Juhlan aika

3.6.2018

Eilen monissa kodeissa juhlittiin koulun päättäjäisiä, ammattiin valmistuneita ja tuoreita ylioppilaita. Hurjasti onnea teille kaikille. Olette jokainen juhlanne ansainneet. Meillä juhlia oli siis tuplasti, kun oma tyttäreni valmistui koulutetuksi hierojaksi ja miehen tytär pääsi ylioppilaaksi. Aluksi keväällä meinasi iskeä paniikki, miten juhlakuviot hoidetaan, mutta rauhallisen mietinnän ja järkevän ajattelun tuloksena päätimme jakautua omiemme juhliin. Tyttäreni asuu lahdessa ja minä meninkin sinne jo torstaina auttelemaan juhlavalmisteluissa. Olin ensimmäistä kertaa tyttären luona yökylässä, mutta niin mukavaa oli, että ei ollut kyllä viimeinen kerta. Torstaina pääsin osallistumaan myös lastenlasteni päiväkodin kevätjuhlaan. Ihana juhla, jossa ei kyyneliltä vältytty. Vanhempi lapsista siirtyy syksyllä eskariin ja nuorempi siirtyy isompien eli senioreiden ryhmään. Miten nämä vuodet voivatkaan kulua näin vauhdilla. Lapsenlapseni ovat siis Lahden englanninkielisessä leikkikoulussa, joten kevätjuhlan lopussa oli juhlallinen Seniors Graduation.




Tasan kymmenen vuotta sitten juhlimme esikoistyttäreni ylioppilasjuhlia. Päädyimme perjantai-iltana katselemaan valokuvia noista juhlista. Ihanaa, kun otetaan valokuvia. Oli nimittäin ihanaa katsella valokuvia ja muistella noita juhlia ja niiden valmisteluja ja miten paljon lapset ovat kasvaneet. Tämän kymmenen vuoden aikana tyttäreni on valmistunut kolmeen ammattiin. Ensin restonomiksi ammattikorkeakoulusta, sitten baarimestariksi ja nyt koulutetuksi hierojaksi. En voi kuin nostaa hattua tyttärelleni, joka on jaksanut ja ennenkaikkea halunnut kouluttaa itseään näiden vuosien aikana. Koulutus ei mene koskaan hukkaan. Äitinä olen tietenkin todella ylpeä tyttäreni suorituksista. Lisäarvoa kaikelle opiskelulle tuo se, että hän on suurimmaksi osaksi tehnyt tämän kaiken työn ja perheen ohella. Meillä oli siis todellakin eilen aihetta juhlaan.



Juhlat pidettiin siis tyttäreni omassa kodissa. Juhliin oli kutsuttu vain ne kaikista rakkaimmat ja lähimmät sukulaiset ja ystävät. Muutamia peruuntumisia tuli ihan viime hetkillä sairastumisien vuoksi, mutta niille ei koskaan voi mitään. Väkimäärällä ei kuitenkaan ole juhlissa merkitystä, vaan tärkeintä on tunnelma. Näissä juhlissa tunnelma oli aito ja vapautunut. Ei mitään turhaa pönötystä, vaan mukavaa yhdessä oloa ja seurustelua kahvikupposen äärellä. Tässäkin kohdassa laatu korvaa määrän. 



Juhlat on nyt juhlittu ja edessä on työntäyteinen arki. Minulla alkaa huomenna kesätyöt, joita kestääkin aina koulun alkuun asti eli elokuun viimeiselle viikolle. Lomat on siis pidetty, mutta kuten aiemmassakin postauksessani jo sanoin kesä on meillä kaikilla ja myös minä aion nauttia siitä töistä huolimatta. Rennolla otteella ja hyvällä fiiliksellä kesästä voi nauttia kesätöistä huolimatta. Miten teidän viikonloppunne on mennyt? Oliko teillä itsellä juhlia vai kävittekö muiden juhlissa? Ihanaa sunnuntaita kaikille ja oikein mukavaa alkanutta kesäkuuta ♥

12 kommenttia:

  1. Opiskelu kannattaa aina!
    Meillä on juhlittu viikonloppu keskimmäisen yo- juhlia ja kyllä on ollut ihanaa. Kunhan tässä toivun juhlahumusta ja korkkareilla kävelystä ( jalat ovat turvoksissa) pistän kuvia blogiini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea tuoreelle ylioppilaalle ja hänen äidilleen ♥ Juhlat ovat ihania ja myös niiden valmisteleminen, tosin se on myös aika raskasta. Itselläkin mennyt tämä päivä ihan vain huiliessa. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa Sinulle ♥

      Poista
  2. Kuulostaa kivoilta juhlilta ja kauniita nuoria naisia ♥ Ja mitkä kengät, uih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvassa on kaikki kolme tytärtäni. Heistä on kasvanut upeita nuoria naisia. En voi kuin olla ylpeä heistä ♥ Kengät on kuopukseni viime kesän Rooman ostoksia.

      Poista
  3. Oi, teillä on ollut ihania juhlia! Ja, oi noita söpöläisiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlat olivat kivat ja niitä on aina mukava laittaa. Rakkaat söpöläiset ♥

      Poista
  4. Anonyymi4.6.18

    Juhlat on aina mukavia ♥ Hyvää kesää toivottaen Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Suvi ♥ Pidän juhlista ja niiden järjestämisestä tosi paljon.

      Poista
  5. Ihanat kuvat ja mukavan kuuloiset juhlat! Ensi keväänä juhlitaan sinua, niinkö se meni? :) <3 Ihanaa alkanutta kesäkuuta sinulle ja tsemppiä kesätöihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika ♥ Juhlat oli mukavat, kuten juhlat aina. Ensi keväänä juhlitaan toivottavasti nuorimmaisen ylppäreitä. Itsekin valmistun toivottavasti kevään aikana. Mukavaa kesää Sinullekin, Marika ♥

      Poista
  6. Baarimestari saanen korjata mama! 😉😘

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan