Loviisan Wanhat Talot - Kuninkaanlampi

10.9.2017

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Loviisassa oli jokavuotiseen tapaan Loviisan Wanhat Talot tapahtuma. Tänä vuonna pääsin vihdoin itse ensimmäistä kertaa osallistumaan tähän ihan huikean ihanaan tapahtumaan. Jokin aika sitten kirjoittelinkin jo yhden postauksen tapahtumasta ja nyt sille seuraa jatkoa.

Kuninkaanlampi


Päiväkierroksemme heti alkupuolella vierailimme Kuninkaanlammella, jonka runsas ja monimuotoinen puutarha hurmasi minut täysin. En muista koska olisin aiemmin päässyt tutustumaan niin kauniiseen miljööseen. Puutarhasta löytyi paljon ihania ja toinen toistaan hurmaavampia osioita. Runsaat perennapenkit, marjapensaiden punaiset marjat ja seiniä ja oksia pitkin kiipeilevät köynnökset tekivät minuun suuren vaikutuksen. 


Kuninkaanlammen pihapiiristä löytyi myös mielenkiintoinen piharakennus. Tässä tiiliverhoillussa rakennuksessa oli kivilattia ja sinne oli kasattu taidenäyttely. Iso hortensia ja ympäriinsä palavat kynttilät loivat tilaan hurmaavan tunnelman. Aloin heti miettiä, miten ihanaa tuolla olisi talvisaikaan istua, kynttilöiden hämyssä, sormet hiukan kohmeessa, juomassa höyryävän kuumaa glögiä, hmmm...




Piharakennuksessa sijaitseva kahvila ja pieni sisustuspuoti sulattivat sydämeni lopullisesti tämän paikan suhteen. Olin kuullut talon emännän Olgan maukkaista leivonnaisista, joten päätimme ystäväni kanssa juoda täällä kahvit ennenkuin jatkaisimme matkaa seuraaviin kohteisiin. Suotta ei ole Olgan kaalipiirakoita ja vadelmamuffineita kehuttu, sillä ne suorastaan sulivat suussa. Kahvihetken kruunasi tietenkin paikka sinisen puutarhapöydän ääreltä Kuninkaanlammen puutarhassa. 




Kuninkaanlammen päärakennus on rakennettu 1750-1800 lukujen välissä. Tällöin rakennettiin talon runko-osa ja vuosien saatossa sitä on sitten laajennettu nykyiseen muotoonsa. Aiemmin hyvin tummasävyinen talo on muuttunut remonttien kautta vaaleaksi ja harmoniseksi kodiksi, jossa varmasti viihtyy. Tästä kodista löytyy monien kivojen yksityiskohtien lisäksi paljon taidetta, kauniita astioita ja kauniita asetelmia. 

Kuninkaalampi ystävällisine asukkaineen teki minuun ehdottomasti lähtemättömän vaikutuksen. Odotan innolla tulevia Loviisan Joulukoteja ja toivon, että Kuninkaanlampi on silloinkin mukana. Tänne on ehdottomasti päästävä uudestaan. Kiitos Olgalle ja koko Kuninkaanlammen väelle, että pääsin tutustumaan kauniiseen kotiinne ja sen ihanaan pihapiiriin ♥

11 kommenttia:

  1. Kuninkaanlampi on oma kestosuosikkini Loviisassa ja siksi minäkin tein siitä vihdoin ihan oman postauksen. Joulukoteja jo odotellen!
    Mukavaa sunnuntaita Krisse ihanuus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Kuninkaanlampi on ehdottomasti ansainnut oman postauksensa, koska siellä ei hurmannut pelkästään itse talo/koti, vaan myös kaunis pihapiiri ja kahvila ♥ Jokohan joulukotien päivämäärät on julkaistu?

      Poista
  2. On varmaan ollut ihanaa tuolla ihastella ja tutkailla kauniita paikkoja.
    Makoisan näköiset herkut saitte nauttia! :)
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Minusta oli kyllä tosi ihanaa, kun vihdoin pääsin osallistumaan LWT-tapahtumaan ja kurkistelemaan ihmisten koteihin ja puutarhoihin ♥ Olgan leivonnaiset olivat kyllä todella hyviä ja maukkaita.

      Poista
  3. Ihanan näköinen paikka. Heti teki mieli ryömiä tuonne sänkyyn ja nähdä muutama prinsessauni :)
    Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle Krisse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Kuninkaanlampi oli kyllä monella tapaa tosi viehättävä paikka. Tykkäsin siitä tosi paljon ja haluan mennä sinne vielä uudestaan.

      Poista
  4. Voi mitä ihania kuvia, tuonne on ehdottomasti joskus mentävä!!! ♥ ♥ ♥
    Ei tullut edes kunnolla tekstiä luettua kun ahmi vaan kauniita kuvia ja kuvitteli millaista tuolla oisi itse asua :) Oikein mukavaa ja energistä uutta viikon alkua sulle ihana ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katja ♥ LWT-tapahtuma on ehdottomasti käymisen arvoinen. Siellä pääsee tutustumaan toinen toistaan hurmaavampiin koteihin. Vaikkei kaikkien kotien sisustukset olekaan juuri sitä, mistä itse tykkää, on noissa taloissa kiertelyssä ihan oma tunnelmansa.

      Poista
  5. Ihan tuo pihakalusto...nuo vaaleansiniset tuolit 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan. Minäkin mietin nuo nähdessäni, että miksipä pihakalusteet eivät voisi olla muunkin värisiä kuin mustia, ruskeita tai valkoisia.

      Poista
  6. Tähän tapahtumaan on kyllä pakko päästä osallistumaan! Ihana!

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan