata, eniten odotan sitä, että koko perhe on koossa.
  Sulla on siellä ihania tonttu veijareita :)

  Mukavia joulunalus päiviä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Kiva kuulla, että sinullekin osuut vapaata juuri jouluksi. Meillä on hyvin samanlaiset arvot, kun nautimme läheistemme läsnäolosta kaikista eniten ♥ Mukavaa joulun odotusta sinullekin ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan