Hei hei huhtikuu!

1.5.2018

Hyvää Vapunpäivää kaikille! Huhtikuu on mennyt ja edessä on toivottavasti kaunis ja hyvä toukokuu. Huhtikuu vei lumet ja talven mennessään ja toi meille kevään. Vielä ei kuitenkaan luonto ole alkanut vihertämään, mutta jos saamme vähänkin lisää lämpimiä päiviä, uskon, ettei siihen enää mene pitkäkään aika. Kevät on yksi lempivuodenajoistani, kuten olen niin monta kertaa aiemminkin sanonut. Kevään ensimmäiset lämpimät päivät ovat parhaita, kun voit heittää takin pois ja tunnet lämmön käsivarsillasi. Pidän myös keväisestä sateesta tai lähinnä sen sateen ropinan kuuntelusta, kun sade ropisee peltikattoon eikä ole mihinkään kiire eikä pakko lähteä mihinkään. Niin rauhoittavaa.



Eilen, vappuaattona, meillä oli miehen kanssa molemmilla työpäivä, kuten varmasti niin monella muullakin. Meillä oli lasten kanssa päiväkodissa vappujuhlat. Kaikki saivat halutessaan pukeutua  naamiaisasuihin, jotka sitten esiteltiin toisille. Pukuesittelyn jälkeen tanssittiin niin Tonavakaunoisen kuin Frööbelin palikoidenkin tahdissa. Päiväkodin normiarjessa ei makeita herkkuja nautita, mutta eilen teimme poikkeuksen ja söimme niin poppareita kuin munkkejakin. Kotona munkit ovat vielä pakastimessa enkä niitä aio sieltä ottaakaan esille, ellei joku yllätysvieras satu pistäytymään meillä. Mies kun ei makeita herkkuja syö lainkan, niin en viitsi niitä sitten itsellenikään laittaa. Itse en siis munkkeja ole paistanut, vaan käytän tällä kertaa kaupan puolivalmisteita, jotka ovat myös todella hyviä ja mikä parasta niin helppoja. Iän myötä olen oppinut, ettei kaiken aina tarvitse olla itsetehtyä.


Illalla juhlistimme miehen kanssa vappua kaksin tässä kotosalla. Ensin söimme perinteisiä vappuruokia; nakkeja, lihapullia, ristikkoperunoita ja salaattia. Ruokailun jälkeen pelasimme yhdessä Rummikubia, napostelimme erilaisia snaksejä ja kilistimme kevättä ja vappua skumpalla. Rummikub ei varmastikaan ole kaikille niin tuttu lautapeli kuin esimerkiksi Afrikan tähti tai Monopoly. Rummikub-pelissä pelaajat keräävät pöydälle samannumeroisia laattoja tai erinumeroisista laatoista muodostuvia numerosarjoja. Pelaaja, joka ensimmäisenä tyhjentää laattatelineensä on voittaja.  Mies on tässä pelissä erityisen taitava, mutta vuosien myötä minunkin taitoni pelaajana ovat kasvaneet ja pystyin kyllä eilen antamaan miehelle ihan tiukan vastuksen. Ehkäpä jatkamme palaamista vielä tänääkin.

Vappuaattoiltamme oli oikein onnistunut ja oli pitkästä aikaa mukava viettää yhteistä aikaa miehen kanssa. Tulevan kesän aikana tälläiset hetket tulevat olemaan kortilla, joten osaan antaa tälle arvoa. Mieskin antoi palautetta illasta ja oli oikeinkin tyytyväinen siihen. Tämä tuntuu hyvältä ja sen voimalla sitä taas jaksaa porskuttaa arjessa. 


Miten teidän vappunne on sujunut? Onko teillä jotain tiettyjä perinteitä, joita noudatatte? Meillä mies lupasi tänään vielä grillata vähän ribsejä ja illalla taitaa meillä lämmitä taas sauna. Koulutehtävät annan tänään olla ja jatkan niiden tekemistä sitten taas huomenna työpäivän jälkeen. Tänään siis ollaan vaan ja hengaillaan, kuten Kirkankin biisissä sanotaan. Mukavaa Vapunpäivää Teille kaikille!

*postauksen kuvat ovat menneeltä huhtikuulta*

8 kommenttia:

  1. Kivan kuulloinen vappu teillä!:)
    Me vietettiin eilen iltaa siskon luona grillaillen ja iltaa istuen.
    Päiväkodin vappujuhlat on aina hauskoja! Kivoja hetkiä arjen keskellä.
    Suloinen kisu siellä nauttii auringosta! :)
    Mukavaa vappupäivää ja alkanutta toukokuuta! Toivotaan, että kohta se vihreys ja lämpö koittaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Mukavalta kuullosti teidänkin vappunne. Pidetään peukkuja, että kesä tulee pian ja pääsee oikein kunnolla touhuamaan tuonne pihalle.

      Poista
  2. Teillä on ollut kiva Vappu!
    Ihana kuva teidän kissasta.😍
    Meidän vappu on mennyt perinteisesti synttäreitä juhlien jo 18-vuotta.😀
    Hyvää alkanutta toukokuuta!💕💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Teillä on kiva vappuperinne, kun tytön synttärit osuvat vapuksi. Onnea vielä sankarille tätäkin kautta.

      Poista
  3. Ihana kisuli <3 Ja kivan kuuloinen vappu!
    Täällä päätin pitää extempore brunssin ja olipas menestys; lapsetkin muuttivat suunnitelmansa ja kurvasivat mamman brunssipöytään. Vieläkin on napa täynnä. Korkattiin myös uusi lautapeli. Olemme lautapelifriikkejä, koska se yhteinen aika on niin <3.
    Ulos ei voinut mennä, kun sataa, mutta kasvihuoneessa hieman touhuilin. 5 päivää on ollut vapaata ja huomenna taas koulunpenkki kutsuu...onneksi, niin loppuu tää löhöäminen ;)

    Ihanaa tynkäviikkoa sinulle Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu ♥ Oih, vappubrunssi! Mä voin niin kuvitella, mitä kaikkia ihania herkkuja olet sinne loihtinut. Ei ihme, jos lapsetkin muuttivat suunnitelmiaan ja kurvasivat mamman brunssipöytään. Ihanaa, kun tulivat ♥

      Tsemppiä opintoihin ja mukavaa loppuviikkoa Sinullekin ♥

      Poista
  4. Ihanalta näyttää ja kuulostaa teidän vappu! Hienot kuvat ja suloinen kisu♥ Pitkästä aikaa saatiin täällä viettää vappua yhdessä ja poikakin pääsi pidemmälle lomalle armeijasta. Vappuherkkuja tuli kyllä syötyä..liikaakin:) Leppoisaa alkanutta toukokuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivikki ♥ Kiva, kun sinäkin sait viettää vappua perheesi kanssa ja poikakin pääsi lomille armeijasta. Yhteinen aika perheen kanssa on niin ♥

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan