Arkikuva 3/52

22.1.2017

Meidän perheen tavallista arkea. Yksi kuva viikossa, yhden vuoden ajan. Haaste bongattu Päiviltä Nakit ja Mutsi-blogista.

Tämän viikon arkikuva on jotan erilaista, mitä ei normaalisti, ainakaan tähän asti, ole nähty meidän arjessamme. En nimittäin ole koskaan ollut mikään kova lukemaan muuta kuin blogeja ja lehtiä. Niistäkin katselen mieluummin vain kuvia. Tällä viikolla on kuitenkin tapahtunut suuri käänne tässä asiassa. Olen jo pitkään kalastellut kirjoja, joita voisin lukea. Jotain helppoa luettavaa, johon minäkin jaksaisin keskittyä. Sain kahdelta eri ihmiseltä suosituksen samasta kirjasarjasta. Niinpä pyysin miestäni tuomaan minulle kirjastosta tuon kyseisen kirjasarjan ensimmäisen kirjan kokeillakseni pystyisinkö keskittymään lukemiseen. 

Niinpä sitten alkuviikosta istahdin eräänä iltana nojatuoliin, avasin kirjan ja aloin lukea. Hetken luettuani huomasin pitäväni kirjailin kirjoitustyylistä ja olin jo uppoutunut täysin kirjan maailmaan. Kuvittelin silmissäni miljöön, johon kirjan tapahtumat sijoittuivat ja hetken päästä huomasin, että halusin vain jatkaa kirjan lukemista. Halusin tieää kuinka se päättyy. Riemuissani kehuin miehelle ja tyttärelleni, kuinka paljon olin jo lukenut. Sain kannustusta ja jatkoin. 

Innostuin lukemisesta niin paljon, että perjantaina töiden jälkeen ajoin kotiin mennessä vielä kirjastoon lainaamaan kaksi kirjaa lisää. Ottaessani kirjaston hyllystä mukaani myös kirjasarjan kolmennen kirjan, mietin hetken mielessäni joutuisinko palauttamaan sen kuukauden päästä lukemattomana kirjastoon, kuten niin monta muuta lainaamaani kirjaa. Onneksi tein niin, sillä nyt on jo kirjasarjan kaksi ensimmäistä kirjaa luettu. Mitä ihmettä? Olenko lukenut vajaan viikon aikana kaksi kokonaista kirjaa? Kyllä, olen lukenut tällä viikolla enemmän kuin vuosiin. Ihmeellistä. Eilinen päiväni meni pitkälti kirjan parissa. Välillä omatuntoni alkoi kolkuttaa ja kävin tekemässä vähän kotiaskareita, mutta pian huomasin jälleen istuvani nojatuolissa nenä kiinni kirjassa. Ihanaa hömppää luettavaa, mutta niin koukuttavaa ♥

16 kommenttia:

 1. Lukeminen on niin kivaa 😊 Ihanaa, kun saa itse kuvitella miljööt ja ihmiset jne. Mitä sarjaa luet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luen Anneli Kivelän kirjoittamaa Katajamäki sarjaa. Se on juuri sopivan helppoa ja kevyttä luettavaa minulle. Nyt jo mietin, mistä löydän uuden kirjasarjan, kun tuo on luettu. Olen ilmeisesti jäämässä pysyvästi koukkuun kirjoihin :))

   Poista
 2. Minullakin lukeminen jäänyt vähille. Toisten blogeja luen kyllä kiitettävästi. Pitäisi vaan pitää pari blogitonta päivää, jättää tämä lukeminen hetkeksi ja napata kirja nenän eteen. Ei muuten mikään pöllömpi idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaaminen ja muiden blogien lukeminen on jäänyt nyt paljon vähemmälle, kun olen uppoutunut noihin kirjoihin. Lukeminen on kyllä mukavaa vaihtelua.

   Poista
 3. Mä olen ennen ollut himolukija, mutta lasten syntymän myötä harrastus on pikku hiljaa jäänyt. Joululomalla aloitin Miika Nousiaisen Juurihoidon, vaan se jäi kesken. Viime viikolla ajattelin, että pitää kyllä lukea loppuun, sillä tykkäsin kyllä kirjasta. On niin monta asiaa kilpailemassa nykyään noiden kirjojen kanssa,kuten bloggaaminen, liikunta ja kotihommat! Elän toivossa, että vielä löydän kipinän lukemiseen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kipinä lukemiseen löytyy. Itsellä ainakin tuo lukeminen on nyt vienyt aikaa pois bloggaamiselta, mutta välillä näin. Minusta lukeminen on kuitenkin hyvin antoisaa ja mukavaa ajanvietettä.

   Poista
 4. Tuo on minun yksi paheeni, luen ja luen, muut asiat jäävät syrjään.
  Sen takia olen vähentänyt lukemista todella paljon.
  No onhan tämä blogien lukeminen ja kirjoittaminen yksi heikkous :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen on tosi koukuttavaa. Sen olen nyt huomannut. Helposti vain ottaa kirjan ja alkaa lukea, vaikka kotona olisi paljon muutakin tekemistä. Tosin en minä niin kovin ahkera ole muutenkaan kotihommia tekemään, hih...

   Poista
 5. Mulla on kausia jolloin luen ja en, nyt on se kausi etten muka ehdi :) Mukavan lokoisalta lukuhetkesi näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuossa nojatuolissa on niin kiva olla ja lukea! Nostaa jalat ylös ja ottaa hyvän asennon. Ehkäpä minullakin tuo lukemisen into hiukan tasoittuu, kun alku huuma menee ohi.

   Poista
 6. Mukavaa, kun pystyt keskittymään lukemiseen ja kokonaiseen kirjaan, itselläni se vaatii vielä harjoittelua, nytkin yöpöydällä on kirja, joka odottaa lukijaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina en tosiaankaan ole pystynyt keskittymään lukemiseen ja minunkin yöpöydälläni on monta kirjaa pölyttynyt enkä ole koskaan saanut niitä luettua. Nyt tuntuu erilaiselta. Toivon, että tämä uusi harrastus on tullut jäädäkseen.

   Poista
 7. Aah, Katajamäki-sarja on just sellasta ihanaa höpölöpöhömppää! Ne on nopealukuisia ja mukaansatempaavia, ihan pöhköjä mutta silti niin koukuttavia juttuja. Se mökki olis just mun unelmien talo, ja tollanen toimiva kyläyhteisö on aivan ihana haavekuva myös! Mä oon lukenu ne kaikki ja aina yhtä lailla uppoudun tarinoihin sisälle.

  Tosi kiva kun oot innostunu lukemaan!! Kun pääset lukemisen makuun, niin kokeile ihmeessä Maeve Binchyn iki-ihania kirjoja myös! Ne on isompitöisiä lukea, mutta ne on kyllä niin upeita tarinoita, että ei tekis mitään muuta mieli tehdä kuin vaan lukea aamusta iltaan ja illasta aamuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan tuosta kirjavinkistä, Heli ♥ Noihin kirjoihin on ihana uppoutua ja tosiaankin ovat erittäin koukuttavia. Täytyy pistää myös tuo Maeve Binchy mieleen, että löytyisi lukemista vielä Katajamäki sarjankin jälkeen. Kirjojen parissa aika kyllä kuluu tosi nopsaan ja illalla on ihan pakotettava itsensä lopettamaan, ettei yöunet jää liian lyhyiksi.

   Poista
 8. Nyt onkin jäänyt lukeminen vähemmälle, kun on kaikkea muuta...Missikirja jäi minulta kesällä kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on melkein aina tuollainen kausi, mutta nyt lukeminen on maistunut ja se tuntuu hyvältä ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan