Irtiotto arjesta - kesäpäivä Porvoossa

27.5.2018

Perjantaina päättyi perusopintojen kolmas ja samalla viimenen harjoittelu. Harjoittelu meni todella nopeasti, vaikka alussa aina tuntuukin, että viisi viikkoa on tosi pitkä aika. Nyt on siis perusopinnot suoritettu ja edessä kesäloma. No, lomaa minulla ei ole nimeksikään, sillä meille on järjestetty myös kesäajalle hiukan koulutehtäviä eli yksi verkkokurssi pitäisi suorittaa kesäkuun alkupäivinä. Sitten olenkin kaksi kuukautta kesätöissä ennen koulujen alkamista elokuussa. Mutta kesä on kuitenkin meillä kaikilla, vaikken niinsanotusti lomailekaan kesän aikana. Niinpä olikin tosi mukavaa, kun sain blogiystävältäni Marjolta kutsun tulla viettämään eilen kesäistä päivää hänen kanssaan Porvooseen. 


Yhteinen päivämme Porvoossa alkoi ihanalla kahvihetkellä Tee- ja Kahvihuone Helmessä. Cafe Helmi on palvellut kaikkia pientä herkkuhetkeä kaipaavia jo vuodesta 1983 asti. Tämä hurmaavan kaunis, vanhoilla huonekaluilla sisustettu kahvila sijaitsee Vanhan Porvoon sydämessä, aivan Raatihuoneen vieressä 1700-luvun lopussa rakennetussa talossa. Kahvila on täynnä ihania yksityiskohtia ja sisustuksessa on käytetty paljon erilaisia vanhoja tavaroita. Ihanien herkkujen lisäksi täällä saa siis myös runsaasti silmän ruokaa. Kahvilan vitriinistä löytyy niin suolaisia kuin makeitakin itsetehtyjä leivonnaisia. Porvoon erikoisuutena kahvilassa on tarjolla runebergintorttuja ympäri vuoden, sillä onhan Porvoo kansallisrunoilijamme kotikaupunki. Kesäaikaan kahvilan aittaterassilla voi kaiken lisäksi nauttia vielä kauniista kesäpäivistä. Meidän tarjottimellemme valikoitui herkullista tuulihattukakkua sekä kahvia, joka tarjoiltiin omasta posliinikannusta.


Porvoo on noin 50 000 asukkaan kaupunki. Se on suomen toiseksi vanhin kaupunki ja perustettu vuonna 1346. Porvoon ehdottomasti suosituin kohde on Vanha Kaupunki. Porvoon Vanha kaupunki on täynnä toinen toistaan hurmaavampia pikku puoteja, jotka sijaitsevat kauniissa keskiaikaisissa puutaloissa. Kauniit puutalot on rakennettu pääosin vuosina 1760 - 1820. Puotien edustat oli somistettu kauniisti ja houkuttelevasti; ihania kukka-asetelmia ja pöytäryhmiä. Ilma oli tosi lämmin ja noissa pikku puodeissa hikikarpalot nousivat otsalle. Niinpä emme hirveästi viettäneet niissä aikaa, mutta jotakin pientä niistä kuitenkin tarttui meidänkin mukaamme. Puotien valikoimista löytyy paikallisia design-tuotteita, käsitöitä, käsintehtyä paikallista suklaata, matkamuistoja, sisustustavaroita, vaatteita ja paljon muuta. Puotien henkilökunta oli todella ystävällistä ja mielellään he vastasivat myös meidän "turistien" kysymyksiinkin. Vanhaa Porvoota tullaan katsomaan eri puolilta maailmaa ja se näkyi jo nyt katukuvassa. 



Vanhan kaupungin nupulakivikadut, vanhat puutalot ja niiden kauniit pihat oli mieluista katseltavaa. Vanhassa Porvoossa on saatu hyvin säilytettyä keskiaikainen tunnelma ja sieltä löytyy kaikenkaikkiaan noin 500 rakennusta, joista noin 250 on asuinrakennuksia. Näissä vanhan kaupungin kodeissa asuu noin 700 asukasta. Rakastan kävellä noita kapeita kujia ja teitä, kun joka puolella on niin kaunista. Tälläiselle ikuiselle esteetikolle rauhalliset kävelyt nupulakivikaduilla on mitä parhainta ajanvietettä. Hiljakseen kulkiessa saattaa löytää myös kivoja ideoita itselleenkin toteutettavaksi, vaikkapa sinne omaan pihaa ja puutarhaan. Olen huomannut, että liian siloiteltu ja sliipattu piha tai puutarha ei ole niin kaunis kuin hiukan boheemin villi. Ah, tämä sopii niin hyvin minulle, joka mielellään ihastelee ja katselee kaunista puutarhaa, mutta ei oikein jaksa tehdä sen oman pihan eteen juurikaan mitään.


Yksi matkailijoiden kestosuosikki ja varmasti kuvatuin kohde Vanhassa Porvoossa on Porvoojoen rannalla sijaitsevat ranta-aitat. Niinpä mekin vielä ajoimme poislähtiessämme Porvoojoen toiselle puolelle aivan vartavasten, että pääsimme kuvaamaan ja ihastelemaan noita värikkäitä pikkutaloja. Porvoossa ikuistetaan paljon tunnelmallisia hetkiä niinkuin mekin teimme. Porvoo on todella kiva päiväretkikohde. Helsingistä sinne on matkaa noin 50km ja meiltä täältä Kouvolasta n.100km. Porvooseen on helppo tulla. Itsekin tulin navigaattorin ohjaamana eikä reitin varrelle sattunut mitään hankaluuksia, vaikken mikään kovin kokenut kaupunkiautoilija olekaan. 


Kiitos ihanasta kesäpäivästä ja hyvästä seurasta, Marjo ♥

22 kommenttia:

  1. Jokohan tänä kesänä pääsisin Porvooseen? Aina on ollut suunnitelmissa, mutta sille asteelle se on sitten jäänytkin.
    Meillä on kesäkuun puoleen väliin saakka yhtä hulinaa, mutta sitten alkaa loma. Starttaan viikon reissulle keskimmäiseni kanssa. Heinäkuussa on vielä tarkoitus lähteä viikoksi Norjaan retkeilemään. Voi, miten odotankaan raskaan talven jälkeen näitä reissuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääset käymään myös Porvoossa. Porvoo ja nimenomaan tuo vanha kaupunki on niin kaunis ja tunnelmallinen. Siellä saa helposti kulumaan päivän. Paljon muutakin kivaa tulee sinun kesäsi sisältämään. Mukavaa loman odotusta Sinulle ♥

      Poista
  2. Kiitos eilisestä Krisse ♥

    Meillä oli ihana päivä Porvoossa ja välillä aika trooppisetkin olosuhteet :)
    Porvoo on kaupunki, jossa on nähtävää ihan kaikkina vuodenaikoina vaikka kesä taitaa
    olla se yleisin aika käydä siellä. Porvoo on kuin aikahyppy menneisyyden
    nupulakivikaduille ja kapeille kujille. Kukkivat syreenit tuoksuivat huumaavilta ja
    turistit todella olivat löytäneet tiensä myös Porvooseen.
    Ihana teehetki ja mikä parasta sain nähdä sinut sekä höpötellä pitkästä aikaa ♥

    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi ♥ Päivä oli tosi kiva. Ainut huono puoli oli vain se, että aika meni liian nopeasti. Itse en ole käynyt Porvoossa koskaan mulloin kuin kesällä. Joulun aikaan olisi kiva päästä myös joskus käymään siellä. Tuo syreenien tuoksu oli aivan huumaavan ihana. Rakastan tuollaisia kahviloita. Viihdyn niissä aina hyvin ja sopivat todella hyvin kuulumisten vaihtamiseen. Kiva oli myös nähdä sinua ♥ Muksaa sunnuntaita Sinullekin, Marjo ♥

      Poista
    2. Tässä kuule jo suunnittelen seuraavaa reissua ♥
      Täytyyhän meidän käyttää hyväksi sinun "kesävapaat" :D
      Aurinkoista sunnuntai iltaa!

      Poista
    3. Loistavaa. Ehdottomasti ne on hyödynnettävä. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mihin seuraavaksi suuntaamme.

      Poista
  3. Pakko kyllä päästä Porvooseen näiden kuvien ja postauksen siivittämänä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, nyt ei muuta kuin teet joku päivä kivan retken Porvooseen! Se kannattaa varmasti.

      Poista
  4. Voi Porvoo on ihana kaupunki!😍 Kummitätini ja kolme serkkupoikaani asuvat siellä. Kerran kesässä pakko käydä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tosi ihana kaupunki! Kiva, että sinulla on siellä sukulaisia, joiden luona vierailla ja joista saa varmasti ihan parhaat oppaat kaupungille.

      Poista
  5. Porvoo on kyllä kaunis kesäkaupunki!
    Harmi vaan, kun on niin kaukana. Varmasti muuten tulisi käytyä siellä useammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoo on ehdottomasti kesäkaupunki. Silloin mielestäni sen parhaat puolet pääsevät esiin. Harmi, että sinulla on pitkä matka sinne, mutta toivottavasti joskus osuu matkan varrelle ja pääset käymään siellä.

      Poista
  6. Sä oot kyllä näyttänyt Porvoosta niin kauniin kulman, kuvien myötä ♥Niin kaunis kaupunki, pyritty joko kesä käymään ja retki vielä edessäpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maiccu ♥ Mä yritän aina näähdä kaikessa sen hyvän ja kauniin. Porvoo on kyllä käymisen arvoinen paikka. Ehkäpä minäkin menen käymään siellä vielä uudestaan tämän kesän aikana.

      Poista
  7. Porvoo on yksi suosikki kaupunkini ehdottomasti. Olen pienestä lähtien siellä vieraillut tasaisin väliajoin, siellä kun asuu minun serkkujani. Porvoon mukulakivikadut ja vanhat puutalot vetävät puoleensa ja erityisesti kesällä kaupunki on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukulakivikadut ja vanhat puutalot ovat niin ihania. Meille sattui hyvä ilma Porvooseen eikä puotien kuumuuskaan haitannut, kun kaupunki muuten oli niin ihana ♥

      Poista
  8. Porvoo on tosi kaunis kaupunki. Ihania kuvia oot ottanut, kyllä silmä lepää kun näitä saa katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuija ♥ Minustakin Porvoo on kaunis kaupunki. Siellä on aina kiva käydä. Nyt vielä nuo runsaasti kukkivat syreenit loivat oman sysäyksensä kaupunkiin.

      Poista
  9. Oi kun olet upeita kuvia ottanut täältä Porvoosta. Täällä juuri rustaan omaa Porvoo postausta, koska Souliina oli tänään kylässä Porvoossa. Nyt luonto hehkuu ja on niin kaunista, vaikka kyllähän tuolla tosi kuumakin oli kävellessä.

    Aurinkoa viikkoon Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ Syreenit tuoksuivat huumaavasti vanhassa kaupungissa, jossa oli ihana käveleskellä helteisestä säästä huolimatta. Kivaa viikkoa Sinullekin, Tiia ♥

      Poista
  10. Voi miten kauniita kuvia olet Porvoosta ottanut ♥
    Meillä se kuuluu "vähintään kerran kesässä" käytäviin kohteisiin. Useimmiten saavumme omalla veneellä, viipyen yön tai kaksi vierasvenesatamassa ja kiertelemme kaupunkia niin koirien kanssa kävellen, kuin myös polkupyörillä kipparin kanssa kahden :)
    Joulukuussa käymme pienellä naisporukalla nimenomaan tuolla Vanhassa Porvoossa hakemassa joulun tunnelmaa, ja ehkä joitain lahjojakin ;)
    Tsemppiä sinulle opiskeluun ja töihin, sekä aurinkoa ja lämpöä vapaisiin lepohetkiisi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ansku ♥ Oi, teidän Porvoon vierailunne kuullostaa niiiin ihanalta ♥ En muista koska olisin viimeksi ollut vesillä. Tykkään kyllä. Veneestä käsin näkee ihan erilaisia maisemia. Mukavaa alkukesää Sinulle, Ansku ♥

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan