Syysistutuksia

31.10.2017




Vihdoin sain minäkin laitettua vähän syysasetelmia meidän terasseille. Pitkään terassit olivat kuin alastomana ilman vaatteita, kun niissä ei ollut minkäänlaisia kukkia. Nyt tilanne on korjattu ainakin osittain. Löysin kesällä kirpparilta tuollaisen sinisen emalivadin. Tiesin heti sen nähtyäni, että siihen on hyvä laittaa kukkia ja tehdä joku asetelma. Tällä kerta siihen päätyi kaksi callunaa ja kaksi hopealankaa. Tykkään tosi paljon tuosta hopealangasta, koska se on kivan näköistä ja tosi kestävää. Hopealangat ovat vielä keväälläkin hyväkuntoisia, vaikka joutuisivatkin talven aikana välillä lumipeiton alle. Niinpä sujautin kumpaankin marjapoimuriin yhdet hopealangat. Painuivat vaan ehkä vähän liian alas tuonne poimurien sisälle, mutta ihan kivat nuo ovat noinkin. Hyviä callunoita löysin pitkän etsinnän jäkeen sitten Tokmannilta ja vieläpä ihan edulliseen hintaan (6kpl/10e). 





Havut ovat aina kuuluneet osana minun syysasetelmiani. Tähän olen tottunut jo lapsuudenkodissani, jossa ainakin haudoille vietiin aina kanervia ja havuja ennen pyhäinpäivää. Omaa metsää minulla ei ole, joten käänsin auton nokan kohti kotimaisemia ja kävin sitten veljeni luvalla hakemassa vähän havuja hänen metsästään. Metsässä on kyllä tosi rauhoittavaa liikkua ja ilmakin siellä on astetta parempaa kuin muualla. Havujen lisäksi keräsin myös hiukan sammalta ja mustikan varpuja. Aika oli juuri sopiva luonnonmateriaalien keräämiseen, koska muutaman päivän päästä tästä satoi ensilumi. Sammaleista minulla on tarkoitus askarrella sammalpallo. Homma on vielä tekemättä, koska jätin sammaleet tietenkin tuonne ulos ja nyt ne ovat jäässä. Sopivan hetken tullen täytyy tuoda sammalpussi sisälle ja sulattaa ne kylpyhuoneessa. Mustikanvarpuja olen joskus spraiannut valkoiseksi ja sitten vain laittanut maljakkoon. Ehkä teen saman nytkin.

Metsät ovat mahtavia aarreaittoja. Tein nimittäin tuolla metsäretkelläni ihan mielettömän hyvän löydön. Sammalien ja lehtien alta pilkotti jotakin valkoista. Hetken kaiveltuani maata sieltä paljastui ikivanha emalipotta. Monesti olen noita emalipottia katsellut kirpparilta, mutta en ole koskaan sellaista raaskinut ostaa. Nyt sain sellaisen ihan ilmaiseksi. 

Emalipottaan laitoin kaksi valkoista callunaa eikä se sitten muuta kaivannutkaan, kun asetelma oli valmis. Potan vein tuonne toiselle terassille kelapöydän päälle. Jouluun on enää vajaa kaksi kuukautta aikaa. Niinpä ajattelin täydentää vielä lähempänä joulua terasseja pikkukuusilla tai sypresseilla. Sitten terassien talvi"asut" ovat valmiita. Sitä ennen hääräilemme miehen kanssa täällä sisällä olohuoneen pintaremontin parissa. Kolme vuotta sitten, kun olohuoneemme seinät maalattiin, katto jäi maalaamatta. Asia on häirinnyt minua siitä asti, koska katon kellertävä väri on vääristänyt seinienkin väriä. Nyt asiaan tulee korjaus. Katto maalataan valkoiseksi ja samalla rytinällä maalaamme myös seinät uudestaan. Lisäksi laitamme yhdelle seinälle tapetin ja onhan se pystyuunikin maalattava uudestaan, että istuu sitten paremmin uuteen värimaailmaan. Tälläistä puuhaa siis meillä tiedossa lähipäiviksi, mutta niistä postailen ja kerron heti lisää, kun valmista alkaa syntymään. Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! Minä otan vielä hetken rennosti ja suuntaan taas iltapäivällä työssäoppimaan.

25 kommenttia:

  1. Kauniit syysistutukset!❤️
    Tuo sininen emalivati on upea!
    Ja samoin emalipotta. Minullakin on tuollainen emalipotta.
    Löysin kerran kirpparilta. Ajattelin istuttaa siihen kesällä kukkia.

    Kivaa puuhaa teillä. Pienet muutokset piristää aina.
    Hyvää viikon jatkoa Krisse!❤️
    Ja mukavaa päivää työssäoppimisen parissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Vanhat emalikipot ovat mun suosikkeja. Tämäkin pottaoli joistain kohti jo ruostunut puhki, mutta eipähän tarvi kesällä tehdä siihen pohjaan reikiä liian kasteluveden poistuloon.

      Olohuone saa vihdoin sen värin, mistä olen pitkään haaveillut ja se tuntuu kyllä hyvälle!

      Poista
  2. Kivasti olet istuttanut terassit koreiksi syyskukista ja tuo löytö metsästä oli ihan huippu ♥ Minä laitoin terassin valmiiksi jo ajat sitten mutta tuo etupiha on täysin auki. Jotain valoja se kaipaa ja ehkä jotain vihreää ja valkoista ja jouluisen ovikranssin! Mutta tuo idea mustikanvarvuista oli ihan huippu, kiitos tästä ♥ Nyt jatkan siivoiluja kotona, Halloween saa lähteä ja joulua tulla enemmän tilalle. Oikein reipasta oppimista sinulle ystäväni ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katja ♥ Jouluinen ovikranssi on aina juhlva ja antaa paljon näköä. Itselläni on ollut talvella ulko-ovessa havukranssi. Tykkään siitä. Miten olisi joku valoverkko etupihalle ihan vaikka seinälle niinkuin meillä on tuossa terassin ikkunassa? Mä tykkään siitä tosi paljon. Mustikanvarpuja voi käyttää myös kattauksissaa pöytäsomisteina.

      Poista
  3. Voi miten kauniit istutukset! Hauskat nuo marjapoimurit seinällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia ♥ Marjapoimureita olen ostanut kirppiksiltä, kun näin kerran Vanhassa Porvoossa erään pikkuliikkeen ovessa poimureita, joissa oli pelargoniat. Ihastuin niihin ja aloin keräilemään niitä myös itselle samaan tarkoitukseen.

      Poista
  4. Kauniita syysistutuksia :) Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  5. Ihanat istutukset ja pirteän näköinen istuttelija siellä! ❤️
    Teidän pieni pintaremontti ei kuulosta kovin pieneltä! Mutta kuulostaa hurjan ihanalta, lopputulos on varmasti tosi kaunis! :)

    Kivaa pakkaspäivää sinne! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika ♥ No juu onhan tuossa hommaa! Mies lähti vielä työkeikalle, joten projekti vähän venyy sen vuoksi. Olen kuitenkin niin iloinen että saan vihdoin olohuoneeseenkin sellaisen värimaailman, josta pidän. Loppusilaus ja se kaauneus tehdään sitten sisustuksella. Sohva taitaa kyllä mennä samantien myös vaihtoon.

      Poista
  6. Ihanaa katseltavaa ja ihan mahtisidea nuo mustikkapuimurit! <3 Kivaa viikkoa Kritiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ Poimuri-idea on tosian napattu sieltä teitin kaupungista. Tykkään siitä myös tosi paljon.

      Poista
  7. Miten mahtava löytö! Kauniit asetelmat, nuo poimurit on tosi kekseliäs ja hauska idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu ♥ Vielä, kun saan pikku kuuset tai sypressit noille terasseille, niin homma on valmis.

      Poista
  8. Kivat istutukset! Ja hauskat noi poimurit!
    Minä iskin pataan vaan callunoita, ja se siitä... =D

    Mukavaa remppailua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heli ♥ Callunat on kauniita eivätkä välttämättä tarvitse muuta kukkaa taai somistetta kaverikseen. Minullakin tuossa potassa vain callunat ja on hyvä niin.

      Poista
  9. Mahtava löytö tuo potta ja kauniit ovat istutuksesi, ihania ideoita <3
    Mukavaa marraskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu ♥ Hypin melkein riemusta, kun löysin tuon potan sieltä metsästä. Juuri sopivasti ruostunut ja niin kaunis.

      Poista
  10. Onpas nuo poimurit kiva idea, seinillä kun harvoin näkee minkäänlaisia ruukkuja tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappasin tuon poimuri-idean tosiaan eräästä pikku puodista Porvoosta. Ensi kesänä on pakko kyllä laittaa niihin myös kukat, vaikkapa pelargoniat.

      Poista
  11. Mieletön tuuri tuon emalipotan kanssa! Ja ihanat istutukset. :)

    VastaaPoista
  12. Voi kuinka kauniita asetelmia olet laittanut!
    Minulle kävi niin nolosti että syysasetelmat jäivät laittamatta.. havutkin oli kyllä kerätty!
    Iloista marraskuuta ja kivaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
  13. Kauniita istutuksia.
    Onpas hauska idea nuo poimurit kukkatelineinä. :)
    Mukavaa marraskuuta!

    VastaaPoista
  14. Kauniita istutuksia. Kiva idea nuo poimurit. Hyvää viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  15. Ihana idea toi marjapoimurit kukkatelineenä :)

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan