DIY: Kasvulava yrteille

4.6.2015

Pieni puutarhaihminen yrittää nostaa päätään minussa. Vielä se ei ole saanut päätään kovin korkealle, mutta jotain on kuitenkin tapahtunut.
 

Mies rakensi meille täysin nurkista löytyvistä kierrätysmateriaaleista kasvulavan yrteille. Yrteille siksi, että meiltä löytyi ennestään ruohosipulin ja valkosipuliruohosipulin "taimet"/pehkot, joille piti löytää uudet sijoituspaikat. Muutenkin yrttien viljely/kasvatus tuntui tässä kohden järkevimmältä.
 

Mies teki vanhoista, purkutuomion saaneen autotallin seinälaudoista, kasvulavan. Valkoista maalia pintaan ja kasaus. Lavan pohjalle hän leikkasi vanhasta vesisäiliöstä pohjan ja laittoi vielä vähän muovia reunoille lavan sisäpuolelle. Pohjaan tehtiin reikä ja sen päälle laitettiin tiilimuskaa, ettei mullat ajan mittaan karkaa siitä pois.


Seuraavaksi lavan pohjalle laitettiin kerros hiekkaa ja sen päälle hevosen lantaa. Meillä on rajanaapurina hevostalli, josta saadaan hakea lannoitetta niin paljon kuin tarvitaan.
 

Sitten vielä multaa vajaa kolme säkillistä ja yrttien kasvualusta on valmis.


Ruohosipulit näkyvät rehevinä tuossa etulaidassa. Lisäksi laitettiin kaksi basilikan tainta. Toinen ihan heviosastolta ostettu ja jo kertaalleen loppuun käytetty ja uudelleen kasvatettu ruukkubasilika ja toinen sitten ihan puutarhamyymälästä ostettu taimi. Puutarhamyymälästä ostin myös persiljan, oreganon, villimintun, rakuunan ja muistaakseni rosmariinin taimet. Taimet maksoivat n.2,50/kpl. Eivät onneksi olleet hirmu kalliita ja toivottavasti tulevat menestymään ja tuottavat meille paljon satoa ja sitä kautta maustavat meidän elämäämme ja ruokiamme.

18 kommenttia:

  1. Hieno tuli! Nyt vaan toivotaan suotuisia kasvuolosuhteita- vähän lämpöäkin voisi mieluusti taas tulla :) Mukavaa päivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan! Minustakin on hieno ♥ Lämpötila voisi tosiaankin hiukan lämmetä, niin pääsisivät yrtit paremmin kasvun alkuun. Mukavaa päivää Sinukin, P ♥

      Poista
  2. Toi on niin hieno! <3 Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika ♥ Ihanaa ja lämmintä mökkiviikonloppua ♥

      Poista
  3. Anonyymi4.6.15

    Näyttää hyvätä. Kasvatusonnea!!
    K ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Toivottavasti emme ole palelluttaneet niitä näinä viileinä kesäöinä.

      Poista
  4. Hieno on! Toivottavasti kaikki kasvaa ja kukoistaa!

    Olet muuten ihan 100% mua edellä tossa hommassa... mä vaan mietin, että laittaisko jotain, mutta mitään ei tapahdu... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja toivotaan, että mies jaksaa hoitaa, hih... Mä en oo sen koommin lavan luona käynyt, kun taimet sinne istutettiin. Tää on just se syy, miksi mulla kaikki kuolee.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva, kun Marianne poikkesit blogiini ja jätit jäljen käynnistäsi ♥

      Poista
  6. Anonyymi4.6.15

    Voi miten hieno yrttilava ❤️Kohta pääsettekin napsimaan omia yrttejä ruokien sekaan ❤️Mukavaa loppuviikkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies käyttää paljon ruoanlaitossa yrttejä. Melkein mitä vaan yrttejä, jos niitä on saatavilla ja sopivat tekeillä olevaan ruokaan. Itse olen huonompi käyttäjä, mutta teenkin paljon harvemmin meillä ruokaa kuin mieheni. Mukavaa viikonloppua Sinullekin ♥

      Poista
  7. Hieno ja varmasti kätevä tuo lava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita ♥ Nyt ei voi muutakuin toivoa, että se tuottaa hyvää satoa.

      Poista
  8. Voihan hitsit miten ihana yrtti lava ja miten ihana tuommoisesta ois hakea salaattiin ja ruokaan sopivia aineksia, ei ruoka tuon jälkeen talvella maistu miltään ;) Meillä ei paista kun aamu aurinko terassille ja sitä olen harmitellut juuri tuon kannalta kun minusta ois niin kiva laittaa vähän salaattia ja ruohosipulia kasvamaan, Ensi vuonna taidan yrittää kuitenkin :D Yrittänyttä ei laiteta, eikö ;) Ihanaa lomaa sulle kamuseni, nauti ja rentoudu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja ♥ Yritän, yritän... Meillä jää nyt nähtäväksi tuleeko tuolta haettua ruoanlaiton yhteydessä yrttejä, kun tuonne lavan luo on kuitenkin vähän matkaa. Terassilta saisikin kivasti ja nopsaan napsitua niitä ruokaan.

      Poista
  9. Anonyymi7.6.15

    Oi, tosta tulee ihana sitten kun yrtit tosta vähän rönsistyy <3
    H.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan etten tapa niitä sitä ennen. Vähän kyllä jännittää, hih...

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan