Kesäkukkahankintoja

7.6.2018

Minulla alkoi maanantaina kesätyöt. Tämä viikko on kevyttä laskeutumista työelämään, kun minulla on vain kolmena päivänä töitä. Noh, tämä sopii hyvin minulle! Sain alkuviikosta tehtyä keskenolleen verkkokurssin loppuun ja tänään kävin ystäväni kanssa puutarhalla katsomassa kesäkukkia. Vaikka toukokuu oli lämpimämpi kuin ehkä koskaan aiemmin vuosiin, en ollut vielä juurikaan ostanut meille kesäkukkia. Tänään tilanne kuitenkin korjaantui. En nimittäin ihan tyhjin käsin tullut kotiin sieltä puutarhalta.

Tähän kukka-amppeliin ihastuin heti ensinäkemältä. Tänä keväänä olen nähnyt aiemminkin amppeleita, joissa on yhdistetty useampaa erilaista kukkaa. Minusta ne ovat olleet tosi kauniita ja siksi tämän amppelin ostopäätös syntyi tosi helposti. Ostamassani amppelissa on petunia, lumihiutale, bataatti ja siniviuhka. Siniviuhka ei kuvassa näy, mutta on tuolla takapuolella. Tänään(kin) täällä meillä on tosi tuulinen päivä ja yöstä on ennustettu kylmää, joten vein amppelin suosiolla kesähuoneeseen. Nostan sitten ulos kesähuoneen nurkalle roikkumaan, kun ilmat taas lämpiävät.


Yritin viime talvena talvettaa pelargonioitani, mutta enää toisen talven yli en niitä saanut selviämään. Niinpä ostin kuistin lipaston päälle kaksi uutta pelargoniaa. Pelargoniat olivat tosi reilun kokoisia ja niitä löytyi niin monen eri värisenä, että meinasi jo olla vaikeaa valita, minkä värisiä ostan. Pinkki tuntui kuitenkin olevan ihan hittiväri meille tänään. Nämä kaksiväriset pelargoniat veivät tällä kertaa voiton. Verenpisaroita meillä on yleensä ollut haudalla, mutta nyt ostin yhden sellaisen ensimmäistä kertaa omalle terassille. Istutin sen miljoonakellon kaveriksi korkeaan polyrottinkiseen kukkaruukkuun. Toimii minusta hyvin tuossakin.


Petunia on ollut vuosia yksi kesäkukkasuosikeistani. Petunioita näkee yleisesti kesäkukkaryhmien kasvina amppeleissa, parvekelaatikoissa ja kukkapenkeissä. Meillä sitä on ollut vanhassa padassa, kuormalavasta tehdyssä kukkalavassa ja ihan ruukuissa. Petunioiden suosio perustuu varmasti niiden monilajisuuteen ja runsaaseen värivalikoimaan. Petunia on myös kasvinjalostajien lempilapsi ja uusia lajikkeita kehitetään joka vuosi.

Petunian historia ulottuu liki 200 vuoden taakse. Nykyaikainen petunialajikkeisto alkoi muotoutua 1950-luvulla tehdyn jalostustyön tuloksena ja petuniat löysivät tiensä moniin suomalaisiin kotipuutarhoihin. Vuonna 1993 myyntiin ilmestyivät ensimmäiset pikkupetunioihin kuuluvat Million Bells –sarjan lajikkeet, jotka saivat suomalaiset nimet miljoonakello tai japaninkello jalostusmaansa mukaan.

Jotta petuniat jaksaisivat kukkia runsaasti koko kesän kuihtuneet kukat on poistettava kukkapohjuksineen. Muuten kasvi alkaa tuottaa siementä ja kukinta taantuu. Petuniat pitävät voimakkaasta lannoituksesta ja tasaisesta kastelusta. Parhaiten ne menestyvät aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla.

Kuten olen aiemminkin kertonut,meillä on tosi iso piha. Se tarkoittaa sitä, että kesäkukillekin löytyy lukuisia paikkoja. Tänään lähtiessäni puutarhalta mietin, että nyt on kaikki kesäkukat ostettu. Kotiin päästyäni totuus asiasta kuitenkin selvisi. Iso vanha kukkapata ammottaa vielä tyhjyyttään, samoin kukkalava sekä leikkimökin kukkalaatikko. Huoh...joko teillä on kaikki kesäkukat ostettu ja laitettu? 

18 kommenttia:

  1. Ihania kukkia! Kiva tuo pyörä! Täällä kukkia tulee hommailtua läpi kesän..aina niitä johonkin mahtuu:) Mukavaa loppuviikkoa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivikki ♥ Kyllä meilläkin noita paikkoja löytyy, kun on niin iso piha. Yleensä kuitenkin kukat tulee hankittua juhannukseen mennessä ja sitten yritön pitää ne hengissä syksyyn asti. Kauniitahan ne ovat ♥

      Poista
  2. Sinä olet ollut ahkera ❤

    Ihan kaikkia parvekkeen kesäkukkia en ole vielä ostanut. Pari hankintaa vielä tekemättä.
    Tuo vanha fillari kukkatelineen on todella kekseliäs ja kaunis.
    Teidän pihan nähneenä ja siellä olleena voin sanoa, että se on todella ISO.
    Kauniita kukkia olet hankkinut ❤

    Harmi kun meidän lauantain suunnitelma meni mönkään mutta ihan varmasti keksitään uutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ No, harmillista tosiaan, että suunnitelmamme eivät toteutuneet, mutta keksitään jotain muuta. Vanha fillari meidän pihalla on lapsuudenkodistani. Kaivoin sen vanhan aitan takaa. Oli sinne puoliksi hautautunut maan sisään. Fillari on yksi mun aarteista, joka kulkee aina mukanani, minne sitten kuljenkin.

      Poista
  3. Täältä puuttuu vielä muutama kukka kukkaruukusta, jospa viikonloppuna tämäkin korjaantuisi. Kivat ostokset olit tehnyt puutarhalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaisa ♥ Pientä viimeistelyä vielä täälläkin tekemättä, mutta nyt onneksi suurinosa jo hankittuna ja laitettuna.

      Poista
  4. Kaikki kukat on nyt ostettu, niihin saa uppoammaan äkkiä paljon rahaa, mutta ihania ne ovat ja saatavahan niitä aina on!
    Kauniita hankintoja olet tehnyt, tuo amppeli on erikoisen kaunis.

    Mukavaa viikonloppua Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Kyllä, tuo raha on sellainen asia, joka hiukan hillitsee tuota minun kesäkukkien laittoani. Jos ei tarvitsisi ajatella rahaa, meillä olisi kesäkukkia paaaaljon enemmän. Amppeli oli erikoisen kaunis, joten sen halusin ehdottomasti ostaa.

      Poista
  5. On ostettu kesäkukat ja näillä näkymin en enempää osta.Kasvatan itse auringonkukkia ja kasvimaalle pitäisi tulla kehäkukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvimaa olisi kyllä kiva, mutta meillä maa on niin savista, että siihen sitä ei saa. Minullakin olisi tuolla auringonkukan siemeniä. Vieläköhän ne ehtisivät?

      Poista
  6. Juu, kaikki on ostettu ja laitettu: ostin 11 kpl orvokkeja ja istutin pataan oven pieleen. Valmis!

    Oikeasti tänäkin vuonna siis minun pihan laittaminen jäi tuolle asteelle... Iso piha on lannistava tällaiselle jolla ei ole viherpeukaloa. Tai mun vihreys suuntautuu ehkä muualle kuin oman pihan laittoon...

    Sulla on siellä tosi nätit kukkaset ja ihania asetelmia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heli ♥ Mä ymmärrän sua hyvin. Mua ahdistaa myös meidän liian iso piha. Nyt varsinkin, kun olen kesän pääosin yksin kotona, en millään ehdi, jaksa enkä osaa pitää sitä kunnossa. Pienempi alue olisi helpompi pitää hyvänä, mutta näillä mennään.

      Poista
  7. Komiat kukat ♥ Ja aivan ihana tuo vanha pyörä! Mukavaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maiccu ♥ Nuo ruosteisen rustiikkiset vanhat esineet kiehtovat minua. Niitä löytyy meiltä niin sisältä kuin ulkoakin.

      Poista
  8. Amppeli on aivan upea <3 Meillä pihalla nyt hempeitä värejä myös, viime vuonna oli kaikki tulipunaista :)
    Ihanaa viikonloppua Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Meillä myös aika hempeitä värejä tänä vuonna, mikä ei sinänsä yllätä :)

      Poista
  9. Amppeli on kaunis, kiva kun on useampi kukka. Pelargoniat ovat ihanan värisiä.
    Yhteenvetona...kaikki kukat kauniita ja ihanan värisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuija ♥ Nuo pelargoniat ovat vielä ihan tosi isoja.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan