Makumatkalla Karibian auringon alla

16.4.2017


Sain viikolla Buzzadorilta postia ja testiin uusia Santa Marian street food herkkuja. Paketti sisälsi ohuita minitortilloja, Jamaican Jerk mausteseoksen ja mangokastikkeen, joten eikun testiin.


Paketissa tulleiden tarpeiden lisäksi tarvitsimme vielä broileria, avocadoa, punasipulia, vihanneksia ja ranskankermaa. Tälläinen sormiruoka on tosi nopeaa ja helppoa tehdä, joten lapsetkin voi hyvin ottaa mukaan vaikkapa pilkkomaan vihenneksia. Broilersuikaleet maustettiin Jamaican mausteseoksella, joka sisältää maustepippuria, juustokuminaa ja chiliä.  Onneksi chiliä ei ollut liikaa, koska itse en ole vielä oppinut syömään kovin tulista ruokaa. Itse ruoassa tulisuus oli minullekin juuri sopiva, mutta joka tykkää voimakkaasti tulisesta ruoasta voi lisätä täytteeseen lisää chiliä tai laittaa kasausvaiheessa vaikkapa jalopenoja tortillan väliin, kuten meidän mies teki. Yksi pussillinen mausteseosta riittää puoleen kiloon broileria. Me lisäsimme vielä maustettujen broilersuikaleiden sekaan hiukan valko- ja punasipulia. Broileri kypsyy kätevästi uunissa silläaikaa, kun laittaa kaiken muun valmiiksi ja sitten vaan kasailemaan omaa tortillaa.


Itse en ollut koskaan aiemmin käyttänyt tortilloissa tuollaisia minitortilloja. Tytär erityisesti tykkäsi niiden koosta, koska pystyi syömään nyt useamman tortillan ilman hirveää loppuähkyä. Näissä minitortilloissa oli pähkinäinen kookospähkinän maku ja lisäksi niitä on maustettu hiukan maustepippurilla. Maku tosiaan poikkesi normaalista tortillasta, mutta ei missään nimessä ollut huono. 




Testipaketin mukana tullut mangokastike on valmistettu auringon kypsyttämistä, makeista mangoista. Mangokastike on maustettu inkiväärillä, kanelilla ja maustepippurilla ja se tasapainoitti mukavasti noita muita Jamaican Jerk makuja. Me kyllä tykättiin kaikki näistä streetfoodeista ja voidaan suositella niitä kaikille. Tee sinäkin oma makumatka Karibialle ja kokkaile perheen tai ystävien kanssa karibialaisilla mauilla maustettua, mehukasta broileria jossa maistuu maustepippuri ja juustokumina. Lisää vain suosikkivihanneksesi ja tarjoile kookoksella ja mustapippurilla maustetulta tortillalta. Viimeistele Mango Sauce -kastikkeella. Ya man!








*tuotteet saatu arvosteltavaksi*



10 kommenttia:

  1. Meillä tykätään todella paljon tortilloista ja nyt näyttäisi olevan vaihtelua totuttuihin mauste- ja kastike seoksiin. Eli testiin menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tortillat ovat kaikkien mieleen, vaikka niitä tuleekin tehtyä loppujen lopuksi aika harvoin. Näitä uutuuksia oli kiva päästä testaamaan.

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä, en ole noihin maustettuhin tortilloihin törmännytkään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ollut aiemmin maistanut. Kookospähkinän maku tuli esiin yllättävän voimakkaasti, mutta ei liikaa. Kannattaa kokeilla!

      Poista
  3. Saako noita jo kaupoista? Just eilen syötiin tortilloja, ne ihan lemppareita ja nuo voi olla kivaa vaihtelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en ole ihan varma, mutta jos ei vielä ole, niin ainakin ovat pian tulossa. Kannattaa vilkuilla kaupan hyllyjä aina ohikulkeissaan :))

      Poista
  4. Oi, varmasti hyviä. Täytyykin katsastaa, myydäänkö meidän lähikaupassa. Testiin menevät varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

      Poista
  5. Nami! nami! ♥ olisi kyllä kauppareissu edessä ja ikuisuus kysymys mitä tänään syötäisiin mutta kait sitä pitäis pidättäytyä tuommoisista herkuista näin pääsiäisen jälkeen kun tuli syötyä suklaamunia yli oman tarpeen :D Mutta herkuilta näyttää ja kuulostaa, täytyy joskus kokeilla!! Oikein ihanaa aurinkoista kevät viikkoa sulle ystäväiseni ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katja ♥ Miten se aina onkin niin vaikeaa keksiä, mitä tänään syötäisiin? Tortillat on kyllä hyviä ja näitä uutuuksia kannattaa kyllä kokeilla.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan