Mummoviikonloppu

17.11.2014

Viime viikonlopun saimme nauttia kokonaisuudessaan isovanhemmuuden ihanuudesta. Esikoiseni molemmat lapset tulivat meille, kun lasten isä kisasi lauantaina Turussa BJJ:n SM-kisoissa. Samalla vanhemmille tarjoutui mahdollisuus hiukan vetää henkeä ja levätä. Kunnon yöunet ilman yöheräämisiä oli tervetullutta siihen kotiin. Minusta on todella ihanaa, kun olemme saaneet olla pienestä pitäen mukana näiden lasten elämässä. En kiellä sitä, etteikö yöherääminen väsyttänyt oudokseltaan ja tässä mummoiässä, mutta kyllä sen jaksaa, kun kyseessä on omat lapsenlapset eikä se ole päivästä ja viikosta toiseen jatkuvaa puuhaa. 


Viikonloppuna on siis saatu syliterapiaa oikein roppakaupalla, leikitty laululeikkejä, luettu kirjoja ....aina uudestaan ja uudestaan.... rakennettu legotaloja, saunottu ja kylvetty yhdessä ja oltu vaan.... yhdessä. Mikään ei kuullosta korvissani paremmalta kuin sanat:"Mummo, tuu leikkimään".... ja mummohan leikki. Vanhempi lapsenlapsista on 2,5 vuotias tyttö, F. Hänen kanssaan meillä on myös yhteinen harrastus, leipominen. Jo vuosi sitten leivoimme ensimmäisen kerran yhdessä pullaa ja joulun alla pipareita. Mitä ilmeisemmin tyttö on nauttinut näistä yhteisistä puuhistamme, koska muistaa ne ja puhuu niistä. Sunnuntaina pikku veikan nukkuessa oli taas aika ottaa kaulimet ja muotit esiin.


Meillä leivottiin siis sunnuntaina tämän vuoden ensimmäiset joulupiparit. Mukavaa puuhaa pikku leipurin seurassa. Kaikista ihaninta oli kuitenkin seurata F:a kuinka hän nautti leipomisesta. Kaulitseminen oli ehkäpä kaikista parasta. Muotit valittiin tarkkaan harkiten eikä niitä paljon ehditty asetella taikinalevylle vieri viereen, kun pikku leipurin vauhti oli aika hurja.


Kilon valmistaikina muovautui käsissämme ihaniksi ja rapeiksi joulupipareiksi. Olen luopunut itsetehdystä piparitaikinasta. Sain pari joulua sitten vinkin Myllyn Parhaasta piparkakkutaikinasta. Kokeilin sitä enkä enää muuta käytäkään. Helppoa ja vaivatonta eli sopii minulle todella hyvin. Nykyisin joustan eikä kaikkea enää tarvitse tehdä alusta pitäen itse, kuten nuorempana.

Viikonloppu antoi paljon meille isovanhempina, mutta se antoi myös nuorille vanhemmille paljon. Meistä on ilo olla avuksi ja mikä voisikaan olla mukavampi tapa tuottaa sitä toisille kuin viettää laatuaikaa pienten ja niin rakkaiden ihmisten kanssa.

19 kommenttia:

  1. Sielläpä on ollu kiva viikonloppu!
    On kyllä ihanaa, kun saat olla osa noiden pienten elämää ja varmaan sitä nuo lapsenlapset ottaakin vähän erilailla, kuin omat aikoinaan.
    Kivaa alkanutta viikkoa sulle Krisse<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummottelun voimalla jaksaa taas pakertaa töissä. Kivaa alkanutta viikkoa sinullekin, Sari!

      Poista
  2. Anonyymi17.11.14

    Ihana, ihana postaus <3
    K. ;)

    VastaaPoista
  3. Miten multa on jäänyt tää postaus aivan välistä..?? No nyt kuitenkin täällä korjaamassa tilannetta!! ;)
    Ihania hetkiä, mummottelua <3 Mie niin odotan sitte niitä mun lapsenlapsia josta varmaan sekoan ihan täysillä :D Isovanhemmuudessa on ihanaa varmasti juuri se vapaus valita hetket kun haluaa ja jaksaa antaa laatuaikaa ja kyllä olen juurikin samaa mieltä tuosta, että antaa nuorille joskus aikaa levähtää ja hoitaa omaa parisuhdettaan :) Onnellisilla vanhemmilla on onnellisia lapsia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo mummoutuminen on vähän pistänyt päätä sekaisin. Leikkisästi sanottuna on tosi mukavaa, kun välillä vähän itkevänkin vauvan voi tietyn ajan päästä palauttaa ;) Niinhän se on, kun vanhemmat voi hyvin, koko perhe voi hyvin. Toivottavasti sinäkin pääset pian nauttimaan tästä ihanuudesta.

      Poista
  4. En tiedä vielä mummoilusta mitään, mutta luulen että osaan ottaa aika erilailla kun omien kanssa. Helppo lainata ja palauttaa <3
    Kuten sinullakin tuo piparitaikaina juttu, ei kaikkea tarvi itse tehdä, osan voi hommata valmiina ja nauttia lopputuloksesta.
    Meilläkin leipoiltiin ekat piparit:)
    Mukavaa tiistaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummous on ihanaa <3 Toivon, että jokainen saisi kokea sen joskus. Pipareista tulee ihana joulun tuoksu. Laitoin pieneen peltirasiaan F:lle kotiin mukaan myös pipareita. Voi sitten kotonakin herkutella ja "muistella" mummoa, hih...

      Poista
  5. Ihanan kuuloinen viikonloppu! <3 Sekä isovanhemmilla että vanhemmilla. Näin kun vielä joutuu valvomaan oman jälkikasvun kanssa, on huipputärkeää saada välillä se yksi yö lepoa ja omaa aikaa. Sillä jaksaa taas monet itkut ja valvomiset. Ihanaa, kun on auttavia käsiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se todellakin oli meille kaikille. Itsellekin tulee niin hyvä mieli, kun on voinut helpottaa nuorten vanhempien oloa ottamalla lapset mummolaan ja mikä ihaninta he osasivat ottaa viikonlopun levon kannalta vävyn kisamatkan jälkeen. Kotityöt kyllä odottavat ja jaksaahan sitten niitäkin paremmin tehdä, kun on ensin levännyt kunnolla.

      Poista
  6. Ihana pikkuinen kuvassa ja reipasta leivonta-apuakin olet saanut :) Minä olen jo haaveillut mummona olosta vaikka siihen saattaa joku hetki vielä vierähtääkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain! Mummous on ihanaa <3 Kyllä se sinunkin vuorosi vielä tulee. Kaikki aikanaan =)

      Poista
  7. Ihana lukea tällaista :) oma äitini ei sairautensa vuoksi jaksa juurikaan lasteni kanssa olla, ja Mikon äiti menehtyi tämän vuoden alussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma äitini on sairastunut nuorena, joten pystyn samaistumaan siihen, miltä sinusta tuntuu. Aina ei ole helppoa elää sen asian kanssa. Osanottoni näin jälkijunassa anoppisi poismenon johdosta.

      Poista
  8. Minä olen hoitomummoillut vasta yhden kerran ja silloinkin vain yhden leffan verran, kauempaa ei nuoripari oikein vielä arvannut olla poissa, kun vauva vielä tissuttelee... Söihän se minun sylissä pullosta, mutta vähänlaisesti sieltä taisi evästä irrota. Ihanaa kuitenkin oli pikkuista murua hoidella ja eiköhän ne hoitoajat tästä vielä pitene. Mukavaa sekin, että myös se toinen mummola on ihan lähellä, eli tulevaisuudessa varmaankin sitten saamme molemmat hoidella pikkuista tasapuolisesti, mikä on siksikin hyvä, ettei siitä kumpikaan varmasti pääse liiaksi rasittumaan, ja sitten taas on nuorille kuitenkin sitä hoitoapua tarjolla helpommin, kun on useampia hoitajia lähellä.

    Tänäänkin näin pientä kullanmurua, voi että miten ihana ja suloinen se neiti aina voikin olla! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että teilläkin on jo päästy edes pikkaisen nauttimaan pienokaisen hoitamisesta. Hyvä turva/hoitoverkko on nuorille vanhemmille todella tärkeää. Arvostavat sitä varmasti todella paljon.

      Poista
  9. Anonyymi19.11.14

    ihana viikonloppu teillä ollut <3 joulupipareiden leivonta ja tuoksu yksi ihanimmista jouluvalmisteluista :) mukavaa keskiviikko iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos happystarhome! Pienten kanssa on aina mukavaa =) Joulu hiipii pikku hiljaa meillekin. Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

      Poista
  10. Meillä on ollut niin mahtava apu ja tuki isovanhemmista, että olen päättänyt vakaasti joskus tulevaisuudessa pyrkiä samaan.
    Tästä postauksesta levisi niin lämmin tunnelma ja mieleen palasivat ihanat lapsosten vauva-ajat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukiverkko on tärkeä asia. Toivoisin, että kaikilla perheillä olisi sellainen. Aika kuluu nopsaan ja välillä on varmasti mukava muistella menneitä. Lapsista kun tuon ajankulun juuri parhaiten huomaa. Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan