Itkupotkuraivarit ja gluteeniton vispipuuro

22.10.2015


Täällä meillä päin koululaisilla on tällä viikolla syyslomaviikko. Meillä syyslomasta ei ole ollut tietoakaan, kun miehen lapset ovat olleet äidillään ja tulevat vasta perjantaina meille. Minun tytölläni ei tänä vuonna syyslomaa olekaan, kun monien tapahtumien jälkeen onkin tämän syksyn töissä eikä koulun penkkiä kuluttamassa. Miehen kanssa ollaan siis oltu tämä viikko töissä ihan normaalisti. Aina ei meillä nuo työvuorot satu yksiin, vaikka työmatka onkin sama. Niinpä sitten melkeinpä päivittäin odotellaan toisiamme puolin ja toisin. Minulla onkin tällä viikolla ollut sitten töiden jälkeen vähän aikaa itselleni ♥ Olen ehtinyt käymään kampaajalla siistityttämässä hiukseni ja ostamassa itselleni pari työpuseroa, kun tuntuu taas siltä, että mun vaatekoreista ei kertakaikkiaan löydy enää mitään päälle pantavaa.

Tässäpä taas hyvä aasinsilta mun viime päivien fiiliksiin. Olen ollut aika masis ja jopa itkuinen viime päivät. Joku ehkä muistaa, kuinka laihdutin pari vuotta sitten nuo mulle huikeat 17 kiloa. Olo oli silloin hyvä ja olin kerrankin tyytyväinen omaan ulkonäkööni. Ainakin näin jälkeen päin ajateltuna olin tyytyväinen. Nyt tilanne on kuitenkin ihan toinen tämän kilpparini vuoksi. Saatuani lopullisen diagnoosin tuosta vajaatoiminnasta, jätin viljat pois ruokavaliostani. Päätös on ollut hyvä ja siitä on ollut apua. Jälkiviisaana voin todeta, että viljat paisuttivat vatsaani entisestään. Lisäksi olen vähentänyt merkittävästi kahvin juontia ja siirtynyt pääosin teelinjalle. Ystävältäni saamien neuvojen mukaan pahasti tulehtuneen kilpirauhaseni vuoksi minun olisi hyvä välttää myös valkoista sokeria, maitotaloustuotteita sekä hiivaa.

Näiden muutosten kanssa en ole edennyt ihan niin hyvin kuin viljojen ja kofeiinin. En toki ole ajatellutkaan kerralla rysäyttää ruokavaliotani uusiksi, vaan vähissä erin niin, että ne olisivat sitten pysyviä muutoksia. Tarkoituksena olisi saada ruokavaliomuutoksilla oma olo mahdollisimman hyväksi. Välillä tulee kuitenkin repsahduksia, mutta aina sieltä montun pohjalta noustaan, vaikka hiukan räpiköidenkin. Tällä viikolla tuota räpiköintiä on tullut taas harrastettua, kun erehdyin menemään vaakaan. Se oli virhe. Viimeisen vuoden aikana painoni on noussut hirvittävät 20 kiloa eikä se todellakaan ylennä mieltä, ei sitten yhtään. 20 kiloa on jo niin paljon, että se näkyy ja tuntuu ihan kenen vaan olossa ja kropassa. Tähän harmitukseen, kun lisätään vielä tuo, ettei vaatekoreista löydy mitään sopivaa päällepantavaa, niin itkupotkuraivarit onkin valmiit.

Jokin aika sitten tuolla blogin facebook sivuilla kerroin kokeilevani tehdä gluteenitonta vispipuuroa. Lupasin laittaa ohjeen tänne blogiin, jos puurosta tulee hyvää. Hyväähän se oli, joten tässä vielä loppuun lupaamani ohje :))


 Puolukka-vispipuuro

1 litra vettä
3,5 dl puolukoita
2 dl karkeita riisijauhoja
0,6 dl sokeria

Keitä puolukoita noin 10 minuuttia vedessä. Siivilöi liemi ja vispaa joukkoon jauhot. Keitä 10-15 minuuttia. Mausta sokerilla, anna jäähtyä ja vatkaa vaahdoksi.

Itse laittaisin ensi kerralla vähän enemmän sokeria kuin ohjeessa on, mutta se on niin makuasia. Kannattaa kokeilla, niin hyvää ♥

25 kommenttia:

  1. Ymmärrän tuon painonnousun raivostuttavan, mutta se vaan monella kilppariongelmaisella vaan menee just noin. Ystävälläni lähti myös hiukset, ennen kuin oikea lääkitys löytyi. Jos se yhtään helpottaa, niin ajattele, ettei se painon nousu siis ole sinun syytäsi vaan tuon tuhanen kilpirauhasen:) ja kyllä se painokin sitten rupeaa hyvinvointisi tasaantuessa laskemaan. Iso tsemppihalaus sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Kardemumma ♥ Tuon lääkityksen kohdilleen saaminen on haasteellinen ja aikaavievä homma. Toivon, että kohdallani asia hoituisi kuitenkin mahdollisimman pian. Välillä olen tuon painonnousun kanssa ihan sinut, mutta välillä tulee näitä heikkoja hetkiä.

      Poista
  2. Onpa herkullisen näköistä puuroa ♡
    Inhottavia nuo kilpirauhasen oireet, hienosti olet jo muutokset saanut alkuun.
    Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Pikku hiljaa yritän saada aikaan pysyviä muutoksia. Mukavaa torstai-iltaa Sinullekin :))

      Poista
  3. Inhottavia oireita nuo!
    Mutta pikku hiljaa olet jo jättänyt juttuja pois, vaa alla käyntiä kannattaa harkita!
    Itsekin nyt keventelen ja olo tuntuu hyvälle ja kevyelle, mutten aio käydä vielä vaa alla, sillä jos paino ei olekaan tippunu, niin saatan turhautua ja aloittaa taas kaiken mässäämisen:) on tämä vain niin tätä!!:)
    Tsemppejä sulle Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ♥ Itse olen nimenomaan tunnesyöjä ja kohdallani tuo luovuttaminen mitä todennäköisemmin tapahtuisi, jos ei vaaka näyttäisi keventämisestä huolimatta tuloksia. Olet toiminut varmasti fiksusti, kun et ole vielä käynyt vaa'alla.

      Poista
  4. Tsemppiä ja puuro näyttää kyllä hyvälle :)

    VastaaPoista
  5. Sokeri kannattaa korvata stevialla niin pääsee ns. turhista kaloreista eroon! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä vinkistä! Minulla vain syvällä tuo valkoisen sokerin käyttö, kun olen kova leipomaan. Vanhoista tavoista on vaikea päästä eroon.Uusien raaka-aineiden käyttö vaatii minulta paljon opettelua ja uusien reseptien etsimistä, mutta kuten sanoin pikku hiljaa eteenpäin kohti pysyviä muutoksia.

      Poista
    2. Juuri näin! :-)

      Poista
  6. Toi vispipuuro on kyllä tosi hyvää, juuri keittelin puolukkamehua ja teen huomenna taas vispipuuroa viikonloppuherkuksi :P

    Sitten kun vähentelet/lopettelet maitoa, jos siis siihen päädyt, niin muista, ettet korvaa maitotuotteita soijalla. Se on kilpparille huonoksi. Valitse mieluummin kaura/riisi/manteli tai kookosmaitoa :) Mulla on kaikkein vaikein juuri toi maidosta luopuminen...mutta varmaan ihan asennekysymyskin osittain.

    Äläkä sitä vaakaa suotta mieti ja tuijottele, kokonaisuus merkkaa ja sinä näytät hyvältä nainen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika ♥ Itse en näe peilistä hyvännäköistä naista, mutta kai sitä iän myötä alkaa arvostamaan entistä enemmän sitä hyvää oloa. Toivon niin.

      Poista
  7. Tsemppiä ja voimia <3

    VastaaPoista
  8. Oi täälläkin on tehty lappapuuroa...norjalaisita ryyneistä. Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa ♥ Tuo puuro on kyllä niin hyvää :))

      Poista
  9. Mulla sama...18 kg erinäisistä syistä johtuen...viljat ja maidot, maitoproteiinit pois...
    Sokerin voit vaihtaa intiaanisokeriin, ja sitä kun laitat teehen niin hyvä tulee.
    Osta teetä, joissa ei ole mustaa teetä, pukka, yogi, hari jne..maku on ihana ja sitä voi käyttää leipomisessakin.
    Niin tsemppaan sua, sillä täällä ei puntarille eikä henkarille ole myöskään asiaa jos ei halua päiväänsä itkulla aloitaa :(

    halit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirka ♥ Mä olen hirveä reseptien orja. En osaa tehdä mitään ilman reseptiä. Intiaanisokerin käyttöä olen ajatellut, mutta se on jäänyt vielä kokeilematta, koska ei ole ollut niitä ohjeita, missä sitä on käytetty :(

      Poista
  10. Kovasti zemppiä, kun on oli vetämätön ja masentaa ja vielä pitkään, niin se on raskasta ja kaiken maailman ajatukset pyörii. Toivottavasti kaikki tasapainottuu. Miten kahvin vähentäminen on sujunut, sellainen kahviherkkupeppu kun olen... Tuleeko vieroitusoireita? Vehnä ei sovi täälläkään ja vatsa turpoaa aina aivan kamalasti, pasta on yksiä pahimpia. Kyllä olo on hyvä, ilman vehnää ja outoa, kun sitä vehnää vetää pahaan oloon tottuu jotenkin. Sitten kun ei enää syö ja ottaa kerran, ai että sitä vatsakipua.

    Voimahalaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia ❤ Kyllä kahvista tuli aluksi vieroitusoireita. Päätä särki yhden päivän. Kahvi ei maistu enää samalle kuin ennen. Elimistö kai yrittää sillä kertoa, että se ei enää ole hyväksi minulle. Tosi hyvin pärjää myös ilman viljoja. Niistä luopuminen oli yllättävän helppoa ja olo paljon parempi.

      Ihanaa sunnuntaina Sinulle, Tiia ☺

      Poista
  11. Törmäsin yhteen sun otsikkoon "kauneus lähtee sisältäpäin" ♥ Muista se ja sie oot just niin hyvä kun vaan voi nainen olla, ihana ystäväni!!!! Pus ja halit ♥

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan