Väsynyt, mutta onnellinen = Mummo

9.8.2015


Nyt täytyy kyllä rehellisesti tunnustaa, että olen väsynyt, mutta onnellinen. Sain viettää viikonlopun ihanien ja niin rakkaiden lastenlasteni kanssa ♥ Varsinkin eilinen päivä oli aikamoista hulabaloota kolmestaan noiden kahden vauhiveikon kanssa. No, voitte vain kuvitella, kun menossa on mukana kokoajan vahdittava yksivuotias ja utelias kolmivuotias! Tästä kaikesta huolimatta mummous on yksi elämäni ihanimmista asioista ♥


Ilmat suosivat meitä viikonloppuna, joten olinkin lasten kanssa paljon ulkona. Meillä on pihalla säästetty lasten leikkipaikka, vaikka omat lapset ovat jo isoja eivätkä siellä enää leiki. Viime kesänä hommasimme sinne vielä leikkimökin, joka on ollut varsinkin kolmivuotiaalle tosi mieluinen leikkipaikka. Siellä on juotu yhdessä monet kakkukahvit ja hyvin mahtui leikkiin mukaan tuo yksivuotias veikkakin.

Hiekkaleikit olivat aika kova juttu. Tehtiin kakkuja ja hiekkakuormaa polkutraktorin peräkärriin, kippailtiin hiekkakuormia milloin mihinkin ja välillä keinuttiin. Kävipä kolmivuotias trampallakin vähän hyppimässä ja yhdessä käytiin vielä ihmettelemässä naapurin heppoja (jotka oli vähän pelottavia). Mies oli päivän töissä, mutta iltasella sitten saunottiin ja kylvettiin yhdessä. Lapset toivoivat vaahtokylpyä ja pitihän se toive toteuttaa. Vaahto oli aika hauskaa, kun siitä sai tehtyä vaikka pikkuveikalle parran, hih.. Voitte muuten arvata, että se kylpyvesi oli ulkoilupäivän jälkeen aika..öö..ööö...tummaa.


Olen kyllä niin onnellinen, kun saan olla osa noiden pienten ihmisten elämää. Yritämme mieheni kanssa ottaa lapsia meille niin usein kuin mahdollista, että suhde lapsiin säilyisi mahdollisimman hyvänä. Mikään ei mummon korvassa kuullosta ihanammalta kuin pienen tytön sanat/pyyntö:"Mummo, tule leikkimään mun kanssa" ♥ Me aikuiset olemme erittäin tärkeässä roolissa noiden pienten, aitojen ja viattomien lasten elämässä. Me vaikutamme heidän tulevaisuuteensa hyvinkin ratkaisevasti omalla käytöksellämme ja esimerkillämme. Itse ainakin haluan, että lapsenlapseni muistavat minut rakastavana ja huolehtivana mummona, joka jaksoi lukea sen saman kirjan aina vain uudestaan ja rakentaa sen palikkatornin ainakin sata kertaa, vaikka pienet kädet sen rikkoivatkin alta aikayksikön.


Ihanaa ja rakkauden täyteistä sunnuntai-iltaa kaikille ♥
 Pidetään toisistamme huolta ♥

33 kommenttia:

 1. Muistan aina miten minun äitini sanoi esikoistani odottaessani, että hänestä ei koskaan tule sellaista hössöttävää mummia...tarviiko edes kertoa miten tässä kävi? On ihanaa miten olet osa lastenlastesi arkea! Itsekin muistan miten omat mummit ja ukit olivat kovin tärkeitä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kumma juttu, miten sitä sitten jotenkin vain hurahtaa, kun se ensimmäinen lapsenlapsi syntyy :)) Lapsille ja myös heidän vanhemmilleen on tärkeää, että ympärillä on hyvä ja luotettava tukiverkosto. Itse haluan mieheni kanssa olla osa meidän lastenlastemme tukiverkostoa.

   Poista
 2. Olet varmasti ihana mummo<3 Jaksat touhuta lasten kanssa jne.Toki lapset antavat myös paljon,rikastuttavat elämää.Teillä on nyt mukava elämän vaihe..Pikkuisten seuraa on mutta ei kuitenkaan ihan 24/7..Välillä voi huilata.Kivoja kuvia.Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne ♥ Yritän ainakin olla ja touhuta ne hetket, kun saan olla noiden pienten kanssa. Muut jutut saa silloin odottaa. Se on totta, että nuo pienet antavat myös tosi paljon. Yhteisiä hetkiä ja touhuja on mukava muistella vielä pitkään jälkeenkin päin. Mukavaa alkavaa viikkoa Sinullekin ♥

   Poista
 3. Se on niin lapselle kuin lapsenlapsellekin todella arvokas asia, että mummo osallistuu ja jaksaa touhuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Kultaakin kalliimpaa ♥

   Poista
 4. Olet kyllä ihana ja kultainen mummo Krisse<3 juuri tuollainen mieki haluan sitten olla, kun minusta tulee toivottavasti joskus mummeli:)
  Söpöjä lapsukaisia<3

  Ihanaa tulevaa viikkoa sinne ja mukavat sunnuntai illan jatkot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ♥ Nuo pienten hymyt on ihan parasta...niin suloisia ♥ Ihanaa tulevaa viikkoa Sinullekin ♥

   Poista
 5. Mummona oleminen on varmasti ihanaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on, Kati ♥ Ei sitä oikein edes osaa sanoin kuvata.

   Poista
 6. Jokaisella tosiaan täytyisi olla välittävät isovanhemmat <3 Ja hiekkaa taitaa mennä sielläkin suuhun, meidän 1 vee se myös tykkää siitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olen samaa mieltä! Niin tärkeää. Joo, hiekkaa täytyi aina vaikka salaa pikkaisen maistaakin, hih...

   Poista
 7. Ihana postaus ja niin suloiset kuvat mummon muruista ♥ Kivaa alkavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos P ♥ Olin kameran kanssa kytiksessä hiekkiksen vieressä ja puun takana- Otin aika monta kuvaa, joista nämä valikoin tänne. Nuo asennot kun vaihtuu niin nopsaan näillä pienillä. Mukavaa alkavaa viikkoa Sinullekin ♥

   Poista
 8. Ihanaa, olen kyllä niin ylpeä sinä päivänä kun saan olla mummi. .) Ihania pieniä tiitäisiä ja vaikka se on rankkaa, on se niin antoisaa ja levätä voi sitten jälkikäteen. .) Upeaa että saat olla mummi ja luotte noin läheiset välit lapsenlapsiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaakin olla. Minä ainakin olen. En voisi kuvitellakaan, että emme olisi tekemisissä noiden ihanaisten kanssa. Välillä (monesti, aina) useamman viikon erokin tuntuu ikuisuudelta ja niin haikealta.

   Poista
 9. Olen itse todella iloinen, että lapsillani on kaksi mummia, jotka ovat aktiivisesti ottaneet lapsenlapset osaksi arkeaan. Nyt mummeilla alkaa ikää olemaan ja lapsetkin ovat isompia, joten ihan yhtä tiivistä yhdessä olo ei enää ole. Olen ihan varma, että lapsetkin myöhemmin arvostavat sitä, että heillä on ollut niin monta välittävää aikuista tukenaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten ympärillä oleva tukiverkosto on tärkeä ♥ Lapset arvostavat varmasti jokaista tuttua ja turvallista ihmistä lähellään. Ihmisiä, jotka rakastavat, välittävät, kuuntelevat ja huolehtivat.

   Poista
 10. Ihania lapsukaisia ♡ Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Ihana mummo siellä <3 Minä en vielä osaa ajatella millaista se on kun en ole vielä mummo eikä lähipiirissäkään ole pikkuisia. Höh, aika erikoista kun tarkemmin ajattelee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mummoilu on ihanaa ♥ Se on tunne, joka tuntuu lämpönä rinnassa ja vie mennessään :))

   Poista
 12. Ihan isovanhemmat olette. ❤ Meillä ei kakkukahveja tarjoilla - lapset tekevät yleensä hiirimuhennosta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria ♥ Hiirimuhennosta? Kuullostaa mielenkiintoiselta, hih...

   Poista
 13. Sä olet kyllä ihan paras mummo noille lapsille <3 Ihania nuppuja :) Ja tuo ensimmäinen kuva on hauska, siinäpä se elämä menee rennosti lötkötellen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja ♥ Uskon, että jokainen mummo on juuri se paras niille omille lapsenlapsilleen. Ihaniahan nuo pienet ovat. Se on selvää. Kolmevuotias juttelee jo kovasti...ja kyselee. Hymyssä suin niitä juttuja saa kuunnella ♥

   Poista
 14. Ihana että olette lastenlasten elämässä noin vahvasti mukana! <3
  Meidän lapset myös ovat siinä onnellisessa asemassa että välit isovanhempiin ovat läheiset, ja se on kyllä korvaamaton voimavara kaikille osapuolille. Ja kuinka turvallista lasten onkaan kasvaa kun elämässä on paljon turvallisia ja rakkaita aikuisia.
  Iloista elokuuta sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina ♥ Olemme saaneet ja halunneet olla mukana ihan alusta asti. Kaikilla vanhemmilla ja lapsilla ei ole hyvää ja turvallista tukiverkostoa ympärillä. Se on harmi. Olen kanssasi samaa mieltä, että varsinkin niille lapsille ne turvalliset ja rakastavat aikuiset ovat todella tärkeitä.

   Poista
 15. Ikuisesta vauvakuumeesta kärsivänä odotan kovasti lastenlapsia, mutta eiväthän nuo rontit vielä sellaiseen ryhdy :). No, koulut ja työt ensin (ja kenties hyvä puoliso).

  Kaivoin muuten vanhan blogini naftaliinista, tervetuloa seurailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Tuija ♥ Toiotaan, että sinäkin tosiaan pääset vielä mmmoksi. Se on kyllä niin ihanaa ♥

   Täytyypäs tulla kukkimaan blogiasi! Kiitos kun vinkkasit :))

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan