Ne ensimmäiset...

21.11.2015





...joulutortut tänä jouluna on nyt paistettu ja syöty. Pakko oli yrittää piristää vähän itseään, kun joku kauhea flunssa-aalto on riivannut meitä kaikkia isoimmasta pienimpään. Mun pitkä viikonloppu vapaa viikko sitten meni siis ihan plörinäksi flunssan takia. Maanantaina olin vielä saikulla ja silloin illan edellä tytön kanssa leipastiin ensimmäiset tähtitortut. Ne ensimmäisethän on aina myös ne parhaat ja varsinkin, kun syö ne vielä vähän lämpiminä, namskis ♥ Monena vuonna on joulua odotellessa tullut syötyä niin paljon torttuja, ettei sitten jouluna ole enää maistunutkaan. Niin kävi viime joulunakin ja sen jäljiltä pakkasesta löytyi vielä taikinaa ja kaapista luumutäytettä. Seuraavaksi ajattelin kokeilla niitä omena-kanelitorttuja, joihin tulee myös vaniljakreemiä, mmm... ♥

Ihanaa viikonloppua kaikille ♥

Ps. Täällä sataa muuten lunta ♥

32 kommenttia:

  1. Täällä ihan sama - siis lumen suhteen. Minulla ollut myös tarkoitus leipoa torttuja, mutta kokeilen ohjetta ilman jauhoja ja sokeria - en viitsi vielä tuulettaa :D voi tulla susi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, jos nuo jauhottomat ja skerittomat tortut onnistuu, olisin kiinnostunut ohjeesta! Nyt tein ihan perinteisiä ja söin niitä minäkin, vaikka jauhoja niissä olikin. En voinut vastustaa....

      Poista
  2. Oijoi, lämpimät joulutortut on todella ihania!! Niitä menee ihan huomaamatta aika monta, kun makuun pääsee... Pitäisköhän tän ensilumen kunniaksi leipasta illalla töiden jälkeen...

    On muuten tosi ihanan näköistä, kun ulkona suorastaan pyryttää parhaillaan!! ♥

    Ja hei sulla on uusi banneri... millonkohan ehtis kattoa miten tuollanen tehdään, mä niin tahtoisin kans jonkun kivan itelleni.

    Paranemista sinne, meidän talon on tauti kiertänyt, onneksi, vaikka miehellä kyllä on ollu kurkkukipua jo parin viikon ajan - itse asiassa ihme, ettei ole mulle tarttunut, kun kuitenkin on pussailtu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linkki vielä tämmöseen luumupiirakkaan, ajattelin kokeilla ja jos vaikka jotakin muutakin kiinnostaa...

      http://keidas.blogspot.fi/2012/12/luumupiirakka.html

      Poista
    2. Kyllä tuo lumi ja sen mukanaan tuoma valoisuus piristää ihan kummasti. Het tulee myös paljon jouluisempi fiilis ♥ Joo, voidaan katsoa tuota bennerin tekoa joku kerta, kun nähdään. Mä onnistuin tartuttamaan flunssan mieheen, kun mekin pussailtiin, hih... :))

      Ps. Käyn kurkkaamassa luumupiirakan ohjeen! Hyvät ohjeet kiinnostaa aina :))

      Poista
    3. Nyyh, me ei olla pussailtu miehen kanssa nyt viikkoon :( Mutta pakko pysytellä etäällä, kun oikeesti en kestä jos se saa mun man-flun :D

      Ja kyllä, aivan ihanan jouluinen banneri <3

      ps. mä en tykkää joulutortuista! Onneks, koska en ole löytänyt kivaa viljatonta reseptiäkään niihin :D

      Poista
  3. Täälläkin syöty tällä viikolla ekat omena-kanelitortut. Laitoin kaveriksi vaniljarahkaa. Jouluna tulee syötyä ensin riisipuuroa, sitten jouluruokaa ja paljon suklaata, joten ei ihme, ettei tortut enää maistu. Siksi niitä kannattaakin syödä etukäteen, ja paljon :)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija ♥ Jouluna on tosiaan niin paljon muuta syömistä, että tortut jää tekemättä ja syömättä. Riisipuuro onkin sitten mun toinen herkku. Olenkin sanonut, etä pärjäisin joulun ihan hyvin riisipuurolla ja tortuilla :))

      Poista
  4. Oi nam, tortut ois niin hyviä :)

    VastaaPoista
  5. Ihanat tortut! Täällä jo muutaman kerran tehty! On ne vaan niin hyviä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, niin hyviä! änään paistoin Myllyn Parhaita valmispakasteita.Tosi hyviä laukkutorttuja...paljon hilloa ja maukas taikina ♥

      Poista
  6. Oi joulutorttuja pitääkin kyllä saada :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tehdä....ovat yksi parhaista jouluherkuista ♥

      Poista
  7. Nami, nami, torttuja, itsekin ajattelin niitä tässä joku päivä paistella.
    Mukavaa viikonloppua Krisse <3

    VastaaPoista
  8. Nam, nam. Meillä herkuteltiin jo viikolla ja ensi viikolla tee uuden satsin. Omena-kaneli oli niiiin hyvää. Täällä joulumarkkinoilla on satanut vettä koko päivän, hö. Onneksi meillä on lämmitin ja paljon herkkuja mukana ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy kyllä nyt seuraavaksi testata nuo omana-kanelitortut. Voi kurja, että ilma ei nyt suosi teitä siellä markkimoilla. Tunnelma olisi ihan erilainen, jos olisi lunta ja valkoista.

      Poista
  9. On niin hyviä! Mä yleensä välttelen joulutorttujen ja kaiken muunkin voitaikinaleivonnaisten leipomista, sillä jostain syystä mulla ne siirtyy oitis vartaloon ja varmaan moninkertaisena.;D Jos olisi entiset ajat, niin selviäisin varmaan hyvin kaikenlaisista nälänhädistä.:P Mutta kyllä, siitä huolimatta mäkin haluaisin kokeilla satsin vaniljaisia torttuja!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän munkin pitäisi välttää lihomisen pelossa kaikkia herkkuja ja nyt torttujakin sen vuoksi, että niissä on vehnää. Viljat kun ei ole mulle hyväksi. Joulutorttujen kohdalla en vain ole pystynyt kieltäytymään :((

      Poista
  10. Meillä kans joulutorttuja on tehty (ja syöty) yksi satsi. Itse en oikein välitä niistä, mutta muille niitä on ihan kiva tehdä.
    Täällä satanut tänään muutama sentti räntää, tästä ei ihan vielä taida talvea tulla.
    Oikein mukavaa viikonlopun viettoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu N ♥ Meilläkin nyt ohut kerros lunta maassa. Olisipa ihanaa, jos se jäisi maahan, mutta ensi viikoksi on kai taas jo luvattu vesisadetta. Kurjaa!!

      Poista
  11. Tänään leivoin minäkin ensimmäiset tortut, tein kukkatorttuja omena-kanelimarmeladilla.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Kukkatortut on tosi kauniita. Itsekin olen niitä joskus tehnyt. Nyt en vain jaksanut alkaa niitä toipilaana näpertää.

      Poista
  12. Meillä sama juttu, hyvissä ajoin ennen joulua syödään torttuja niin paljon ettei enää jouluna tee mieli. Olen paistanut jo monta satsia ja kahviloissa ottanut aina joulutortun. Olen tehnyt myös noita omena-kanelitorttuja. Nyt pitäisi kai keksiä vielä joku uusi täyte ettei kyllästy :) Teetkö sinä siis taikinankin itse? Eikö se ole vaivalloista? Lumi löysi myös tänne Keski-Suomeen ja puut ovat niin kauniita kun jokaikinen oksa on valkoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tehnyt taikinaa itse. Käytän noita voitaikinalevyjä. Niistä saa niin kätevästi tehtyä, mutta jos löydän/saan jostain viljattomien torttujen ohjeen, niin sitten taikina on tehtävä itse. Taitaahan kaupassakin kyllä olla gluteenitonta valmistaikinaa. Pitäisikin kokeilla sitä :))

      Poista
  13. Namskis. Minun on myös kokeiltava niitä vanilijakreemitorttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niin hyviä. Olen siis syönyt toisten tekeminä, mutta itse en ole niitä vielä tehnyt.

      Poista
  14. Rehellisyyden nimissä : vielä tänä viikonloppuna mentiin perinteisillä, mutta ilman muuta laitan sinulle ohjeen jos jauhottomat onnistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos ♥ Jään odottamaan. Olisi niin kiva löytää näitä jauhottomia ja sokerttomia ohjeita.

      Poista
  15. Joulukauden ekat ovat vain aina ne parhaat <3...

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan