Joulufaktoja minusta

24.12.2018

Törmäsin Keyword Love blogissa kivaan postaukseen, jossa kerrottiin muutamia jouluisia asioita itsestä. Postaus oli minusta hauska, joten ajattelin kokeilla itsekin josko löytäisin sellaisia asioita joulustani, joita te ette vielä tiedä. Katsotaan, kuinka käy!

Joulupukki ei ole käynyt meillä aattoiltana enää vuosiin. Lapset ovat jo isoja ja paketit ilmestyvät aattoiltana vain kuusen alle. Ollessani lapsi joulupukki kävi joka joulu. Joulupukin ajoitus vaan oli aina vähän huono. Olen viettänyt lapsuuteni maalaistalossa, jossa oli karjaa ja isälläni oli tapana joka ilta käydä tekemässä tarkastuskierros vielä illalla navetassa, että kaikki on kunnossa. Jouluaattona joulupukki tuli aina juuri silloin, kun isä oli tekemässä tuota tarkistuskierrostaan navetalla eikä siis nähnyt koskaan joulupukkia. Ihmeellistä, miten se joulupukki aina osasikin tulla juuri silloin...

Lapsuuteni joululahjoja en muista kovin hyvin, mutta yksi on jäänyt mieleeni. Eräänä jouluna sain lahjaksi oranssin bambiemon ja kaksi pikku bambia. Pikku bambit olivat ketjuilla kiinni bambiemossa. Bambit olivat tosi kauniit ja vähän kyllä harmittaa, kun ne eivät enää ole tallessa. Olen yrittänyt katsella kirppiksiltä löytyisikö sieltä samanlaisia, mutta vielä ei ole tullut vastaan. Toivottavasti vielä jonain päivänä löydän sellaiset.

Tänä jouluna on ensimmäinen jouluaatto, kun olemme mieheni kanssa aattoillan ihan kahden. Vaikka kuopukseni muutti viime vuonna joulukuun alussa pois kotoa, hän tuli kuitenkin aattoillaksi kotiin. Tänä vuonna hänkin viettää joulua avopuolisonsa kotona, kuten muutkin tyttäreni. Jännityksellä siis odotan iltaa ja sitä, miltä aattoilta tuntuu ilman yhtäkään lasta. Onneksi tyttäret esikoista lukuunottamatta tulevat kuitenkin tänään päivällä meille joulupuurolle ♥

Lapsenlapseni eivät ole koskaan olleet meillä yhtenäkään jouluaattona. En ole siis koskaan nähnyt heitä jännittämässä pukin tuloa ja avaamassa innoissaan joululahjoja. Olen onnellinen, että kaikilla tyttärilläni on nyt hyvät puolisot ja että he kaikki ovat myös tervetulleita heidän lapsuudenkoteihinsa viettämään aattoiltaa. Ymmärrän, että tyttärien puolisoilla on vuosien myötä muodostunut ydinperheinä omat traditiot ja niitä vaalitaan. Itselläni yksinhuoltajana tilanne on ollut toinen. Minulle tärkeintä on kuitenkin se, että jokainen saa viettää juuri sellaisen joulun kuin haluaa enkä missään nimessä halua painostaa ketään viettämään aattoiltaa esimerkiksi meillä, mutta siitä huolimatta tämä tuntuu minusta vähän haikealta. 

En voisi koskaan viettää joulua etelän lämmössä. Minusta jouluun kuuluu lumi, pakkanen ja talvi sellaisena kuin se meillä täällä suomessa on juuri nyt. Minusta on ihanaa, että tänä vuonna saimme valkoisen, kunnon pakkasjoulun. Toivottavasti niin tulee olemaan jatkossakin, emmekä me ihmiset käytöksellämme tuhoa tätä mahdollisuutta. Lappiin voisin jouluksi mennä, koska siellä on lunta ja pakkasta, mutta kotihiirenä tykkään kyllä kaikista eniten olla jouluna kotona.

Lempi jouluruokani on riisipuuro. Lapsuudenkodissani ei syöty koskaan jouluna riisipuuroa. Meillä oli aina uunissa haudutettua uuniohrapuuroa. Tähän oli kyllä syynsä. Maanviljelijänä isäni suosi mieluummin kotimaisesta viljasta valmistettua puuroa kuin riisiä. Tämä hiukan harmitti, mutta onneksi nyt aikuisena voin syödä riisipuuroa niin usein kuin haluan ja saan sitä myös tänään ♥

En ole jounut tänä vuonna kotona vielä yhtään mukillista glögiä. Monena vuonna olen aloittanut tuon glöginkin juomisen niin aikaisin syksyllä, että jouluna se ei ole enää maistunutkaan. Niinpä olen säästänyt tänä vuonna tuon nautinnon joulunpyhiksi.

Joulusauna ei ole minulle välttämättömyys aattona. Monille joulusauna kuuluu ehdottomasti jouluaattoon, mutta minulle ei. Lapsuudenkodissani käytiin aina joulusaunassa ennen jouluruokailua. Näin on tehty meilläkin monena vuonna. Itselläni siinä on vain se hankaluus, että en jaksaisi millään enää laittautua sitten saunan jälkeen. Hiukset pitäisi laittaa ja vähän nassuakin, ettei ihan peikon poikana menisi jouluaterialle. Ehkäpä tuon joulusaunan voisi ajoittaa vaikkapa aattoaamuun, hmm...pitääpä ehdottaakin tuota miehelle.

Lempijoululauluja on paljon...Tulkoon joulu, Niityillä lunta ja monia muita. Pidän joululauluista ja niiden kuuntelemisesta. Olin ihan innoissani viikolla kun Radio Nova soitti niin paljon joululauluja. Kuuntelen nykyisin aina autossa radiota ja oli hauskaa sitten ajella joululaulujen soidessa. Kotona en ole vielä tänä vuonna kuunnellut yhtään joululaulua, jos ei telkusta tulleita lauluja lasketa. 

Joulukuusi, kinkku ja lahjat/joulumuistamiset kuuluvat jouluun. Ilman niitä ei tule joulua. Vaikka olen aiemmissa postauksissani tänä vuonna kertonut kaupallisuuden ja shoppailun ahdistavan minua, kuuluu lahjat ja toisten muistaminen ehdottomasti jouluun. Asian ratkaisee se, mitä pakettiin kääritään ja tuleeko lahjojen hankinnasta ja shoppailusta hysteriaa vai ei. 

Aattoaamu on joulussa ehkäpä se kaikista paras hetki, kun kaikki, koko joulu ja sen ihana tunnelma, on vielä edessäpäin. Tänä aamuna heräsin puoli viisi. En koskaan herää niin aikaisin, mutta tänään minua ei vaan nukuttanut. Puoli tuntia pyörin sängyssä, kunnes luovutin ja lähdin kahvin keittoon. Jotain ihmeellistä tässä aamussa nyt oli...ehkäpä se oli joulun taikaa....

Oikein hyvää joulua kaikille blogini seuraajille!

12 kommenttia:

 1. Hyvää Joulua sinulle ♥

  VastaaPoista
 2. Mitä ihaninta joulunaikaa sinulle ja läheisillesi ♥

  VastaaPoista
 3. Aattoaamussa on taikaa❤Kiva jouluhaaste, ihanaa joulun aikaa teille❤

  VastaaPoista
 4. Hyvää joulua sinulle Krisse <3

  VastaaPoista
 5. Hyvää joulua ♥♥ ihanan jouluiset kuvat ♥♥  VastaaPoista
 6. Hyvää joulunaikaa sinulle Krisse!

  VastaaPoista
 7. Aikoinaan teimme kaiken päivässä;aattona käytiin isän luona, puurolla äidin luona, haudoilla parillakin hautausmaalla, illalla syömässä äidin luona ja lopuksi ajettiin 70 km anoppilaan. Mistään ei ehtinyt nauttia. Nyt olemme käyneet haudoilla päivää aiemmin ja vuorotelleet veljeni kanssa aaton järjestämisestä toisillemme, äidille ja tädille. Vasta joulupäivänä ajetaan anoppilaan pariksi päiväksi. Nyt ehtii pysähtyä ja nauttia.

  Rauhallisia pyhiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti ollut fiksu päätös. Kyllä joulusta pitää pystyä myös nauttimaan eikä se saa olla vain paikasta toiseen kulkemista. Ihanaa ja tunnelmallista joulun jatkoa sinulle, Tuuli ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan