Aina vain lähempänä joulua - 4.adventti

23.12.2018

Hyvää 4.adventtia ja jouluaaton aattoa kaikille! Päivät kuluvat ja olemme aina vaan lähempänä joulua vai eikö nyt jo voisi sanoa, että on joulu?! Onhan nyt kuitenkin jo aatonaatto. Ensimmäiset lomapäiväni ovat sujuneet juuri niinkuin suunnittelinkin. Kiireettä. Vähän olen leiponut ja tehnyt jouluaskareita sukan kutomisen lomassa, mutta ihan vaan ilman kiirettä ja stressiä mistään. Niin sen pitää mennäkin. Olen iloinen, että suunnitelmani on toteutuneet. Kotoa en ole poistunut mihinkään ja luulenpa, että poistun seuraavan kerran vasta huomenna, kun menemme käymään isäni haudalla. 

”Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi.”  Näin sanoo jo vanha sananlaskukin. Meille joulu taisi tänä vuonna tulla juurikin Tuomaan päivän aikaan, kun kasasin ja koristelin meille joulukuusen. Kuusen tuoma tunnelma on jotenkin niin...jouluinen. Meillä on ollut jo monta vuotta tekokuusi. Hommasin sen aikanaan, kun kyllästyin siihen kuusenhankkimisrumbaan, joka meillä oli joka vuosi. Eräänä vuonna kuusen hankinta jäi niin viime tippaan, että lopputuloksena meillä nökötti olohuoneen nurkassa harva ja toispuoleinen kuusi, joka ei hivellyt ainakaan minun silmääni. Nyt pystyn kasaamaan kuusen ihan itse enkä tarvitse siihen miehistä apua. Aito kuusi on aina aito kuusi ja olen aina ollut sen kannattaja, mutta käytännöllisyyden vuoksi tekokuusi. Aidon kuusen tuoksua kyllä kaipaan, mutta ajattelin käydä hakemassa maljakkoon muutaman kuusen oksan, josko niistä sitten tulisi vähän sitä kaipaamaani kuusen tuoksua sisälle.


Rakentelin tuohon olohuoneen seinäkaappiin tuollaisen pienen talvisen maiseman, jossa tontut seikkailevat metsässä. Idean tähän sain vuosi sitten veljeni avovaimolta, joka oli tehnyt vastaavan lipaston päälle, mutta vaan suuremmassa mittakaavassa. Kiitos vaan vinkistä, M ♥ Tuo kaappini on kaksiosainen ja vähän jouduin pähkäilemään, mitä laittaisin tuonne kaapin yläosaan. Virintin sinne sinne yhdet rautalankavalot kuin tähdiksi taivaalle ja laitoin pari paperipalloa ja koulussa tekemäni enkelin roikkumaan sekä kaksi viimeistä tottua ihmettelemään toiseen reunaan taivaalla olevaa enkeliä. Postauksen ensimmäisessä kuvassa kaappi näkyy kokonaisuudessaan, mutta siinä yläosassa ei ole valoja päällä.

Enhän minä osannut eilen istua paikoillani ilman sukan kutomista, joten kun viimeiset joululahjasukat valmistuivat, aloitin sitten neulomaan miehelle villasukkia. Onneksi minulla oli lankaa kotona, koska muuten olisi ollut aika tukalat oltavat. Istun siis nojatuolissa olohuoneessa, televisio on auki ja samalla kudon. Otan siis kaiken hyödyn irti vapaa-ajastani. 

Eilen ovellamme kävi muutama lahjan vaihtajaja ja osa lahjoista peittyi meillä vasta kääreisiin. Olen käyttänyt kaikki loput viime vuotiset lahjapaperit, mutta tänään täytyy käydä ostamassa lisää paperia, kun ei ihan riittänyt vanha varasto kaikkiin. Tänä vuonna olen miettinyt paljon lahjoja ja niiden merkitystä. Kuten jo edellisessä postauksessani mainitsin ylenpalttinen shoppaileminen ahdistaa minua, kun tärkeintä lahjojen antamisessa on kuitenkin se ajatus. Ajatus siitä, että haluat muistaa läheistä ihmistä ja kenties kiittää kuluneesta vuodesta ♥ 

Tänään teen vielä pienen siivouksen ja vaihdan sänkyyn punaiset lakanat jouluksi. Ehkäpä hyörin pikkaisen myös keittiön puolella, mutta ainakin meidän kinkku paistetaan tänään. Mites teillä? Joko kaikki on valmista vai onko must to do-lista vielä kovin pitkä? 

Hyvää 4.adventtia kaikille!

8 kommenttia:

 1. Ihania joulu kuvia ja kaunis kuusi.
  Hyvää joulua Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Kuusi on hyvin perinteinen. Joka joulu ostan siihen yhden koristeen lisään. Vuosien kuluessa koristeita kertyy kaunis kokoelma. Hyvää joulua sinullekin ♥

   Poista
 2. Herttaista joulua teille sinne lumen ihmemaahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna ❤️ ja hyvää joulua sinullekin!

   Poista
 3. Aivan mielettömän upea kuusi ja ihanat villasukkaliinit. Sydämellistä joulua Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Villasukkien neulomisesta on tullut minulle rakas harrastus ja rentoutumismuoto tämän syksyn aikana. Sydämellistä joulua sinullekin ♥

   Poista
 4. Ihana joulukuusi!
  Rauhallista ja hyvää joulua teidän perheelle!❤️🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Ihanaa joulun aikaa myös sinulle ja perheellesi ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan