DIY:Ruokailuhuoneen tuolit

14.11.2016


Monissa blogeissa olen lukenut postauksia paljon kehuja saaneesta kalkkimaalista. Sitä on kehuttu mm. todella riittoisaksi ja helpoksi. Helpoksi siksi, että se ei vaadi minkäänlaisia pohjatöitä ja maali tarttuu hyvin kaikenlaisille pinnoille. Houkuttelevaa! Olen haaveillut jo pitkään meidän ruokailuhuoneen tuolien maalaamisesta. Asiasta on monesti puhuttu miehenkin kanssa, mutta mitään valmista ei ole koskaan syntynyt. Niinpä rohkaisin mieleni ja tilasin ensimmäisen purkillisen kalkkimaalia. Väriksi valitsin natural whiten. Valkoisen sävyjäkin löytyy erilaisia ja verkkokaupan sivuilla maaliläiskät näyttivät silmissäni kaikki samanlaisilla. Arpapelillä mentiin, mutta valinta osui nappiin ♥

Väri oli juuri niin valkoinen kuin halusinkin. Ruokailuhuoneen tuolit olivat alkujaan pähkinän ruskeat. Ensimmäistä tuoliani maalatessani ja sen ensimmäisen kerroksen maalattuani meinasi epätoivo vallata minut. Näky ei todellakaan ollut kaunis. Vanha väri kuulsi pahasti vielä läpi ja pensselin jäkiä näkyi kaikkialla. Maalattaessa tummempia pohjia piiloon vaaleammilla sävyillä pitää huomioida, että yksi kerros ei todellakaan riitä. Vaaditaan kaksi jopa kolme ohuempaa kerrosta, että saadaan vanha väri peittoon. Minä maalasin nämä tuolit kahteen kertaan. Kalkkimaali on siitä kiva maali, että se kuivuu nopeasti ja jo puolen tunnin kuivumisen jälkeen, voi maalata uuden kerroksen. Viimeisen maalikerroksen jälkeen maalipinnan on hyvä saada kuivua noin vuorokauden ajan, kunnes siihen voi halutessaan levittää vahan suojaamaan maalipintaa. Näin maalattu pinta kestää paremmin kulutusta ja pinnasta tulee kosteutta hylkivä.




Aika monta iltaahan näiden kanssa meni, mutta kyllä olen iloinen siitä, että ryhdyin hommaan. Nyt minulla on vihdoin valkoiset tuolit ruokapöydän ympärillä. Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Tuoleissa oli aiemmin plyyshinen kangas istuinosassa. Mietimme ensin istuinosien uudelleen verhoilua, kunnes mieheni keksi tehdä liimapuulevystä kokonaan uudet istuinosat tuoleihin. Loistava idea ♥ Nyt tuolit on paljon helpompi pitää puhtaanakin. Laitan tähän loppuun vielä kuvan, jossa ovat rinnakkain vanha ja uusi versio tuolista.

No, mitäs pidätte? Kannattiko maalata? 

32 kommenttia:

  1. Onpa todella onnistunut lopputulos, ihan uudet tuolit tuli <3
    Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Olen itsekin tosi tyytyväinen lopputulokseen :))

      Poista
  2. Todella onnistunut tuunaus :) Kaikkea ei todellakaan kannata lähteä uutena ostamaan, tyytyväisempi kun onnistuu ja lopputulos miellyttää.
    Kivaa viikkoa sinulle Krisse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika ♥ Niinpä! Itse tuunaillen tulee paljon halvemmaksi kuin, että olisi ostanut uudet tuolit. Itse olen iloinen, että jaksoin maalata, vaikka niissä olikin aika kova työ. Kannatti nähdä se vaiva :))

      Poista
  3. Tulipas hienot! Kalkkimaali on hyvä juurikin tuon nopean kuivumisen johdosta. Vahasta maalin päällä en oikein tykännyt tai ainakin meillä se ei toiminut. Ruokapöydän kun aikoinani maalasin ja vahasin siinä toivossa, että ne kahvikupin renkaat ei jäisi pöydän pintaan...niin vain jäivät vaikka kuinka monta kerrosta olisi vahaa laittanut, mutta onneksi tuoli on hiukan eri juttu!
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marita ♥ Mä toivon, että maali kestää nyt noissa tuoleissa eikä kulu heti pois. Onhan nuo kuitenkin aika kovan kulutuksen kohteena kokoajan.

      Poista
  4. Hienot on! Kerään juuri rohkeutta samaan ja liiyin jopa facessa kalkkimaalarit ryhmään. Sosiaalinenmedia on aina ensiaskel kohti totuutta. :)
    Me olemme pirttikaluston penkin hioneet ja vain vahalla muutamaan kertaan käsitelleet. Ainakin vielä vahaus toimii, mutta pöyänkansi on vähän eri kuten Marita edellä sanoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anne tuosta fb:n kalkkimaalarit ryhmän vinkistä! Laitoin itsekin sinne liittymispyynnön. Täytyy pian lähteä tutustumaan, mitä kaikkea sieltä löytyy.

      Poista
  5. Kyllä kannatti, tosi kivat tuli! Laitoitko sitä vahaa päälle? Mua mietityttää miltä se pinta tuntuu vahalla/ilman... Tekis mieli meidän penkkisohva maalata tolla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heli ♥ Laitoin vahan pintaan. Vahan kiillotuksen jälkeen pinnasta tulee kova ja sileä. Helppo siis pyhkäistä puhtaaksi, jos jotain likaa menee. Luulen, että kalkkimaali + vaha sopisi hyvin teidänkin puusohvaan.

      Poista
  6. Tulipa komean näköiset tuolit! Kantsi maalata. Ihanaa viikkoa💕

    VastaaPoista
  7. Kyllä kannatti maalata, ihanat tuli!!!!
    Iloa viikkoosi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Olen itsekin niin tyytyväinen, että rohkenin kokeilla.

      Poista
  8. Tuli kyllä niin upeen näköiset tuolit. Mutta varmasti oli kova työ. Varsinkin noiden selkänojien pinnojen kanssa, vai oliko ?
    Tuo istuin osan juttu oli hyvä oivallus. Mulla oli ennemmin kangasverhoilut, en huoli ikinä sellaisia, ne liikaantuivat yllättävän nopsaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuija ♥ Kyllä noiden pinnojen maalaaminen oli todella työlästä ja hidasta. Minäkään en halua enää koskaan kangasverhoiltuja istuin osia. Jotkut irralliset istuintyynyt voi joskus laittaa, mutta ei muuta. Likaantuvat tosiaan niin herkästi ja peseminen hankalaa. Näin on hyvä!

      Poista
  9. No kyllä kannatti, niin upea lopputulos! =)

    VastaaPoista
  10. miä kuulinkin tästä projektista kun myin levyn miehellesi :)
    Kyllä kannatti,hienot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mallu ♥ Oli ihan paras idea mieheltä, kun keksi tehdä nuo uudet istuinosat :))

      Poista
  11. Anonyymi15.11.16

    IHANAT !!! t.Anne

    VastaaPoista
  12. Voi kuinka teillä on kaunista! <3 Tuoleista tuli tosi kivat, ihan varmasti vaivan väärti! :) Minullakin oli taas kalkkimaaliprojekti viikonloppuna ja nyt se on vahausta vaille valmis :) Mä oon ihan ihastunut noihin maaleihin ja niihin sävyihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika ♥ Kyllä oli kaiken vaivan väärti! Olen niin onnellinen näistä. Minullakin vielä maalia toista purkkia jäljellä ja uusi projekti odottaa jo tekijäänsä.

      Poista
  13. Niin kun olen jo monasti hehkuttanutkin, kannatti ehdottomasti maalata!! ♥ Tuli niin raikkaat ja kauniit, koko ruokailutila häikäistyi :) Tuo maalaaminen on kivaa puuhaa kun saa niin nopsasti uuden näköistä väriä vaihtamalla ja tuo istuinpenkkien vaihto puisiin oli nappi juttu, sitten voi halutessaan laittaa istuinpehmusteet jotka helppo vaihtaa tai pestä. Kaikin puolin onnistunut tuunaus ♥ Ihanaa loppuviikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katja ♥ Mä tykkään myös maalata ja loppujen lopuksi saa tosiaan aika helpolla ja nopsaan uutta ilmettä. Tykkään ♥

      Poista
  14. WAU....sinä olet varsinainen maalaaja velho ♥ Ruokailuryhmän ilme on totaalisen erilainen nyt kun tuolit ovat vaaleita. Ihan nappi väri ja voi miten kaunista teillä on. Nyt kun innostuit niin näemme varmaan muitakin maalausprojekteja jatkossa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Pikku hiljaa vuosien myötä mun käden jälki alkaa näkyä meillä. Itse suosin näitä vaaleita, vaikka mies ei niistä oikein tykkää. Tarpeeksi kun hiillostaa ja hitaasti väsyttää niin pikku hiljaa mieskin lämpiää mun "vaaleille" ideoille. Seuraava projekti tosiaan jo odottaa... ja sitä seuraava :))

      Poista
  15. Huikea muutos! Hienot tuolit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kati ♥ Tykkään itsekin tosi paljon :))

      Poista
  16. Mitä vahaa käytit ja mistä saa...ajattelin keittiön tuolit kesän aikana maalailla, kokemusta ei ole mut jos rohkaistuis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samasta nettikaupasta on vaha kuin maalikin. Mulla oli siis tuota Vintage paint sarjaa. Ei mullakaan ollut aiempaa kokemusta, mutta tehtyä tuli 😊

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan