Tervetuloa syksy

5.9.2016

Aurinkoista uutta, alkanutta viikkoa teille kaikille! Tänään täällä meillä tosiaan taas paistaa aurinko ja ulkona on tosi lämmintäkin. Tälläisestä ilmasta mä kyllä pidän ja tästä meidän kaikkien olisi varmasti hyvä imeä itseemme energiaa niiden harmaampien päivien varalle.



Kesäkukat olivat nähneet jo parhaat päivänsä, joten leikkasin pari petunian oksaa talteen ennenkuin ne päätyivät tunkioon.  Oksat laitoin vanhaan pulloon. Minusta nuo vanhat pullot ovat niin kauniita ja sopivat mainiosti myös kukkamaljakoiksi. Nyt petunian kukinnot koristavat ruokailuhuonetta ♥  




Kesäkukkien tilalle olemme hankkineet pari pallokrysanteemia. Ne kuuluvat meillä syksyyn. Vähän myöhemmin syksyllä ostamme vielä callunoita ja hopealankoja ulos ruukkuihin ja isoon pataan. Ostoslistalla on myös pari uutta lyhtyä ulos. Aika monesta vanhasta lyhdystä on mennyt lasit rikki tai ne ovat muuten vain kokeneet kovia. Uusia laseja ei kannata teettää, kun kokonaan uuden lyhdyn saa varmasti halvemmalla. Minusta lyhtyjä ei voi koskaan olla liikaa. Niillä saa niin ihanan tunnelman ulos ♥  Miten teillä on valmistauduttu syksyyn? Joko kesäkukat ovat vaihtuneet syksyisempiin asetelmiin?


22 kommenttia:

  1. Lämpimän kesän jälkeen on ihanaa kun syksy viimein saapuu kuulaine aamuineen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään syksystä tosi paljon ja kun en tykkää erityisemmin helteistä niin nämä kauniit ja lämpimät syyspäivät ovat ihan parhaita ♥

      Poista
  2. Vielä on kesäkukat osittain paikoillaan. Jostain syystä mun lobeliat on ihan täydessä kukassa vielä, enkä ole niitä viitsinyt pois heittää.
    Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Eihän niitä kannatakkaan heittää pois, jos vielä kukkivat. Olen nähnyt joskus syyskuun lopullakin vielä täydessä kukassaan olevia kesäkukka-amppeleita, mutta en kyllä meidän pihalla. Mulla alkaa aina loppukesäsät unohtumaan se kukkien kasteleminen, joten...

      Poista
  3. Krysanteemistakin tulee minusta jo vähän syksyinen olo. Mutta callunoita tarvitsisi kohta jo hakea :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku hiljaa niitä alkaa olla jo kaupoissa eli eikun istutuspuuhiin vaan.

      Poista
  4. Kauniit kuvat!
    Ihana vanha pyörä!
    Heitin jo kesäkukat pois😀 Nyt pitäisi mennä ostamaan kanervia ja muita syyskukkasia!
    Ihanaa maanantai päivää!❤️😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Polkupyörän kaivoin vuosia sitten kotikulmilta aitan takaa ja annoin sille uuden elämän mun luona. Tykkään ihan hirmusti ♥

      Poista
  5. Mä en jotenkin oikein tiedä että panoistaisko syyskukkiin vai ei. Kesäkukat ei oikein viihtyneet (paitsi pari pelargoniaa kuistilla) kun taisivat hukkua siihen jatkuvaan vesisateeseen... Joten tympii laittaa syyskukkiin rahaa jos niille käy samalla tavalla :P :/ Ehkä mä jatkan pohdintoja ja odotan sitä "pakko saada" -hetkeä :D

    Aurinkoista alkanutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika ♥ Mulla menee kyllä kesäkukissa joka vuosi rahat ihan hukkaan, kun en sitten "muista" niitä hoitaa ja kuolevat ennen aikojaan. Olenkin vakaasti alkanut harkitsemaan josko kuitenkin alkaisin kallistumaan niiden monivuotisten perennojen suuntaan. Yks penkki tuolla olis, millä vois aloittaa. Tänä kesänä se kasvoi vain rikkaruohoja, huoh...

      Poista
  6. Syksy on ihanaa aikaa. Vielä en oo uusinut parvekekukkia mutta pikkuhiljaa syksyisempään suuntaan. Kynttilöitä toki poltettu joka ilta :) Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maiccu ♥ Kynttilät on täälläkin kaivettu jo esiin. Niitä on vaan niin ihana poltella ♥

      Poista
  7. Anonyymi5.9.16

    Vautsi, hienoa! Sinullahan on vielä petuniaa hengissä :D Minun pelargoniat on korvattu pari viikkoa sitten pallokrysanteemeilla. Tällä hetkellä kukkivat upeasti. Kanervat ja callunat tulevat vasta vähän myöhemmin. Miellän ne enemmän talveen kuuluviksi.
    Kynttilöitä polttelen pienesti vain joulun aikaan pienhiukkasten, allergioitten, takia.
    Mukavia syyspäiviä sinne, t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ella ♥ Muutama oksa oli vielä hyvä kukkapadassa, niin leikkasin oksat tuohon pulloon ennenkuin vietiin petuniat tunkioon. Nyt ne ovat mennyttä ja pata odottaa callunoita ja kanervia. Pallokrysanteemit ovat todella upeita, kun ovat ihan täydessä kukassa. Oletko kokeillut noita led-pilarikynttilöitä? Nehän olisivat hyviä allergiaperheeseen. Minullakin on niitä useampiankin ja tykkään kyllä.

      Poista
  8. Kauniita kuvia ja ihana tuo vanha fillari :) Ei ole vielä vaihtuneet kun kesäkukat ovat voimissaan ja tulevat varmaan olemaan vielä pitkään. Olen miettinyt kyllä yhden pallokrysanteemin ostamista parvekkeelle yhden kuukahtaneen marketan tilalle. Kynttilöitä meillä sytytellään ympäri vuoden - kesälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Tuo fillari on yksi mun aarteista ♥ Yllättäen mun aarteet on noita vanhoja esineitä. Vaikka mä rakastan kynttilöitä, en jotenkin ole oppinut polttamaan niitä esimerkiksi kesällä. Miellän ne jotenkin hämärän ja pimeän ajan jutuiksi, vaikka ihan hyvin niitä voisi polttaa kesälläkin.

      Poista
  9. Krysanteemit on ihania! Mä hyppäsin kokonaan callunoihin ja jätin ne välistä tänä vuonna. Mukavaa viikkoa 💕😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jassuntassu ♥ Niin ovat ja tosi kauniita kun ovat täydessä kukassa ♥ Mulla sormet syyhyää jo päästä laittamaan callunoita.

      Poista
  10. Niinhän se syksy saapuu..Tykkään kovasti. Mulla kukkii pelargonit varmaan kolmatta kertaa, kuin myös verenpisara. Callunoita jo hiplailin mut ei ihan vielä. Ruosteiset lyhdyt on ihania. Kivaa viikkoa sinulle Krisse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika ♥ Syksy on minun yksi lempivuodenajoistani. Juuri nämä aurinkoiset syyspäivät ovat ihan parhaita, kun ei ole liian kuuma, mutta on niin kaunista ♥ Munkin pelargoniat aloittivat vielä uuden kukinnan kuistin ikkunalla. Ne ovatkin saaneet olla koko kesän sisällä kuistilla ja ovat viihtyneet siinä tosi hyvin.

      Poista
  11. Tunnelmallisia kuvia. <3 Syksy saapuu vähitellen. Olen nostellut lyhtyjä jo varastosta pihalle ja osa kesäkukista on jo korjattu pois. Pelargoniat kukkivat edelleen ja orvokeista lähti toinen sato jo kukkimaan. :) Kivaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiina ♥ Mun täytyisi mennä lyhtykaupoille. Vaikka lyhdyt saavatkin olla vanhoja ja jopa ruosteisiakin, tarvitsisin muutaman uuden. Lyhdyille, kun on meillä niin paljon kysyntää ja paikkoja, missä niitä voi poltella. Mun orvokit päätyivät tunkioon jo paljon aiemmin kuin muut kesäkukat. Mä aina keväällä ja alkukesästä innostun kovastikin noista kesäkukista, mutta sitten innostus hiipuu ja ne päätyvät huonon hoidon vuoksi varmasti vähän liiankin aikaisin tunkioon.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan