Viikkokatsaus

10.7.2017


Viime viikko oli tosi kiireinen ja tapahtumarikas. Lapsenlapset olivat meillä alkuviikon, torstaina kiertelin ystäväni kanssa paikalliset kirpparit läpi ja viikonloppu menikin sitten kakkuhommissa, kun tein sekä suolaiset että makeat kakut lapsuuden ystäväni nuorimman tyttären rippijuhliin. Ystäväni lapsuudenkoti toimii heidän kesäpaikkanaan. Kävin siellä sopimassa "kakkutilauksesta" juhannuksen jälkeen ja voin kertoa, että oli aika mielenkiintoista käydä siellä, kun edellisestä kerrasta oli vierähtänyt sellainen 35vuotta. Miten paikat olivatkaan muuttuneet, mutta kuitenkin ihan ennallaan. Kaikki oli jotenkin kutistunut. Lapsena se keittiön uunin pankokin tuntui tosi korkealta, mutta ei se nyt niin korkea sitten tainnut ollakaan.


Torstainen kirppiskierros oli ihan parasta. Kävimme kolmella eri kirppiksellä sekä Kouvolan Ekomaalla eli kierrätyskeskuksella. Tuo kierrätyskeskus oli pessyt kasvonsa vuosien aikana. Edellisestä käynnistäni siellä oli kulunut jo useampi vuosi ja paikka oli laajentunut ja siistiytynyt merkittävästi. Onneksi mukanani ollut ystäväni on ihan pro näissä kirppishommissa ja suositteli meille vierailua myös tuolla.  Tulen varmasti käymään siellä nyt jatkossa vähän useammin. Löysin sieltä muuten vanhoja juomalaseja 0,50e /kpl. Samanlaisia kuin meillä oli kotona, kun olin lapsi. En voinut vastustaa niitä, kun olivat niin edullisiakin. 







Viikon kruunasi eilen vietetyt lastenlasten yhteissynttärit. Molemmat lapset ovat syntyneet noin kuukauden sisällä touko-kesäkuussa, joten yhteissynttärit sukulaisille on hyvä vaihtoehto. Tällä kertaa synttärit pidettiin lastenlasten toisessa mummolassa. Siellä mummu oli keittänyt maukasta ja maittavaa gulassia koko porukalle ja minä sitten puolestani olin tehnyt vähän tarjottavia kahvin kanssa. Lastenlasten kanssa yhdessä tilattiin alkuviikosta kakkukuva synttärikakun päälle. Aluksi Barbie-kuva oli suosikkina, mutta lopulta Paavo Pesusieni vei voiton. Noilla kakkukuvilla saa kyllä niin helposti ja vaivattomasti tehtyä lapsille mieluisia kakkuja. Näillä synttäreillä Paavo Pesusieni oli kaikkien lapsivieraiden suosikki ♥ Synttäreillä oli ihana katsella noiden omien rakkaiden riemua lahjoja avatessa ja leikkiessä ulkona muiden lasten kanssa. Sää suosi ulkona leikkimistä ja uskon, että iltasella ei ole nukkumattia tarvinut kauaa odotella.




Tähän loppuun on vielä pakko lisätä kuva noista hauskoista possuista, jotka tapasin eilen matkan varrella. Possuthan ovat siis heinäpaaleja, joita on vain vähän tuunattu. Tiesittehän, mitä tuo tarkoittaa, että paalit ovat vaaleanpunaisia? Heinäpaalien vaaleanpunaisista kääreistä menee jokaisesta tietty summa Roosanauha-keräykseen. Minusta tämä on hieno kannanotto maanviljelijöiltä. Arvostan. Tänä kesänä pelloilla on näkynyt myös sinisiä paaleja. Niillä tuetaan eturauhassyöpään sairastuneita. Värilliset heinäpaalien kääremuovit ovat olleet kuulemani mukaan todella suosittuja maanviljelijöiden keskuudessa ja niitä olisi mennyt jopa enemmän kuin esimerkiksi viime kesänä oli tarjolla. Nostan hattua tästäkin syystä kaikille viljeijöille. Hieno juttu!

18 kommenttia:

  1. ihan purskahdin nauruun noiden heinäpaalien kohdalla!! Aivan ihania <3
    Ja mahtavia tarjoiluja olet taas loihtinut!
    Jännä miten kaikki lapsuuden asiat tuntuvat pienentyneet ja muuttuneet, vaikkei mitää oikeasti oliskaan tapahtunut :)
    Ihanaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu ♥ Laitoin täytekakun väliin tuoreita mansikoita ja tietenkin kermaa. Lyömätön yhdistelmä. Mokkapalat ovat aina suosittuja lasten juhlissa tai meillä kyllä myös vähän isompien lasten juhlissa. Hyvän sopan oli toinenkin mummu keittänyt, joten kyllä meidän kelpasi juhlia noita pieniä rakkaita ♥ ♥

      Nuo paalit olivat kyllä niin hauskat siellä tien pientareella. Hymyyn veti väkisin minunkin suutani, kun siitä ohi ajelin.

      Poista
  2. Aivan ihana viikko takana ja kakku on tosella upea. Meillä myös kahsella lapsenlapsella synttärit kesäkuussa viikon erolla, joten vietetään aina yhteissynttärit.

    Eipä oo tullut tänä kesänä vielä käytyäkään Kouvolssa, mutta kiitti kirpparivinkistä, täytyy käydä villaisemassa tarjonta kun sinne seuraavan kerran ajelee.

    Nuo heinäpaalit on ihanat!
    Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Souliina ♥ Yhteissynttärit on ihan järkevä juttu, kun useampi lapsi. Turhaan sitä kahvitelee viikon välein, kun voi kerralla pitää kunnon juhlat :))

      Centtilä on kirppareista paras tällä hetkellä Kouvolassa, Joten suosittelen käyntiä myös siellä. Meillä meni siellä kaksi tuntia.

      Poista
  3. Ihana viikko ja täynnä kivaa touhua! Toivottavasti alkaneesta viikostakin tulee yhtä mukava! Aurinkoista päivää ja huomenna nähdään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika ♥ Uskon, että myös tästä viikosta tulee hyvä. Huomenna saan ihania vieraita ja perjantaina tuleekin sitten taas pikkuisen viikonlopuksi mummolaan ♥

      Poista
  4. Hauskoja paaleja. Mä en tuota Roosa-nauha-juttua tiennytkään. Hieno homma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tämä on tosi hieno juttu ja varsinkin se, kuinka hienosti maanviljelijät ovat asian ottaneet. Peukku heille!

      Poista
  5. Ihania kesätunnelmia siellä kuvissa.Taisin bongata sun Paavo Pesusieni kakun tuolta instasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Aikku ♥ Kyllä kakku on myös tuolla mun instassa eli ihan oikein bongattu!

      Poista
  6. Mukava viikko!:) Odotan, että pääsen Satun kanssa kirppistelemään nyt, kun hänkin on lomalla.;D Huomenna nähdään!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppiksien kiertely ystävän kanssa on ihan parasta. Kaksi silmäparia löytää ne parhaat aarteet paremmin kuin yksi. Ihanaa nähdä huomenna ♥ Tervetuloa.

      Poista
  7. Kivat synttärit siellä🎁Nuo possupaalit on tosi hauskoja, näin sellaisia heppamainos paaleja taannoin tien varrella ja nekin oli hauskoja🐷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maiccu ♥ Minusta on hauskaa, kun teiden varsille on tehty näistä paaleista erilaisia "asetelmia". Ne tuo tosiaan aina hymyn ohikulkijan huulille :))

      Poista
  8. Teillä on ollut kivat synttärit ja sinä olet taas loihtinut upeita kakkuja :)
    Kirppareilla kiertely on kyllä ihan huippua. Ihanaa löytää samanlaisia laseja mistä on lapsena juonut. Hyvä löytö!
    Nuo possupaalit - ihan huippuja.
    Kohta me nähdään... JEEE!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Nuo lasten juhlat on aina ihania, kun näkee sen lasten riemun ♥ Olen tehnyt viime aikoina paljon hyviä löytöjä kirpparilta. Toisen romu on toisen aarre. Niinhän se menee. Jep, ensi viikolla.... ♥

      Poista
  9. Ihanat synttäritunnelmat 💕 Ja olipa kiva kuulla tuo heinäpaaliasia; lasten kanssa juuri katseltiin yhdellä pellolla noita vaaleanpunaisia paaleja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, P ♥ Synttärit olivat onnistuneet ja ainakin mummot olivat illalla väsyneitä, mutta onnellisia ♥

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan