Kauneus lähtee sisältä päin

6.2.2015

Heipä hei! Täällä ollaan. Olen edelleen elossa, vaikkei blogissani olekaan tapahtunut mitään ainakaan viikkoon. Tahattoman blogihiljaisuuden syynä oli ihan vaan hiukan pirteämpi mieli, joka on pistänyt mut iltaisin työpäivän jälkeen tekemään muutakin kuin vain istumaan koneella tai telkun ääressä. Olen nyt kuukauden ajan ollut lääkityksellä, joten johan sen pitäisi pikku hiljaa alkaa vaikuttaakin ainakin jollakin tapaa. Päivät ovat kuluneet siis nyt jo taas kaksi viikkoa töissä. Illat eivät enää ole niin unisia eikä mieli enää niin apea. Lääkärikin soitteli alkuviikosta ihan hyviä uutisia, joten mikäs tässä on ollessa. Senkun porskuttaa menemään, heh heh...


Mä olen elämässäni taistellut tosi paljon sen asian kanssa, että miten mä suhtaudun mun omaan kroppaan. Mä olen melkeinpä aina muutamia teinivuosia lukuunottamatta ollut ylipainoinen tai ainakin isokokoinen. Koulussa mua on kiusattu siitä ja siihen ehkä sitten pohjautuukin se, että mun on aina ollut tosi vaikeaa hyväksyä itseäni sellaisena ja varsinkin senkokoisena kuin olen. Vaikka olen monesti onnistunut laihduttamaankin, on peilistä aina katsonut omasta mielestäni lihava ja ruma ihminen.

 Vasta tavattuani nykyisen mieheni olen alkanut ymmärtämään, että sillä peilikuvalla ei oikeesti ole kovinkaan paljon merkitystä. Tärkeintä on se sisin. Mutta mä olen kuitenkin nainen ja haluan näyttää kauniilta ja hyvältä sekä myös pukeutua kauniisti. Mun haaveena on aina ollut pukeutua jopa hiukan seksikkäästi, mutta kuinkas on käynytkään? Mä olen pukeutunut vuosia suuriin kauhtanoihin ja mummovaatteisiin peittääkseni mahamakkarani, joita olen aina vihannut yli kaiken. Mieheni on yrittänyt puhua minulle ns. "järkeä", mutta turhaan. "Mitä sitten, jos sulla on makkaroista ja ne näkyy? Ei se haittaa!", hän on sanonut minulle lukemattomia kertoja ja minä olen vastannut, että "Kyllä se haittaa!".


Viime viikonloppuna löysin täältä internetin ihmeellisestä maailmasta yhden todella hyvän ja mielenkiintoisen blogin. Se on 33-vuotiaan valokuvaajan, Veera Korhosen blogi, Tyyliä metsästämässä. Veera on muotibloggaaja, mutta ei ihan mikä tahansa lajinsa edustaja. Luettuani hänen blogiaan ja katseltuani hänen asukuviaan, olen oivaltanut paljon asioita. Meitä naisia on monenkokoisia ja -näköisiä. Veeran blogin kautta olen vihdoin ymmärtänyt, että olipa ihmisen koko mikä hyvänsä, ihmisellä on oikeus nauttia pukeutumisesta ja etsiä omaa tyyliään. Vaatekoko on kuitenkin asia, joka kertoo hyvin vähän, josko ollenkaan, siitä ihmisestä siellä vaatteiden alla. "Vaikka haaveissa ja kenties suunnitelmissakin siintäisi se hoikempi tulevaisuus, niin elämä on kuitenkin nyt, just tänään. Ja tänäänkin minä haluan näyttää itseltäni ja pukeutua niin kuin haluan ilman että vaikkapa minihameen paljastavat sääreni koetaan jotenkin erityisen rohkeana tai normeja rikkovana vetona, koska olen lihava",mm näin Veera kirjoittaa blogissaan.

Totta kai olisi hienoa, että minäkin pystyisin muuttamaan elämäntapani terveellisemmiksi ja sen kautta laihtumaan. Itselläni, kuten varmasti monella muullakin, kilot ovat vaihdelleet elämän varrella paljonkin. Elämä heittelee ja samassa vartalokin kokee muutoksia. Nyt olenkin ottanut tavoitteekseni opetella katsomaan itseäni vatsamakkaroideni ohitse ja näkemään itseni sieltä peilistä jatkossa ihan eri näköisenä.

Ps. Kuvat viime kesältä.

19 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus ♥ Olet kaunis ♥ Tätä aihepiiriä läheltä liippaava teksti odottaa minulla julkaisua. Viisaita sanoja kirjoituksessasi ja sinulla on fiksu mies! Valoisaa viikonloppua sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos P ♥ Olisi kiva lukea sinunkin postauksesi aiheesta. Valoisaa viikonloppua sinullekin ♥

      Poista
  2. Voi Krisse sinua, kun olet niin mahottoman kaunis nainen!!!!<3
    Mie olen kanssa varmaan samaa kokoa sinun kanssa nuista kuvista päätellen!
    Ja aina vain haluan laihtua...mitä jos keskitytään johonkin muuhun?











    Olet niin kaunis Krisse<3
    Nokka pystyyn vain!



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ♥ Noista kuvista paino on noussut syksyn aikana viitisen kiloa ja se harmittaa. Nyt olen kuitenkin päättänyt, etten tuijota niitä vaakan kiloja, vaan keskityn ihan muihin asioihin.

      Poista
  3. Aina on niin surullista kuulla tästä koulukiusaamisesta ja sen jäljistä. Lapsen ja nuoren itsetuntoon se tekee pahaa jälkeä. Kaunis nainen olet ja sinulla on hyvin viisas mies.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne kommentistasi ja tervetuloa blogini lukijaksi ♥ Toivottavasti viihdyt matkassani mahdollisimman pitkään. Mun itsetunto ei ole mikään hyvä. Se on saanut kolhuja vielä kouluvuosien jälkeenkin nuorena aikuisena. Nyt sitä sitten yritän paikkailla ja opetella rakastamaan myös itseäni ♥

      Poista
    2. Blogiasi on mukava lukea - on hyvä, että olen törmännyt siihen. itsensä rakastaminen ja hyväksyminen ovat kaiken a ja o. Matka itseensä on se mielenkiintoisin - meillä kaikilla <3

      Poista
  4. Anonyymi7.2.15

    Sinä olet kaunotar niin ulkoa kuin myös sisältä ❤️ Ei niitä ylimääräisiä kiloja kannata murehtia, vaikka ymmärrän että naisena jokainen niistä varmaan murehtii ja varsinkin silloin kun pitäisi lähteä johonkin juhlaan esim ja tuntuu ettei mitkään vaatteet mahdu päälle tai näytä hyvältä!Aurinkoista viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja aurinkoista viikonloppua sinullekin ♥

      Poista
  5. Hieno kirjoitus! Tunnistin paljon sanoja ajatuksia kuin itselläni.:) Kieltämättä haikaillen katselen kuvia itsestäni kaksikymppisenä, mutta muistan, että tunsin itseni lihavaksi jo silloin! Mua ei edes ole koskaan kiusattu, mutta jonkun terveydenhoitajan kommentin muistan jo ala-asteelta...Eikä puhettakaan, että olisi ollut esim. mahamakkaroita, niin kuin nykylapsilla saattaa olla. Itsensä hyväksyminen on pitkä elämän oppitunti!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli nuorena ihan sama tilanne. Nykyistä paljon hoikempana tunsin itseni lihavaksi. Noh, minulla oli silloinkin niitä makkaroita, mutta olinhan minä silloin paaaljon pienempi kuin nyt.

      Poista
  6. Oot kaunis Krisse! Sulla on tosi hyvät värit ja oot näyttävän näköinen nainen!

    VastaaPoista
  7. Voi Krise miten hyvä kirjoitus! Samat asiat askarruttavat täälläkin, mutta Sinä näytät niin UPEALTA!!!
    Olet kaunis juuri tuollaisena kuin olet! <3
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita ♥ Tämä taitaa olla aika monen naisen ongelma, vaikkei kaikki sitä sanokkaan ääneen?! Ihanaa viikonloppua sinullekin ♥

      Poista
  8. Kaunis ja upea olet Krisse! :) Ja hurjan kiva kuulla, että mieli on virkistynyt ja pahin väsymys väistynyt <3 Hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika ♥ Pieniä notkahduksia tuntuu tulevan välillä tuon jaksamisen kanssa, mutta parempaan päin kuitenkin ollaan menossa :)

      Poista
  9. Yhdyn edellisiin, olet tosiaankin kaunis ja näyttävä nainen! Ja äärimmäisen kivakin vielä <3 Tsemppiä loppujenkin väsymysten selätykseen ja ihanaa kevään odottelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Teija ♥ Ihanaa kevään odottelua sinullekin!

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan