Loppukesästä syksyyn Ilonan kanssa

10.10.2017

Kesä on mennyt menojaan ja syksy on tullut. Moni on varmasti jo laitellut ulos kaikkia ihania syysistutuksia ja asetelmia. Itsellä on suunnitelmissa ensi viikonloppuna laittaa terassit syyskuntoon. Ajattelin ostaa ainakin callunoita ja hopealankaa. Mitähän muuta keksisin? Ilona Pietiläiseltä on hiljattain ilmestynyt uusi joulukirja. Sain Docendolta kirjasta arvostelukappaleen ja ilokseni huomasin, että kirjasta löytyy myös paljon vinkkejä ja ihania kuvia syksyyn.



Tykkään Ilonan kirjoissa tosi paljon siitä, että niissä on aina niin hyvät ja kauniit kuvat. Kirjan voi ottaa väsyneenäkin käteen, vaikka ei varsinaisesti jaksaisikaan  alkaa  lukemaan. Silloin voi selailla kirjan sivuja, katsella kauniita kuvia ja inspiroitua niistä. Lisäksi minusta on hyvä, että näissä kirjoissa, kuten tässä uudessa joulukirjassakin, kuvien asetelmat ja fiilikset eivät ole stailattu kuvaa varten, vaan ne ovat ihan oikeasti olemassa jonkun kirjaan mukaan pääseen henkilön kotona. Kirja sisältää mm. paljon erilaisia tuunailu ja DIY-ohjeita, kuten tuon ensimmäisessä kuvassa olevan tuolihyllyn teko-ohjeen. Vitsi, miten kiva idea ja mikä parasta tosi edullinen!


Meillä on melkeinpä aina vuodenajasta riippumatta ulko-ovessa jonkinlainen kranssi. Minusta kranssit ovat kauniita ja antavat sisäänkäynnille heti paljon huolitellumman ilmeen. Monesti jouluksi olen tehnyt itse havukranssin. Kirjasta löytyy paljon vinkkejä, miten esimerkiksi tuollaisen havukranssin voi somistaa. Nyt olisikin otollinen aika mennä metsään keräämään erilaisia materiaaleja, kuten esimerkiksi sammalta, jäkälää, käpyjä, oksia ja havuja, syysaskarteluihin. Kranssin voi toki tehdä muistakin materiaaleista kuin havuista. Uskon, että tässä kohden vain mielikuvitus on rajana. Kuvassa oleva jäkäläkranssi sopisi myös hyvin vietäväksi pyhäinpäivänä läheisen haudalle. 



Syksy on myös suurta sadonkorjuun aikaa. Kesän viljelmät ovat tuoneet satoa ja on aika kerätä oman "pellon" antimet talteen talven varalle. Miksipä emme järjestäisi vaikkapa sadonkorjuujuhlia ystävien tai perheen kanssa? Juhlat voi järjestää vaikka terassilla tai kuistilla. Kaunis syksyinen kattaus pöydälle, paljon kynttilöitä ja hyvää ruokaa ja juomaa niin juhlien menestys on taattu. Miten ihanaa onkaan istua lampaantaljalla vuoratussa puutarhatuolissa ja kilistellä syksylle eikä haittaa, vaikka hetkeksi uppoutuisitkin omiin ajatuksiisi ihastellessa hiljalleen hämärtyvän syysillan kauneutta. 

Kirjan aiheet etevät minusta kivassa aikajärjestyksessä loppukesästä hiljalleen ensilumen tuloon ja siitä sitten kohti joulua. Tässä postauksessa halusin keskittyä vain syksyisiin asioihin. Samalla päätän tällä postauksellani Blogisisarien Tervetuloa syksy -teemapostausten sarjan. Eilen vuorossa oli Koruna-blogin Leena kivalla syksyisellä postauksellaan, jossa esitellään kaunis syysaiheinen koru. Kaikki sarjan kirjoitukset löydät täältä. Kannattaa käydä lukemassa näitä syksyisiä postauksia, joissa fiilistellään, inspiroidutaan ja varaudutaan syksyyn. Tunnelmallista syksyn jatkoa kaikille!

22 kommenttia:

  1. Ilonan kirjat ovat täydellisyyttä, aivan ihania kuvia ja punainenhan on täällä lempiväri <3 Kivaa viikon jatkoa Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, Tiia ♥ Itselläni on kaksi aiempaa kirjaa ja tykkään tosi paljon. Ihania kirjoja, joihin voi palata aina uudestaan ja uudestaan ♥

      Poista
  2. Inspiroivia kuvia kirjasta :) Kannataa muistaa, että jäkälän ja sammaleen keräämiseen tarvitsee maanomistajan luvan, ne eivät kuulu jokamiehenoikeuksiin. Käpyjä saa kerätä maasta, puusta keräämiseen tarvitaan metsänomistajan lupa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Mietin kirjoittaessani tuota asiaa, mutta en muistanut sitten kuitenkaan laittaa siitä mainintaa postaukseen.

      Poista
  3. Minäkin olen jo hieman fiilistellyt joulua lukemalla noita Ilonan aiempia kirjoja. Ne on ihania. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku hiljaa joulu alkaa hiipiä mieliin. Kirjojen avulla pääsee hyvin fiilikseen.

      Poista
  4. Ilonan kirjat ovat kuvituksiltaan täydellisiä.
    Ihanaa tiistaita sinulle Krisse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, Outi ♥ Totta. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

      Poista
  5. Ihania kuvia :) Syksy vaan on niin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pidän syksystä ja varsinkin niistä lämpimistä poutapäivistä. Syksyinen ruska on myös niin kaunista katseltavaa ♥

      Poista
  6. Minullakin on tuo kirja, ja siinä on todellakin kauniita kuvia ja toteuttamisen arvoisia ideoita!
    Monena päivänä on ollut tarkoitus mennä keräämään käpyjä ja risuja, kun ei tiedä milloin se inspiraatio iskee;)
    Mukavaa syksyistä tiistaita<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Sinulle ♥ Minulla askartelumateriaalit myös vielä keräämättä, mutta eiköhän ne vielä ehdi kerätä. Ei taida ollaa vielä luvassa lunta ja pakkasta.

      Poista
  7. Kylläpä tuli mukavan seesteinen olo tätä lukiessa ja kuin huomaamatta katse kääntyi jo jouluun päin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Joulussa on parasta juuri se odotus ja joulufiilistely ♥

      Poista
  8. Upeita kuvia kirjassa, haluaisin myös tehdä kransseja mutta toistaiseksi vain haaveena kun en muka kerkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kraanssien teko on mukavaa puuhaa ja syntyy lopulta sitten aika nopsaan, kun tarttuu vain tuumasta toimeen. Tosin itse aina teen ja purkaan, kun sisälläni asuva kaveri nimeltä perfektionisti ei hyväksy ihan kaikenlaista tulosta. Tuolla konstilla kranssin tekoon saa menemään aikaa :))

      Poista
  9. Mielenkiintoinen postaus, kivoja kuvia. Pitääpä käydä kurkkaamassa tuosta linkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuija ♥ Kannattaa käydä kurkkaamassa.

      Poista
  10. Onpa mielenkiintoinen kirja! Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna ja tervetuloa blogini lukijaksi ♥ Kirja on mielenkiintoinen ja tosi ihana. Kannattaa hankkia ja tutustua!

      Poista
  11. Tuo kirja on kyllä ihana. ❤️
    Minullekkin posti toi sen viikolla.
    Mukavaa uutta syksyistä viikkoa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Kiva, että sinäkin olet päässyt fiilistelemään tämän ihanan kirjan kanssa.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan