Illallinen Hyvinsyöntipaikka Ole'ssa

17.1.2017

Facebook on pullollaan erilaisia kilpailuja. Tykkää ja kommentoi. Joulun alla arpaonni suosi minua ja voitin lahjakortin Hyvinsyöntipaikka Ole'seen Kouvolassa. Itse en ollut koskaan aiemmin käynyt kyseisessä paikassa, vaikka ravintola on kuulunut Kouvolan katukuvaan jo usean vuosikymmenen ajan. Niinpä sitten viime lauantaina päätimme miehen kanssa käyttää lahjakortin hääpäivämme kunniaksi. Hyvä ruoka on meille molemmille suuri nautinto, joten hyvästä ruoastaan paljon kehuja saanut paikka oli oiva valinta juhlistaa hääpäiväämme. 



Hyvinsyöntipaikka Ole on espanjalainen ravintola. Itse ravintolaosa jakautuu kahteen erilliseen tilaan, jossa on kaikenkaikkiaan 76 asiakaspaikkaa. Lisäksi talon kellarikerroksesta löytyy 12 paikkainen kabinetti ja viinikellari, vaikkapa asiakastapaamisia tai illanistujaisia varten. Ravintolan terassi on myös ympärivuotisessa käytössä. Ihastuinkin siihen heti tullessamme ja pakkohan siitä oli tietenkin napsia muutama kuva. Olihan se niin ihanasti laitettu ja sisustettu. Olin varannut meille pöydän ennakkoon ja se osoittautuikin ihan hyväksi valinnaksi. Olin nimittäin jopa hiukan yllättynyt siitä, että paikka oli hetkittäin aivan täynnä eikä kaikki halukaat mahtuneet sinne ruokailemaan. Jotenkin olin kuvitellut, että Kouvolan ravintolat kärsivät asiakaspulasta. Olin väärässä ja ilokseni voin siis todeta, että Betonihelvettimme keskusta ei olekaan niin tyhjä ihmisistä kuin on annettu ymmärtää. 

Koska olimme tulleet ruokailemaan niinsanotusti firman piikkiin, aloitimme juhlaillallisemme tietenkin lasillisilla kuohuvaa (Dominio de Requena cava). Meille oli varattu rauhallinen kahden hengen kulmapöytä, joka oli aivan täydellinen valinta ravintolan henkilökunnalta. Siinä oli mukava jutella kaikessa rauhassa ja nauttia toistemme seurasta silmäillen jo samalla ruokalistoja. Palvelu Ole'ssa oli hyvää ja ystävällistä. Meistä pidettiin koko tuon reilun kaksituntisen ajan, minkä tuolla viivyimme, todella hyvää huolta eikä se johtunut siitä, että olimme onnellisia lahjakortin voittajia, vaan kaikki ravintolan asiakkaat saivat yhtä hyvää palvelua. 

Ravintola Olen alkuruokalistalta löytyy niin salaatteja, tapaksia, keittoja kuin etanoitakin, Meiltä löytyy kotoakin etanapannut, mutta jostain syystä emme olleet laittaneet niitä pitkään aikaan. Niinpä päädyimme valitsemaan alkuruoaksemme etanoita. Itse valitsin valkosipulietanat ja mies valitsi roquefort etanat. Molemmat annokset olivat todella hyviä ja maistuivat erittäin hyvin vaalean leivän kanssa. 

Itse ruokalistalla löytyy vaihtoehtoja aina äyriäisistä runsaisiin pihveihin. Kotona kunnon pihvejä tulee valmistettua harvemmin, joten melkeinpä poikkeuksetta valitsen aina ravintolassa kunnon pihvin ja varsinkin nyt, kun olimme hyvänä pihvipaikkana tunneltussa ravintolassa, pihvin valitseminen pääruoaksi oli melkeinpä itsestäänselvyys. Niinpä valitsin listalta sipulipihvin. Annos koostui 160g:sta härän sisääfilepihvistä sipuli-smetanakastikkeella, hauskoista paistetuista perunoista ja suolakurkkuviipaleista. Kastike oli ihan mielettömän hyvää niinkuin koko annoskin. Myös mies valitsi hyvän pihviannoksen, Härkää El Toro XL, jossa oli nimensäkin mukaisesti hiukan isompi pihvi (200g) talon maustevoilla, uuniperuna ja coleslaw salaatti. Mieheni ei juurikaan pidä ranskalaisista perunoista, joten uuniperuna oli hyvä valinta hänelle. Myös hänen annoksensa oli erittäin maukas. 

Hyvän illallisen kruunaa aina hyvä jälkiruoka. Ravintola Ole'n jälkiruokalistalta löytyy perinteisten jätskiannosten sekä suklaa- ja juustokakun lisäksi myös erilaisia sorbetteja, liekitettyä ananasta, creame catalanaa ja omenanyytti. Vaikka olenkin suuri kakkujen ja suklaankin ystävä, valitsin tällä kertaa jälkiruoaksi omenanyytin vaniljajäätelöllä. Hiukan omenastruudelimainen annos oli loistava valinta tämäkin. Maku oli hyvä ja annoksen koko juuri sopiva maittavan ruokailun päätteeksi. Mieheni ei ole mikään makean ystävä, joten hänen valintansa oli kuppi vahvaa, mustaa kahvia ja pikku lasi portviiniä (Old Invalid). Kahvi tuotiin pöytään hauskassa pressopannussa ja sai mieheltä erityismaininnan.

Iltamme Hyvinsyöntipaikka Ole'ssa oli onnistunut ja todellakin kruunasi lauantaisen hääpäivämme. Tälläiset illat tuovat ihanaa vaihtelua arjen keskelle ja niiden voimalla sitä jaksaa taas pitkään. Suosittelen kaikille Kouvolassa vieraileville ja siellä asuville ruokailua Kouvolankatu 34:ssä sijaitsevassa Ole'ssa. Ravintola on auki maanantaista torstaihin klo. 11-22 ja perjantaista lauantaihin klo.11-23. Muina aikoina ravintola on auki sopimuksen mukaan.

12 kommenttia:

  1. Onpa viihtyisän näköinen terassi! :) Onnea lahjakortista ja vielä enemmän onnea hääpäivän johdosta! <3 Olisipa kiva itsekin päästä pitkästä aikaa treffeille oman kullan kanssa. Teillä oli varmasti ihana ilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika ♥ Tuollaiset treffit on kyllä kivoja. Ilta oli kaikin puolin onnistunut ja ruoka oli hyvää. Oli kiva syödä oikein rauhassa, kiireettä ja pitkän kaavan mukaan.

      Poista
  2. Hekullisen näköiset annokset..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, annokset olivat kaikki hyvännäköisiä ja lisäksi myös hyvänmakuisia!

      Poista
  3. Herkullisen näköistä ja nätti paikka. Mä oon tosi laiska mihinkään kilpailuun osallistumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka oli myös tosi viihtyisä. Mä osallistun tosi usein kilpailuihin, jos osallistuminen ei vaadi ihan hirveitä. Koskaan kun ei voi tietää, miten onnekas on :))

      Poista
  4. Kutsuvan näköinen sisäänkäynti. Ihania tuollaiset herkuttelu hetket!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni hemmottelu tekisi jokaiselle hyvää aina välillä. Mä ihastuin heti tuohon terassiin, kun mentiin. Niin kaunis ♥

      Poista
  5. Ihanan näköisiä ruokia ja miten kutsuva sisäänkäynti on ravintolassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terassi oli tosi tunnelmallinen ja kaunis ♥ Itse kun en ollut aiemmin ravintolassa käynyt voin sanoa, että kiinnostus itse ravintolaa kohtaan kasvoi heti terassin nähtyäni.

      Poista
  6. Ihana tuo terassi ja voi mitä herkkuja!

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan