DIY:Kuormalavasohva

20.6.2017



Olen vuosia ihastellut muissa blogeissa, sisustuslehdissä ja somessa kuormalavoista tehtyjä terassisohvia. Minusta ne ovat jotenkin niin ihania ja sopivat hyvin just meidän tyyliin, kun itse tehdään paljon kaikenlaista. Rempataan ja tuunaillaan. Ihan meidännäköinen juttu. Ainut ongelma on vaan ollut se, että meillä ei ole ollut mitään paikkaa, mihin sellaisen olisi voinut tehdä. Voi, olen kuulkaas monen monta kertaa mielessäni suunnitellut ja mallannut, mittaillut ja tutkinut, mihin saisin edes pienen kuormalavakyhäelmän kasattua. Nyt, kun nuo meidän terassit ovat valmiit ja niiden kalustusta suunniteltiin, saatiin meillekin sitten vihdoin kuormalavoista oikein kulmasohva. Pitkään mietittiin voidaanko sitä tuonne talon päätyterassille tehdä, kun sitä ei ole katettu, mutta tehtiin silti. Polyrottinkinen kalustus olisi tietenkin ollut sinne ihan superihana, mutta taloudellisista syistä päädyimme itsetehtyyn kuormalavasohvaan ja täytyy kyllä sanoa, että on se kiva. 

Meillähän mitään ei tehdä juuri samalla tavalla kuin muilla, vaan mies suunnittelee ja toteuttaa aina oman versionsa. Niin nytkin. Kuormalavoja kasattiin kolme päällekkäin ja kiinnitettiin toisiinsa eli teimme lavoista tuollaiset elementit, joita on sitten tarvittaessa helppo liikutella. Koska nuo saamamme lavat eivät olleet niitä upeita euro-lavoja, vaan ihan kertakäyttölavoja, teimme tuollaisen rimoituksen tuohon etureunaan ja maalasimme sen valkoiseksi. Rimoitus antoi sellaisen viime silauksen koko sohvalle. Lavojen päälle nidottiin kiinni ohut retkipatja, koska meillä ei ole vielä tähän mitään paksumpia istuinpatjoja. Ohuen retkipatjan päälle laitoimme sitten kaksi räsymattoa. Minä kun niin tykkään niistä ♥ Seinustalle kasattiin sitten kaikki ylimääräiset tyynyt, mitä talosta löytyi (enemmänkin voisi olla). En halunnut hätäillä noiden istuinpatjojen kanssa. Ajattelin, että jostain tulee vielä vastaan edulliset tai jopa ilmaiset superlonpatjat, joista voi sitten tehdä tähän sopivan kokoiset istuinpatjat. Haaveenahan olisi, että patjat saisi sitten päällystettyä säänkestävällä kankaalla, niin ei tarvitsisi huolehtia pehmuisteita sateen sattuessa mihinkään sateensuojaan.


Tälläisen kuormalavasohvan teko tulee kyllä tosi edulliseksi, jos käy niin hyvä tuuri, että saa esimerkiksi jostain liikkeestä nuo kuormalavat ilmaiseksi, niinkuin me. Ainoat kustannukset tähän sohvaan olivat etureunan rimoituksen maalaamiseen käytetty maali, lavaelemettien kasaamiseen käytetyt naulat ja retkipatjan kiinnitykseen käytetyt nitojan niitit. Kaikki löytyi entuudestaan kotoa eli melkeinpä tekisi mieli hehkuttaa, että tämän kuormalavasohvan kustannukset olivat nolla euroa. 

18 kommenttia:

  1. Apua toi on aivan ihana kaikkine tyynyineen ja räsymattoinene, jepulis nyt näytän tältä istumalta tämän miehelle, meille tälläinen myöskin, tahtoo! Kivaa tiistaita Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ Mä tykkään myös ja ihan hyvä on istua pelkillä räsymatoillakin, mutta jos haluaa makoilla sohvalla niin sitten patjat olisivat paremmat/mukavammat. Jos saatte niitä ero-lavoja, ei tarvitse tuota eturimoitusta. Ne ovat niin hyvännäköisiä ilmankin, mutta tässä meillä piti vähän somistaa tässäkin kohtaa, ha haa..

      Poista
  2. Näppärä ratkaisu sohvaksi. Kyllä tuossa kelpaa makoilla. Toivottavasti juhannuksena säät suosivat ulkoilijoita ja sohva pääsee kunnolla käyttöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaisa ♥ Tuohon mahtuu isompikin porukka istumaan. Sunnuntain rippijuhlissa siitä istui nuorisoa liki kymmenen vierivieressä. Ny vaan toivotaan juhannukseksi hyvää ja lämmintä säätä!

      Poista
  3. On ihan mahtavaa kun itse omin kätösin tekee, mikä parasta melkein ilmaiseksi :) Toi pöytä on ihan mahtava! Mukavan oleskelupaikan sai mies sinulle tehtyä, räsymätot kruunaa sen. Kyllä tuolla on mukava nauttia aurinkoisista ja lämpöisistä päivistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei oikein ollut ennen näiden terassien tekoa mitään paikkaa missä istuskella. Pöytä on kasattu laatikoista, joita mies on myös tehnyt jätepuusta. Haluaisin ehkä kuitenkin käsitellä sen jotenkin. Kierrätysmateriaalien hyödyntäminen on meille sydämen asia.

      Poista
  4. Hyvä sinä ja upea sohva! Eikös me puhuttu näistä sohvista silloin kun kävimme siellä Kuusankosken taideruukin kahviossa? Räsymatot ovat kauniin värikkäitä ja kruunaavat tuon sohvan. Toivotaan, että pääsette kunnolla testaamaan juhannuksena ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Taideruukissa on ihan täydelliset eurolavasohvat ja taidettiinhan me niistä silloin jutella. Räsymattorakkaus on kai jokin "sairaus", mutta ne nyt vaan ovat niin ihania ♥ Toivotaan, että sää poutaantuu juhannukseksi. Nyt meillä nimittäin taas sataa.

      Poista
  5. Ihan Supermagee ja nuo tyynyt ja matot sopii ihan loistavasti, siis wau!!
    Kyllä kelpaa, ihanaa juhannusviikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maiccu ♥ Sohva on yllättävän hyvä istua ja mukava seurustelupaikka. Iltaisin ihan mun lempparipaikka ♥

      Poista
  6. Aivan ihana <3 Tuolla olisi kiva köllötellä aurinkoa ottamassa ja samalla hörppiä kylmää limpparia.
    Mukavaa juhannusviikkoa Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Lämpimänä kesäpäivänä tuossa saa kyllä hyvin väriä pintaan, kun on aika paahteinen paikka. Itse en ole enää nykyisin mikään suuri auringonpalvoja, joten lämpimät kesäillat tuolla terassilla ovat niitä mun suosikkihetkiä.

      Poista
  7. Kiva on! Tuo retkipatjahan onkin hyvä idea. Entä jos niitä laittaisi päällekkäin useampia, olisiko pehmoisempi - korvaisiko peräti superlonin? Toisaalta säänkestävät superlonpatjat on myös hyvä ajatus. Räsymatotkin on tosi kivat tuossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki se pehmentäisi lisää, mutta meillä ei taida enää niitä olla, joten saa olla nyt näin. Onhan tuo aika kurjaa, kun pitää roudailla noita mattoja ja tyynyjä edestakaisin, mutta ihan kivat ne ovat tosiaan siitäkin huolimatta.

      Poista
  8. Tosi kivalta näyttää! Sopivan rento ja suorastaan kutsuu köllimään =D
    Tuohon mahtuu isompikin porukka iltaa istumaan, nyt vaan odotellaan niitä kauniita kesäiltoja...
    Ihanaa juhannusta sinulle ja läheisillesi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ansku ♥ Juu, tuohon tosiaan mahtuu isompikin porukka ihan helposti. Nyt tosiaankin toivotaan, että ne lämpimät kesäpäivät vihdoin saapuvat vähän pidemmäksi aikaa.

      Poista
  9. Olipa inspiroiva kuormalavasohva, meillekin kyllä kelpaisi. Entäs tuo sohvapäytä onko sekin itse tehty? sopii ainakin kokonaisuuteen hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna ♥ Pöytä on myös itsetehty neljästä puulaatikosta. Taisi olla Pinterest, missä nähtiin kuva tuollaisesta pöydästä ja sitten mies lähti toteuttamaan sitä.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan